KATEGORIE [rozwiń]

Diety

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Okładka książki Strączki

67,90 zł 41,41 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,41 zł

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb. Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo! Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy. Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok! O autorce: Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.
Okładka książki Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa

39,99 zł 22,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na gluten i produkty mleczneKiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań.W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury z tej książki na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe mufinki czy profiterolki z czekoladowo-lodowym nadzieniem i wiele innych pysznych słodkości.Nietolerancje pokarmowe nie musisz wcale rezygnować z różnorodnej i smacznej kuchni!
Okładka książki Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej

59,99 zł 31,19 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,27 zł

Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy? Chcesz właściwie przechowywać żywność? W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki? Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku? Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie? Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich latach przeprowadziła wiele warsztatów i webinarów, podczas których opowiadała o przechowywaniu żywności. Zainteresowanie i liczba pytań, które zadawali ich uczestnicy, przerosły jej najśmielsze oczekiwania. W odpowiedzi na te potrzeby autorka napisała niniejszą książkę - pełną praktycznych porad, kuchennych tricków i ciekawostek. Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej to przede wszystkim przepisy na proste, wyjątkowo smaczne wegańskie i wegetariańskie potrawy, dzięki którym nie będziesz marnował jedzenia. W Polsce wyrzuca się 4,8 mln ton żywności rocznie. Z książki dowiesz się, jak łatwo zmienić nawyki, by marnować mniej jedzenia i pieniędzy. Przekonasz się też, że ekologia jest ekonomiczna.
Okładka książki Dieta. Niski indeks glikemiczny

39,95 zł 21,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,65 zł

W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
Okładka książki Dieta faceta. Męskie zdrowie od kuchni

54,90 zł 31,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,02 zł

Mężczyzno, zadbaj o swoje zdrowie!Książka, którą trzymasz w ręku, jest mocnym męskim akcentem w temacie zdrowia. Bez tabu. Bez ogródek. Bez tajemnic.Przeczytasz w niej o stanie zdrowia polskich mężczyzn. O tym, jak mogliby żyć dłużej w zdrowiu.Dzięki dr Hannie Stolińskiej oraz szefowi kuchni Grzegorzowi Zawierusze dowiesz się:Jak styl życia i sposób odżywiania wpływają na profilaktykę oraz leczenie tych schorzeń.Jak spowolnić proces starzenia i zachować dobrą kondycję.Jak przyrządzać tradycyjne potrawy tak, by służyły twojemu zdrowiu i zachowały przy tym wszystkie walory smakowe.Czy ta książka jest tylko dla mężczyzn? Oczywiście, że nie. Posłuży każdemu kto, ceni dobre zdrowie.Odżywiaj się lepiej. Żyj lepiej.
Okładka książki Dieta w chorobach nerek przed dializą

84,00 zł 72,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,06 zł

Dieta w chorobach nerek przed dializą to przewodnik i poradnik, który w oparciu o najnowsze wytyczne dietetyczne opracowane na podstawie aktualnych źródeł naukowych, pozwoli zaplanować plan żywieniowy dopasowany do stopnia zdiagnozowanej choroby. Publikacja przedstawia zalecenia dietetyczne, pozwalające kontrolować spożycie składników odżywczych, mogące wpływać na funkcjonowanie nerek. Zawiera jasne wytyczne, które można łatwo zastosować w codziennym planowaniu posiłków, szczegółowe sugestie dotyczące odżywiania oraz porady dotyczące stylu życia, które ułatwią przestrzeganie diety przyjaznej dla nerek. Stanowi cenne źródło wiedzy, głównie dla pacjentów z Przewlekłą Chorobą Nerek (PChN) w okresie leczenia zachowawczego (przed dializą,) a także dla osób z ich otoczenia - rodziny, opiekunów. Jednocześnie stanowi cenną wskazówkę dla lekarzy rodzinnych i dietetyków w procesie ustalania diety dla chorych.
Okładka książki Dieta w chorobach trzustki, co jeść a czego unikać

69,60 zł 40,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,01 zł

Z książki dowiesz się, jak dzięki zdrowemu odżywianiu i diecie trzustkowej wspomóc pracę trzustki i pozbyć się chorób trzustki. Odkryjesz, jak wzmocnić swoje zdrowie, układ trawienny, by pozbyć się stanów zapalnych odpowiednim odżywianiem i dietą na odporność. Co wolno jeść, a czego nie w przewlekłym czy ostrym zapaleniu trzustki, a także po operacji trzustki. Poznasz objawy chorej trzustki i otrzymasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania przez osoby zmagające się z problemami trzustki. Autorzy, lekarze, dietetycy oferują wiele przepisów prostych do przygotowania we własnej kuchni na regenerację trzustki i stany zapalne. Prezentują nowe odkrycia medycyny żywieniowej i udzielają praktycznych rad. Najlepsza dieta przeciwzapalna, która zregeneruje i zadba o twoją trzustkę.
Okładka książki Zatrzymaj Hashimoto. Wzmocnij tarczycę!

49,90 zł 25,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł

Twoja skóra jest sucha, a włosy łamliwe? Nie masz siły nawet na chwilę aktywności? Nie możesz się skoncentrować? Czujesz się jak przysłowiowy sopel lodu? Czy jest profilaktyka, którą możesz zastosować od dziś? Odpowiedź brzmi... Tak! Wystarczy wprowadzić nawet kilka sprawdzonych porad z tej książki, aby poczuć się lepiej już w ciągu kilku tygodniAutor żyje z chorobą Hashimoto już ponad 17 lat! Stosuje sprawdzone programy diety, naturalnej suplementacji połączone z odpowiednią aktywnością i oczyszczaniem organizmu. W tym poradniku dzieli się praktyczną wiedzą i przedstawia porady, które sam stosuje. Dzięki nim zwalczysz większość dolegliwości, wstrzymując tym samym proces rozwoju choroby.Z książki dowiesz się, jak diagnozować i w naturalny sposób leczyć objawy choroby Hashimoto. Sprawdzisz, czy dieta bezglutenowa to faktycznie droga do poprawy twojego zdrowia. Nauczysz się, jak właściwie stosować suplementacje oraz jak pokonać stres i depresję. Poznasz tajniki zdrowej kuchni oraz siłę detoksu w chorobie Hashimoto. Twoja hormonalna nawigacja zacznie na nowo wzmacniać swoją moc!W książce znajdziesz też mnóstwo sprawdzonych przepysznych przepisów, które doskonale wpłyną na wzmocnienie twojej tarczycy oraz układu odpornościowego.Nie zwlekaj! Zatrzymaj Hashimoto!
Okładka książki Leczenie dietą. Wygraj z Candidą!

49,90 zł 25,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł

Walcz z kandydozą! Kolejna książka autora bestsellerowego ""Jaglanego detoksu"".Jeżeli od dłuższego czasu trapią cię niepokojące objawy, w tym częste znużenie, spadki energii, wychłodzenie organizmu, zapalenia układu moczowego, przewlekle infekcje, bóle mięśniowe i stawowe, wypryski i egzemy skórne, stany lękowe i depresyjne, alergie pokarmowe, problemy trawienne oraz brak koncentracji, a leczenie farmakologiczne nie przynosi żadnych efektów, to nie zwlekaj tylko zacznij od zmiany stylu życia i zastosuj program Anty Candida.Oprócz inspiracji kulinarnych, znajdziecie tu informacje dotyczące rozpoznania i leczenia kandydozy w oparciu nie tylko o moją praktykę ale również o medyczne publikacje znanych ekspertów. W książce znajdziecie przepisy na łatwe do przygotowania śniadania, obiady i kolacje oraz dodatkowa tabela produktów dopuszczonych w programie, z których w opisanych fazach można przygotować sobie dowolne potrawy.""Dieta zamiast alergologa, kardiologa, a nawet psychiatry? Marek Zaremba przekonuje, że wszystko jest możliwe.""Agnieszka Sztyler-Turovsky, Onet""Kandydoza, choroba wywołana drożdżakami, to prawdziwe wyzwanie dla medycyny, ponieważ coraz częściej nie poddaje się leczeniu farmakologicznemu. Kiedy tabletki zawodzą, ratunkiem jest zmiana diety i stylu życia. Polecam!""Iza Radecka, redaktor naczelna miesięcznika ""Zdrowie""
Okładka książki Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy..

69,99 zł 48,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,78 zł

Zrób, zjedz, powtórz to dla mnie nie tylko mantra, to historia mojego życia. Jedzenie jest dla mnie źródłem nieustających przyjemności: lubię myśleć o nim łakomie, głęboko się nad nim zastanawiać i czerpać z niego mądrość. Jedzenie daje mi otuchę, inspirację, sens i piękno; odżywia moje ciało i wyznacza porządek dnia.W nowej książce Nigella Lawson dzieli się z czytelnikami rytuałami, które panują w jej kuchni. Nigella przygotowała dla nas ponad 150 nowych przepisów, w pełni oddających hołd jej ulubionym składnikom. Zrób, zjedz, powtórz to zachwycające połączenie przepisów z opowieściami o jedzeniu w przepięknym, wciągającym stylu Nigelli.Rozdziały A jak anchois (hołd na cześć morskiego bekonu), Rabarbar, obszerna część poświęcona rodzinnym obiadom oraz inspirujące pomysły na wegańskie uczty, kolacje solo i świąteczne rarytasy to tylko zapowiedź niektórych z serwowanych tu przez Nigellę pyszności.W bogatym menu znalazły się potrawy na wszelkie gusta i cztery pory roku: dip cebulowo-bakłażanowy, dynia z sosem buraczanym, colcannon z palonym masłem, spaghetti z boćwiną, chili i anchois, kurczak w kremowym sosie czosnkowym, policzki wołowe z kasztanami i porto, makaron z giczą jagnięcą w wonnym bulionie. Na łasuchów czekają biszkopty z kremem i rabarbarem, czekoladowe ciasto z masłem orzechowym, ciasto z puddingu ryżowego i crumble wiśniowo-migdałowe. Smacznego!
Okładka książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować

59,90 zł 33,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,84 zł

Kolejna publikacja Piotra Kucharskiego autora bestsellerowego poradnika Chleb. Domowa piekarnia.W książce Jak zdrowo jeść i nie zwariować razem z żoną Magdaleną, psychodietetyczką, uczy, jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość.Magdalena i Piotr Kucharscy z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa.Dania zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach kolory.Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością! Na zdrowie!
Okładka książki The Diabetes Weight-Loss Cookbook

99,00 zł 79,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,98 zł

In 2012 Giancarlo Caldesi was diagnosed with type 2 diabetes. Since adopting a low-carb diet he has lost almost 4 stone and put his diabetes into remission - transforming his and his family's health. Working with nutritionist Jenny Phillips, Giancarlo and his wife Katie show you how to enjoy a low carb but not no-carb way of life with simple recipes using easy-to-source ingredients that will fill you up without fattening you up. Steak and Chips are still on the menu, as are delicious curries such as Butter Chicken and Spinach Paneer, even puddings like Hot Chocolate Pots or Peanut Butter & Jelly Cake. An initial diagnosis of diabetes can be shocking and the masses of information daunting, but Katie and Giancarlo share their personal experience of diabetes and weight loss to empower you to make your own informed decisions about food, without sacrificing any of the flavour.
Opakowanie Paleo: Recipes from the Caveman's Cookbook

69,00 zł 55,75 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,75 zł

Would you fancy a mammoth steak or simply some natural foods enjoyed by mankind in the Old Stone Age, long before the rise of agriculture? This book is the ultimate companion to anyone interested in the oldest human diet ever, which greatly contributed to our evolution. Archaeologists, anthropologists and paleontologists studied the bones and teeth of our ancestors and their living environment to reconstitute their nutritional habits. This book results of these scientific studies and is a serious introduction to paleo cooking. While the paleo diet is limited to basic ingredients, such as meats, fish, eggs, vegetables, fruits, herbs, nuts and seeds, it offers a lot of nutritional benefits, as it is gluten-free, low-carb and relies on fresh products. This is sufficient to keep away modern diseases linked to poor nutrition, such as over-weight or diabetes.
Okładka książki Naturalnie i ziołowo. 60 przepisów na zdrowie

49,99 zł 28,08 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,08 zł

Naturalnie i ziołowo. 60 przepisów na zdrowie
Okładka książki Rozszerzone oczyszczanie wątroby i woreczka żółciowego

79,70 zł 45,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,81 zł

Kamienie żółciowe - tykająca bomba w Twoim organizmieChoć większość osób nie zdaje sobie z tego sprawy, kamienie żółciowe odpowiadają za wiele chorób, z czego część ma skutki śmiertelne, a inne kończą się powikłaniami na resztę życia. Zanim dojdzie do najgorszego, dają liczne oznaki w postaci zmiany wyglądu skóry, nosa, oczu, jamy ustnej, dłoni, paznokci czy stóp. Najważniejsze jest jednak to, że każdy z nas może nie tylko samodzielnie się zdiagnozować, ale również wyeliminować to zagrożenie z własnego organizmu w domowym zaciszu. Jak to zrobić? Podpowiada autor tego międzynarodowego bestselleru.Jeszcze więcej wiedzy, która ratuje życie!W tej znacznie rozszerzonej wersji swojego największego dzieła Andreas Moritz ujawnia prawdziwe skutki obecności kamieni żółciowych powodujących zatory w wątrobie. Poza skutkowaniem chorobami pęcherzyka żółciowego i atakami kamicy żółciowej u milionów chorych każdego roku, w wielu przypadkach blokady te stwarzają warunki do rozwoju jeszcze poważniejszych, pozornie niezwiązanych z wątrobą schorzeń, w tym otyłości. Większość dorosłych żyjących w uprzemysłowionym świecie, a zwłaszcza tych cierpiących na jedną z przewlekłych chorób, takich jak zespół jelita drażliwego, choroby serca, zapalenie stawów, stwardnienie rozsiane, nowotwory lub cukrzyca, ma w rzeczywistości setki, jeśli nie tysiące kamieni żółciowych. Diagnostykę utrudnia fakt, że są one niewidoczne w promieniach rentgenowskich, ultradźwiękach i tomografii komputerowej.Praktyczne porady dosłownie dla każdegoTa książka zapewnia dokładne zrozumienie funkcjonowania wątroby i zachodzących w niej złożonych procesów, co powoduje kamienie żółciowe w wątrobie i woreczku żółciowym. Wyjaśnia również dlaczego w nich leży klucz do zrozumienia genezy najczęstszych chorób w dzisiejszym świecie. Dostarcza czytelnikowi wiedzy potrzebnej do rozpoznania tych kamieni i podaje niezbędne instrukcje do samodzielnego zastosowania, pozwalające bezboleśnie i w pełni bezpiecznie je usunąć. Wypełniona przydatnymi grafikami publikacja zawiera również praktyczne wskazówki dotyczące zapobiegania powstawaniu nowych kamieni, zarówno w wątrobie, jak i woreczku żółciowym.Zajmij się wątrobą i nie tylko...Poza zapewnieniem praktycznych procedur oczyszczania wątroby, pęcherzyka żółciowego, nerek i jelit, Autor wyjaśnia bardzo szczegółowo pochodzenie wszystkich typowych chorób oraz sposób zapobiegania lub odwracania ich w sposób naturalny. Książka jest pełna sprawdzonych metod przywracania ciała do stanu równowagi i odzyskiwania witalności. Obejmuje kompleksowy program opieki zdrowotnej, który opiera się przede wszystkim na ajurwedzie - starożytnym systemie medycznym - i ogromnym doświadczeniu, jakie Andreas Moritz zdobył w dziedzinie odnowy zdrowia na przestrzeni ostatnich 30 lat. Jest on nie tylko twórcą wielu bestsellerów, ale również uznanym na arenie międzynarodowej autorytetem w dziedzinie medycyny integracyjnej.Lekarze są zgodni - ta książka to hit!,,To coś więcej niż książka - to potężne narzędzie samouzdrawiania. W czasach, gdy zrezygnowaliśmy z własnej wrodzonej mądrości naszego ciała, Andreas Moritz oferuje proste, naprawdę działające lekarstwo, pozwalające na uzdrowienie siebie. Jest proste, tanie i łatwe do wykonania. Wyzdrowienie, jakie miało miejsce u moich pacjentów i u mnie, zmieniło nasze życie"".- Gene L. Pascucci, doktor chirurgii stomatologicznej,,Zaintrygowało mnie, gdy dowiedziałam się o oczyszczaniu wątroby od przyjaciółki, ale przez kilka miesięcy odkładałam to na później. Od kilkunastu lat dręczona problemami zdrowotnymi, w końcu się odważyłam, ale nie spodziewałam się spektakularnych rezultatów. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu następnego dnia wydaliłam około sześciuset kamieni żółciowych w różnych rozmiarach i kolorach, a ulga była natychmiastowa. Byłam spokojniejsza, czułam się znacznie mniej drażliwa i miałam niesamowitą jasność myślenia. Obecnie jestem po pięciu oczyszczeniach"".- dr Diane Philips, lekarzNie ryzykuj - oczyść wątrobę już dziś!
Okładka książki Jelita wiedzą lepiej. Jak zrewolucjonizować sposób odżywiania i zmienić od wewnątrz swoje ciało

44,99 zł 28,69 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,69 zł

Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag - alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości. Podczas podróży przez jelito (dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się:o jak diety oddziałują na bakterie jelitowe, wagę i poziom cukru we krwi,o dlaczego ludzie różnie reagują na te same pokarmy,o w jaki sposób jelita wpływają na osobowość i nastrój człowieka,o jak dobrać właściwe pre- i probiotyki,o co jeść, by uniknąć otyłości. W książce znajdziesz także dwufazowy program odnowy mikroflory jelitowej oraz przepisy na dania wspierające przyjazne bakterie. Zadbaj o nie, by cieszyć się dobrym zdrowiem i... jeszcze lepszym samopoczuciem! Pamiętaj, że jelita wiedzą lepiej, co jest dla ciebie dobre!,,Dr Mosley jest szanowanym w świecie dziennikarzem piszącym o zdrowiu i żywieniu. Ta książka potwierdza jego klasę. To bardzo pouczająca i jednocześnie zabawna lektura. Stosujcie się do rad autora dla dobra swoich jelit!""/dr Valter Longo, dyrektor Instytutu Długowieczności na Uniwersytecie Południowej Kalifornii/,,Zrównoważone i oparte na przeprowadzonych badaniach podsumowanie napisane przez uznanego w świecie guru zdrowych jelit. Nareszcie czytelnicy nie tylko skorzystają z planu dietetycznego, ale też zrozumieją, dlaczego ta dieta działa"". /dr Barry Marshall, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny, profesor mikrobiologii klinicznej na Uniwersytecie Australii Zachodniej/ Michael Mosley studiował medycynę, bo chciał zostać psychiatrą. Porzucił jednak te plany na rzecz telewizji. Wkrótce po studiach rozpoczął pracę w BBC jako dziennikarz naukowy, producent oraz - co przyniosło mu największą sławę i wiele nagród - prezenter programów medycznych. W 2012 spopularyzował dietę 5:2 opartą na krótkotrwałych postach. Jest autorem książek poświęconych odżywianiu i wpływie diety na stan zdrowia.
Okładka książki Umami. Opowieści i przepisy

69,99 zł 44,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,64 zł

UMAMI to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymiprzepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i naegzotyczne dania z różnych zakątków świata.Receptury na:schab z jałowcemrosół ratunkowy dobry na wszystkokleftiko pachnące Cyprempilaw z jagnięciny i kaszy jaglanejtadżin z makreliczy przepyszny tort Jadzinyzamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.JOANNA BRODZIK zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachnącecynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami.Zaproponuje wyprawę w czasie. Dowiesz się, jaki wpływ na kulinarną mapę światamieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci i kto przypłacił życiemich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica i uprawy jakichroślin zmieniły bieg historii.Autorka nauczy cię odnajdywać przyjemność w dotykaniu chrupiącej skórkichleba i kontemplowaniu koloru jadalnych kwiatów. Doradzi, jak nie marnowaćjedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpićcukier w diecie. W książce znajdziesz przepisy, które powstały z miłości doludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanychprzy wspólnym stole. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą będzieszmógł podzielić się z bliskimi.
Okładka książki Ramen krok po kroku Przepisy tradycyjne i współczesne

44,99 zł 25,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,10 zł

Ramen krok po kroku to około 90 przepisów na pyszny ramen od bazowych, najprostszych, po te bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem umami. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz wskazówki, w co wyposażyć kuchnię, by móc w każdej chwili przyrządzić wspaniałą japońską zupę z makaronem.Zacznij od podstawowych przepisów na tradycyjne elementy ramenu, np. gęsty wywar z kości drobiowych, potem dodaj przyprawy i pozostałe składniki, aby stworzyć miskę zupy o wielowymiarowym smaku. W książce znajdziesz zarówno przepisy na tradycyjny ramen, jak i na ramen w nowoczesnym wydaniu, np. z chrupiącym jarmużem.
Okładka książki Apetyt na Meksyk

40,01 zł 22,32 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,32 zł

„Apetyt na Meksyk” to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga „apetycznie-klasycznie.pl mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne. W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te ze zwykłych barów, przydrożnych stoisk, czy przyrządzane w meksykańskich domach. Oprócz przepisów poznamy ciekawostki kulinarne oraz wybrane meksykańskie warzywa i owoce popularne w Meksyku, a nieznane w Polsce. To kuchnia niezwykle urozmaicona, kolorowa, aromatyczna i zaskakująca, która dostarcza niezapomnianych wrażeń
Okładka książki Coś pysznego. 80 przepisów, które odmienią twoją kuchnię

44,90 zł 25,36 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,36 zł

Do twojej kuchni wkradła się nuda i masz wrażenie, że od dłuższego czasu gotujesz na zmianę te same potrawy? Do menu chcesz wprowadzić różnorodność, ale nie wiesz, od czego zacząć?Te 80 niezwykłych przepisów ułatwi Ci to zadanie. Książka mistrza kulinarnego Roberta Sowy będzie Twoim przewodnikiem po wielu rodzajach potraw. Znajdziesz tu przepisy na ryby i mięsa, ale także na sałatki i potrawy kuchni wegetariańskiej, zupy i desery dla każdego znajdzie się COŚ PYSZNEGO!Prócz przepisów znajdziesz tu także jedne z najlepszych felietonów uznanego szefa kuchni, restauratora i kilkukrotnego laureata Oskarów Kulinarnych. Ostrzegamy, że po ich lekturze Twoje podejście do gotowania może się bezpowrotnie zmienić na szczęście jedynie na lepsze!
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,78 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,77 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj