KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

30,04 zł
52,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,51 zł

46,95 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,95 zł

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

45,78 zł
79,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,77 zł
Okładka książki Polish Culinary Paths

64,00 zł 44,03 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł

Polish Culinary Paths to książka o historii i kulturze kulinarnej Polski wydana po angielsku. Opowieść o kulinariach wzbogacona została bajkami, legendami oraz łatwymi w przygotowaniu przepisami. Książka zdobyła liczne nagrody w tym: Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award oraz Nagrodę Magellana.
Okładka książki Kompleksowa dieta ograniczająca FODMAP

69,00 zł 39,79 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,79 zł

Potwierdzona naukowo skuteczność w łagodzeniu objawów.REWOLUC YJNY PROGRAM ŁAGODZENIA OBJAWÓW IBS, choroby Leśniowskiego-Crohna, celiakii i innych chorób przewodu pokarmowego.PROGRAM DIETY ODMIENIAJĄCEJ ŻYCIE, KTÓRY POMAGA ZWALCZAĆ OBJAWY IBSKompleksowa dieta ograniczająca FODMAP, oparta na najnowszych badaniach i o pozytywnych skutkach potwierdzonych medycznie, uczy, jak unikać objawów zespołu jelita drażliwego, a jednocześnie delektować się pysznymi potrawami. Autorzy wyjaśniają, dlaczego produkty spożywcze typu FODMAP, czyli łatwo fermentujące krótkołańcuchowe cukry, mogą się przyczyniać do wywoływania objawów IBS oraz dlaczego wprowadzenie prostych zmian w sposobie odżywiania się może ogromnie poprawić twoje samopoczucie. W książce omówiono, jak:ustalić, które produkty są niepożądane, i ich unikać,dostosować dietę w celu złagodzenia objawów,przygotowywać pyszne posiłki ze składników o niskiej zawartości FODMAP,przygotować się na różne okazje, w tym uroczystości i podróże.Poradnik zawiera 80 łatwych do wykonania przepisów kulinarnych oraz wszystkie potrzebne informacje, które pomogą ci łagodzić objawy, osiągnąć świetne samopoczucie i dobrze się odżywiać.
Okładka książki Zdrowa dieta Poradnik dla pokolenia XXI wieku

58,80 zł 34,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,99 zł

Od autorki Głównym celem niniejszego poradnika jest przedstawienie zasad prowadzących do zachowania zdrowia, urody i sprawności fizycznej przez całe życie. System, w którym każdego dnia spożywamy zdrowe i różnorodne składniki, przyspiesza przemianę materii, a także likwiduje uczucie głodu, co jest idealną propozycją dla każdego, kto dba o swój wygląd i zdrowie. Współpracując z firmami cateringowymi, organizuję prozdrowotne wyjazdy rekolekcyjne praz prelekcje dietetyczne. Rozpisuję idealne specjalistyczne jadłospisy np. zmniejszające nadwagę, poprawiające odporność, wzmacniające system kostny, nerwowy itp. Od wielu lat stosuję zasady tej diety we własnym życzeniu, ciesząc się coraz lepszym samopoczuciem i zdrowiem, czego serdecznie życzę wszystkim Czytelnikom. Sandra Czeszejko-Sochacka
Okładka książki Niejadki i nie tylko. Wybiórczość pokarmowa, neofobia i marudne jedzenie

34,90 zł 19,82 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,07 zł

Je makaron bez sosu, ale tylko z białego talerza, jabłko wyłącznie pokrojone w ósemki (ale bez skórki!), a może wzdryga się, kiedy sos dotknie ziemniaków albo ostatni raz spróbowało czegoś nowego pół roku temu i zdaje się żywić powietrzem. Jeśli któryś z tych opisów przypomina ci twoje dziecko, to książka właśnie dla ciebie!Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyczka, popularyzatorka wiedzy o zdrowym żywieniu niemowląt i dzieci, autorka książki "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety", opowiada o tym:- dlaczego dzieci na różnych etapach życia mogą jeść mało, wybiórczo, specyficznie- czym są neofobia i wybiórczość pokarmowa- jakie strategie nie pomagają- i co właściwie można zrobić, żeby pomóc dziecku cieszyć się posiłkami."Niejadki i nie tylko" to nieoceniona pomoc dla rodziców zmęczonych i zaniepokojonych tym, jak je ich dziecko. Pomaga kształtować właściwe relacje z jedzeniem i pozbyć się napięcia wokół stołu."Mamania. Pierwszy kontakt" to seria książek, które powinny znaleźć się na półce każdego rodzica. Do stworzenia serii zaproszono osoby eksperckie, które w prosty i jasny sposób przekazują wiedzę na najróżniejsze tematy: od jedzenia po wychowanie. To książki zwięzłe, praktyczne, przedstawiające w wyczerpujący sposób najważniejsze zagadnienia.
Okładka książki Ashia zaprasza do stołu

79,91 zł 43,09 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,90 zł

W książce Ashia zaprasza do stołu znajdziecie przepisy na dobrze znane, wyśmienite dania kuchni indyjskiej oraz propozycje nowych, ekscytujących potraw bazujących na tradycyjnych smakach. Wszystkie z nich z łatwością przygotujecie w domu z powszechnie dostępnych składników.Debiutancka książka kucharska Ashii Ismail-Singer to hołd dla pochodzenia autorki połączony z nowoczesnym, oryginalnym podejściem do jej rodzimej kuchni, inspirowanym miejscami, które zamieszkiwała i odwiedzała. Jej przepisy to nie tylko lista składników i miar - to wspomnienia z dzieciństwa, przeżycia związane z jedzeniem, opowieści przekazywane z pokolenia na pokolenie.Ashia zaprasza do stołu to również wspaniale zaprojektowana publikacja, która zasługuje na uznanie dzięki nie tylko zawartym w niej przepisom, lecz także cudownym zdjęciom.
Okładka książki Sztuka KETO 2

89,90 zł 51,93 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,93 zł

Nie sztuką jest schudnąć 10 kg w miesiąc, sztuką jest zbudować zdrowe nawyki, które utrzymają Twoje ciało w zdrowiu i formie do końca życia.SZTUKA KETO 2 to kontynuacja bestsellera na temat holistycznego podejścia do ciała i umysłu, drogowskaz dla ludzi pragnących nie tylko trwale schudnąć, ale przede wszystkim zadbać o zdrowie, dobre samopoczucie, wysoki poziom energii, sprawność i sprawczość. Tym razem omawiam też BIOHACKING i ANTI-AGING, czyli zdrowy sen, regenerację, słońce, suplementację, morsowanie i obcowanie z zimnem, a także jak się motywować i utrzymywać samodyscyplinę na wysokim poziomie oraz że "zrobione" jest lepsze od perfekcji. To iskra motywacji do zmiany o atomowej sile rażenia. Obietnica, że się DA!To właśnie SZTUKA KETO.Oddaję w Twoje ręce osobistą opowieść o odkryciach i olśnieniach na drodze do zrozumienia, czym tak naprawdę jest otyłość, jak wygląda moje zdrowie i samopoczucie po 3,5 roku stosowania SZTUKI KETO - moje wnioski, zwycięstwa, porażki. Opowiadam o odnalezieniu balansu, samoakceptacji, ciałopozytywności, życzliwym podejściu do siebie, ciała i głowy, swojej przeszłości, o cierpieniu i byciu silną. Szczerze i bez tabu.W mojej książce znajdziesz obszerną bazę ponad 100 pysznych i prostych przepisów na dania główne, śniadania, pieczywa, przekąski, zupy, sałatki, a także na desery. Dowiesz się, w jaki sposób modyfikować przepisy, jak wykorzystać i łączyć produkty, aby komponować odżywcze, różnorodne, a przede wszystkim smaczne posiłki.To kopalnia inspirujących, motywujących i dających do myślenia treści zachęcających do poszukiwania swojej prawdy.Odkryj SZTUKĘ KETO i zmień swoje życie.
Okładka książki Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady

65,00 zł 41,39 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,57 zł

Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horacea Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Okładka książki AGH na ratunek Smoczej Jamie

75,00 zł 60,59 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,59 zł

Monografia "AGH na ratunek Smoczej Jamie. Udział Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie w ratowaniu podziemnego zabytku. 60 lat badań i doświadczeń zespołów naukowych AGH w zakresie kompleksowych prac badawczo-zabezpieczających Smoczą Jamę pod Zamkiem Królewskim na Wawelu" ma charakter popularnonaukowy. Opisuje wyniki badań i studiów pięcioosobowego zespołu naukowców o różnych zainteresowaniach i doświadczeniach zdobytych w ciągu wielu lat działalności, ściśle związanych ze Smoczą Jamą, przez którą prowadzi najstarsza w kraju podziemna trasa turystyczna. Książka stanowi próbę usystematyzowania dostępnych wiadomości z zakresu genezy jaskini oraz jej historycznego rozpoznania i turystycznego zagospodarowania. Prezentuje zaprojektowane i zastosowane w praktyce górniczo-geotechniczne metody ratowania tego podziemnego zabytku podczas kolejnych wieloletnich etapów jego adaptacji, rekonstrukcji i modernizacji . Zawiera oryginalne informacje będące wynikiem ponad 60 lat doświadczeń zespołów naukowych Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, prowadzących prace ratownicze w jaskini. Monografia zwraca uwagę na szereg zagrożeń i problemy techniczne występujące podczas zabezpieczenia jaskini i jej adaptacji do wymogów turystyki podziemnej. Zawiera także informacje o działalności popularyzatorskiej i wystawienniczej dotyczącej Smoczej Jamy prowadzonej w AGH, kopalniach i na Zamku Królewskim na Wawelu. W monografii zaprezentowano wybór dostępnych w kraju książek na temat Smoczej Jamy. Zamieszczono w niej spis opublikowanych artykułów krajowych i zagranicznych oraz niepublikowanych prac naukowo-badawczych, opinii i ekspertyz znajdujących się w zasobach archiwalnych Katedry Geomechaniki, Budownictwa i Geotechniki (KGBiG) Wydziału Inżynierii Lądowej i Gospodarki Zasobami Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica oraz Zamku Królewskiego na Wawelu.
Okładka książki Pierogi z kimchi 2 Kulinarna podróż po Korei

79,99 zł 50,15 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł

POZNAJ BOGACTWO SMAKÓW KOREIWiola powraca z nową porcją koreańskich dań! Razem z nią i Sonu odkryjesz smaki różnych zakątków Korei. Zwiedzisz urokliwe miasta i miasteczka, gdzie poznasz lokalne przysmaki. Spróbujesz autentycznego koreańskiego street foodu, który przeniesie Cię prosto na zatłoczone ulice i gwarne targi. Odwiedzisz kawiarnie i restauracje, w których skosztujesz niecodziennych potraw i napojów. Zajrzysz do koreańskich domów i zobaczysz, co ich mieszkańcy jedzą na co dzień oraz od święta. Sprawdzisz, czego nie może zabraknąć w ich lodówkach i co troskliwe mamy pakują swoim dzieciom do lunchboxów.Daj się porwać w podróż po Korei i jej smakach!
Okładka książki Kuchnia wegańska na cztery pory roku

49,99 zł 29,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,63 zł

Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Okładka książki Czosnek Uzdrawiająca moc

29,99 zł 16,89 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,58 zł

Czosnek jest chętnie stosowany w kuchni ze względu na smak i zapach dodające daniom ostrości oraz wyrazistości. Pitagoras nazywał go podobno królem wszystkich przypraw. Ale czosnek to także roślina lecznicza o cennych właściwościach prozdrowotnych. Ma działanie przeciwzapalne i wspomaga walkę z drobnoustrojami chorobotwórczymi, dlatego poleca się go przy przeziębieniach. Korzystnie wpływa na układ odpornościowy i florę jelitową. Wspiera zdrowie serca i naczyń krwionośnych, znajduje zastosowanie także w chorobach skóry i stawów. Dowiedz się, jak wykorzystać potencjał leczniczy i kulinarny tej przyprawy. Autorka, opisując korzyści ze stosowania czosnku, wszystkie informacje czerpała z badań naukowych. W książce znajdują się również przepisy na proste i smaczne dania z dodatkiem czosnku, dzięki którym na stałe włączysz go do swojego menu
Okładka książki Atlas dzikich roślin jadalnych

49,95 zł 25,97 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,06 zł

Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra oferuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznym i tanim składnikiem potraw, ale również surowcem leczniczym w czystej postaci. Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw oraz wiele innych... - na ogół nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele wartościowych składników pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny. Atlas dostarcza wiedzy o ich występowaniu, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Okładka książki Napary z kwiatów i ziół

49,95 zł 25,97 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,06 zł

Książka zawiera 120 przepisów na zdrowotne napoje przygotowane z liści, pędów, kwiatów, korzeni i owoców. W zależności od tego, jakie rośliny wykorzystamy do ich sporządzenia, mogą one wspierać pracę układu pokarmowego, obniżać ciśnienie krwi, usuwać z organizmu toksyny, zmniejszać poziom złego cholesterolu, regulować produkcję hormonów. Niektóre rośliny są skuteczniejsze w połączeniu z innymi ziołami, dlatego warto wiedzieć, jak przygotowywać z nich mieszanki na różne dolegliwości.
Okładka książki Przepis na dobre życie

69,90 zł 40,54 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,54 zł

To moja najpiękniejsza książka. Zapis kilku miesięcy mojego życia. To książka kulinarna, ale chcę się w niej podzielić z czytelnikami nie tylko przepisami na moje ulubione śniadania czy przekąski. Chcę zdradzić im sekret dobrego życia, które warto smakować wszystkimi zmysłami.Posiłki nie są dla mnie wyłącznie sposobem na dostarczanie organizmowi niezbędnych kalorii, witamin czy mikroelementów. Danie nabiera wyjątkowych cech w zależności od nastroju, w jakim je przygotowujemy, czy okoliczności, w jakich je spożywamy. Rozmaite smaki budują historię mojego życia. Gotuję pierogi z dzieciństwa, gdy tęsknię za babcią. Robię ulubione risotto, gdy chcę wrócić na chwilę do Włoch. Latem zabieram koc oraz kosz piknikowy i idę do parku zjeść z dziećmi posiłek na trawie. Zimą nie rozstaję się z termosem, w którym czeka na zziębniętą przyjaciółkę gorąca zupa.Do zwykłego życia dodaję szczyptę magii, by stało się wyjątkowe, najlepsze i moje. Ta książka to zbiór stu przepisów poprzeplatanych kulinarnymi historiami. Zapraszam na opowieść w pięciu smakach.
Okładka książki Kefi

79,99 zł 45,42 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,02 zł

Nie ma jednej kuchni greckich wysp - kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali.Dionisios Sturis, niczym wytrawny poszukiwacz skarbów, odwiedza kolejnearchipelagi i kulinarne zakątki, by słuchać, smakować i sprawdzać. Podążając za woniątymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, stara się znaleźć to, co w Grecjinajbardziej pożądane, a zarazem najtrudniejsze do opisania - KEFI.Kulturowo odległe, językowo nieprzekładalne, za to instynktownie odczuwalnewszystkimi zmysłami. Możemy doświadczyć KEFI, gdy patrzymy na Greków siedzącychwokół stołu, roześmianych, głośno rozmawiających, tańczących - wtedy właśnie dzieje sięgrecka magia. Przepisy zebrane w tej książce pomogą Wam spełnić podstawowy warunektego stanu - przygotować dobre jedzenie. A reporterskie opowieści - zrozumieć życiewyspiarzy i poczuć atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta zależy od Was.Bo KEFI może się zadziać wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!
Okładka książki Szabatowe przepisy 100 receptur na żydowskie dania

69,99 zł 14,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,00 zł

100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Okładka książki Jerozolima do zjedzenia

99,99 zł 75,69 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,69 zł

Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze.Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek - smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii.W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę - hebrajskie i arabskie hity z różnych epok - świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu.
Okładka książki Zagubiony w raju

69,99 zł 53,05 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,37 zł

Nieautoryzowana biografia jednej z najbardziej znanych postaci kulinarnego świata"Napisana bez zbędnego upiększania historia burzliwego życia. Bardziej bezwzględna niż wszystko, co o Bourdainie czytaliśmy wcześniej. Leerhsen nie pisze jej jednak po to, by zdyskredytować lub krytykować swojego bohatera. Jego podziw dla Bourdaina jest wyraźnie widoczny. Trudno jednak powiedzieć, czy Bourdainowi spodobałaby się ta książka. Tak czy inaczej, podejrzewam, że podziwiałby odwagę autora".The New York TimesSamobójcza śmierć Anthony'ego Bourdaina w czerwcu 2018 roku wstrząsnęła jego fanami na całym świecie. Kucharz, podróżnik i gwiazdor programów telewizyjnych wydawał się mieć wszystko: wymarzoną pracę, pieniądze i międzynarodową sławę. Rzeczywistość była jednak bardziej skomplikowana.Ta książka to wyjątkowy portret nieoczywistej postaci, jaką był Bourdain. Dziennikarz Charles Leerhsen zagłębia się w najciemniejsze zakamarki jego życia. Opisuje dzieciństwo i młodość kucharza, jego błyskotliwą karierę oraz burzliwy związek z włoską aktorką Asią Argento. Nie unika kontrowersyjnych tematów, takich jak romanse, kontakty z prostytutkami, skłonność do alkoholu i narkotyków. Cytuje pamiętniki, notatki oraz prywatne wiadomości gwiazdora, które rzucają nowe światło na ostatnie chwile jego życia i mogą kłaść się cieniem na obraz, jaki fani Bourdaina mają wyrobiony na podstawie jego medialnej obecności.
Okładka książki Atlas wędzonek i wyrobów domowych

49,95 zł 25,97 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,06 zł

Przyrządzanie domowych produktów to piękna polska tradycja. Własnoręczny wyrób smakowitych wędlin i szynek, wytwarzanie różnego rodzaju trunków oraz wyrabianie chleba i masła to kultywowany od dawna i przynoszący znakomite efekty obyczaj. Coraz więcej osób decyduje się na przygotowywanie żywności między innymi z powodu niskiej jakości produktów oferowanych w sklepach. W książce zebrano 170 przepisów na rozmaite wyroby, w tym wędzonki, kiełbasy i pasztety, a także praktyczne wskazówki związane z tajnikami ich przyrządzania. Odkryj radość tworzenia prawdziwych wędlin w zaciszu własnej kuchni!
Okładka książki Spice Box

114,00 zł 59,28 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 88,68 zł

The debut cookery book from Ireland's leading Indian chef: over 100 easy, fresh recipes to make everyday Great Indian food is about making food come alive from a handful of spices you can buy anywhere. Ireland's favourite Indian chef Sunil Ghai takes the mystery out of creating authentic Indian dishes at home. Spice Box includes over 100 recipes that you will find amazingly easy to make, including comforting favourites such as Easy Butter Chicken; fabulous fish such as Spicy Prawn Curry; veggie flavour bombs such as Aubergine and Potato Curry; and sweet treats such as spectacular Indian Rice Pudding. There is also a dazzling array of naan, rice dishes, sides, raitas and chutneys, and much more - all simple to make at home from ingredients that are widely available. Cook the Spice Box way and fall in love with mouth-watering, effortless Indian food
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,64 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,46 zł
Okładka książki Filozofia smaku

33,35 zł
50,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,90 zł
Okładka książki Octy

36,37 zł
69,95 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,43 zł
Okładka książki Domowy wyrób serów

33,47 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,47 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,18 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,68 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj