Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły...Tessa KirosWenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti - przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.
Jak prowadzić dom po włosku? Jak delektować się życiem w toskańskim stylu?Nikt nie jest w stanie uchwycić ducha miejsca tak jak Tessa Kiros. W urzekająco kobiecej książcecelebruje Włochy - kraj, który wybrała na swój dom.Rodzinne historie, inspiracje i przepisy nie tylko na pyszne daniaZnajdziesz tu sycące posiłki i fantazyjne ciasta, staromodne konfitury i przetwory, a także domowe przyprawy, ziołowe oleje i zapachowe cukry. Wypróbujesz niebanalne przepisy, takie jak focaccia z truskawkami, zupa z karczocha i mięty, risotto z krewetkami, lawendą i cytryną czy pierś kurczaka w cieście z borowikami i szałwią.Tessa podpowie ci, jak wykorzystać wiedzę przekazywaną przez włoskie panie domu z pokolenia na pokolenie i jak w kilku prostych krokach zamienić dom w piękniejsze miejsce. Pokaże ci, jak wprowadzić magię do swojej kuchni oraz połączyć wszystko w smakowitą całość.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?