Obfitość – Yotam Ottolenghi
„Obfitość” Yotama Ottolenghiego to książka zawierająca wegetariańskie przepisy autora książki „Jerozolima”. Ottolenghi proponuje dania warzywne, które zasmakują wszystkim, nawet nie-wegetarianom.
Yotam Ottolenghi
Urodził się i dorastał w Jerozolimie. Obecnie mieszka w Wielkiej Brytanii, gdzie prowadzi kilka restauracji i . Jest szefem kuchni, którego niepowtarzalny styl opiera się na połączeniu smaków Bliskiego Wschodu, Azji i świata Zachodniego. Chociaż nie jest wegetarianinem, znany jest z podniesienia rangi warzyw jako głównego składnika potraw. Jest autorem bestsellerowej książki kucharskiej „Jerozolima”.
Obfitość warzyw
Ottolenghi znany jest z zamiłowania do przygotowywania niebanalnych dań warzywnych. W „Obfitości” prezentuje ponad 100 niebanalnych przepisów na zwykłe warzywa: rośliny strączkowe, różne kapusty, zieleninę czy warzywa cebulowe. Jego wegetariańskie dania wzbogacone są ryżem, produktami zbożowymi i makaronami podawanymi w nietypowy sposób. Kuchnia roślinna proponowana przez autora „Jerozolimy” sprawi, że nawet najbardziej zagorzały mięsożerca z ochotą zje danie roślinne.
Doskonały poradnik opracowany z myślą o starszych czytelnikach, który zawiera:
*zasady racjonalnego odżywiania i program żywieniowy
*dlaczego warto ćwiczyć – program ćwiczeń
*przepisy Mistrzów Kuchni: Ewy Wachowicz, Tomasza Królikowskiego, Macieja Majewskiego, Witka Iwańskiego
*przepisy znanych i lubianych: Agnieszki Maciąg, Katarzyny Zielińskiej, Natalii Kukulskiej, Bogny Sworowskiej, Hanny Bakuły, Urszuli Dudziak i Jolanty Kwaśniewskiej
Gratuluję! Świetna, inspirująca książka. Sam będę z tych przepisów korzystał.
Aleksander Kwaśniewski
Przybywa nam lat. To naturalne. Choć mamy wciąż ten sam gust, a przyzwyczajenia stały się naszą drugą naturą, to jednak coś się stale zmienia – nasze ciało. Dlatego musimy przyłożyć większą wagę do tego, jak żyjemy i jak się odżywiamy. Nie jestem mistrzynią gotowania, rzadko sama to robię. Nie ukrywam też swego
wieku, chociaż przekroczyłam już 80 lat. Mój organizm przestał tolerować większość wspaniałych przypraw i tłustych, a zwłaszcza smażonych dań. To jednak nie znaczy, że muszę się ograniczać. Wprost przeciwnie. To dobry pretekst, by sięgnąć po nowe
smaki i potrawy – zarówno te z kuchni polskiej, jak i zagranicznej. I do tego właśnie Państwa zachęcam, polecając książkę, którą trzymacie w ręce. Odnajdziecie w niej – wybrane specjalnie dla nas, seniorów – porady dietetyków, przepisy szefów kuchni oraz inne wskazówki, jak cieszyć się zdrowiem także w późniejszym wieku.
Irena Santor
Totalnie nowatorska książka o diecie, która odsłania błędnie utrwalony model zrzucania zbędnych kilogramów poprzez zmniejszenie kaloryczności spożywanego jedzenia! Jonathan Bailor dokonał prawdziwej rewolucji w dziedzinie odchudzania, które od teraz przestanie być utożsamiane z liczeniem kalorii. Przez wiele lat źródła konwencjonalnych porad dietetycznych wmawiały nam, że najważniejsze dla utrzymania prawidłowej wagi jest dostarczanie organizmowi określonej liczby kalorii każdego dnia. Autor książki obala ten mit i zwraca uwagę na to, że nie chodzi o ilość, ale o jakość jedzenia. Te dodatkowe kilogramy, których nie możesz zrzucić, to nie tylko wina tego, że jesz za dużo! To efekt spożywania „złych kalorii”! W książce „Mit kalorii”znajdziesz: rewolucyjną formułę spalania tłuszczu; plan diety, na której ani przez chwilę nie poczujesz głodu; skuteczny plan odżywiania, oparty na wartościowych kaloriach; proste przepisy na smaczne potrawy (nawet na słodycze!); efektywny plan prostych i lekkich ćwiczeń, oparty na treningu interwałowym; listę „złych kalorii”, które mogą zatruwać twój organizm i spowalniać proces spalania tłuszczu. Z tym poradnikiem przestaniesz być niewolnikiem tabel kalorycznych i kalkulatorów kalorii rozliczających cię z każdego kęsa. Jedz więcej, ćwicz mniej i chudnij zdrowo! Gdyby „oficjalne” agencje i inne źródła konwencjonalnych dietetycznych porad od początku przekazały nam właściwe informacje na temat odżywiania i zdrowia, książka na ten temat nie byłaby wcale potrzebna. Jednak popełniły one błąd, o l b r z y m i błąd. Jonathan Bailor
Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. W piekarni Pięciu Przemian oraz serii W kuchni Pięciu Przemian prezentuje niezbędnik dla osób kochających słodkości i będących na diecie bezglutenowej. W Bezglutenowej cukierni znajdziesz ponad 80 zróżnicowanych receptur na ciasta kruche, biszkoptowe i drożdżowe, babeczki, tarty, ciasteczka, a także leguminy, koktajle, kremy, galaretki, torty, wafelki, musy czy budynie. Oto niezbędnik, który powinien znaleźć się w kulinarnej biblioteczce, wszystkich którzy nie tolerują glutenu, szukają zastępników nafaszerowanych chemią słodyczy ze sklepu lub chcą serwować swoim dzieciom tylko zdrowe słodkie rarytasy. Przepisy podzielone zostały na pory roku, tak by w odpowiednim czasie przygotowywać desery z produktów sezonowych, a dodatkowo, zostały dostosowane do zasad gotowania według Pięciu Przemian, więc jeśli chcesz możesz przygotowywać je zgodnie z tą metodą. Wszystkie zaprezentowane w książce przepisy są bezglutenowe, z naturalnych składników, a także łatwe w przygotowaniu. Znajdziesz wśród nich między innymi: babeczki truskawkowo-miętowe z kwiatem bzu, ciasto sezamowe, mus brzoskwiniowy z jeżynami, galaretkę migdałową czy tartę orzechową z jabłkami… Czy już wiesz, co zjesz na deser?
Powrót do prostego smacznego jedzenia, do tradycyjnych polskich kasz. Kuchnia bez mięsa i z małą ilością glutenu.Maia Sobczak inspiruje, jak gotować pyszne potrawy z kasz, łącząc tradycję i nowoczesne trendy kulinarne. Jej kuchnia jest lekka, zdrowa i pachnąca.
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
• przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
• przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
• propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
• wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
• porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
• wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
[Notka o Autorce – Polska kuchnia dla diabetyków]
Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND .
Dietetyka jest intensywnie rozwijającą się dziedziną wiedzy, a odpowiednia dieta zaczyna odgrywać coraz większą rolę w terapii wielu schorzeń, w tym chorób skóry.
Dieta w chorobach skóry pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. med. Waldemara Placka jest nowoczesną publikacją, prezentującą najnowsze informacje dotyczące znaczenia żywienia i poszczególnych składników pokarmowych w profilaktyce oraz w leczeniu takich schorzeń, jak: pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, wyprysk kontaktowy alergiczny, choroby pęcherzowe, opryszczkowe zapalenie skóry, łuszczyca, dna moczanowa, trądzik pospolity i trądzik różowaty.
Omówiono również rolę przewodu pokarmowego w ogólnoustrojowych procesach immunologicznych oraz wpływ diety na procesy starzenia się skóry. Powyższe zagadnienia przedstawili w wyczerpujący i przystępny sposób wybitni specjaliści, którzy wykorzystali swoje doświadczenie kliniczne oraz bardzo bogatą wiedzę.
Wielką zaletą tej unikalnej w literaturze polskiej publikacji jest nie tylko omówienie roli diety w schorzeniach, w których jej znaczenie jest oczywiste, ale także tych, w których jest ono dopiero poznawane.
Dieta w chorobach skóry będzie doskonałym źródłem wiedzy nie tylko dla dermatologów, ale także lekarzy innych specjalności, dietetyków, żywieniowców oraz studentów wymienionych kierunków, jak również wszystkich osób zainteresowanych tą tematyką.
dr hab. inż. lek. med. Dariusz Włodarek
Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo? Niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz kucharską przygodę, Twoje dziecko może jeść równie smacznie jak tytułowi Ala i Antek, a Ty i reszta rodziny razem z nim.
W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz:
- Przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują starszemu dziecku i rodzicom
- Potrawy tradycyjne, a także wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału
- Pomysły na smaczne śniadania i obiady oraz dania, które możesz zabrać ze sobą na wycieczkę
- Pyszne desery, które – jeśli chcesz – możesz przygotować bez dodatku cukru.
Każdą z tych potraw przyrządzisz szybko i łatwo z dostępnych składników. Odkryj radość gotowania razem z dzieckiem. Smacznego!
Więcej niż BLW
BLW (Bobas Lubi Wybór) to metoda rozszerzania diety, którą pokochały już tysiące polskich dzieci. Zdaniem jej twórczyń, Gill Rapley i Tracey Murkett, dziecko od samego początku może jeść samodzielnie, co pozwala na naturalny rozwój jego umiejętności chwytania i żucia oraz korzystnie wpływa na akceptację różnorodnych smaków.
Ta książka kucharska powstała w trakcie eksperymentowania Autorek z metodą BLW, jednak prezentowane przepisy mogą być wykorzystane przez wszystkich rodziców, którzy mają ochotę urozmaicić swoim dzieciom menu, niezależnie od sposobu rozszerzania diety.
Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW, czytanego przez tysiące polskich rodziców i docenionego w konkursie BLOG ROKU 2014.
Dieta biegacza źródłem jego sukcesów!
Książka dedykowana osobom biegającym: tym początkującym oraz zaawansowanym, którzy chcą być silniejsi i chcą podnieść swoją wydajność.
Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest łatwiejsza niż myślimy. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania. Wszystkie receptury powstały w oparciu o ich własne doświadczenia, ponieważ gotowali dla siebie, testowali i cały czas podczas pisania książki oczywiście biegali. Wiedzą doskonale, że można jeść zdrowo, roślinnie i ukończyć ultramarton, czy zmierzyć się z biegiem rzeźnika.
W diecie roślinnej możliwości jest mnóstwo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia.
Jeden z najpopularniejszych w Hiszpanii tytułów dotyczących zdrowego stylu życia po raz pierwszy ukazuje się po polsku. „Inteligencja trawienna” opowiada w fascynujący sposób o układzie trawiennym jako o centrum drugiego mózgu naszego ciała. Zdaniem autorki, doktor Iriny Matveikovej, myślimy i przeżywamy różne emocje właśnie poprzez nasze brzuchy. „Niemożliwe”, powiecie, ale nietrudno to sobie wyobrazić, jeśli weźmiemy pod uwagę, że w naszych brzuchach kryje się coś wielkości powierzchni boiska piłkarskiego – bo takie ogromne rozmiary ma układ trawienny. Nasze wnętrzności kryją w sobie rozległą sieć komórek nerwowych nazywanych neuronami, które przenoszą informacje do mózgu i w ten sposób znacząco wpływają na procesy intelektualne, emocjonalne i immunologiczne. Doktor Matveikova odpowiada na oczywiste pytania – „Jak i dlaczego to możliwe?” – tłumacząc w łatwy, prosty i zrozumiały sposób, że układ trawienny zawiera ponad sto milionów neuronów, takich samych jak neurony obecne w mózgu, a co więcej, wytwarza 90% serotoniny obecnej w naszym ciele, niezwykle ważnego hormonu odpowiedzialnego za samopoczucie i zadowolenie. Wynika z tego jasno, że „niezdrowy” brzuch może być przyczyną nadmiernej drażliwości, smutku i złego samopoczucia, może pozbawiać nas energii, ograniczać nasze możliwości intelektualne, sprawiać, że tracimy orientację, zmieniać wzorce myślowe i procesy fizyczne. Te twierdzenia są na pozór kontrowersyjne, ale uzasadnione na tyle skutecznie, aby przekonać tysiące hiszpańskojęzycznych czytelników. Od czasu pierwszego wydania w październiku 2011 roku Inteligencia digestiva była już czterokrotnie wznawiana i dotarła na szóste miejsce bestsellerów w kategorii literatury faktu. Doktor Matveikova wydała w styczniu zeszłego roku drugą książkę (Czyste zdrowie, wszystkie klucze do oczyszczenia za pomocą medycyny holistycznej, która nie doczekała się jeszcze polskiego tłumaczenia), a teraz oferuje światu przekład swojego pierwszego dzieła, Inteligencji trawiennej.
Jelita to skomplikowany i ważny układ mający w sposób naturalny stale chronić i uzdrawiać organizm. Przyczyn wszystkich spośród większości diagnozowanych obecnie dolegliwości można upatrywać w uszkodzonym i podrażnionym jelicie. A w przypadku tak wielu z nas ten szczególny układ znajduje się w ruinie, co prowadzi do wszelkiego rodzaju zaburzeń zdrowotnych. Jesteśmy chorzy, coraz bardziej chorzy. Liczba chorób przewlekłych stale wzrasta i niemal wszyscy, których znamy, cierpią z jakiegoś powodu, badają się i przyjmują leki przepisywane przez lekarzy bądź stosowane na własną rękę. Jednak już nie musimy zapadać na żadną chorobę, aby odzyskać zdrowie. Doktor Alejandro Junger wyjaśnia, w jaki sposób zamiast leczyć objawy w miarę jak pojawiają się, możemy wyprzedzająco zaatakować chorobę zanim zakorzeni się w jelitach. Możesz skorzystać dzięki programowi opisanemu w niniejszej książce, niezależnie od twojego obecnego stanu zdrowia. Wszyscy mamy uszkodzone jelita i w różnym stopniu odczuwamy tego konsekwencje rzutujące zarówno na nasz obecny jak i długoterminowy stan zdrowia. Program Clean Gut położy kres tym codziennym dolegliwościom, zahamuje rozwój chronicznej choroby i pomoże ci zyskać prawdziwe, długoterminowe zdrowie. W książce znajdziesz cenne wskazówki dietetyczne oraz przepisy stworzone specjalnie na potrzeby programu Clean Gut. Doktor Alejandro Junger jest autorem bestsellera „Clean”. Doktor Junger odebrał wykształcenie w zakresie medycyny internistycznej w New York University Downtown Hospital oraz uzyskał specjalizację w dziedzinie kardiologii w Lenox Hill Hospital w Nowym Jorku. Ponadto, po zakończeniu studiów medycznych, Junger zgłębiał tajniki medycyny Wschodu w Indiach.
Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana – niekwestionowana królowa zdrowia! Dowiedz się jak przeprowadzić bezglutenowy detoks o każdej porze roku. Pragniesz schudnąć bez głodzenia się? Chcesz zwiększyć odporność organizmu? Męczą cię uporczywe infekcje albo odczuwasz znużenie? Nie wiesz, jak poradzić sobie z alergią? W książce znajdziesz sprawdzony sposób na pozbycie się trapiących cię problemów. Dzięki proponowanej diecie oczyścisz swój organizm, a przede wszystkim poprawisz jakość swojego życia. Już dziś możesz rozpocząć odkwaszanie i cieszyć się dobrym zdrowiem. Dowiesz się, jak w dzisiejszym, szybkim świecie odnaleźć spokój wewnętrzny. Program „Jaglany Detoks” jest inspiracją do odbycia podróży w głąb siebie – do poszukiwania tego, co dla nas najważniejsze. Nigdy nie jest za późno by zadbać o siebie i swoich bliskich!
Jak wykształcić właściwe nawyki żywieniowe u dzieci? Autorki radzą rodzicom jak zdrowo wychować dzieci i uchronić je przed chorobliwą otyłością. Zdecydowana większość rodziców traktuje słodycze jak nagrodę. Mówią: zjedz ładnie obiad, to dostaniesz mambę. To duży błąd! To by było właściwe kształtowanie nawyków żywieniowych – po obiedzie ruch, a nie po obiedzie dalszej jedzenie i to kaloryczne. Jeśli rodzic uczy dziecko, ze słodycze to nagroda, trudno się dziwić, że potem dorosła osoba gdy chce się pocieszyć, sięga po czekoladę. Jeśli chcemy dziecko uchronić przed naszymi problemami ze słodkościami, przerwijmy to błędne koło. Nawyki żywieniowe kształtują się w dzieciństwie do ok. 10 roku życia, ale dziecko najwięcej ich chłonie do trzecich urodzin. Potem zmiana nawyków staje się trudniejsza. Jeśli chcemy dziecko wychować zdrowo i wpoić mu właściwe nawyki warto zacząć od samego początku.
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy.
Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki.
Rozdział poświęcony żywieniu dzieci nietolerujących laktozy.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Przykładowe menu na cały tydzień.
Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce!
Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! Bogactwo witamin i minerałów z zielonych (i nie tylko) owoców i warzyw sprawia, że są one coraz popularniejsze wśród wszystkich, którym zdrowa dieta leży na sercu. To najnowszy trend w dietetyce, zaraz obok świeżo wyciskanych soków owocowych. W książce znajduje się ponad 60 sprawdzonych przepisów na zielone koktajle zdrowia. Moda na green smoothies przyszła do nas zza oceanu, gdzie kult zdrowej, szczupłej sylwetki ma się dobrze i nic nie wskazuje na to, aby coś się miało w tym temacie zmienić. Zielone koktajle stały się hitem dzięki gwiazdom ekrany i celebrytom, którzy zachwalają ją je jako nieodzowny element diety. Piękne zdjęcia i nowoczesna szata graficzna stanowią dodatkowy atut książki.
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a odpornością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa na nasze samopoczucie i odporność. Zwyczaje żywieniowe w połączeniu ze zmianami cywilizacyjnymi, powodują, że wystawiamy mikroflorę jelit na niełatwą próbę. Jak powinniśmy się odżywiać, by pomóc bakteriom pracującym dla naszego organizmu? Lektura tej pozycji to pierwszy krok do bardziej świadomych decyzji żywieniowych, które z pewnością przysłużą się naszemu zdrowiu.
„Plan Campbella” to recepta na zdrowie oparta na pełnowartościowej diecie roślinnej. Książka jest podsumowaniem dotychczasowych badań naukowych i idealnym uzupełnieniem „Nowoczesnych zasad odżywiania”. Zachęcając nas do jedzenia warzyw, owoców i zbóż, autor omawia zalety i wady diet niskowęglowodanowych oraz konkretnych produktów spożywczych.
Książkę wzbogacają przepisy oraz układane przez autora „zdrowe” listy zakupów. Campbell przedstawia także przykładowe menu, które może stać się inspiracją i punktem wyjścia dla odżywczej diety roślinnej.
Kris Verburgh, lekarz medycyny i naukowiec, w „Klepsydrze żywienia” zebrał najnowsze, wiarygodne badania pokazujące zależności między tym co jemy, a metabolizmem naszego ciała. Metabolizm to nic innego jak ster wszystkich procesów zachodzących w ludzkim organizmie. Dieta, na którą się decydujemy ma więc bezpośrednie przełożenie na długość i jakość naszego życia. Autor uważa, że piramidy żywieniowe oraz talerze zdrowia to przeszłość. Jego książka zmienia znaczenie pojęcia diety i rewolucjonizuje podejście do odżywiania. „W dobrej diecie chodzi o utrzymanie zdrowia i spowolnienie procesu starzenia się” – twierdzi Verburgh. Jego książka to nie tylko recepta na długowieczność: metoda klepsydry jest prostym i naturalnym sposobem, by nadać życiu nową, lepszą jakość.
Przyzwyczailiśmy się do myślenia, że tłuszcz nam szkodzi – powoduje tycie, podnosi ryzyko chorób układu krążenia, cukrzycy, nowotworów. Jednak bez tłuszczu nasz organizm nie byłby w stanie funkcjonować, a niemowlęta i dzieci nie mogłyby rozwijać się prawidłowo. Wszystko zależy więc od tego, jaki tłuszcz znajduje się w twojej diecie – czy ten, od którego tyjemy i chorujemy, czy też ten, który jest potrzebny naszemu organizmowi. Autor niniejszej książki w szczegółowy sposób opisuje właściwości różnych tłuszczów i ich znaczenie dla naszego zdrowia.
Nie przejmuj się: To nie jest twoja wina, że jesteś gruba/y! Po prostu twoje podwzgórze trochę się zagubiło i źle gospodaruje magazynowaniem tłuszczu. To można naprawić! Oto rewelacyjna metoda, która zlikwiduje nadprogramowe zapasy tłuszczu przywróci Twój dawny wygląd.Leczenie otyłości metodą Dr. A.T.W. Simeonsa
Leczenie otyłości metodą Dr. A.T.W. Simeonsa
* Jesteś gruba/y? Zawiązanie sznurowadeł, to dla Ciebie wyzwanie?
* Już 20 minut po obiedzie masz ochotę na „małe co nie co”?
* Z samozaparciem odchudzałeś się wiele razy, a potem „waga ciężka” wracała?
* A inni, ci szczupli z natury? Śmieją się z Ciebie?
* Mówią: „Schudnij!” „Ruszaj się!” „Nie jedz tyle!”?
* Pytają: „Gdzie Twoja silna wola?”
Nie przejmuj się: To nie jest twoja wina, że jesteś gruba/y!
Po prostu twoje podwzgórze trochę się zagubiło i źle gospodaruje magazynowaniem tłuszczu. To można naprawić!
Oto rewelacyjna metoda, która zlikwiduje nadprogramowe zapasy tłuszczu przywróci Twój dawny wygląd. Nareszcie będziesz mógł/a jeść wszystko i do woli nie przejmując się, że utyjesz.
Dr A.T.W. Simeons [1900-1970] zajmował się otyłością prawie 50 lat, z czego ostatnich szesnaście zajęło mu opracowanie kuracji polegającej na podawaniu małych dawek gonadotropiny kosmówkowej połączonych z dietą 500 kcal. Metoda, która z przyczyn czysto merkantylnych „nie była nagłaśniana” przez 40 lat, teraz bije rekordy popularności na całym świecie.
Dlatego, że leczy przyczynę, a nie objawy.
Leczenie otyłości przy pomocy gonadotropiny kosmówkowej (hCG) przykuwające dziś coraz więcej uwagi, nie jest ideą zupełnie nową. W rzeczywistości użycie hCG jako wspomaganie diety zostało po raz pierwszy przedstawione w artykule opublikowanym w czasopiśmie Lancet w 1954 r.
Gonadotropine kosmówkową w leczeniu nadwagi zastosował autor tego artykułu, dr A.T.W. Simeons [*1900 t!970] - brytyjski lekarz, endokrynolog. Badaniu otyłości poświecił kilkadziesiąt lat pracy i można bez przesady powiedzieć, że był w owym czasie największym i niekłamanym autorytetem w leczeniu tej przypadłości na świecie. Ogromne wrażenie poczyniła na nim właśnie hCG, ponieważ mogła być łączona z niskokalo-ryczną dietą i nie powodowała efektów ubocznych, które zazwyczaj towarzyszą tego typu dietom. Metodę swoją wraz z towarzyszącą jej dietę dr Simeons dopracowywał przez ponad 16 lat. Jego pacjenci mogli w jej trakcie znacznie ograniczyć kaloryczność posiłków bez uczucia poirytowania, głodu, bólu głowy i osłabienia. Przy okazji zauważył, że oprócz utraty wagi powracali do swego „podstawowego wyglądu", tracąc tłuszcz w miejscach „krytycznych". Doszedł wtedy do wniosku, że pozbywali się oni „nadzwyczajnych" zapasów tłuszczu odkładanych przez organizm na czarną godzinę, co owocowało pozytywną zmianą sylwetki.
Wspomniany wyżej artykuł w Lancecie nie odbił się głośnym echem i minęło sporo lat nim hCG wraz z dietą zaczęto stosować powszechniej. Dziś coraz więcej dietetyków zwraca się ku tej metodzie, chcąc pomóc swoim pacjentom w zrzucaniu zbędnych kilogramów. Terapia hCG została obecnie uznana i jest stosowana przez wiele klinik zajmujących się problemem otyłości z racji swej prostoty, błyskawicznego działania i wyjątkowej skuteczności w pozbywaniu się nadwagi u pacjentów. Pacjenci chudną w tempie od 0,5 do l kg na dobę, przy okazji tracąc centymetry w obwodzie. Dokładnie opisuje to sam twórca metody w opracowaniu „Funty i cale", które prezentujemy tutaj po raz pierwszy w polskim przekładzie.
I choć metoda ta znana jest od ponad pięćdziesięciu lat, to dopiero książka napisana przez Kevina Trudeau, która ukazała się w 2007 r. pod prowokującym tytułem Metoda leczenia nadwagi, o której nie mieliście wiedzieć wywołała szerokie nią zainteresowanie. Autor daje w niej jasno do zrozumienia, że wiedza o tej terapii była tłumiona z powodów czysto merkantylnych. Być może jest w tym coś na rzeczy, biorąc pod uwagę fakt, iż korporacje kontrolujące produkcje żywności zajmują się jednocześnie produkcją leków - a „przemysł odchudzeniowo-dietetyczny" wart jest grube miliardy.
Mimo, że oficjalna nauka odrzuca możliwość, jakoby hCG była skuteczna w odchudzaniu, to miliony zadowolonych odchudzonych grubasków na świecie świadczą zupełnie o czymś innym.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?