W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś! W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki, dzięki którym zostaniesz mistrzem domowego masarstwa.
W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.
Przepisy kulinarne oraz plan postu św. Hildegardy z Bingen, benedyktynki, autorki dzieł poetyckich i pism z zakresu zdrowia i medycyny.
Hildegarda z Bingen (1098-1179) należy do najwybitniejszych kobiet europejskiego średniowiecza. Benedyktynka niemiecka, wizjonerka i mistyczka, wywierała ogromny wpływ na ówczesnych przywódców kościelnych i władców świeckich. Była autorką dzieł poetyckich i muzycznych, a także pism, w których zebrała całą ówczesną wiedzę na temat medycyny.W swych poradach zdrowotnych (które nie mogą jednak zastąpić współczesnej terapii medycznej, a jedynie ją uzupełniają) podkreślała szczególny związek między duszą i ciałem, opierając się przede wszystkim na leczniczym działaniu przyrody – roślin, kamieni szlachetnych i metali.Książka zawiera także przepisy kulinarne św. Hildegardy oraz plan pożytecznego dla zdrowia postu. Pochodząca sprzed ośmiuset lat propozycja sposobu życia w zgodzie z naturą zaskakuje dziś swoją aktualnością.
"Keto dziennik" to niezastąpione narzędzie stworzone specjalnie po to, aby pomóc w przygotowywaniu posiłków, planowaniu diety i monitorowaniu postępów w diecie ketogenicznej.Jest idealnym wsparciem dla tych, którzy preferują tradycyjne zapiski w osobistym notesie niż korzystanie z aplikacji na telefonie.W dzienniku możesz szczegółowo zapisywać spożyte posiłki, napoje, aktywność fizyczną oraz inne istotne informacje, które pomogą Ci osiągnąć cele związane z dietą i stylem życia.Bądź blisko swojego planu żywieniowego dzięki "Keto dziennikowi".
Książka Hashimoto. Droga do uzdrowienia siebie nie jest kolejnym przewodnikiem po życiu z chorobą Hashimoto - jest przewodnikiem niezwykłym. Autorka sama przebyła drogę od diagnozy do stabilizacji, a teraz dzieli się swoimi radami i doświadczeniami z innymi. Opowiada o tym, co jej pomogło krok po kroku, w prosty sposób wyjaśniając trudne definicje i dając wiele praktycznych wskazówek. To kompleksowy podręcznik dla pacjenta chorującego na chorobę Hashimoto - jednak to, co jest najbardziej w niej poruszające, to szczerość i pokora autorki, która w walce z chorobą - odnalazła spokój i zmieniła swoje życie.Anna Przebindamgr psychologii i psychodietetyki
WSZYSTKO, CO KOCHASZ U OTTOLENGHIEGO. PROSTO.
„Ottolenghi PROSTO” to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości.
Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada – czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora.
Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem:
– przyrządzisz je ekspresowo
– zawierają maksymalnie 10 składników
– można je przygotować wcześniej
– bazują na tym, co masz w spiżarni
– nie wymagają dużo pracy (dla leniwych)
– są łatwiejsze, niż się wydaje
YOTAM OTTOLENGHI jest autorem bestsellerowych książek kulinarnych i właścicielem sieci londyńskich restauracji firmowanych jego nazwiskiem oraz ekskluzywnych restauracji NOPI i ROVI, również w Londynie. Wydał siedem książek kulinarnych: „Ottolenghi. The Cookbook”, „Obfitość”, „Jerozolima”, „Cała obfitość”, „NOPI”, „Słodko” i „Ottolengji PROSTO”.
Post przerywany, dieta IF (Intermittent Fasting), okna metaboliczne, okresowa głodówka te wszystkie określenia dotyczą tego samego modelu odżywiania. Od wielu lat ma swoich zwolenników ipropagatorów, jednak teraz jeszcze bardziej zyskuje na popularności. Coraz częściej mówi się, że to dieta przyszłości, choć przecież wpodobny sposób wodległych czasach odżywiali się nasi przodkowie. Posty były naturalną częścią ich życia, a my dziś sięgamy po nie jak po lekarstwo. Tryb życia, który nie pozwala nam odżywiać się wzorowo, marnej jakości, przetworzone jedzenie, atakże nakręcana stresem skłonność do podjadania - to te czynniki, które nadmiernie obciążają nasz metabolizm.Jednocześnie przybywa badań, które mówią okorzyściach ze stosowania regularnych, okresowych postów. Jeśli nie potrafimy zrezygnować zulubionych dań, łatwo ulegamy pokusie jedzenia na okrągło iraczej nie poprzestajemy na małych porcjach, to posty przerywane mogą być dobrym rozwiązaniem. I gdy rozsądek podpowiada, że trzeba wreszcie rozprawić się ze zbyt wysokim poziomem cukru, insulinoopornością, dodatkowymi kilogramami i ciągłym zmęczeniem - to post przerywany także może okazać się pomocny.Jak post przerywany działa na organizm? Dlaczego pomaga i w jaki sposób go stosować? O tym jest ta książka. Znajdziemy w niej też jadłospis na 28 dni tyle potrzebujemy, by poznać i polubić nowy sposób odżywiania.
Przygotuj się na rewolucję w podejściu do zdrowego odżywiania! Doktor Steven Gundry, autor bestsellera Roślinne kłamstwo, w swojej najnowszej książce obala powszechne mity związane z dietą ketogeniczną i przedstawia nową, przystępną i niezwykle praktyczną metodę czerpania maksymalnych korzyści z diety wysokotłuszczowej przy minimalnych wyrzeczeniach. Chociaż założenia diety ketogenicznej wydają się proste należy spożywać dużo tłuszczy i niewiele węglowodanów to różnorodność jej wariantów może wprowadzać zamieszanie. Brudne keto, czyste keto, keto z restrykcjami kalorycznymi, keto wysokobiałkowe Może istnieje jedna uniwersalna zasada diety ketogenicznej, którą wszyscy pomijamy? Poszukując odpowiedzi na to pytanie, doktor Gundry, doszedł do szokującego wniosku. Jego badania wykazały, że sposób, w jaki dotychczasowo postrzegaliśmy dietę keto był... błędny. Podobnie jak wielu innych lekarzy i ekspertów żywieniowych, dr Gundry od dawna popierał dietę ketogeniczną. Wierzył, że wysiłki jego pacjentów, by przestrzegać ścisłych zaleceń żywieniowych, są warte zachodu. Do czasu, gdy jego badania ujawniły szokującą prawdę: przez cały ten czas mylnie rozumieliśmy keto. Wcale nie musimy ograniczać wszystkich węglowodanów, aby czerpać korzyści z ketozy. Keto przełom to oparta na najnowszych badaniach książka, która zrewolucjonizuje twoje podejście do diety ketogenicznej. Nieważne, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z dietą ketogeniczną czy stosujesz ją od lat, czy jesteś wegetarianinem czy weganinem, a może po prostu chcesz poprawić swoje zdrowie bez wyrzeczeń ta książka jest dla ciebie.
Zostań domowym cukiernikiem!Kinga Zięba, autorka popularnego profilu @kinga_w_quchni, pokaże ci, jak otworzyć prywatną cukiernię we własnym domu! Naucz się przygotowywać zarówno powszechnie uwielbiane, tradycyjne wypieki, jak i efektowne desery niczym z rzemieślniczej pracowni.Przenieś się z powrotem do kuchni swojej babci dzięki przepisom na szarlotkę czy chałkę, zaskocz gości dyniową roladą z malinami lub torcikiem makowym z mango, osłodź sobie dzień jagodziankami lub popękanymi ciasteczkami z czekoladą. Przygotuj roladę tiramisu, domowe pączki z różą lub placuszki ryżowe z gorącymi malinami.Odkryj nowe smaki, opanuj do perfekcji klasyki, a także stwórz swoje autorskie wypieki!
Get ready for vegan food like you've never tasted before! You won't find any limp lettuce or boring old-school vegan dishes here. Instead, within these delectable pages, Niki Webster gathers some of her favourite recipes for her rebellious debut book. Expect to find all kinds of awesomeness, such as:mouth-watering spicy Indian crepesbaked aubergine with cashew cheese and pestosweet potato, cauliflower and peanut stewand chocolate cherry espresso potsIt's deliciously indulgent plant-based food like you've never experienced.
Based on the hit blog of the same name, Rebel Recipes is the debut book for Niki Webster, an exciting food writer who has worked with brands like Waitrose, Holland & Barrett and many others. Rebel Recipes is unashamedly about taste; it's all about pleasure, vibrancy and flavour - food for the soul that happens to be good for you (and the planet) too. Vegan food has never tasted so good.
rzewodnik terramare to fascynująca podróż do Wenecji: od zachwycającej bazyliki św. Marka, przez gotycki pałac Dożów i most Westchnień, po kolekcję światowego malarstwa w Galerii Akademii. Podziwiaj wenecką architekturę podczas rejsu gondolą lub tramwajem wodnym, zachwyć się widokiem na miasto i Lagunę Wenecką ze szczytu dzwonnicy, wybierz się na spacer wzdłuż kanałów, wypij kawę w najstarszej włoskiej kawiarni - kultowej Caff Florian i odkrywaj nieznane zakątki miasta w labiryncie wąskich uliczek - poznaj Wenecję z terramare ! W przewodniku terramare znajdziesz: fascynujące opisy miejsc wartych odwiedzenia, najciekawszych atrakcji i ukrytych skarbów, mnóstwo ciekawostek w formie wyimków z tekstu, ramek, stron tematycznych, praktyczne porady i informacje o życiu w mieście oczami jego mieszkańców, dowiedz się więcej - dla ciekawskich, wspaniałe zdjęcia, które pozwolą poczuć klimat miejsca jeszcze przed jego odwiedzeniem, mapy z najważniejszymi punktami, plany głównych obiektów, a dodatkowo darmową mapę w aplikacji na smartfon, praktyczny i poręczny dodatek kulinarny z informacjami o kuchni lokalnej oraz słowniczkiem przydatnych w restauracji słów i zwrotów. Opis pochodzi od wydawcy
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować!Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle"Rozszerzone wydanie - 186 przepisów na dania jak z bajki!Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje - kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować!Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim - jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach. W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru, a ponadto ma właściwości uzależniające, co doprowadza do huśtawki głodu i przejadania się oraz zmęczenia. Na podstawie wieloletnich badań klinicznych oraz niezwykłych wyników, które obserwował u tysięcy własnych pacjentów po rezygnacji z produktów zawierających pszenicę, dr Davis przedstawia argumenty przeciwko temu wszechobecnemu składnikowi pokarmowemu. Dieta bez pszenicy skutkuje wg niego znaczącymi korzyściami, takimi jak: stała utrata wagi; złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2; wyleczenie z problemów jelitowych; wyraźne obniżenie poziomu cholesterolu; poprawa gęstości kości; zanik dolegliwości skórnych, takich jak łuszczyca, afty, łysienie; ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych. Ta atrakcyjna w czytaniu, skłaniająca do myślenia i starannie udokumentowana książka oferuje nowy, niezmiernie ważny punkt widzenia na najistotniejsze problemy zdrowotne naszych czasów. Prowokacyjna książka amerykańskiego lekarza kardiologa przekonująca, że eliminacja pszenicy z codziennej diety jest sposobem na utratę wagi, pozbycie się pszennego brzucha i liczne problemy zdrowotne współczesnego człowieka Dieta, która może zrewolucjonizować podejście do zdrowego żywienia Obecnie najpopularniejsza książka o diecie w USA, od ponad roku na listach bestsellerów, m. in. New York Timesa
Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką!Wraz z Franois-Rgisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata - PARYŻ.Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę?Dlaczego barman to paryski zawód?Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy?Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki2 050 adresów do odwiedzenia - od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracjemnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostekZobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!Prawdziwa BIBLIA francuskiego smakuWSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę FrancjiFranois-Rgis Gaudry - autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek - Italii na talerzu oraz Francji na talerzu. Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Tres Tres Bon oraz audycję On va dguster w radiuFrance Inter.
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, a także dużej ilości warzyw: pomidorów, papryki, świeżych ziół. Z mięs, które jadało się rzadko, kuchnia grecka korzysta z baraniny, mniej z wołowiny i wieprzowiny, natomiast bogata jest w duże ilości ryb. Do posiłków pije się wina greckie, cenione już od starożytności. Kuchnia grecka bazuje także na kuchni bizantyjskiej, do której włączono nowe składniki takie jak: kawior, gałka muszkatołowa. Ryby nadal stanowią istotną część diety. Autorka w sposób płynny przedstawia mutacje kuchni greckiej, na składnikach której opiera się dzisiejsza nowoczesna kuchnia europejska i światowa, zwłaszcza śródziemnomorska. Każdy z nas może docenić niepowtarzalny smak mezathes ( różnorodne przystawki ), zupy z soczewicy, keftethes (pikantne klopsy z mielonej baraniny), pites ( ciasteczka nadziewane na słodko lub słono) czy wspaniałych potraw rodem z Bizancjum - sera feta, wędzonej ikry czy tradycyjnego chleba wypiekanego z kukurydzy, jęczmienia i żyta. Zapraszam zatem do lektury, a potem do kuchni, aby zaskoczyć gości potrawami kuchni greckiej. Smacznego. - objętość 298 stron plus 32 strony kolorowych ilustracji z potrawami kuchni greckiej. - oprawa miękka
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nieroiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkękucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. OpuściłemWarszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniachi siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowii powołaniu m arynarskiem u narodu. Czterywięc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuskąi angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłęjednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
Pierwsza w Polsce dietetyczka, która poleca dietę keto!Chcesz schudnąć, poczuć się lepiej i mieć mnóstwo energii? Masz ochotę wypróbować keto, ale nie wiesz, jak się za to zabrać? A może brakuje ci czasu na gotowanie? Jeśli tak, to ta książka jest dla ciebie!Znajdziesz w niej najważniejsze informacje o diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej, listę polecanych produktów oraz informacje o niezbędnej suplementacji. A co najważniejsze czeka na ciebie prawie 100 przepisów na proste, sycące i pyszne potrawy, które przygotujesz w mniej niż pół godziny. Do każdego przepisu dołączona jest informacja o kaloryczności potrawy i rozkład makroskładników w jednej porcji.To także świetna książka dla tych, którzy już są na diecie keto i szukają nowych pomysłów na posiłki, łatwych rozwiązań i przepisów do przygotowania w kilka minut!Diana Pietraszewska dietetyczka, od 2017 roku jest na diecie niskowęglowodanowej przeplatanej z dietą ketogeniczną. Promuje żywienie niskowęglowodanowe, pomaga ludziom schudnąć, ustabilizować gospodarkę cukrowo-insulinową, pokonać problemy hormonalne i zajść w ciążę. Prowadzi blog: www.dianapietraszewska.com.
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia! Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już nie musisz być skazany na mieszanki proponowane przez producentów. Herbata lipowa z malinami i miodem Karmelowa kawa z prażonych orzechów laskowych Mrożona herbata pokrzywowo-miętowa na ochłodę Syrop z pędów młodej sosny na kaszel Czekoladowa kawa z cykorii Herbata malinowo-sosnowa na wzmocnienie odporności Pobudzająca kawa z żołędzi Herbata świerkowa z malinową konfiturą – bomba witaminowa Syrop z kwiatów podbiału Herbata z pąków bukowych na chwilę relaksu Mleczna kawa z orzeszków lipy Kawa z mniszka lekarskiego na lepsze trawienie I wiele innych… Katarzyna Mikulska i Artur Bokła – ludzie lasu, prowadzą kursy i warsztaty z zakresu zielarstwa, zdrowego odżywiania, zielonej kuchni, survivalu, bushcraftu, historycznej kuchni i ekologii. Wydali dwuczęściową książkę Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie, w której prezentują sprawdzone techniki przygotowywania potraw oraz przepisy z wykorzystaniem tego, co możesz znaleźć na łące i w lesie.
"Squishmallows: Oficjalna Książka z Przepisami" to idealna propozycja dla fanów oryginalnych Squishmallows i miłośników pieczenia! Zawiera 50 przepisów inspirowanych ulubionymi postaciami Squishmallows, dzięki czemu każdy znajdzie tu coś dla siebie. Wśród smakołyków znajdują się między innymi trójkolorowe ciasteczka Cam, czekoladowe trufle z posypką Hansa, cynamonowe bułeczki Lesedi oraz serduszka Linzer Bethany! Te wypieki to pyszne i zabawne przekąski, które wszyscy fani Squishmallows mogą łatwo odtworzyć. Książka zawiera również doskonałe przepisy na krem maślany, karmel oraz piankę Squishmallows, a także wybór pysznych i orzeźwiających napojów na każdą porę roku. Pięknie ilustrowana kolorowymi zdjęciami każdego wypieku oraz grafikami Squishmallows, książka ta oferuje kreatywny i przystępny sposób na cieszenie się tymi unikalnymi przepisami. "Squishmallows: Oficjalna Książka z Przepisami" jest odpowiednia dla cukierników na każdym poziomie zaawansowania i stanowi doskonały sposób na spędzenie czasu z rodziną w tematyce ulubionych bohaterów Squishmallows.
Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem "superpokarmów", wspomagających leczenie cukrzycy. Choroba nie musi skazywać diabetyka na rodzinną alienację kulinarną - przeciwnie - może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?