KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

46,95 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,24 zł

46,79 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,31 zł

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

76,00 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł
Opakowanie The Seaweed Cookbook

49,00 zł 39,59 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,59 zł

"While seaweed remains a core culinary ingredient in Asia, these traditions are enjoying a resurgence across the world, from California to Cornwall, Norway, Sweden and Denmark. Seaweed is one of nature's healthiest foods. Rich in vitamin B12, it is particularly good for vegans as this vitamin is usually found in animal sources. It also contains iodine, which helps promote a healthy metabolism. A little seaweed goes a long way and so it is perfect as a seasoning, whether in salt or infused in oils and dressings. It can be used to flavour both sweet and savoury, from broths, salads and stews to scones, shortbread, chocolate and granola. And because it is so good for our skin, there will also be recipes for body scrubs, seaweed soaks and masks."
Okładka książki Dietetyka w psychiatrii i neurologii

124,00 zł 106,38 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 106,38 zł

Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lecz także dla samych pacjentów oraz ich rodzin. Zawiera zarówno uwagi teoretyczne, jak i praktyczne dotyczące odmienności żywieniowych osób cierpiących na choroby psychiczne i/lub neurologiczne. Uczy zasad prawidłowego żywienia, konstruowania poszczególnych posiłków oraz wypracowywania nawyku planowania i przygotowywania jadłospisów składających się z trzech głównych posiłków oraz dwóch małych (ale zaplanowanych) przekąsek, z podaniem konkretnych przykładów dziennych racji pokarmowych w danej jednostce chorobowej, wyszczególnieniem produktów zalecanych do spożycia oraz tych, których należałoby unikać.Przy każdej jednostce chorobowej zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy żywieniowe stwierdzane w badaniach naukowych. Jednolita edukacja całych zespołów terapeutycznych - lekarza, psychologa, dietetyka i innych specjalistów, powinna pozwolić na dobrą współpracę w zakresie poradnictwa żywieniowego z pacjentem i jego rodziną. Natomiast pacjent i jego otoczenie mają możliwość praktycznego wykorzystania tej wiedzy, zapoznając się z pojęciem kaloryczności i składu produktów oraz potraw.Mamy nadzieję, że niniejszy podręcznik przyczyni się do pogłębienia wiedzy na temat celowości doboru produktów i potraw w często długotrwałym procesie terapeutycznym.
Okładka książki Warzywa zjedz, mięso zostaw

49,90 zł 12,48 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,48 zł

Z tej książki dowiesz się: Czy dieta bezmięsna mogła przydać się Polakom w walce o niepodległość?Kto przywiózł tofu z Azji?Czy Indie rzeczywiście są najbardziej wegetariańskim państwem świata?Kto uważał, że dieta jarska była najlepsza już dla dawnych Słowian?Dla kogo wymyślono płatki kukurydziane? Wegetarianie są wśród nas. I jest ich coraz więcej! Niejedzenie mięsa staje dziś coraz popularniejsze. Powody są różne: ekologiczne, etyczne czy zdrowotne. Obecnie mięsa nie je się z troski o zdrowie, klimat, dobrostan zwierząt. Ale czy zawsze tak było? Co kierowało pierwszymi osobami, które zdecydowały się przejść na dietę bezmięsną? I czy w ogóle wiadomo, kto był prekursorem wegetarianizmu?Natalia Mętrak-Ruda, kulturoznawczyni i historyczka kulinariów, prowadzi nas przez zawiłą (a czasem całkiem zabawną) historię roślinnej kuchni, a także jej pierwszoplanowych i epizodycznych bohaterów. Autorka pokazuje, że w przeszłości za ideą niejedzenia zwierząt stały zupełnie inne motywacje niż dziś nieraz decyzja ta wynikała z czynników religijnych lub ekonomicznych. I choć obecnie popularyzacja wegetarianizmu kojarzy się głównie z duchowością Wschodu i kontrkulturą, to kuchnia ta równie dużo zawdzięcza ruchom protestanckim. A także szalonym pomysłom dietetyków, dziwaków i hipochondryków. Dowiedz się, jaką drogę przebył wegetarianizm od wysp antycznej Grecji do dzisiejszych najbardziej wykwintnych restauracji. KSIĄŻKI DOBRE NIE TYLKO W TEORII!
Okładka książki Sztuka KETO

74,90 zł 43,43 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,43 zł

Nie sztuką jest schudnąć szybko, a potem doświadczyć efektu jojo. Sztuką jest zredukować masę ciała trwale, nie degradując przy tym organizmu. Wręcz przeciwnie – odżywić go, wygasić stany zapalne i nabrać odporności. Sztuką jest zmienić styl życia, wypracować nowe nawyki, a przy tym cieszyć się świetnym samopoczuciem, jeść pysznie i do syta. To właśnie sztuka KETO. Pokażę Ci, że KETO to nie synonim monotonii i restrykcji, ale nieograniczonych możliwości, nie tylko kulinarnych. Dokładnie opisuję procesy adaptacji i jak się do niej przygotować. Dowiesz się, co jeść, w jaki sposób łączyć produkty i budować odżywcze posiłki, a czego unikać – uwolnię Cię na zawsze od gotowych jadłospisów. Poznasz drogę mojej przemiany i bardzo osobistą – sprzed keto – historię nadwagi i otyłości. Dowiesz się, jak stałam się mistrzynią balansu i jak trudne było to wyzwanie. Opowiem Ci, jakie popełniłam błędy, których Ty możesz uniknąć. W mojej książce znajdziesz ogromną bazę ponad 70 pysznych i prostych przepisów na dania główne, śniadania, przekąski, pomysły na zamienniki ziemniaków, makaronów i pieczywa, ale także na desery. Odkryj KETO i sprawdź, jak poprawi się Twoje zdrowie. Ketobulka KETOBULKA Solvita Kalugina-Bułka, urodzona na Łotwie, kilkukrotnie w życiu zmieniała kraje zamieszkania. Od ponad 12 lat mieszka i pracuje w Wiedniu, aktywnie angażując się społecznie i charytatywnie w działalność wielu organizacji i stowarzyszeń. Imię Solvita oznacza „słoneczne życie” lub „życie słońca”, co idealnie odwzorowuje usposobienie właścicielki. Po porzuceniu kariery w korpo zrezygnowała również z niezdrowego trybu życia, odkryła dietę ketogeniczną oraz biohacking, schudła ponad 30 kg i odzyskała zdrowie, stając się ambasadorką zdrowego i zrównoważonego stylu życia, topową KETOinfluencerką w Polsce. W czerwcu 2020 roku zaczęła dzielić się swoją codziennością, autorskimi przepisami, wiedzą i doświadczeniem na Instagramie. Efekt? W ciągu dwóch lat ponad 100 tysięcy obserwatorów, którym codziennie dostarcza dozę inspiracji, lifestyle’u, KETOhumoru, zdrowych przepisów i porad. @KETOBULKA motywuje do wiary we własne możliwości. To profil prowadzony z sercem, misją i pasją. Przykład Solvity dowodzi, że można zmienić sposób odżywiania się, pokonać otyłość i rozprawić się z chorobami. A także zacząć ćwiczyć na siłowni i zyskać formę. Odkryć siebie na nowo. Bo nie ma rzeczy niemożliwych!
Okładka książki Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień

44,99 zł 34,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,11 zł

Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na okrągło” czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami.
Okładka książki Czekoladowe kulki

54,90 zł 42,92 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,92 zł

Stwórz własne "kulki mocy" dla swoich małych i dużych superdomowników!Kiedy najlepszy polski piłkarz wychodzi na boisko, siły dodają mu legendarne już "kulki mocy" wymyślone i zrobione przez jego żonę.Dzięki książce szwedzkiej cukierniczki Mii hrn, ozdobionej pięknymi zdjęciami Ulriki Pousette, teraz i ty możesz opracować najlepszy dla rodziny przepis na słodkie dopalacze, dające energię na cały dzień pracy i nauki. Dowiesz się z niej wszystkiego o kulkach tworzonych z bakalii i płatków owsianych, z dodatkiem czekolady, czasami wypełnionych zaskakującym nadzieniem (!), dekorowanych wedle uznania, smaków i upodobań. To kopalnia wiedzy na temat jednej z najprostszych słodkich przekąsek, którą możesz przyrządzić w zaledwie parę chwil z tego, co masz w szafce i lodówce, bez piekarnika i skomplikowanych narzędzi. To wspaniały dodatek do śniadaniówki, który w mgnieniu oka w twoich dłoniach może zamienić się w wykwintny deser.Przygotuj swoje pierwsze kulki, a przekonasz się, że nie możecie bez nich żyć - ty i twoja rodzina!
Okładka książki Ateny do zjedzenia

99,99 zł 75,69 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,69 zł

Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
Okładka książki Kuchnia na pełnej petardzie

46,99 zł 27,57 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,82 zł

Łosoś zapieczony z zielonymi warzywami Kopytka z wędzonym twarogiem Chałka z kruszoną Zupa pomidorowa z trzech ryb i wiele innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór świetnych przepisów – to także opowieść o skomplikowanych losach chłopaka, który przeżył wiele złego, by w końcu wygrać życie. Patryk Galewski dziś jest fantastycznym kucharzem i spełnionym mężem oraz tatą trójki dzieci. Jednak nie zawsze tak było, a jego droga do miejsca, w którym jest była wyboista. „Poznałem go za karę” – mówi Patryk Galewski, bohater książki i filmu Johnny, opowieści o księdzu Janie Kaczkowskim. Spotkali się w założonym przez Jana Puckim Hospicjum, gdzie Patryk trafił po odsiadce, żeby przez jakiś czas popracować na cele społeczne. „To właśnie Johnny, kiedy zorientował się, że lubię gotować, namówił mnie, żebym został kucharzem. Dał mi drugą szansę – gdyby nie on, nigdy nie wyszedłbym na prostą” – mówi Patryk. Kuchnia na pełnej petardzie to fantastyczna historia opowiedziana poprzez smaki i zapachy. Dowiecie się z niej, o jakich potrawach Patryk marzył w więzieniu, co gotował dla podopiecznych księdza Jana, jakie dania przyrządza dla gości swojej restauracji, a co gotuje w domu, dla żony i dzieciaków.
Okładka książki Owoce. Lecznicze właściwości

6,05 zł 3,58 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,51 zł

Poznaj właściwości lecznicze najpopularniejszych owoców, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie. Polecamy również poradnik "Warzywa. Lecznicze właściwości".
Okładka książki Oddasz Fartucha 2

65,00 zł 41,46 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,09 zł

Prostota, przyjemność, pasja i miłość - to z tych składników stworzycie najlepsze dania!Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom.Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji.Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w swoim domu.Świat pędzi do przodu, a my często zapominamy, czym tak naprawdę jest przyjemność gotowania w domu i zasiadania z rodziną przy wspólnym stole.Chcąc wam to ułatwić, przepisy skomponowałem tak, abyście jak najwięcej czasu mogli spędzać w cieple domowego ogniska.Zapraszam więc do swojej kuchni. Będzie prosto, smacznie i przyjemnie. Będą dania jednogarnkowe, sporo sałatek, desery i absolutne klasyki.Czas na dokładkę!Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Bez cukru da się żyć, czyli ketoza po mojemu

64,99 zł 44,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,00 zł

Jeśli ciągle słyszysz:"Dieta keto jest nudna i wyklucza naprawdę pyszne składniki.Nie da się smacznie jeść bez cukru.Dieta ketogeniczna jest tłusta i ciężka".To potrzymaj mi awokado!Napisałam tę książkę, by opowiedzieć ci o moim doświadczeniu i wspaniałej zmianie stylu życia, a także po to, żeby obalić te mity.Dieta ketogeniczna to nie wyrok - to wspaniała przygoda i nowa jakość życia. Daj się przekonać, że można zrobić kilka wersji panierki do schabowego, kanapki niekoniecznie muszą być z chleba, a cukier da się zastąpić innymi, równie słodkimi składnikami.Opowiem ci moją historię, podzielę się doświadczeniem i zaproponuję dania, które nieźle cię zaskoczą. Zaufaj mi, a na pewno się nie zawiedziesz!
Okładka książki Praktykulinarni vegetariańsko. Dziś na obiad, jutro do lunchboxa

74,90 zł 12,73 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,73 zł

Beata i Igor - autorzy - kuchni wyznają zasadę, że można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii.W najnowszej książce znajdziesz 110 pomysłów na pełnowartościowe, wegetariańskie obiady, dodatki i desery, które następnego dnia idealnie wpasują się do lunchowego pudełka.A wszystko prosto i szybko, z ogólnodostępnych produktów: roślin strączkowych, kasz, makaronów, nabiału, jajek i oczywiście rozmaitych warzyw. Przy każdym przepisie podana jest wartość kaloryczna oraz podpowiedź, jak zmienić danie, wykorzystując inne składniki.Smaki? Jak zawsze u Praktykulinarnych: z różnych zakątków świata.Dhal z soczewicy, hash z serem halloumi, fasolowa fajita z makaronem, udon z warzywami i jajkiem, okonomiyaki, empanady z ciecierzycą, biryani, pad thai z tofu i jackfruitem, paella z kwiatem bananowca, curry ""wurst"", kleftiko wegetariańskie, pudding chia z mango, granola kawowa i wiele, wiele więcej!Sięgnij po te kulinarne wrażenia i zadbaj o zdrowie, sylwetkę i planetę! 
Okładka książki Jemy zdrowo na wsi i w mieście

65,00 zł 39,44 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,44 zł

Po bestsellerach Jemy zdrowo – szybko i prosto oraz Jemy zdrowo i smacznie nadchodzi tom trzeci: Jemy zdrowo na wsi i w mieście. Książka ta stanowi wspólne dzieło naszego zespołu i Czytelników. Chcieliśmy, żeby była dokładnie taka, jaką ją sobie wymarzyli. Czytelnicy pomogli nam stworzyć koncepcję książki z prostymi i szybkimi w przygotowaniu przepisami, wśród których każdy członek rodziny znajdzie coś dla siebie. W książce znajdziesz 120 przepisów podzielonych na 7 rozdziałów: Leniwe śniadania Szybkie dania do pudełka Warzywa w roli głównej Mięso na celowniku Słodycze to nie grzech Spotkanie z przyjaciółmi Weekend w kuchni Proste instrukcje i sposoby przygotowania potraw z pewnością ucieszą każdego, kto nie lubi spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Przy każdym przepisie podaliśmy stopień trudności i wartości odżywcze dania, a na końcu książki znajdziesz tabelę zamienników – jeżeli czegoś akurat Ci zabrakło, użyj innego produktu bez konieczności chodzenia do sklepu. Zacznij gotować z nami – szybko, prosto, zdrowo i smacznie!
Okładka książki Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG

59,90 zł 33,96 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,27 zł

Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka?Koniec z gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie.Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają coraz młodsi ludzie. Nawet dzieci!Insulinooporność stała się plagą XXI wieku. Dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Dotyka zarówno młode i aktywne osoby, jak i starsze.W tej książce pokazujemy, dlaczego warto wykonać szczegółową diagnostykę w kierunku insulinooporności, a także udowadniamy, że diagnoza to nie wyrok! Wręcz przeciwnie, to bodziec do nowego, zdrowego życia.Kuchnia polska w insulinooporności nie musi być nudna i monotonna, a tym bardziej restrykcyjna i głodówkowa. Możesz jeść wiele smacznych, sycących potraw, nawiązujących do tradycyjnej kuchni polskiej.
Okładka książki Bez marnowania. Kuchnia zero waste w.2

49,99 zł 28,14 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,14 zł

Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej. Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
Okładka książki Ziemniak. Wyznanie miłości

79,99 zł 46,73 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,73 zł

ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski czy nawet… deseru. Ziemniak. Wyznanie miłości to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń. Pokochaj ziemniaki, a one odwzajemnią Twoje uczucie! Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat pa Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.
Okładka książki Comfort food po Polsku

59,90 zł 32,17 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,17 zł

Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy!Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz.Dzięki tej książce:zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko i na słono, racuchy czy rurki z kremem,odkryjesz na nowo klasyczne dania obiadowe w wersji mięsnej i wegetariańskiej, sycące zupy i sałatki, które pokocha cała twoja rodzina,nauczysz się, jak zrobić własny makaron, ser lub majonez, przygotować zakwas i wypiec świeże pieczywo,dowiesz się, jak poprawnie wekować, pasteryzować, mrozić i odpowiednio przechowywać żywność, dzięki czemu już nigdy nie zmarnujesz resztek, a twoje gotowanie stanie się szybsze i bardziej oszczędne.Przypomnij sobie wszystkie ulubione smaki, poczuj się błogo i dobrze, jak przy rodzinnym stole, i postaw na dania bliskie twojemu sercu!
Okładka książki Naturalne sposoby na zespół jelita drażliwego, nietolerancje pokarmowe, wzdęcia i zgagę

139,30 zł 79,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,41 zł

Odpowiednia dieta i sposób odżywiania pomogą nie tylko na zespół jelita drażliwego, wzmocnią również twoją psychikę!Zaparcia, biegunki, zgaga i refluks, wysypki skórne i alergie pokarmowe, bóle brzucha, wzdęcia, bezsenność, niepokój, a nawet stany depresyjne... Czy wiesz, że wiele z tych dolegliwości może być związanych z chorobami układu pokarmowego? Niewielu lekarzy pierwszego kontaktu potrafi trafnie zdiagnozować przyczyny zaburzeń emocjonalnych. A także powiązać je z chorobami jelit i innymi schorzeniami układu pokarmowego. Tymczasem najnowsze badania wykazują, że związek między mózgiem a jelitami może mieć olbrzymi wpływ na nasze zdrowie psychiczne. Ponieważ, według szacunków, jedna na cztery osoby w ciągu roku doświadczy problemu ze zdrowiem psychicznym, dlatego więcej osób powinno rozważyć zadbanie o dobrą kondycję mikrobiomu jelitowego, czyli mikrobów zasiedlających jelita.Refluks, wzdęcia, zespół jelita drażliwego - jaka dieta będzie najlepsza?Nikt nie powinien lekceważyć przewlekłych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Niezależnie od tego, czy chodzi o okazjonalne incydenty, czy o uciążliwe dolegliwości każdego dnia. Czy wiesz, że niemal 30 procent populacji przyznaje, że boryka się na co dzień z chorobami jelit lub dolegliwościami ze strony układu trawiennego, które negatywnie wpływają na jakość ich życia? Jak zdiagnozować objawy chorób jelit? Czy samodzielnie możemy stwierdzić alergie pokarmowe? Jakie są strategie radzenia sobie z uciążliwymi kłopotami z brzuchem? Czy jedynym ratunkiem na zespół jelita drażliwego będzie dieta? Zamiast przekopywać Internet, warto skorzystać z informacji zawartych w tej książce. Zawiera ona potwierdzone naukowo, bezpieczne i praktyczne wskazówki, dzięki którym dowiesz się więcej o najczęstszych dolegliwościach ze strony układu pokarmowego. A także zapoznasz się ze strategiami radzenia sobie z nimi.Czy wiesz, że w układzie pokarmowym tkwi 70 procent twojej odporności?Okazuje się, że na naszym układzie pokarmowym spoczywa ogromna odpowiedzialność. Tu znajduje się 70 procent wszystkich komórek immunologicznych! Autorka tej książki przekona cię, że w pierwszej kolejności warto zadbać właśnie o stan zdrowia jelit. Dzięki informacjom w niej zawartym zrozumiesz, jak funkcjonuje układ pokarmowy. Poznasz świat mikrobiomu jelitowego, którego dobra kondycja - jak już dobrze wiesz - ma zasadnicze znaczenie w przypadku ogólnego stanu zdrowia i dobrego samopoczucia. Autorka, która jest niekwestionowaną ekspertką w dziedzinie żywienia i zdrowia jelit, omawia w tej książce przyczyny i objawy najczęstszych chorób i dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Zgaga, refluks, zespół jelita drażliwego, alergie i nietolerancje pokarmowe - to tylko niektóre z nich. Dzięki prostym asanom jogi, masażom i ćwiczeniom oddechowym, które również znajdziesz w tym wszechstronnym poradniku, uspokoisz nie tylko swoje jelita, ale i umysł.Oczyszczanie jelit kluczem do poprawy zdrowia całego organizmuZ tą rewolucyjną książką otrzymasz indywidualne plany działania na poprawienie kondycji twoich jelit i proste receptury ich oczyszczania. A to wzmocni twoje zdrowie i poprawi samopoczucie. Skończą się uciążliwe dolegliwości ze strony twojego brzucha. Lepiej się wyśpisz i pożegnasz skutki stresu. Dołączone do książki poręczne kwestionariusze pomogą ci zdiagnozować przyczynę twoich dolegliwość tak, abyś mógł włączyć skuteczne strategie leczenia. Poznasz zasady diety przeciwzapalnej oraz wpływu laktozy i glutenu na stan twojego zdrowia. Autorka wskaże ci także korzyści płynące z diety low-FODMAP, diety roślinnej i naturalnych probiotyków.W tym kompletnym przewodniku po zdrowiu jelit znajdziesz: ponad 50 przepisów na pożywne, wzmacniające jelita potrawy zgodne z założeniami przeciwzapalnej diety low-FODMAP; indywidualne plany rozwiązywania typowych dolegliwości, takich jak wzdęcia i IBS; zatwierdzone przez dietetyka programy wykrywania i radzenia sobie z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi; sprawdzone receptury zawierające naturalne probiotyki na powszechne dolegliwości układu pokarmowego; sekwencje jogi i ćwiczenia oddechowe dla uspokojenia zarówno jelit, jak i umysłu; praktyczne wskazówki, jak i kiedy ćwiczyć, spać i jeść, aby czuć się jak najlepiej.Jelita to twój drugi mózg, zadbaj o nie!
Okładka książki Oczyszczanie wątroby i nerek - naukowe i ludowe metody

44,40 zł 25,21 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł

Poznaj domowe sposoby na oczyszczanie wątroby - zioła na wątrobę, zioła na nerkiTa książka stanowi zbiór naturalnych, bezpiecznych metod na oczyszczanie wątroby i nerek. Czy wiesz, że ból dolnej części pleców czy gorzki smak w ustach świadczą o obciążeniu wątroby. Gdy oczyścisz wątrobę i nerki, całe twoje ciało odzyska zdrowie. Pomoże ci też pozbyć się chorób układu pokarmowego. Oczyszczanie można przeprowadzać na różne sposoby. Niekiedy po oczyszczeniu jednego z układów organizmu pojawiają się problemy z innym. Jeśli po oczyszczaniu wątroby pojawi się u ciebie ból w nerkach, w tej książce znajdziesz również metody oczyszczania nerek z toksyn, dietę oczyszczającą, a także zioła na wątrobę i nerki.Komu potrzebne jest oczyszczanie wątroby i nerek?Sprawdź, czy już czas na oczyszczanie twojej wątroby. Autor opisuje wiele objawów, które świadczą o konieczności oczyszczenia wątroby czy nerek. Zaobserwuj, które z poniższych objawów mogą pasować do ciebie.1. Zażółcenie skóry, twardówki oka i błon śluzowych najczęściej obserwowane jest przy ostrym zapaleniu wątroby (wirusowym, intoksykacyjnym) oraz przy marskości wątroby.2. Świąd skóry, uczucie pieczenia, uczucie przechodzenia prądu przez kręgosłup lub gorących fal po ciele może być następstwem kłopotów z wątrobą.3. Powiększenie śledziony również może być objawem chorej wątroby.4. Ból w prawym podżebrzu. Objaw ten pojawia się rzadko i towarzyszy uszkodzeniom pęcherzyka żółciowego, dróg żółciowych lub położonych obok dwunastnicy i jelita.5. Uczucie drętwienia w mięśniach, zimna w końcówkach palców rąk i nóg. Objawy te pojawiają się stopniowo w miarę pogłębiania się choroby.6. Zmiana kształtu paznokci u nóg i rąk. Ich zgrubienie i ciemna barwa świadczą o przewlekłym zatruciu wątroby.W tej książce znajdziesz informacje, co możesz zrobić w sytuacji, gdy odkryjesz u siebie takie objawy. Dowiesz się, jakie badania wykonać, aby potwierdzić diagnozę. Ale przede wszystkim poznasz naturalne domowe sposoby na oczyszczenie wątroby.
Okładka książki Zajadanie emocji. Jak nie ulegać pokusom

39,95 zł 20,77 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,77 zł

Jak odróżnić głód emocjonalny od fizjologicznego?Co sprzyja zajadaniu sytuacji stresowych?Jak poradzić sobie z potrzebą rozładowania napięcia jedzeniem?Zajadanie emocji. Jak nie ulegać pokusom odpowiada na wiele pytań: czym są emocjonalne zachcianki i jak powstają? po czym poznać, że jedzenie to już nie tylko dostarczanie składników odżywczych? dlaczego tak trudno zmienić własne myślenie?Książka przedstawia solidną dawkę wiedzy, pozwalającą zrozumieć mechanizmy rządzące jedzeniem ,,zachciankowym"", oraz proponuje przepisy kulinarne, dzięki którym z łatwością można ograniczyć epizody zajadania emocji. 
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,83 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,78 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,63 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,77 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj