W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska, poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl
Apetyczna książka pełna smaków, potraw, ciekawostek, zwyczajów i przepisów z 28 krajów na różnych kontynentach! Skąd pochodzi syrop klonowy? Co ląduje na patelni w Indiach? Z czego robi się falafele? Gdzie uprawia się komosę ryżową? Jak przygotować onigiri? Wszystko o tym, co jedzą, jak jedzą, w jaki sposób przyrządzają dania ludzie na świecie. Dla małych i dużych, którzy kochają podróżować, odkrywać wyjątkowe miejsca, poznawać pyszne przysmaki. Mapa świata pomaga umiejscowić opisywane lokalizacje. Dodatkowe zadania ułatwiają zapamiętanie faktów i ćwiczą spostrzegawczość. Przepisy pozwalają odtworzyć smak popularnych potraw z menu różnych krajów. Wspólne czytanie zabawnych tekstów i oglądanie smakowitych, pełnych detali ilustracji może być pretekstem do rozmowy z dzieckiem o różnorodności. Książka w radosny sposób uczy akceptacji i otwartości na świat. Bo inaczej znaczy wyjątkowo!
Nowe wydanie 2024! Warszawa 2024 rok, oprawa miękka B5 , pełen kolor, 204 strony. W książce opisano szczegółowo, na czym polega stosowanie tej diety, jakie produkty, w jakich ilościach oraz proporcjach należy w niej uwzględniać. Przedstawiono szereg badań naukowych, które wykazały jej korzystny wpływ na zdrowie, a zwłaszcza na wartości ciśnienia tętniczego krwi, jak również przydatność tej diety, między innymi, w obniżaniu stężenia cholesterolu, w profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych. W książce zaproponowano 64 przepisy kulinarne zgodne z założeniami diety DASH. Dla każdego przepisu wyliczono zawartość kalorii i składników ważnych w diecie DASH, w tym wapnia, potasu, magnezu, błonnika i soli/sodu. Dieta DASH oparta jest na wynikach wieloletnich badań naukowych i rekomendowana przez ekspertów międzynarodowych towarzystw naukowych. SPIS TREŚCI: Recenzja prof. dr. hab. n. med. Leszka Czupryniaka Przedmowa do wydania III Dieta DASH na podium najzdrowszych diet świata 2023 Dieta DASH skuteczna w leczeniu i zapobieganiu nadciśnienia, obniżaniu stężenia cholesterolu, zmniejszaniu ryzyka cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych Dlaczego ważne jest dążenie do uzyskania wartości optymalnych ciśnienia tętniczego krwi Badanie DASH Witamina D niezbędna do dobrego wchłaniania wapnia Dieta DASH a cukrzyca. Modyfikacja diety DASH dla osób z cukrzycą Dieta DASH obniża podwyższone stężenie "złego" cholesterolu LDL we krwi Dieta DASH zmniejsza ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego. Analiza Funga i wsp. Dieta DASH wydłuża życie, zmniejsza ryzyko umieralności ogólnej oraz z powodu chorób sercowo-naczyniowych i nowotworówAnaliza Reed'iego i wsp. Co o diecie, w tym diecie DASH i nadciśnieniu, napisali eksperci w najnowszych rekomendacjach towarzystw naukowych Dieta DASH na co dzień. Jak stosować ją w praktyce Sposób opracowywania przepisów Najważniejsze informacje o diecie DASH dla pacjentów Przepisy na 1 porcję Wybrane piśmiennictwo
"Ciesz się bogactwem najzdrowszych polskich produktów przez cztery pory roku!Jagody goji, nasiona chia, amarantus, sok noni te nazwy brzmią egzotycznie, prawda? Zaś natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny wyjątkowo swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli superżywności produktów bogatych w dobroczynne składniki odżywcze.Mało kto wie, że jagody goji można z powodzeniem zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach znajdziemy rośliny, które dorównują zagranicznym superfoods.Z tej książki dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych krajowych produktów warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods, ich prozdrowotne składniki i właściwości lecznicze. Książka została wzbogacona o przepisy na cały rok.Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary."
"Nietolerancje pokarmowe nie oznaczają rezygnacji z różnorodnej i smacznej kuchni!Ponad 100 przepisów dla osób z nietolerancją glutenu i białka mleka krowiego.Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać inne potrawy dla jednej osoby. Pomyśl znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim domownikom! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań.W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole parujący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że alergicy nie mogą jeść deserów! Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, brownie bez mąki czy profiterolki z nadzieniem lodowym i polewą czekoladową oraz wiele innych pysznych słodkości."
"Poznaj wspaniałą, kolorową, pachnącą kuchnię indyjską w wersji wege!Czy masz ochotę na przepyszną zupę z soczewicy, wegetariańskie samosy, matar paneer, wege biryani, sałatkę z mango, a może chutney jabłkowy? Co powiesz na deser jalebi i mango lassi?W tej książce znajdziesz przepisy na: zupy, przekąski, dania główne, pieczywo, dania z ryżem, raity, sałatki, chutneye, a także słodycze i napoje. Wszystko, co potrzebne, by wyczarować wspaniały klimat Indii w twojej kuchni! Każdemu przepisowi towarzyszy wstęp przybliżający historię i charakter opisywanego dania. Dokładne instrukcje pomogą ci przyrządzić samodzielnie wspaniałe, bogate w smaku dania, a wskazówki i ciekawostki pozwolą poszerzyć wiedzę o kulinarnej kulturze Indii.Tapinder Sharma Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Umiejętnie łączy te skrajnie różne kultury prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Właściciel sieci restauracji Ganesh. Prowadzi warsztaty kuchni indyjskiej i kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania."
Pragniesz wyruszyć w podróż do słonecznej Italii, a nie masz na to środków ani czasu? Nic straconego! Możesz stworzyć namiastkę Włoch w kuchni. Dzięki oryginalnym włoskim przepisom taka wirtualna podróż okaże się całkiem realna. W tej książce znajdziesz krótki zarys historii kuchni włoskiej i tamtejszych zwyczajów kulinarnych, wskazówki na temat doboru win, a także słowniczek włoskich nazw potraw. Przede wszystkim zaś ponad 70 przepisów na oryginalne włoskie dania okraszonych pięknymi zdjęciami. Buon viaggio e buon appetito!
"Blisko 100 przepisów na sery, 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków!Przemiana mleka w ser to zadanie, któremu może sprostać każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, da się osiągnąć zaskakująco dobre rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, lecz także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może stanie się dla nas dochodowym zajęciem?Książka dokładnie opisuje składniki, wyposażenie oraz techniki wyrobu serów. Zawiera liczne przepisy na różne rodzaje serów, a także wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki.Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym pewnie stawiać pierwsze kroki."
NAUCZ SIĘ SMAKOWAĆ ŻYCIE JAK WŁOSI!Ciao Bella Gente!To ja, wasz ulubiony włoski kucharz.Jestem tu po to, żeby nauczyć was gotować i żyć jak Włosi. Bo jeść lubimy przecież tak samo!Przeniosę z ziemi włoskiej na polskie stoły smaki i zapachy słonecznej Italii. Rozsmakujecie się w tradycyjnych potrawach mojej Nonny oraz pokochacie nowoczesne przepisy kuchni włoskiej.Pokażę Wam, że gotowanie to najpyszniejsza zabawa. A dzięki tej książce zobaczycie, jakie to łatwe.Znajdziecie tu przepis na makaron doskonały. Nauczycie się poprawnie robić pizzę (broń Boże z ananasem!). Zostaniecie mistrzami w przygotowywaniu tiramisu, a pistacjowy sernik wyprze raz na zawsze ten z rodzynkami. Ale też: odmienicie ser parmigiano przez wszystkie przypadki, poznacie różne rodzaje ravioli i risotto, pokochacie owoce morza i skosztujecie włoskich likierów oraz koktajli.Ta uczta składa się z siedmiu części, które możecie dowolnie ze sobą łączyć, by stworzyć niezapomnianą włoską festę!"Włoska uczta" to ponad 60 przepisów opatrzonych dodatkowymi radami szefa kuchni i filmikami instruktażowymi.Buon appetito!
Włochy to miłość Renaty Pawłowskiej - szerzej znanej jako Kalejdoskop Renaty - i jej dom od ponad 28 lat. Jej pierwsza książka kucharska zawiera smakowitą mieszankę opowieści z Włoch, przygód podróżniczych i kulinarnych. Gotowanie to dla niej gest miłości, a nie zestaw technik kulinarnych. Autorka otwiera przed nami drzwi swojej kuchni i swoje serce, abyśmy mogli odkryć kuchnię włoską, której ona sama doświadczyła w Italii.Każdy, kto weźmie do ręki Mój Apetyt na Włochy, przekona się, że kuchnia Renaty to magiczne miejsce, w którym przygotowywane są dania na każde podniebienie i na każdą okazję. Autorka, oddana włoskiej tradycji gastronomicznej, oferuje kuchnię w swoim własnym niepowtarzalnym stylu, nie rezygnując jednak z ich charakterystycznego smaku.Do przygotowania tych dań nie potrzebujesz specjalistycznych narzędzi ani trudnych do znalezienia składników, a jedynie chęci zaniesienia na stół radości. Potrawy z tej książki potrafią rozkosznie działać nie tylko na nasze zmysły, ale i na samopoczucie, na każdej stronie czuć miłość do Włoch i kuchni włoskiej.Carpaccio z figami, szynką parmeńską, rukolą i orzechami pekan, Sałatka z wyspy Pantelleria, Zapiekane pomidory, Panna cotta z parmezanem, gruszką, orzechami włoskimi i octem balsamicznym, Risotto z porem i suszonymi pomidorami, Rag z soczewicy, Testaroli z pomidorkami i pesto, Brzoskwinie nadziewane ciasteczkami amaretti i czekoladą, Likier z lukrecji Z Renatą to nic trudnego! Do tego dobrane włoskie wina i włoskie szlagiery, z którymi wszystko jest smaczniejszeJeśli już cieknie Ci ślinka, poczekaj, aż zobaczysz (i przeczytasz!), co przygotowała dla Ciebie Renata! Zaczniesz "jeść" od pierwszej strony!
Dieta i hormony pod kontrolą! Autor, który już ponad 20 lat żyje z chorobą Hashimoto, dzieli się swoimi sposobami na to, jak skutecznie zatrzymać objawy choroby, nie odczuwając jej skutków na co dzień. Zacznij od planowania! W książce masz ściągę z listą produktów, które możesz spożywać. Zrób zdjęcie i miej ją zawsze w smartfonie! Hashi detoks odpowiada na wiele pytań, które zadają sobie osoby chorujące na Hashimoto: Jak przeprowadzić hashi detoks i co potem? Jak żyć z tą chorobą na co dzień? Czy leki hormonalne wystarczą? Czy istnieje idealna dieta przy leczeniu Hashimoto? Jak chudnąć bez stresu? A co, jeśli mam ochotę na coś słodkiego? (w środku znajdziesz Hashi grzeszki? ) Od teraz planowanie posiłków na każdy dzień stanie się bardzo łatwe. Otrzymujesz gotowe plany posiłków na 7, 14 i 21 dni! Do tego ponad 100 prostych, kilkuskładnikowych przepisów z łatwo dostępnych produktów. Nie zwlekaj! Gotuj zdrowo i odzyskaj radość życia!
JELITA TO NASZ DRUGI MÓZG!ODBUDUJ MIKROFLORĘ JELITI ODZYSKAJ RÓWNOWAGĘ EMOCJONALNĄ!Stosując odpowiednią dietę, oczyścisz jelita, wzmocnisz swoją odporność i ochronisz swój organizm przed alergiami, cukrzycą, otyłością i chorobami autoimmunologicznymi. Jednak to nie wszystko. Wzmacniając jelita, zwiększysz produkcję hormonów szczęścia, pokonasz przygnębienie i mgłę mózgową, poprawisz koncentrację umysłową i wspomożesz leczenie depresji.Czy zdarza Ci się zajadać stres?Czy słodyczami poprawiasz sobie nastrój?Jeśli tak, ta książka jest dla ciebie!Autor Jaglanego detoksu oraz Zatrzymaj Hashimoto na podstawie własnego doświadczenia i wieloletniej praktyki przystępnie podpowiada, jak żyć, aby odzyskać sens i radość życia!Dowiesz się, jak wzmocnić swój przewód pokarmowy, jednocześnie wzmacniając psychikę!Gotuj zdrowo!Wzmocnij jelita i odzyskaj zdrowie!
Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana - niekwestionowana królowa zdrowia! Dowiedz się jak przeprowadzić bezglutenowy detoks o każdej porze roku. Pragniesz schudnąć bez głodzenia się? Chcesz zwiększyć odporność organizmu? Męczą cię uporczywe infekcje albo odczuwasz znużenie? Nie wiesz, jak poradzić sobie z alergią? W książce znajdziesz sprawdzony sposób na pozbycie się trapiących cię problemów. Dzięki proponowanej diecie oczyścisz swój organizm, a przede wszystkim poprawisz jakość swojego życia. Już dziś możesz rozpocząć odkwaszanie i cieszyć się dobrym zdrowiem. Dowiesz się, jak w dzisiejszym, szybkim świecie odnaleźć spokój wewnętrzny. Program "Jaglany Detoks" jest inspiracją do odbycia podróży w głąb siebie - do poszukiwania tego, co dla nas najważniejsze. Nigdy nie jest za późno by zadbać o siebie i swoich bliskich!
Wyobraź sobie, popołudnie w pracy lub na uczelni. Pora na lunch. Wyciągasz z torby butelkę ze wspaniałym, przepysznym i zdrowym koktajlem, który zrobiłaś rano w pięć minut. Szybko i wygodnie dostajesz zastrzyk energii, pełen mikroelementów, błonnika i witamin. Żyjesz zdrowo i przyjemnie, a dodatkowo chudniesz praktycznie bez wysiłku! Taka przyszłość czeka na wyciągnięcie ręki, z naszą nową książką "Koktajle"! To najgorętsza dieta sezonu 2022, która bazuje na wieloletnim doświadczeniu i trendzie diet koktajlowych. Znajdziecie w niej aż 40 sezonowych przepisów na każdą porę roku, które orzeźwią lub rozgrzeją, i do tego sprawią, że będziecie najedzeni i zdrowi. Każdy z nich do wykonania w mniej niż 5, 7 lub najwyżej 10 minut! Diety koktajlowe są hitem świata odchudzania już od wielu lat. Nawet jeśli nie szukacie skutecznego sposobu na zrzucenie zbędnych kilogramów, koktajle będą wyśmienitym sposobem na zdrową dietę, dzięki której zyskacie energię, piękną skórę i silne włosy. Spróbuj wspaniałych koktajli i przekonasz się sama, że będziesz je pić także długo po tym, jak osiągniesz swoją wymarzoną wagę!
Zacznij z nami odchudzanie i przekonaj się, że nie tylko możesz zrzucić zbędne kilogramy, ale także utrzymać wymarzoną wagę. Bez efektu jo-jo. Na zawsze. Twoja misja to pozbycie się 5, 10 lub 15 kilogramów? W naszym poradniku znajdziesz jadłospisy, treningi oraz porady dopasowane do wybranego przez ciebie celu. Do dzieła!
Bułki, bagietki, bajgle - pszenne, żytnie, kukurydziane, jasne lub ciemne, ale najzdrowsze są te pełnoziarniste, zawierające niełuskane ziarna różnych zbóż. Większość z nas nie może się obyć bez tradycyjnego pieczywa i nie ma w tym nic dziwnego - przecież na całym świecie jest ono jednym z głównych składników wielu dań. Warto pamiętać, że pieczywo to nie tylko pyszny dodatek, ale również źródło wielu składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Zawiera węglowodany, magnez, żelazo, witaminy B i E oraz - przede wszystkim - błonnik. Okazuje się więc, że pieczywo, zwłaszcza to domowe, samodzielnie przygotowane, jest potrzebne w codziennej diecie i nie warto z niego rezygnować.
Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni.W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi prawie 8 milionów osób. Przepisy prezentowane są w krótkich nagraniach pełnych energii, humoru i niezwykle charyzmatycznych. Swoją przygodę zaczęła zaledwie 4 lata tem, szturmem zdobywając serca fanów. W międzyczasie wystąpiła w programach "Today" "The Drew Barrymore Show" oraz "Good Morning America". Czasopisma "Entrepreneur" i "Social Media Week" uznały ją za "siłę z którą należy się liczyć w przestrzeni cyfrowej".Jej książka Pasta Queen to nie tylko zbiór przepisów na pyszne dania, ale prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Wśród wielu receptur czeka na Was ravioli z ricottą i skórką cytryny lub szpinakiem albo dynią piżmową i serem provolone. Fani gnocchi znajdą ziemniaczane kluseczki zapiekane z pomidorami, serem i bazylią; fusilli w śmietanowym sosie z brokułami, jarmużem i szpinakiem lub wegetariańską carbonarę ze smażoną cukinia, jajkiem, serem pecorino Romano i czarnym pieprzem. A jeżeli to nie wystarczy - spróbujcie gnocchetti sardi z cytryną, miętą i pistacjami lub paccheri z karczochami i pomidorami.Autorka nie tylko dzieli się sekretami receptur, ale także inspiruje do eksperymentowania z kuchenną sztuką, poszukiwania i tworzenia własnych dań. Odkryjecie sekret przyrządzenia świeżego makaronu, klusek czy pierożków. Poznacie tradycyjne receptury na popisowe włoskie dania oraz posiłki, które Włosi znają od dzieciństwa. Dowiecie się jak dobierać najlepsze składniki od oliwy, mąki, przez zioła i przyprawy. Wszystkie przepisy zobrazowane są przepięknymi zdjęciami.
Jelita są ukryte głęboko wewnątrz ciała, ale tak jak nasza skóra nieustannie stykają się ze światem zewnętrznym. Ten kontakt jest znacznie intensywniejszy nie tylko z racji ich rozmiarów (mają około 300 metrów kwadratowych), ale także z powodu niezwykle chłonnej i delikatnej struktury tego narządu. Każdego dnia jelita muszą mierzyć się z niezliczoną masą bakterii chorobotwórczych, wirusów, grzybów, toksyn, które - począwszy od jamy ustnej - wędrują przez cały przewód pokarmowy. W dodatku fundujemy im stres, bo przecież miliony szlaków nerwowych łączą je z mózgiem. Rezygnujemy też z aktywności, co sprawia, że nie są należycie ukrwione i odżywione. Od niedawna jelita mają nowego, niezwykle zaciętego wroga: koronawirus okazał się bowiem czynnikiem potęgującym nadwrażliwość i wywołującym wiele schorzeń jelit. Jak im pomóc? Przede wszystkim dobrym jedzeniem. Odpowiednie posiłki przywrócą naturalny rytm, zregenerują je i sprawią, że zaczną radzić sobie z tym, co im szkodzi. Taki leczniczy jadłospis znajdziesz w tej książce.
Tuńczyk, łosoś, okoń, flądra, śledź, a może krewetki, kalmary, mule i przegrzebki? Coraz chętniej sięgamy po mniej znane gatunki. Delektujemy się nimi w knajpkach, chcemy serwować je w domu. Tym bardziej, że wybór jest naprawdę imponujący! Poznaj przepisy na smakowite dania i zobacz, jak krok po kroku kupować, przyrządzać i podawać ryby i owoce morza. Smacznego!
Od tego, co jemy, zależy wiele skomplikowanych procesów zachodzących wewnątrz naszego ciała, w tym także myślowych. Dopiero od niedawna wiemy, że "jelita to nasz drugi mózg". Te narządy ściśle ze sobą współpracują i wymieniają informacje. Co z tego wynika? Posiłki mogą wzmacniać układ nerwowy, wspierać witalność i pomóc dożyć sędziwego wieku. W naszym poradniku piszemy o tym, jakie jedzenie służy mózgowi. Proponujemy konkretne jadłospisy na lepszą pamięć, koncentrację, dobry nastrój i długowieczność. Podpowiadamy, co włączyć do swojego menu, by mieć siłę i chęć do nauki, wielogodzinnej pracy wymagającej skupienia, zachwycać kreatywnością oraz tryskać życiową energią.
Sul, sul! (Hej, hej!). Czy zdarzyło ci się grać w Simsy i pomyśleć: ""Ciekawe, jak też może smakować eliksir miłosny nr 4?"" albo ""Ta ensaimada wygląda naprawdę smacznie""? Jeśli tak, to załóż fartuszek - i do dzieła! Posługując się The Sims. Nieoficjalną książką kucharską, zrób wspaniałą pieczoną Alaskę albo faszerowanego homara, które z pewnością znasz z Yummy Channel. Z przepisami o różnym stopniu trudności (zarówno dla początkujących, jak i dla mistrzów) przygotujesz w swojej kuchni ulubione dania z Simsów - od makaronu z serem i ratatui aż po ratującą życie ambrozję.W książce znajdziesz między innymi przepisy na:chili con carnekrzepiącą zupę babciserowe oczyskapankejki z żelkowymi misiamisaltimboccę z kurczakababeczki miętowe mokkai wiele, wiele innych!Wykaż się kulinarnymi umiejętnościami i spraw, by przepisy z gry ożyły w twojej kuchni! Zanurz się w świecie Simsów z The Sims. Nieoficjalną książką kucharską.The Sims. Nieoficjalna książka kucharska ukazała się jako niezależna publikacja i nie była autoryzowana, sponsorowana ani w żaden sposób zatwierdzona przez producenta gry, Electronic Arts Inc.Taylor O'Halloran z Toronto w Kanadzie zaczęła grać w pierwszą wersję Simsów w 2000 roku i nie przestała do dziś. Miłość do franczyzy zainspirowała ją do stworzenia Ultimate Sims Guides - strony internetowej pełnej porad i sztuczek przydatnych w grze. Teraz jest to jedno z największych źródeł wiedzy o tej grze dostępnych online. Następnie Taylor założyła kanał na YouTubie, mający obecnie ponad 50 tysięcy subskrybentów. Zachęca na nim graczy do wypróbowywania nowych ekscytujących sposobów korzystania z gry, takich jak stream Twitch, na którym widzowie przyłączają się do zabawy.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?