Czy od dawna marzysz o tym, by schudnąć? Masz już dość kolejnych restrykcyjnych diet, które odbierają ci przyjemność z jedzenia, nie dając w zamian długotrwałych rezultatów? Czujesz frustrację, że znowu ci się nie udało, i obwiniasz siebie?
Klucz do rozwiązania twoich problemów i osiągnięcia równowagi znajduje się w twojej głowie – w emocjach i psychicznej sile, która w tobie drzemie, choć możesz nie zdawać sobie z tego sprawy.
Z tej książki dowiesz się między innymi, jak:
• nie poddawać się mimo potknięć,
• wyznaczać sobie realistyczne cele, które prowadzą do trwałych rezultatów,
• przestać zajadać smutki oraz stres i zadbać o swoje emocje,
• skończyć z porównywaniem się do innych i zacząć doceniać swoje starania,
• skutecznie zerwać ze słodyczami, nie rezygnując ze słodkich przekąsek,
• jeść intuicyjnie, nie licząc gramów i kilokalorii,
• przestać się martwić o dietę podczas imprez i wyjazdów,
• przygotowywać proste i smaczne posiłki, które będziesz mogła wziąć do pracy i które chętnie zjedzą twoi bliscy.
Cenna wiedza i przydatne ćwiczenia zawarte w tej książce pozwolą ci lepiej poznać siebie i dopasować metody działania do twoich indywidualnych potrzeb i możliwości, a przepisy na pyszne i zdrowe dania staną się twoim codziennym wsparciem w kuchni. Dzięki zrozumieniu źródła trudności przestaniesz być dla siebie surową i oceniającą trenerką, a staniesz się przyjaciółką na drodze do zmiany nawyków żywieniowych, zrzucenia nadwyżkowych kilogramów i utrzymania niższej wagi. Niezależnie od tego, czy jesteś na początku tej drogi, czy też przeszłaś już bardzo wiele, ta książka jest dla ciebie.
Autor bestsellera Silniejszy każdego dnia. Dieta sportowca nie musi być nudna!Ross Edgley przedstawia najlepszą książkę kucharską poświęconą fitnessowi! Ta pozycja sprawi, że poczujesz się silniejszy, zdrowszy i w lepszej formie niż kiedykolwiek w życiu. Osiągaj oczekiwane rezultaty i dostarcz organizmowi niezbędne kalorie. W świecie, w którym ponad 90 procent diet kończy się niepowodzeniem, Ross postanowił zbadać sportowców ekstremalnych, specjalistów od fitnessu czy zawodowych żołnierzy, aby dowiedzieć się, czego dokładnie potrzebuje ludzki organizm do optymalizacji wyników i wykorzystania pełni możliwości.Pierwszy człowiek, który opłynął Wielką Brytanię, dzieli się ponad setką wypróbowanych i przetestowanych dań. Przepisy są zbilansowane pod kątem kalorii i potrzeb sportowca. Zamiast stosować dietę pudełkową, sam przygotuj proste i smaczne posiłki.Silniejszy każdego dnia w kuchni to niezbędny towarzysz sprawniejszego i szczęśliwszego Ciebie. I pamiętaj: Twoja kuchnia nie musi być nudna!Potrójnie czekoladowy mus proteinowyCzekoladowy sernik na ciepło z jajkamiPudding cytrynowo-jagodowyGulasz z kurczaka, granatu i orzechów włoskichBrazylijski gulasz z fasoliPizza z karmelizowaną cebulą, kurczakiem w miodzie i kozim seremSmoothie Hulka***Ross Edgley:Przebiegł maraton, ciągnąc za sobą ważący 1,4 tony samochód. Wydarzenie to zostało nazwane przez media Maratonem Największej Siły na Świecie.Wspiął się po linie na wysokość 8848 metrów, co odpowiada wysokości Everestu (Najdłuższe na Świecie Wejście po Linie).W miesiąc przebiegł 1600 kilometrów (1000 mil) z plecakiem ważącym 50 kilogramów.Ukończył triathlon na dystansie olimpijskim, niosąc ważącą 45 kilogramów kłodę.Na bieżni ustawionej w swojej kuchni w ciągu 31 dni przebiegł 31 maratonów, wypróbowując różne przepisy kulinarne.Przepłynął ponad 100 kilometrów przez Morze Karaibskie, ciągnąc za sobą 45-kilogramową kłodę.Pływał bez przerwy przez 48 godzin w Centrum Treningowym Commando dla Royal Marines.Wraz z Menshealth.com jest pomysłodawcą najczęściej ściąganej w 2017 roku aplikacji treningowej (Primal 9), współzałożycielem najbardziej innowacyjnej marki zajmującej się produktami dietetycznymi (THE PROTEIN WORKS) oraz dumnym absolwentem Uniwersytetu Loughborough - cieszącej się międzynarodowym uznaniem Szkoły Sportu i Nauki o Ćwiczeniach Fizycznych.Ross ma "awersję do przeciętności" i poprzez swoją pracę chce pokazać milionom ludzi, że ciało ludzkie ma o wiele większą moc, niż często się nam wmawia.BIOGRAMROSS EDGLEYJest sportowcem i poszukiwaczem przygód. Dziesięć lat kariery Rossa obejmuje wszelakie sporty, fitness i metody odżywiania. Na całym świecie ustanawia rekordy świata. Otrzymał tytuł Najwięcej Podróżującego Eksperta Fitness na Świecie (GQ, 2016 rok). W 2016 roku Askmen.com umieściło go na liście 50 Najsprawniejszych Fizycznie Mężczyzn na Świecie.
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej(R) Przepisy + Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej(R) i co dalej (wyd 3).+ Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej(R) Przepisy na wychodzenieTrzy kroki do sukcesu w wyjątkowym zestawie trzech bestsellerów dietetycznychZ kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej(R): odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej(R) do końca życia!Czytając tę książkę, poznasz: 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, "tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, zasady efektywnej aktywności fizycznej.Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej(R)!Znajdziesz w niej: etapy wychodzenia z postu - pełny program w jednym miejscu, 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, listę produktów i przykładowe zestawy menu, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
Zgubić zbędne kilogramy bez uczucia głodu, wyglądać i czuć się młodziej – to marzenie wielu ludzi na świecie. Najlepiej, by efekty przyszły szybko i zostały na długo. Szukając pomysłów na spełnienie tych marzeń oczekujemy również, że nowa dieta wpłynie korzystnie na nasze zdrowie. Taką obietnicę daje coraz bardziej popularna dieta bulionowa. Polecają ją gwiazdy, które zapewniają, że kubek z klarownym wywarem ugotowanym na kościach, stał się częścią ich życia. Fankami diety bulionowej są m.in. Halle Berry, Salma Hayek i Gwyneth Paltrow. Przekonują, że działa ona lepiej niż botoks i drogie kosmetyki! Bulion, ugotowany zgodnie z przepisem, który znajdziesz w naszej książce, dostarcza składników wyjątkowo bogatych w kolagen w najłatwiej przyswajalnej postaci. Buduje on rusztowanie naszej skóry, a także stawów i innych narządów, od sprawności których zależy młodzieńcza forma i wygląd. Przyspiesza metabolizm, doskonale nawadnia i gasi stany zapalne. Efekty kolagenowej diety można dostrzec bardzo szybko, a jej zasady są bardzo proste.
Ta książka obudzi w tobie nie tylko głód i pragnienie, ale również chęć udania się w podróż szlakami opisanymi przez autora.Tomasz Prange-Barczyński zabiera nas do tradycyjnych krajów winiarskich, takich jak Włochy czy Francja, ale też m.in. do Grecji, Niemiec czy na Bałkany. Opowiada o silvanerach najlepszych do szparagów, o weneckich cicchetti popijanych prosecco, a nawet o łączeniu pieczonej ośmiornicy z pt-natami w małej winiarskiej piwniczce na Morawach.Riesling i tapasy. O niezwykłych połączeniach jedzenia i wina na szlakach Europy to historia o uniesieniach, jakich autor doświadczył w winiarniach, restauracjach, tawernach, a niekiedy prostych barach - czyli o epifaniach stołu.Znajdziesz tutaj indeks odmian win zawierający propozycje najlepszych połączeń kulinarnych!
Włoska kuchnia to luz, zabawa, radość i bycie razem. Wystarczy kilka prostych składników i minimum czasu, by stworzyć wyborne danie. Przekonaj się sam, co makaroniarz zrobi zEmilliano Castagna nauczy cię czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni w prawdziwie włoskiej atmosferze. Znajdziesz tu 130 przepisów na oryginalne włoskie potrawy mięsne i wegetariańskie, wyborne makarony oraz pyszne desery. Spróbuj linguine z Gorgonzolą i 'Ndują, pieczonej ricotty w pomidorkach cherry czy cotolette z prosciutto cotto, przygotuj domowy likier bazyliowy, skosztuj ciasta ryżowego lub biscotti z figami. Buonissimo!Przy każdym daniu, oprócz składników i opisu przygotowania, znajdziesz również kod QR do filmiku instruktażowego, dzięki czemu z gotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze!Wejdź do Włoskiej Akademii Kulinarnej i naucz się gotować jak prawdziwy Włoch!
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie.
Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektury dowiesz się także ważnych rzeczy na temat insulinooporności i jelita wrażliwego, które często współwystępują z chorobą Hashimoto. Dodatkowym wsparciem dla czytelników jest część napisana przez psycholożkę, która na co dzień pracuje z „motylkami”.
Ponad 300 przepisów, także w wersji wege
Jadłospisy dzienne na 2 miesiące
Porady psychologa wspomagające osoby chore na Hashimoto
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. Partnerami publikacji są: Bunkatura, Gospodarstwo Podole Wielkie, Hanami, Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Szlak Kulinarny „Smaki Powiatu Poznańskiego”, LaCava, Muzeum Pałacu króla Jana III w Wilanowie, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu, Muzeum Polskiej Wódki, Stowarzyszenie Polska Wódka, Szlak Kulinarny Śląskie Smaki, Śląska Organizacja Turystyczna, VIVAMIX – Oficjalny Dystrybutor KitchenAid w Polsce. Medialnie projekt wspierają: Kuchniokracja, Mistrz Branży, Podróże kulinarne, Radio Kulinarne oraz Wydarzenia Kulinarne.
Poznaj najnowsze osiągnięcia naukowe stojące za długoterminowym sukcesem w odchudzaniu, dzięki nowej książce autora światowego bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem.Wydaje się, że każdy miesiąc przynosi modę na nową dietę, a jednak wskaźniki otyłości wciąż niepokojąco rosną, a wraz z nimi liczba chorób i problemów zdrowotnych. Dr Greger, światowej sławy ekspert w dziedzinie żywienia, skupia się na najnowszych badaniach dotyczących głównych przyczyn i sposobów leczenia otyłości. W rewolucyjnej publikacji prezentuje kluczowe elementy idealnej diety odchudzającej - czynniki takie jak gęstość kalorii, indeks insulinowy i wpływ żywności na mikrobiom jelitowy - pokazując, że odżywianie roślinne ma kluczowe znaczenie w odchudzaniu.Dr Greger stworzył od podstaw najlepszy przewodnik dotyczący odchudzania, stosując ponadczasowe, proaktywne podejście, które jest w stanie sprostać każdemu trendowi. Pełna praktycznych porad i przełomowych badań dietetycznych publikacja położy kres odchudzaniu i zastąpi ciągłe zmagania z utratą wagi prostym, zdrowym i zrównoważonym stylem życia.Dr Michael Greger - amerykański lekarz i autor zajmujący się tematyką zdrowia publicznego, znany z propagowania zdrowego stylu życia i diety roślinnej. Ukończył Uniwersytet Cornella. Jeden z założycieli Amerykańskiego Uniwersytetu Medycyny Stylu Życia. Nagrał ponad 2000 filmów o zdrowiu, które są nieodpłatnie dostępne na jego stronie NutritionFacts.org
Ponad 100 znakomitych przepisów na pyszne, proste i wegańskie potrawy!Michael Greger, lekarz medycyny, autor światowego bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem, prezentuje ilustrowaną książkę kucharską, w której dzieli się nauką o długotrwałym sukcesie w odchudzaniu. Publikacja ta jest swoistym suplementem do jego książki Jak się nie odchudzać. Przełomowa metoda zdrowej i trwałej utraty wagi.Greger oferuje pyszne i zdrowe potrawy, które pozwalają całkowicie porzucić pomysły na różne diety. Autor udowadnia, że zidentyfikowanie dwudziestu jeden czynników przyspieszających utratę wagi w naszym organizmie i włączenie nowych, najnowocześniejszych odkryć medycznych, są niezbędne do położenia kresu liczeniu kalorii i angażowaniu się w drogie, niesprawdzone diety.Książka jest niezwykle skuteczną pozycją przeznaczoną dla wszystkich, którzy chcą wprowadzić zmiany w swoich nawykach żywieniowych, aby poprawić jakość życia, niezależnie od utraty wagi.Dr Michael Greger - amerykański lekarz i autor zajmujący się tematyką zdrowia publicznego, znany z propagowania zdrowego stylu życia i diety roślinnej. Ukończył Uniwersytet Cornella. Jeden z założycieli Amerykańskiego Uniwersytetu Medycyny Stylu Życia. Nagrał ponad 2000 filmów o zdrowiu, które są nieodpłatnie dostępne na jego stronie NutritionFacts.org
Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób dotkniętych chorobą Hashimoto.Autorka, doświadczony dietetyk kliniczny, pozwala zrozumieć istotę schorzenia i zasady diety oraz przedstawia 100 prostych, służących zdrowiu przepisów. Propozycje posiłków oparte na łatwo dostępnych składnikach wspierają pracę tarczycy i stanowią swoistą profilaktykę powikłań takich jak m.in. insulinooporność.
Żyjemy szybko i niełatwo nam znaleźć czas na gotowanie.
Nic zatem dziwnego, że dania dostosowane do potrzeb i upodobań dostarczone do domu lub biura, nazywane dietą pudełkową, to trend, który niezmiennie trwa od lat. Cenimy sobie wygodę, jaką przyniósł, a jednocześnie tęsknimy za domowymi smakami.
Posiłki, które znalazły się w książce, to kompromis między tym, co można zamówić, a domową kuchnią. Przepisy są proste, a dania zrobione z dostępnych składników. Tworzą zbilansowane i lekkie menu na każdy dzień i można je wszędzie zabrać ze sobą. Nawet jeśli ktoś uważa, że gotowanie to nie jego bajka, z tymi
przepisami z łatwością przygotuje codziennie coś dobrego.
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.
Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki?
Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii?
Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo?
Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa łatwe do wykonania przepisy. Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu, przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.
Album poprowadzi was przez kuchnie następujących krajów:
Europa: Francja, Grecja, Hiszpania, Niemcy, Norwegia, Polska, Rosja, Węgry, Włochy; Ameryka Północna i Południowa: Argentyna, Brazylia, Meksyk, Peru, Stany Zjednoczone; Azja i Oceania: Chiny, Indie, Indonezja, Iran, Izrael, Japonia, Turcja, Wietnam; Afryka: Egipt, Etiopia, Maroko, Nigeria.
Zdrowy fast food? To możliwe!Lubisz fast foody, ale zależy ci na zdrowym odżywianiu? Tęsknisz za daniami i przekąskami, na które nie ma miejsca w codziennej diecie? Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut, przychodzi z pomocą! W tej książce pokaże ci, jak przygotować fast foody w wersji, którą możesz jeść zdecydowanie częściej. Znajdziesz tu ponad 100 prostych i szybkich przepisów na burgery, kebaby, pizzę, zapiekanki, nuggetsy oraz inne popularne poprawy, które są równie pyszne, a zdrowsze i mniej kaloryczne niż ich tradycyjne wersje.Nie musisz skręcać do drive-through ani zatrzymywać się przy budce - wystarczy kilka prostych składników i kwadrans w kuchni. Szybko, zdrowo, smacznie. I bez wyrzutów sumienia!
Polish Culinary Paths to książka o historii i kulturze kulinarnej Polski wydana po angielsku. Opowieść o kulinariach wzbogacona została bajkami, legendami oraz łatwymi w przygotowaniu przepisami. Książka zdobyła liczne nagrody w tym: Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award oraz Nagrodę Magellana.
Potwierdzona naukowo skuteczność w łagodzeniu objawów.REWOLUC YJNY PROGRAM ŁAGODZENIA OBJAWÓW IBS, choroby Leśniowskiego-Crohna, celiakii i innych chorób przewodu pokarmowego.PROGRAM DIETY ODMIENIAJĄCEJ ŻYCIE, KTÓRY POMAGA ZWALCZAĆ OBJAWY IBSKompleksowa dieta ograniczająca FODMAP, oparta na najnowszych badaniach i o pozytywnych skutkach potwierdzonych medycznie, uczy, jak unikać objawów zespołu jelita drażliwego, a jednocześnie delektować się pysznymi potrawami. Autorzy wyjaśniają, dlaczego produkty spożywcze typu FODMAP, czyli łatwo fermentujące krótkołańcuchowe cukry, mogą się przyczyniać do wywoływania objawów IBS oraz dlaczego wprowadzenie prostych zmian w sposobie odżywiania się może ogromnie poprawić twoje samopoczucie. W książce omówiono, jak:ustalić, które produkty są niepożądane, i ich unikać,dostosować dietę w celu złagodzenia objawów,przygotowywać pyszne posiłki ze składników o niskiej zawartości FODMAP,przygotować się na różne okazje, w tym uroczystości i podróże.Poradnik zawiera 80 łatwych do wykonania przepisów kulinarnych oraz wszystkie potrzebne informacje, które pomogą ci łagodzić objawy, osiągnąć świetne samopoczucie i dobrze się odżywiać.
Od autorki Głównym celem niniejszego poradnika jest przedstawienie zasad prowadzących do zachowania zdrowia, urody i sprawności fizycznej przez całe życie. System, w którym każdego dnia spożywamy zdrowe i różnorodne składniki, przyspiesza przemianę materii, a także likwiduje uczucie głodu, co jest idealną propozycją dla każdego, kto dba o swój wygląd i zdrowie. Współpracując z firmami cateringowymi, organizuję prozdrowotne wyjazdy rekolekcyjne praz prelekcje dietetyczne. Rozpisuję idealne specjalistyczne jadłospisy np. zmniejszające nadwagę, poprawiające odporność, wzmacniające system kostny, nerwowy itp. Od wielu lat stosuję zasady tej diety we własnym życzeniu, ciesząc się coraz lepszym samopoczuciem i zdrowiem, czego serdecznie życzę wszystkim Czytelnikom. Sandra Czeszejko-Sochacka
Je makaron bez sosu, ale tylko z białego talerza, jabłko wyłącznie pokrojone w ósemki (ale bez skórki!), a może wzdryga się, kiedy sos dotknie ziemniaków albo ostatni raz spróbowało czegoś nowego pół roku temu i zdaje się żywić powietrzem. Jeśli któryś z tych opisów przypomina ci twoje dziecko, to książka właśnie dla ciebie!Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyczka, popularyzatorka wiedzy o zdrowym żywieniu niemowląt i dzieci, autorka książki "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety", opowiada o tym:- dlaczego dzieci na różnych etapach życia mogą jeść mało, wybiórczo, specyficznie- czym są neofobia i wybiórczość pokarmowa- jakie strategie nie pomagają- i co właściwie można zrobić, żeby pomóc dziecku cieszyć się posiłkami."Niejadki i nie tylko" to nieoceniona pomoc dla rodziców zmęczonych i zaniepokojonych tym, jak je ich dziecko. Pomaga kształtować właściwe relacje z jedzeniem i pozbyć się napięcia wokół stołu."Mamania. Pierwszy kontakt" to seria książek, które powinny znaleźć się na półce każdego rodzica. Do stworzenia serii zaproszono osoby eksperckie, które w prosty i jasny sposób przekazują wiedzę na najróżniejsze tematy: od jedzenia po wychowanie. To książki zwięzłe, praktyczne, przedstawiające w wyczerpujący sposób najważniejsze zagadnienia.
W książce Ashia zaprasza do stołu znajdziecie przepisy na dobrze znane, wyśmienite dania kuchni indyjskiej oraz propozycje nowych, ekscytujących potraw bazujących na tradycyjnych smakach. Wszystkie z nich z łatwością przygotujecie w domu z powszechnie dostępnych składników.Debiutancka książka kucharska Ashii Ismail-Singer to hołd dla pochodzenia autorki połączony z nowoczesnym, oryginalnym podejściem do jej rodzimej kuchni, inspirowanym miejscami, które zamieszkiwała i odwiedzała. Jej przepisy to nie tylko lista składników i miar - to wspomnienia z dzieciństwa, przeżycia związane z jedzeniem, opowieści przekazywane z pokolenia na pokolenie.Ashia zaprasza do stołu to również wspaniale zaprojektowana publikacja, która zasługuje na uznanie dzięki nie tylko zawartym w niej przepisom, lecz także cudownym zdjęciom.
Nie sztuką jest schudnąć 10 kg w miesiąc, sztuką jest zbudować zdrowe nawyki, które utrzymają Twoje ciało w zdrowiu i formie do końca życia.SZTUKA KETO 2 to kontynuacja bestsellera na temat holistycznego podejścia do ciała i umysłu, drogowskaz dla ludzi pragnących nie tylko trwale schudnąć, ale przede wszystkim zadbać o zdrowie, dobre samopoczucie, wysoki poziom energii, sprawność i sprawczość. Tym razem omawiam też BIOHACKING i ANTI-AGING, czyli zdrowy sen, regenerację, słońce, suplementację, morsowanie i obcowanie z zimnem, a także jak się motywować i utrzymywać samodyscyplinę na wysokim poziomie oraz że "zrobione" jest lepsze od perfekcji. To iskra motywacji do zmiany o atomowej sile rażenia. Obietnica, że się DA!To właśnie SZTUKA KETO.Oddaję w Twoje ręce osobistą opowieść o odkryciach i olśnieniach na drodze do zrozumienia, czym tak naprawdę jest otyłość, jak wygląda moje zdrowie i samopoczucie po 3,5 roku stosowania SZTUKI KETO - moje wnioski, zwycięstwa, porażki. Opowiadam o odnalezieniu balansu, samoakceptacji, ciałopozytywności, życzliwym podejściu do siebie, ciała i głowy, swojej przeszłości, o cierpieniu i byciu silną. Szczerze i bez tabu.W mojej książce znajdziesz obszerną bazę ponad 100 pysznych i prostych przepisów na dania główne, śniadania, pieczywa, przekąski, zupy, sałatki, a także na desery. Dowiesz się, w jaki sposób modyfikować przepisy, jak wykorzystać i łączyć produkty, aby komponować odżywcze, różnorodne, a przede wszystkim smaczne posiłki.To kopalnia inspirujących, motywujących i dających do myślenia treści zachęcających do poszukiwania swojej prawdy.Odkryj SZTUKĘ KETO i zmień swoje życie.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?