KATEGORIE [rozwiń]

Słoma-Krześlak Małgorzata

Okładka książki Niedoczynność tarczycy i choroba Hashimoto

124,01 zł


Niniejsza publikacja dostarcza kompleksowej wiedzy na temat niedoczynności tarczycy i autoimmunologicznego zapalenie tego gruczołu - choroby Hashimoto.Została przygotowana na podstawie aktualnych badań naukowych i wytycznych towarzystw. Zawiera konkretne zalecenia, które można wdrażać w praktyce klinicznej, dzięki czemu stanowi praktyczne narzędzie mogące pomóc w codziennej opiece nad pacjentem.W książce szczegółowo opisano budowę i funkcję tarczycy oraz przedstawiono nowoczesne podejście do diagnostyki, leczenia, zasad żywienia i suplementacji w chorobach tarczycy. Publikacja wskazuje również na czynniki, które mogą wpływać na metabolizm i działanie hormonów tarczycy - zdrowy styl życia, aktywność fizyczną, sen.Monografia jest przeznaczona dla lekarzy, pielęgniarek, dietetyków i studentów, a także dla pacjentów poszukujących rzetelnych informacji dotyczących postępowania w niedoczynności tarczycy i jej autoimmunologicznym zapaleniu.
Okładka książki Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności

104,00 zł 89,12 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 89,22 zł

Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczających rozwój tej choroby i związanych z nią powikłań, a także wczesnego wykrywania zaburzeń gospodarki węglowodanowej.Niniejsza publikacja to kompleksowe kompendium poświęcone insulinooporności. Prezentowane treści stanowią podsumowanie obecnego stanu wiedzy wraz z instrukcją stosowania w codziennej praktyce.Książka - poza zagadnieniem insulinooporności - w sposób przejrzysty przedstawia wskazówki, jak modyfikować zalecenia w przypadku występowania chorób współtowarzyszących, takich jak choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników czy niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby, oraz jak postępować w schorzeniach przewodu pokarmowego wymagających stosowania diety łatwo strawnej.Publikacja dedykowana jest lekarzom i dietetykom jako pomoc w codziennej opiece nad pacjentem z rozpoznaną insulinoopornością.
Okładka książki Vademecum dietetyki w praktyce Tom 1

199,00 zł 170,52 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 170,72 zł

W świecie, w którym dezinformacja żywieniowa i rosnące problemy zdrowotne stanowią jedno z największych wyzwań cywilizacyjnych, rola dietetyka jest ważniejsza niż kiedykolwiek. Autorzy podręcznika podkreślają znaczenie rzetelnej edukacji, opartej na wiarygodnych źródłach i dowodach naukowych, które są fundamentem skutecznej profilaktyki i terapii. Książka ma za zadanie wspierać specjalistów w świadomym i profesjonalnym prowadzeniu pacjentów, od poziomu indywidualnego doradztwa, przez żywienie zbiorowe, aż po działania w obszarze zdrowia publicznego. Publikacja została opracowana w formie trzytomowego kompendium, dzięki czemu każdy czytelnik może stopniowo i w uporządkowany sposób zgłębiać kluczowe zagadnienia dietetyczne. W pierwszym tomie omówiono m.in. następujące tematy: zapotrzebowanie energetyczne, makroskładniki, witaminy oraz składniki mineralne, podstawy diagnostyki laboratoryjnej, praca w zespole interdyscyplinarnym, aspekty etyczne, prawne i biznesowe związane z wykonywaniem zawodu dietetyka, medycyna stylu życia. Jednym z największych atutów podręcznika jest jego praktyczny charakter. Został przygotowany z myślą o współczesnych odbiorcach – treści są uporządkowane, syntetyczne i przedstawione w atrakcyjnej wizualnie formie, co znacząco ułatwia naukę i szybkie odnajdywanie potrzebnych informacji. Książkę wyróżniają: przejrzyste tabele, schematy i wykresy, pytania testowe, podsumowania najważniejszych faktów na końcu rozdziałów, ciekawostki ułatwiające zapamiętywanie kluczowych informacji, opisy przypadków klinicznych, dzięki którym łatwiej przełożyć teorię na realną pracę z pacjentem. Vademecum dietetyki w praktyce to wyjątkowa publikacja stworzona z myślą o studentach dietetyki, młodych specjalistach oraz wszystkich osobach pracujących w obszarze żywienia człowieka, które chcą poszerzyć swoje kompetencje i pracować zgodnie z aktualnymi standardami naukowymi.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,21 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,10 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,04 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,63 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,45 zł
Okładka książki Kuracja Breussa

8. Kuracja Breussa

Rudolf Breuss

33,90 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Opakowanie Carcassonne Big Box

192,57 zł
249,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 192,57 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,45 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj