KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

46,99 zł
84,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,78 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

41,66 zł
75,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,00 zł
Okładka książki Kuchnia domowa dla diabetyków

39,99 zł 22,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,47 zł

Książka kucharska dla diabetyków JEDZ ZDROWO, SMACZNIE I RÓŻNORODNIE NA CO DZIEŃ Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musisz z niej rezygnować. Możesz nadal cieszyć się ulubionymi daniami, możesz też z powodzeniem sięgać po nowe przepisy. Najważniejsze jest to, aby twoja dieta składała się ze zróżnicowanych potraw przygotowanych ze zdrowych produktów. Dzięki tej książce przekonasz się, że dieta osób cierpiących na cukrzycę nie różni się bardzo od tej, która jest polecana wszystkim innym ludziom zawiera mało tłuszczu, soli i cukru, za to jest w niej dużo owoców i warzyw. Znajdziesz tu wiele przepisów, które ułatwią ci przyrządzanie zdrowych, pożywnych i smacznych posiłków. Książka zawiera:Prawie 200 przepisów przygotowanych specjalnie z myślą o zdrowej, zbilansowanej diecie, odpowiedniej dla całej rodziny. Oprócz receptur na smaczne dania z mięsa i makaronów znajdziesz tu opisy, jak przygotować przystawki i potrawy wegetariańskie oraz doskonałe ciasta i desery, a także specjalne przepisy na dania świąteczne.Informacje o wartościach odżywczych każdej potrawy: kaloryczność, zawartość tłuszczu, białek i węglowodanów w jednej porcji.Przepisy na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz tych, którzy chcą schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.
Okładka książki Chleb. Domowa piekarnia

59,99 zł 34,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,30 zł

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych."Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.
Okładka książki Jemy zdrowo i smacznie

59,99 zł 41,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,27 zł

Z przyjemnością przedstawiamy książkę Jemy zdrowo i smacznie - 120 pysznych i lekkich przepisów na co dzień. Smakować będzie wszystkim: od juniorów po seniorów. W kuchni spędzisz pół godziny zamiast połowy dnia. Przy każdym przepisie znajdziesz dokładny czas przygotowania i wartości odżywcze dania. Książka powstawała w zwykłej, standardowo wyposażonej kuchni. Skoro my daliśmy radę, to Ty też na pewno sobie poradzisz. Czym różni się nasza nowa książka kucharska od tomu Jemy zdrowo - szybko i prosto To, co najważniejsze, nie zmienia się: przepisy tworzyliśmy z myślą o wszystkich, którzy chcą jeść zdrowiej, nie komplikując sobie życia. Przy każdym z nich znajdziesz czas przygotowania i wartości odżywcze, a na końcu książki - listę zamienników. Czy czeka Cię coś nowego W porównaniu do pierwszego tomu rozszerzyliśmy trochę repertuar składników i sposobów ich przyrządzenia. Znajdziesz tu więcej śniadań na słono i więcej dań mięsnych. Wszystkich 120 nowych przepisów podzieliśmy na kategorie, które znasz już z pierwszego tomu. Słone i słodkie przekąski połączyliśmy w jeden rozdział, a nową kategorię stanowią pyszne sałatki. 224 stron pomysłów na zdrowe odżywianie Składniki, które na pewno masz w domu Gotowe w pół godziny Wartości odżywcze dań Jakie kategorie potraw znajdziesz w książce - Śniadania i przekąski - Zupy - Obiady i kolacje - Pasty i pasztety - Zdrowe smakołyki - Zimny bufet
Okładka książki Jemy zdrowo szybko i prosto

59,99 zł 36,32 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,32 zł

Jeść zdrowiej, ale wciąż smacznie? To wcale nie takie trudne! I nie trzeba od razu wydawać majątku na jedzenie ani spędzać całego dnia w kuchni. Wystarczy gotować z Jemy zdrowo. Trójka autorów, wszyscy około dwudziestki. Od lat tworzymy zdrowe przepisy, z których gotuje już ponad pół miliona rodzin. Teraz nasze książki docierają do Polski. Przekonaj się z nami, że zdrowe jedzenie może smakować każdemu i nie potrzeba do niego wymyślnych składników. Ułatwimy Ci codzienne decyzje i urozmaicimy Twój jadłospis. W książce znajdziesz 120 przepisów, które podzielono na kategorie według typu dania: śniadania, zupy, pasty i pasztety, desery itd. Dowiesz się nie tylko, jak je przygotować, ale też jakie mają wartości odżywcze i jak je urozmaicić. Nasza książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają gotować i potrzebują pomocnej dłoni, jak i doświadczonym kucharzom i kucharkom, poszukującym oryginalnych i zdrowych inspiracji dla całej rodziny. - 120 szybkich i łatwych w przygotowaniu przepisów, podzielonych na 7 kategorii - Zdrowe dania z powszechnie dostępnych składników - Wartości odżywcze każdej potrawy - Proste instrukcje
Okładka książki Korea od kuchni

39,99 zł 22,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest obok bap, czyli ryżu sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami. To ostrość intensywnie czerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang pasty z sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia dobra dla mięsożerców wielbicieli aromatycznej grillowanej wołowiny bulgog, smażonego kurczaka na ostro dak galbi, bulionów z suszonych sardeli i glonów, ale i tych, którzy wolą rośliny bo przecież królują tu też marynowana rzepa i glazurowane bataty, tofu i ryżowe ciasteczka, których łagodność przełamują słodko-ostre sosy.Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Ta książka opisuje krok po kroku, czym jest i jak ugotować pyszne koreańskie jedzenie.Znajdziesz tu listę podstawowych przypraw i składników nie martw się, większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchnią świata.W książce znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na klasyczne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i cennymi radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki do bulgogu, czym się różnią koreańskie zupy jjigae, guk i tang.Poznasz również koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków. W Korei nie podaje się bowiem kompletnego dania na jednym talerzu. Każdy dostaje swoją miskę ryżu lub makaranu, a na stole pojawia się wiele miseczek z ban chanami różnymi dodatkowymi potrawami z których będą wspólnie jedli wszyscy biesiadnicy.Bap meogeosseoyo? Jadłeś już dzisiaj? Tak brzmi koreańskie Jak się masz. I chociaż obecnie nie chodzi już o troskę, czy spotkana osoba miała możliwość zaspokojenia głodu, to słowa te pokazują, jak ważna jest dla Koreańczyków kuchnia.Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem: kiszonek kimchi, ciastek ryżowych tteok, zup jjigae, guk i tang, dań głównych juyori, dodatków, czyli ban chanów, oraz deserów husik.
Okładka książki Ramen krok po kroku

49,99 zł 27,88 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,88 zł

Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz wskazówki, co zrobić, aby móc w każdej chwili przyrządzić wspaniałą japońską zupę z makaronem.Zacznij od przepisów na podstawowe elementy ramenu, np. wywar z kości drobiowych, potem dodaj przyprawy i pozostałe składniki, aby ugotować zupę o wielowymiarowym smaku. W książce znajdziesz przepisy zarówno na tradycyjny ramen, jak i na ramen w nowoczesnym wydaniu, np. z chrupiącym jarmużem.
Okładka książki Sztuka kulinarna Zjednoczonych Emiratów Arabskich

89,00 zł 46,28 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,28 zł

Kuchnia Zjednoczonych Emiratów Arabskich ma długą historię, której warto posmakować. Poznanie jej umożliwia zrozumienie dziejów świata arabskiego, religii, obyczajów i powiązań między państwami, a nawet kontynentami. Stoją za nią historia Beduinów, kolonizacja, perły i ropa naftowa. Szlaki jedwabny i kadzidlany dostarczyły różnorodności smaków, zapachów i kolorów, a ludzie mieszkający na terenach pokrytych piaskiem zagospodarowali wszystkie te dobra. Przyprawy, zioła i składniki potrzebne do gotowania przemierzyły długą drogę od jednej kultury do drugiej, aby zmieniać dania, leczyć i inspirować. I mimo że państwo to ma bardzo krótką historię (powstało 2 grudnia 1971 roku), to człowiek doświadcza tu fascynującej podróży kulinarnej. Kuchnia emiracka to zarówno proste, beduińskie potrawy, których podstawą były nabiał i daktyle (a jedynie od święta mięso), ekskluzywne rarytasy oprószone złotem, jak i mnóstwo dań wywodzących się z różnych stron świata, które przybyły tu wraz z migrantami. Skąd się wzięła ta kulinarna mieszanka i jak na jej tle prezentują się tradycyjne potrawy pustynnych nomadów? Jak gotowały i tworzyły przepisy Emiratki i jak dzisiaj wyglądają emirackie restauracje, w których można odkryć lokalne wersje potraw pochodzących z różnych stron świata arabskiego, z Iranu, Indii, a nawet Irlandii? Książka udzieli odpowiedzi na wszystkie te pytania, a dzięki ponad 200 przepisom każdy będzie mógł stworzyć orientalny klimat we własnej kuchni.
Okładka książki Najlepsze sprawdzone przepisy na Wielkanoc

8,87 zł 5,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,17 zł

Najlepsze sprawdzone przepisy na Wielkanoc
Okładka książki Tysia gotuje

69,99 zł 40,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,02 zł

Tysia gotuje. I to jak! Prosto, smacznie i kolorowo. A przede wszystkim rodzinnie.Popularna blogerka kulinarna Justyna Ratajczak wyznaje zasadę, że przepisy muszą być zarówno szybkie w przygotowaniu, jak i wartościowe. Znajdziesz w nich łatwo dostępne składniki, sezonowe produkty oraz dużo owoców i warzyw. Sałatka z grillowaną cukinią, kotlety z kalafiora? Tradycyjne dania zrobisz z twistem, w lżejszym, bardziej nowoczesnym wydaniu.Kuchnia Tysi przyciąga obłędnymi zapachami: chleba, ciasta drożdżowego czy puchatych bułeczek z kruszonką. Tutaj tętni życie, a na stole pojawiają szybkie sałatki i przekąski - idealne dla domowników i dla gości. Autorka wie, jak połączyć kilka prostych składników, by stworzyć zaskakującą całość. Pokazuje również, jak wykorzystać to, co zostaje, by nie marnować żywności.Poznaj niezawodne i inspirujące pomysły na śniadania, obiady i kolacje. I stań się królową we własnej kuchni!
Okładka książki The Fast 800 Keto Recipe Book

108,00 zł 80,05 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,05 zł

The Fast 800 Keto Recipe Book
Okładka książki Pinch of Nom: Enjoy

113,00 zł 58,76 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,76 zł

Pinch of Nom: Enjoy
Okładka książki Wielka księga ciast siostry Anastazji

119,00 zł 66,99 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,99 zł

Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Przekonaj się o tym! Bez trudu upieczesz delikatnego Puchatka czy puszystą Kokosową śnieżynkę. Zachwycisz swoich domowników i gości Tortem wiśniowym, Marysieńką lub fantazyjnymi ciasteczkami. Wielka księga ciast Siostry Anastazji to prawie 400 sprawdzonych przepisów na ciasta, torty i ciasteczka. Codzienne i wykwintne, łatwe w wykonaniu i wymagające wprawniejszej ręki. Wszystkie łączy jedno - doskonały smak! Wielka księga ciast Siostry Anastazji to przepisy dla każdego, na każdy dzień roku i na każdą okazję. Warto je mieć pod ręką! W książce znajdziesz przepisy na: ciasta tradycyjne ciasta fantazyjne, rolady ciasta z owocami, alkoholem, na zimno torty ciastka, rogaliki, pączki ciasteczka.
Okładka książki Ramen. Zupa szczęścia i miłości

45,00 zł 26,68 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,68 zł

Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie.Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych - od tych najprostszych do najbardziej złożonych - możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles.Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i wpadasz po uszy!Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura.Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek "Soda, lemonad & snacks" (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i "gg" (Jajka, 2015).
Okładka książki A Good Day to Bake

119,00 zł 96,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 96,14 zł

A Good Day to Bake is full of 70 sweet and savoury baking recipes for any day of the week, led by flavour. Going through the ritual of bringing out the measuring scales, pouring out flour, whipping up the eggs, stirring the batter and impatiently slicing up warm cake is a beautiful thing that deserves to be enjoyed all year round no matter the day, season or occasion. This is a cookbook that embraces simplicity, mindfulness and the therapeutic comforts of baking. The Great British Bake Off's 2016 contestant Benjamina writes so warmly about cakes and her recipes speak to a natural, seasonal and down-to-earth way of baking. Chapters include Herbs & Tea, Stone Fruit & Berries, Vegetables, Best of Beige, Spice Cupboard, and Chocolate. Because every day is a good day to bake.
Okładka książki Bowls & Broths

99,00 zł 79,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,98 zł

From the bestselling author of Dumplings and Noodles, Bowls & Broths is a super-fresh collection of broth-based recipes that will teach you how to season, layer and create versatile and exciting dishes from scratch. Pippa Middlehurst (aka @Pippy Eats) tells the story of building a bowl from the bottom up - with seasoning and sauce, crunchy bits and fresh herbs, aromatics and toppings - and offers accessible recipes that use these building blocks to maximise the power of ingredients, texture and flavour. Packed with mouth-watering recipes to make again and again, and chapters on dumplings, noodles, hotpots, rice and even sweets things. All are perfect to try at home for a weekend feast and for quick and easy weeknight dinners there's handy batch cooking and freezer tips. With beautiful photography and useful step-by-step explanations, this book is a must-have for beginners interested in the basics or more experienced cooks curious about techniques and flavour combinations. Whether you fancy Ramen with Hand-Pulled Noodles or Miso Chicken Claypot Rice, Pippa's vibrant recipes are sure to satisfy every craving.
Okładka książki Sambal Shiok Malaysian Cook

139,00 zł 112,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 112,30 zł

A soulful tribute to Malaysian cuisine, from snacks, soups and salads, to rice and noodle dishes, curries and sweet things. Sambal Shiok is a brilliant collection of over 90 accessible recipes that were handed down from Mandy Yin's mother as well as those that she has developed for her critically acclaimed, award-winning London restaurant. The recipes - such as her signature curry laksa, Penang assam laksa, Malaysian fried chicken, prawn fritters, spiral curry puffs, flaky roti canai, beef rendang, KL golden fragrant clams, sambal mapo tofu, and the perfect steamed rice - can be made for a weekday family meal, a dinner party or celebration. Malaysian food results from the unique merger over centuries of indigenous Malay ingredients with Indian spices and Chinese techniques. Every dish delicately balances sweet, sour, salty with chilli heat and a hint of bitter. With Mandy's evocative look at Malaysian food culture, her recipes, and the basics of a Malaysian pantry (shrimp paste, lemongrass, tamarind and coconut milk), you can easily enjoy the most delicious Malaysian meals at home.
Okładka książki Chateau Cantemerle

199,00 zł 160,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 160,77 zł

This book invites readers to discover an exceptional wine grown in the French region of Bordeaux. Chateau Cantemerle, which has been a vineyard since the Middle Ages, has a unique history full of mystery and intrigue. To tell its story, Valerie Labadie has created an original narrative, combining her own insights with the imagined memory of Baroness de Villeneuve, a 19th-century ancestor who signed the important Bordeaux Wine Official Classification documents in 1855. With 150 stunning, atmospheric photographs, Labadie takes readers on a journey around the vineyard, revealing a mansion that looks like Sleeping Beauty's castle, mysterious shadowy cellars, and a romantic 200-acre park in which wine-lovers can be lost for hours. Including a detailed history of Cantemerle's wines, this beautiful book will seduce wine lovers as they drift through its pages, ideally with a glass of Bordeaux in hand.
Okładka książki Ferment For Good

109,00 zł 88,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 88,06 zł

The ancient art of fermenting is finding new popularity again as modern science and trends discover the importance of gut health for overall wellbeing. Ferment for Good is a guide to discovering the joys of fermentation in its myriad variations - framed through the eyes of Sharon Flynn, a one-time English teacher who has hooked early in her 20s and has since made it her life's work to learn and share all there is to know about this most ancient of practices. Her mission with her business is for the person who buys her products to feel as if they are receiving it from an old friend - one who desperately wants to share her discovery and passion with them. So too with the book. Alongside a how-to guide to the basics (why do it; what you need; and what you'll get), the book offers sections on wild fermented vegetables (including sauerkraut, kimchi and brine ferments); drinks (water kefir, kombucha, Jun tea, pineapple wine, mead); milk and dairy (including yoghurt and milk kefir), condiments and breads (such as mustard, spreads, dosa and injera); and Japanese ferments (including miso & tamari, soy sauce, sake kasu and pickled ginger). Sharon Flynn shares her knowledge of and passion for fermentation in her accessible, chatty style, combining personal anectdotes of her fermenting adventures with hands-on instructions on how to set up your own benchtop fermentary at home. She completes the package by sharing her favourite recipes and ideas for incorporating ferments into your everyday life and meals. Lovingly illustrated and featuring informative photos, Ferment for Good is a beautiful, carefully curated collection to introduce you to the world of fermentation.
Opakowanie Happy Vegan Food

89,00 zł 71,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,90 zł

In Happy Vegan Food, Bettina Campolucci Bordi shares a collection of easy and delicious plant-based recipes that anyone can incorporate into their busy life.With recipes including Hearty Buckwheat Waffles, a tasty Korean Pancake, a delicious yet quick One Pot Curry in a Hurry, and the decadent Hazelnut Bites, Bettina proves that nutritious food doesn't have to be restrictive. Happy Vegan Food is designed to take you through your busy day by including ideas for breakfast, lunch, dinner, meals for one, desserts and snacks, and will easily meet the needs of any modern household.Whether you're looking to eat more veggies or have decided to turn vegan but don't want to compromise on taste, Happy Vegan Food is the perfect book for you.
Okładka książki On the Himalayan Trail

159,00 zł 128,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,46 zł

In On The Himalayan Trail Indian food writer and chef, Romy Gill, tells the story of Kashmir and Ladakh's unique and tantalising cuisine sharing over 80 extraordinary recipes that can be recreated in your own home kitchen. With everything from Shammi Kebabs (minced lamb patties) to Wagen Pakora (deep fried aubergine in gram flour) for Nashta (starters) succulent meat curries like the Kashmiri Rogan Josh or Gustaba (lamb meatballs cooked in a yoghurt gravy); to aromatic vegetable dishes such as the Kanguch yakhni (morels cooked in spicy gravy): these recipes shines a light on the magnificent, little-known cuisine of Kashmir and Leh, celebrating its land, its ingredients and its heritage. Kashmiri cuisine is one of the most delectable cuisines in India. Heavily influenced by Mughal, Persian, Afghan and Central Asian styles of cooking, it offers up a diverse range of dishes, displaying and revelling in a fusion of flavours and influences. Increasingly difficult to access due to the political uncertainty in the region, it's more important than ever to share and preserve Kashmir's secrets and traditional methods of cooking. Set to the backdrop of the snow-capped Himalayas, with stunning travel photography throughout, this first-of-its-kind book, offers an intimate window into the life and the history of the Kashmiri and Ladakhi people, and why food is at the heart of this incredible place.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,08 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,07 zł
Okładka książki Dzika kuchnia

61,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,87 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 78,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,96 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,70 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,61 zł
Okładka książki Filozofia smaku

31,90 zł
50,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,90 zł
Okładka książki Filozofia Zdrowia

34,01 zł
43,50 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,71 zł
Okładka książki Filozofia Życia

31,90 zł
50,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,58 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj