Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
The real UK edition of the menopause health plan that is taking the US by storm and already helped 100,000 women lose stubborn weight and tame their symptoms.
When Dr Mary Claire Haver hit the perimenopause, she was shocked at the severity of her symptoms. She had always lived a very healthy lifestyle, but the weight seemed to be piling on and no diet or fitness regime could shift it.
Exhausted and miserable, she decided to research her own solutions and was able to transform her health with three principles which are now central to The Galveston Diet:
Fuel Refocus - Alter the ratio of healthy fats, lean protein, and quality carbohydrates to efficiently burn fat.
Intermittent Fasting - Eat within a flexible 8-hour eating window to draw energy from stored fat.
Anti-inflammatory Food - Eat more foods like leafy greens, olive oil, berries, nuts, and tomatoes.
By combining these key principles Dr Haver has created a nutritional plan that finally makes it possible to lose stubborn weight and tame everyday symptoms from brain fog to insomnia.
The first menopause diet designed by a woman for women, this is a kind, honest and science-backed plan with recipes, practical tips and shopping lists so that, no matter your lifestyle, you can finally regain control of your health and feel like YOU again.
Książka kucharska dla diabetyków JEDZ ZDROWO, SMACZNIE I RÓŻNORODNIE NA CO DZIEŃ Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musisz z niej rezygnować. Możesz nadal cieszyć się ulubionymi daniami, możesz też z powodzeniem sięgać po nowe przepisy. Najważniejsze jest to, aby twoja dieta składała się ze zróżnicowanych potraw przygotowanych ze zdrowych produktów. Dzięki tej książce przekonasz się, że dieta osób cierpiących na cukrzycę nie różni się bardzo od tej, która jest polecana wszystkim innym ludziom zawiera mało tłuszczu, soli i cukru, za to jest w niej dużo owoców i warzyw. Znajdziesz tu wiele przepisów, które ułatwią ci przyrządzanie zdrowych, pożywnych i smacznych posiłków. Książka zawiera:Prawie 200 przepisów przygotowanych specjalnie z myślą o zdrowej, zbilansowanej diecie, odpowiedniej dla całej rodziny. Oprócz receptur na smaczne dania z mięsa i makaronów znajdziesz tu opisy, jak przygotować przystawki i potrawy wegetariańskie oraz doskonałe ciasta i desery, a także specjalne przepisy na dania świąteczne.Informacje o wartościach odżywczych każdej potrawy: kaloryczność, zawartość tłuszczu, białek i węglowodanów w jednej porcji.Przepisy na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz tych, którzy chcą schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.
Z przyjemnością przedstawiamy książkę Jemy zdrowo i smacznie - 120 pysznych i lekkich przepisów na co dzień. Smakować będzie wszystkim: od juniorów po seniorów. W kuchni spędzisz pół godziny zamiast połowy dnia. Przy każdym przepisie znajdziesz dokładny czas przygotowania i wartości odżywcze dania. Książka powstawała w zwykłej, standardowo wyposażonej kuchni. Skoro my daliśmy radę, to Ty też na pewno sobie poradzisz. Czym różni się nasza nowa książka kucharska od tomu Jemy zdrowo - szybko i prosto To, co najważniejsze, nie zmienia się: przepisy tworzyliśmy z myślą o wszystkich, którzy chcą jeść zdrowiej, nie komplikując sobie życia. Przy każdym z nich znajdziesz czas przygotowania i wartości odżywcze, a na końcu książki - listę zamienników. Czy czeka Cię coś nowego W porównaniu do pierwszego tomu rozszerzyliśmy trochę repertuar składników i sposobów ich przyrządzenia. Znajdziesz tu więcej śniadań na słono i więcej dań mięsnych. Wszystkich 120 nowych przepisów podzieliśmy na kategorie, które znasz już z pierwszego tomu. Słone i słodkie przekąski połączyliśmy w jeden rozdział, a nową kategorię stanowią pyszne sałatki. 224 stron pomysłów na zdrowe odżywianie Składniki, które na pewno masz w domu Gotowe w pół godziny Wartości odżywcze dań Jakie kategorie potraw znajdziesz w książce - Śniadania i przekąski - Zupy - Obiady i kolacje - Pasty i pasztety - Zdrowe smakołyki - Zimny bufet
Zdrowe ciasta i desery dla diabetyków i nie tylko. Kalorie i węglowodany pod kontrolą!
Chcesz jeść zdrowo - bez cukru? Jesteś diabetykiem? Nie martw się – nie musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – jeśli wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
około 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
informacje o kaloryczności każdej potrawy,
wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Może masz ochotę na czekoladową owsiankę lub bananowy krem z kaszy jaglanej? Wolisz deser na ciepło, na przykład apetyczne gruszki zapiekane z orzechami, czy na zimno jak pyszne lody truskawkowe? Może lepsze będzie ciasto z jabłkami albo kruche pierniczki?
Magdalena Gorzkowska, autorka bestsellerowych "Ziół. Jak zbierać, przetwarzać, stosować", powraca z drugim tomem poradnika poszerzonym dodatkowo o dział poświęcony nalewkom. Książka zawiera interesujący zestaw niepublikowanych wcześniej przepisów, które można z powodzeniem wykorzystywać w codziennej pielęgnacji zdrowia i urody. Autorka w niezwykle przystępny sposób opisuje, jak można czerpać z dóbr natury, tym samym wzmacniając swój organizm. To pozycja obowiązkowa dla wszystkich entuzjastów zdrowego stylu życia.
A New York Times, USA Today, and national indie bestseller.
A Feast of Wonder!
Created by the ever-curious minds behind Atlas Obscura, this breathtaking guide transforms our sense of what people around the world eat and drink. Covering all seven continents, Gastro Obscura serves up a loaded plate of incredible ingredients, food adventures, and edible wonders. Ready for a beer made from fog in Chile? Sardinia’s “Threads of God” pasta? Egypt’s 2000-year-old egg ovens? But far more than a menu of curious minds delicacies and unexpected dishes, Gastro Obscura reveals food’s central place in our lives as well as our bellies, touching on history–trace the network of ancient Roman fish sauce factories. Culture–picture four million women gathering to make rice pudding. Travel–scale China’s sacred Mount Hua to reach a tea house. Festivals–feed wild macaques pyramid of fruit at Thailand’s Monkey Buffet Festival. And hidden gems that might be right around the corner, like the vending machine in Texas dispensing full sized pecan pies. Dig in and feed your sense of wonder.
“Like a great tapas meal, Gastro Obscura is deep yet snackable, and full of surprises. This is the book for anyone interested in eating, adventure and the human condition.” –Tom Colicchio, chef and activist
“This exquisite guide kept me at the breakfast table until dinner time.” –Kyle Maclachlan, actor and vintner
How Not to Diet is for those who want the facts, not your typical fantasy, filler or fluff.' - Telegraph
Put an end to dieting and replace weight loss struggles with this easy approach to a healthy, plant-based lifestyle, from the bestselling author of How Not to Die.
Every month seems to bring a trendy new diet or weight-loss fad – but they aren't making us happier or healthier as obesity rates continue to rise alongside a number of diseases and health problems. It’s time for a different approach.
How Not to Diet is a treasure trove of buried data and cutting-edge dietary research that Dr Michael Greger has translated into accessible, actionable advice with exciting tools and tricks that will help you to eliminate unwanted body fat – for good.
Dr Greger, renowned nutrition expert and founder of NutritionFacts.org, explores the many causes of obesity – from our genes to the portions on our plate to other environmental factors – and the many consequences, from diabetes to cancer to mental health issues. From there, Dr Greger breaks down a variety of approaches to weight loss, honing in on the optimal criteria that enable success, including: a diet high in fibre and water, a diet low in fat, salt, and sugar, and diet full of anti-inflammatory foods.
How Not to Diet goes beyond food to identify twenty-one weight loss accelerators available to us in our body’s systems, incorporating the latest discoveries in cutting-edge areas like chronobiology to reveal the factors that maximize our natural fat-burning capabilities. This is the ultimate weight-loss guide, taking a timeless, proactive approach that can stand up to any new trend.
Loved by cooks from Nigella Lawson to Heston Blumenthal, this is THE classic of Italian cooking.
'If this were the only cookbook you owned, neither you nor those you cooked for would ever get bored.’ – Nigella Lawson
Marcella Hazan is widely regarded as one of the greatest Italian cookery writers in the world and The Essentials of Classic Italian Cooking is her masterpiece. Aimed at cooks of every level, be they beginners or accomplished chefs, it is an accessible and comprehensive guide to authentic Italian cuisine and should find a place in the kitchen library of anyone who is passionate about good food.
Featuring hundreds of recipes ranging from soups, pastas and risottos, to delicious meat and vegetable dishes, The Essentials of Classic Italian Cooking is an indispensable addition to any kitchen.
From the bestselling author of Spoon-Fed and The Diet Myth, a comprehensive guide to the new science of nutrition, drawing on Tim Spector's cutting-edge research.
Food for health
Food for your microbes
Food as medicine
Food for mental health
Food for immunity
Food for the planet
Food for life
Food is our greatest ally for good health, but the question of what to eat has never seemed so complicated. Tim Spector has pioneered a science-based approach to nutrition, encouraging us to forget misleading notions of calorie counts or nutritional breakdowns. In Food for Life he draws on over a decade of cutting-edge scientific research, along with his own personal insights, to deliver a new and comprehensive guide to what we should all know about food today. Taking a wide-angle lens on everything from environmental impact and food fraud to allergies and deceptive labelling, Spector also shows us the many wondrous and surprising properties of everyday foods, which scientists are only just beginning to understand.
Empowering, practical, wide-ranging and filled with intriguing insights, Food for Life is nothing less than a new approach to how to eat - for our health and the health of the planet.
Próbujesz wszystkiego? I nadal nie możesz schudnąć?Spędzasz godziny na siłowni, zmieniasz dietę za dietą, stosujesz głodówki - a waga ani drgnie. Może nawet udało ci się zrzucić kilka kilogramów, ale po jakimś czasie one zawsze wracają w postaci efektu jojo - ze zdwojoną siłą.Jaka jest tego przyczyna? Twoje hormony! Gdy nie działają prawidłowo, powodują zaburzenia metabolizmu, które są prostą drogą do nadwagi i otyłości.Doktor Jakub Bukowczan, uznany endokrynolog i diabetolog, zdradza, jak pokonać przeszkody w zgubieniu zbędnych kilogramów i utrzymaniu wagi.Jak Doktor House stawia błyskotliwie diagnozy i wdraża leczenie, które pomogło już dziesiątkom tysięcy pacjentów.Dowiedz się:na czym polega dieta hormonalno-metaboliczna i jak ją stosowaćdlaczego w odchudzaniu ważny jest post przerywanykiedy aktywność fizyczna może szkodzićdlaczego kaloria nie jest równa kaloriiczy w gubieniu zbędnych kilogramów mogą pomagać lekijaką rolę w odchudzaniu pełni stres i sen.Ta książka wprowadzi cię w niezwykły świat hormonów odpowiedzialnych za apetyt, poczucie sytość, metabolizm, tycie, odkładanie tkanki tłuszczowej (tak, o wielu z nich nie mamy pojęcia!). Znajdziesz w niej pyszne przepisy, zestawy ćwiczeń i wiele praktycznych wskazówek, które zmienią twój sposób jedzenia i życia. Nie na kilka tygodni - na zawsze.
Rośliny mają różne oblicza, a moją pasją jest odkrywanie ich wszystkich. Wiele roślin znanych jako „zioła” może być także naszą żywnością, wtedy nazywamy je „dzikimi roślinami jadalnymi”. Z zamiłowania do gotowania i do roślin powstało DziczeJemy, czyli jemy dzikie rośliny jadalne.
W tej książce, pierwszej z cyklu, opisałam 24 rośliny, ich właściwości prozdrowotne oraz przepisy kulinarne z ich wykorzystaniem. Przepisy powstawały często spontanicznie – podczas warsztatów dzikiej kuchni – i są sprawdzone pod kątem smaku na wielu ich uczestnikach. Zapraszam Cię do mojego świata dzikich roślin jadalnych… z DziczeJemy.
My New Roots is packed with more than one hundred simple and mouth-watering vegetarian recipes, including fragrant courgette and coconut noodle soup, homemade ginger ale, comforting chocolate chilli and a decadent chai upside-down plum cake. Whether you're vegetarian or vegan or just want to introduce more plants into your diet, there are so many seasonal options to choose from in this beautiful book. My New Roots embraces all-natural ingredients - so you can have as much as you want and know that it's good for your body.
With options that are free from sugar and gluten, these seasonal, healthy recipes are designed to taste incredible, satisfy your appetite and make you feel fantastic. Sarah Britton's healthy eating blog My New Roots draws over half a million views a month with her vibrant vegetarian dishes. This beautiful book puts delicious and irresistible whole foods at the centre of every plate.
In Everyday Harumi, now reissed as an attractive jacketed paperback, Harumi Kurihara, Japan's most popular cookery writer, selects her favourite foods and presents more than 60 new home-style recipes for you to make for family and friends. Harumi wants everyone to be able to make her recipes and she demonstrates how easy it is to cook Japanese food for every day occasions without needing to shop at specialist food stores. Using many of her favourite ingredients, Harumi presents recipes for soups, starters, snacks, party dishes, main courses and family feasts that are quick and simple to prepare, all presented in her effortless, down-to-earth and unpretentious approach to stylish living and eating.
Every recipe is photographed and includes beautiful step-by-step instructions that show key Japanese cooking techniques. Texture and flavour are important to Japanese food and Harumi takes you through the basic sauces you can make at home and the staples you should have in your store cupboard. Photographed by award-winning photographer Jason Lowe, this warm and approachable cookbook invites you to cook and share Japanese food in a simple and elegant style.
Fibre plays an essential part in a healthy diet, but most people don’t get enough. Few of us know how much we should be consuming or how to increase our daily intake. This book answers these questions in detail and provides 70 delicious, fibre-rich recipes that will become favourites in your household.
The Healthy Fibre-rich Cookbook covers the most recent developments and nutritional knowledge about fibre. There’s no need to buy a whole range of specialist ingredients; it’s simply about adjusting your meals and eating habits. Here you will find a wide range of up-to-date recipes to inspire you throughout the day and show how easy it is to incorporate more fibre into your diet. This will include:
– Buttermilk banana pancakes
– Smoked paprika babaganoush
– Chicken empanadas
– Roasted vegetable and butterbean crumble
– Wholemeal spelt and honey biscuits
With this book you will get to know your gut, increase your fibre intake and feel better.
W ciągu ostatniego roku do naszej redakcji dotarło ponad 200 wiadomości od diabetyków, które brzmiały bardzo podobnie: „Same przepisy nam nie wystarczają”. Okazało się, że osoby chorujące na cukrzycę typu II potrzebują czegoś EXTRA. Tym czymś są zarówno dokładne wyliczenia kaloryczności posiłków, jak również tabele z danymi dotyczącymi zawartości cukru, białka, tłuszczy, węglowodanów. Takich rzeczy, pokazujących również indeks glikemiczny posiłku, brakuje na rynku. Wsłuchując się w te uwagi, postanowiliśmy – wraz z dietetykami i specjalistami żywienia – stworzyć pakiet przepisów, które sprostają tym wymaganiom. Dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie aż 200 stron przepisów wraz z tabelami ich wartości odżywczych. Otrzymujesz od nas gotowe receptury na każdą porę dnia, dostosowane do Twoich preferencji i potrzeb. W tej książce znajdziesz zarówno dania „na słodko”, wytrawne, mięsne, jak i wegetariańskie.
• śniadania,
• lunche,
• obiady,
• kolacje,
• desery,
• podwieczorki,
• przekąski.
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim. Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o których niechętnie rozmawiamy, choć te coraz powszechniejsze dolegliwości nie tylko znacząco obniżają komfort codziennego życia, ale także mogą być symptomem choroby. A jednak pacjenci nieraz latami funkcjonują z dokuczliwymi objawami, nie wiedząc, że istnieje szereg działań, które mogą im pomóc. Autorka szczegółowo opisuje przyczyny, przebieg i metody radzenia sobie z SIBO od zmiany diety, po zadbanie o zdrowie psychiczne porządkując dostępną wiedzę o tej wciąż mało rozpoznanej chorobie i czerpiąc ze swojego bogatego doświadczenia w pracy dietetyczki. Zdrowe jelita to także solidna porcja wiedzy o jelitach w ogóle. Autorka uświadamia, jak bardzo ich stan rzutuje na pracę całego organizmu i nasz ogólny dobrostan, a także uczy, jakie czynniki środowiskowe osłabiają ich kondycję, nie zapominając o roli jaką w ogólnej kondycji naszego organizmu, odgrywa zdrowie psychiczne.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?