Nasza religia, a także tradycja polskiej kuchni nakazuje nam pościć w piątki. By ułatwić przygotowanie postnych potraw i udowodnić, że także bez mięsa można smacznie i atrakcyjnie przygotowywać posiłki, proponujemy naszym Czytelnikom książkę opracowaną przez p. E. Aszkiewicz. Książka zawiera całą gamę łatwych do przygotowania propozycji dań bezmięsnych.
Nasza religia, a także tradycja polskiej kuchni nakazuje nam pościć w piątki. By ułatwić przygotowanie postnych potraw i udowodnić, że także bez mięsa można smacznie i atrakcyjnie przygotowywać posiłki, proponujemy naszym Czytelnikom książkę opracowaną przez p. E. Aszkiewicz. Książka zawiera całą gamę łatwych do przygotowania propozycji dań bezmięsnych.
1001 przepisów: dania na każdą okazję, na co dzień i od święta
Stopień trudności
Czas przygotowania
Kaloryczność potraw
Koszt wykonania
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej:
* Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy
* Zupy (kremy, staropolskie, codzienne)
* Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo)
* Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne)
* Ciasta, desery, napoje i przetwory
KUCHNIA POLSKA to:
1001 przepisów - dania na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny
1001 ilustracji - każda potrawa przedstawiona na pięknej fotografii; zobaczysz jak wyglądają gotowe przysmaki
Praktyczne informacje: * stopień trudności – pozwoli szybko zorientować się, czy dany przepis odpowiada Twoim umiejętnościom kulinarnym * liczba porcji – umożliwi racjonalne zaplanowanie potrzebnych składników * czas przygotowania – sprawi, że nigdy nie spóźnisz się z podaniem gotowych potraw * kaloryczność potraw – pozwoli zadbać o Twoją linię i zdrowie * koszt wykonania – pomoże zatroszczyć się o Twój domowy budżet.
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne.Ponad 370 przepisów na:przekąskiprzystawkisosyzupydania głównedeseryciastaświąteczne specjałyEwa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.Miejscem, w którym zawsze czułam się wspaniale, była kuchnia mojej BabciAntoniny duża, widna, kwadratowa, z wiszącymi nad kotliną miedzianymi rondlami odbijającymi płomienie ognia i rzucającymi złote refleksy. Zawsze pachniało tam jabłkami i ziołami rosnącymi w pojemnikach ustawionych na okiennym parapecie, a z piekarnika i spod pokrywek garnków dochodziły kuszące wonie. Gdy miałam 12 lat, Babcia poleciła mi spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie, który po latach stał się prawdziwym skarbczykiem wiedzy kulinarnej.Ewa Aszkiewicz
Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej.
Prawie 2 miliony sprzedanych książek tej autorki!
Wyjątkowe przepisy ze szczyptą miłości
W książce znajdują się sprawdzone receptury na zdrowe, pożywne i pyszne dania. Od wspaniałych zup, przez tradycyjne potrawy z kasz po pieczenie i świąteczne słodkości. Receptury mojej babci pozwolą powrócić do smaków dzieciństwa, przypomnieć sobie beztroskie lata, co sprawi, że staną się ulubioną książką w niejednym domu. Ugotuj smakołyki z dawnych lat i ciesz się nimi wspólnie z rodziną i przyjaciółmi.
Ta pięknie wydana, nostalgiczna książka oferuje tradycyjne, często zapomniane przepisy. Dodatkowo zawiera liczne wskazówki i rady kulinarne doświadczonej gospodyni.
Podział stron na 3 osobne moduły: napoje, ciasta, desery sprawi, że zawsze szybko przygotujesz wyjątkowy zestaw smakołyków. Wygodna oprawa ze spiralą usprawni korzystanie z książki. To "kopalnia" pomysłów - za każdym razem oczarujesz gości nowym zestawem łakoci. Praktyczne informacje: stopień trudności, liczba porcji, czas przygotowania, kaloryczność danego przysmaku i koszt wykonania pomogą zaplanować optymalną dawkę słodyczy. Kolorowe fotografie przy każdym przepisie - zobaczysz jak wygląda gotowe ciasto czy deser. Przelicznik miar ułatwi pracę w kuchni.
W Leśnych specjałach zgromadziliśmy niebanalne pomysły na wykorzystanie darów lasu.
Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe, ciasta i desery z malinami, jagodami, jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę – np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny.
365 pełnowartościowych i smacznych obiadów kuchni polskiej - z łatwością ułożysz jadłospis na cały rok Dania na co dzień i od święta Czas przygotowania i stopień trudności Kaloryczność potraw Uniwersalny kalendarz obiadów na każdy dzień i każdy rok - możesz rozpocząć korzystanie z tej książki w dowolnym momencie roku!
Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej. Ponad 2 miliony sprzedanych książek tej autorki! Książka dla ludzi ceniących czas! Masz tylko chwilę na przyrządzenie obiadu dla rodziny? Zaskoczyli cię nieoczekiwani goście? A może chcesz przygotować wyrafinowaną kolację dla kilkunastu osób? Z tą książką szybko i bez stresu wyczarujesz wspaniałe dania. Podział czasowy – w każdej części znajdziesz przepisy na potrawy, których przygotowanie zajmie odpowiednio 20, 30, 40 lub 50 minut. Proste wyszukiwanie – poszczególne rozdziały są wyraźnie od siebie oddzielone, co ułatwia korzystanie z książki.
Nie ma jak u mamy: rodzinne ciepło, miłość i pyszna kuchnia. Wypróbowane przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie, zostały wzbogacone wskazówkami dotyczącymi gotowania, anegdotami opowiadanymi przy stole oraz pięknymi fotografiami. Bogactwo kuchni polskiej, mnogość smaków, aromatów i barw. To wszystko znajdziesz w wyjątkowej książce Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy. Publikacja stanowi zbiór sprawdzonych tradycyjnych przepisów. Przypomni czasy dzieciństwa i pozwoli stworzyć atmosferę domu, do którego chce się wracać. Kuchnia mamy to kolorowe przystawki, pachnące zupy, wyśmienite dania z mięs, ryb i warzyw, świeże surówki i sałatki, wymarzone desery, napoje oraz potrawy świąteczne.
Dzięki tej książce przygotujesz dla rodziny, znajomych i przyjaciół najprzedniejsze nalewki, likiery i wina.
Ponad 100 przepisów i porad - doskonała pomoc w kuchni; z łatwością dopasujesz napoje do odpowiedniej potrawy, przyjęcia czy pory roku.
Piękne fotografie - każdy przepis przedstawiony na kolorowej ilustracji, zobaczysz jak wyglądają gotowe trunki. Praktyczne wskazówki - terminy zbioru owoców, sposób wykonania opisany krok po kroku - ułatwia planowanie i przygotowanie napojów.
1001 PRZEPISÓW - słodkości na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny
1001 ILUSTRACJI - każdy przepis przedstawiony na kolorowej fotografii;
zobaczysz, jak wyglądają gotowe przysmaki
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
* porady - ułatwiają przygotowanie różnych rodzajów ciast, deserów, napojów i słodkich przekąsek
* stopień trudności - pozwoli szybko ocenić, czy dany przepis odpowiada Twoim umiejętnościom kulinarnym
* liczba porcji - umożliwi racjonalne zaplanowanie potrzebnych składników
* czas przygotowania - sprawi, że nigdy nie spóźnisz się z podaniem gotowych łakoci
* kaloryczność potraw - pozwoli zadbać o Twoją linię i zdrowie
* koszt wykonania - pomoże zatroszczyć się o Twój domowy budżet
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej:
Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy
Zupy (kremy, staropolskie, codzienne)
Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo)
Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne)
Ciasta, desery, napoje i przetwory
W tej wspaniałej WIELKIEJ KSIĘDZE PRZEPISÓW znajdziesz:
* 500 przepisów
* 500 kolorowych fotografii
* praktyczne informacje:
- stopień trudności
- ilość porcji
- czas przygotowania
- kaloryczność potraw
- koszt wykonania
Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
Ponad 200 przepisów - ciasta i ciasteczka na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny
Ponad 200 fotografii - każdy przepis przedstawiony na kolorowej fotografii; zobaczysz jak wyglądają
gotowe wypieki
Przepisy „krok po kroku", duża czcionka w tekście - ułatwiają korzystanie z książki w kuchni,
podczas przyrządzania i pieczenia
Praktyczne informacje:
* sprawdzone porady - pomogą przygotować niemal każdy rodzaj ciasta
* stopień trudności - pozwoli szybko zorientować się, czy dany przepis odpowiada Twoim umiejętnościom
kulinarnym
* liczba porcji - umożliwi racjonalne zaplanowanie potrzebnych składników
* czas przygotowania - sprawi, że nigdy nie spóźnisz się z podaniem gotowych ciast
* kaloryczność - pozwoli zadbać o Twoją linię i zdrowie
* koszt wykonania - pomoże zatroszczyć się o Twój domowy budżet.
Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.
Przepisy podane w tej książce są sprawdzone, niektóre z nich nawet przez trzy pokolenia mojej rodziny. Podane są one w tak przystępny sposób, że udadzą się każdej, także niezbyt doświadczonej pani domu. Życzę by przygotowane potrawy nie tylko smakowały, ale w sposób widoczny poprawiły Wasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę.
OPISY ZIÓŁ* AROMATYCZNE POTRAWY NA KAŻDĄ OKAZJĘ * DANIA, KTÓRE ZAWSZE SIĘ UDAJĄ Doskonały poradnik kulinarny dla każdej Pani Domu: · sprawdzone, łatwe przepisy na wspaniałe zupy, potrawy z mięs, ryb i warzyw, sosy, napoje, desery oraz przetwory · ponad 130 fotografii - zobaczysz, jak wyglądają gotowe dania · porady "krok po kroku" i praktyczne informacje - nawet najbardziej wyszukane specjały okażą się proste w wykonaniu. Dzięki tej książce nadasz oryginalny smak przygotowywanym potrawom i wypełnisz kuchnię aromatem ziół.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?