Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Beata Peszko jest absolwentką wydziału farmacji gdańskiej Akademii Medycznej. Od ponad 20 lat zajmuje się alternatywnymi metodami leczenia i naturalną suplementacją. Jej kolejna książka pt. Wybieram zdrowie traktuje o zdrowiu i o nowym podejściu do niego, uwzględniającym potrzeby organizmu człowieka i gwarantującym mu lepszą sprawność fizyczną i psychiczną do późnych lat. Zdrowy styl życia to nie tylko naturalna suplementacja, to także regularny wysiłek fizyczny, techniki relaksacyjne, zdrowa dieta i pozytywne emocje. Autorka opisuje również tezy Jana Pawła II dotyczące rezygnacji z uporczywej terapii, wyjaśnia problemy zdrowotne, którym w łatwy sposób można zaradzić, przyczyny przyśpieszonego starzenia oraz szczegółowo opisuje suplementację dla określonych grup wiekowych. Jak będziemy żyli, czy doczekamy późnej starości w zdrowiu i w dobrej kondycji fizycznej zależy tylko od od nas samych i im szybciej zaczniemy się o to troszczyć, tym lepiej dla nas!
Właściwe żywienie małego dziecka jest dla zapracowanych rodziców nie lada wyzwaniem. Chcemy dawać maluchom wszystko, co najlepsze. Ale jak sprawić, by szybko i sprawnie powstały wartościowe i smaczne dania? Niniejsza książka będzie nieocenioną pomocą dla wszystkich borykających się z tym problemem. Zawiera ona szeroki wybór przepisów na różnorodne dania dostosowane do wieku dziecka, które pobudzą jego zmysł smaku. Nawet zapracowani rodzice mogą znaleźć 2 lub 3 godziny w tygodniu na ugotowanie domowych posiłków dla swojego dziecka. Wszystko zależy od chęci i dobrej organizacji.
Pozwól swojemu dziecku odkrywać bogactwo smaków już od kołyski!
Odbiorcy
– rodzice dzieci do 3 lat;
– rodzice niemający wiele czasu na przygotowywanie posiłków;
– rodzice chcący wzbogacić jadłospis dzieci;
– wszyscy, którzy szukają pomysłów na smaczne i wartościowe dania dla małych dzieci.
Dlaczego warto nabyć tę książkę
– zawiera bardzo szeroki wybór przepisów na każdą porę roku;
– kładzie nacisk na różnorodność i bogactwo proponowanych produktów;
– umożliwia żywienie dziecka w sposób w pełni zaspokajający jego potrzeby żywieniowe.
Metoda na Zdrowie… to przejrzysty poradnik, w którym zebrane zostały najróżniejsze propozycje przygotowania ziół i potraw, prostych kuracji naturalnych, a także porady i wskazówki od słynnych zielarzy i naturalistów.
Alfabetycznie uporządkowanie, rozbudowany spis treści oraz indeks pomagający w szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji, a przystępny język i praktyczne wskazówki ułatwią ich wykorzystanie. Do tych porad wraca się często!
Metoda na zdrowie to zestawienie kuracji i porad posegregowanych w następujące działy:
• Problemy żołądkowe
• Bezsenność
• Przeziębienie, katar, ból gardła
• Reumatyzm, bóle stawów i kręgosłupa
• Serce i układ krążenia
• Skóra- rozwiązywanie problemów
• Wzmocnienie odporności
• Problemy z wątrobą
• Stres, Nerwy
• Wzrok
• Odchudzanie i nadwaga
• Wspomaganie pamięci
Niestrawność, wrzody, refluks, kamienie – na schorzenia wątroby choruje co trzeci Polak! Jest to zwykle spowodowane nieodpowiednią dietą, komplikacjami pochorobowymi lub nadużywaniem leków i używek. Jednak z większości tych chorób można się wyleczyć! Będąc tak ważnym organem, wątroba narażona jest na wiele czynników, które mogą uczynić ją słabą. Ten poradnik uzmysłowi Wam, jakie są przyczyny występowania większości chorób układu trawiennego – nie tylko wątroby, ale także każdego organu z nią powiązanego: dwunastnicy, trzustki, żołądka, jelit, woreczka żółciowego… Znajdziecie w nim porady dotyczące naturalnych metod leczenia, a także informacje o badaniach lekarskich, najnowszych urządzeniach, wspomagających leczenie oraz dietach, które mogą pomóc w najczęstszych dolegliwościach.
Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!
Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?
CAROLINE CRAIG i SOPHIE MISSING postanowiły „ugryźć” lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.
Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem – kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.
Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!
Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Olej lniany to:
Niedoceniane źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6
Remedium na podwyższony cholesterol, nadciśnienie, problemy z odpornością i choroby układu nerwowego
Niezastąpiony w zdrowej kuchni
Iwan Nieumywakin zajmuje się kolejnym prostym środkiem leczniczym. Tym razem opowiada o prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego i siemienia, z którego się go tłoczy. Ich cenne właściwości w pełni potwierdzają zarówno wielowiekowe doświadczenie medycyny ludowej, jak i współczesna nauka. Len stosowano od wieków na terenach słowiańskich nie tylko do produkcji odzieży.
Fenomen oleju lnianego związany jest między innymi z tym, że dysponuje on jedną z największych zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 spośród wszystkich roślin oleistych. Dzięki temu może być używany jako tanie ich źródło i doskonały środek do wzmacniania zdrowia i odporności dzieci i dorosłych. A przecież to nie jedyne substancje wchodzące w jego skład.
Książka omawia zastosowania oleju lnianego w profilaktyce i leczeniu cukrzycy, chorób kobiecych, stanów zapalnych skóry i stawów, a także nowotworów, stwardnienia rozsianego oraz chorób sercowo-naczyniowych.
Oprócz tego poznasz przepisy na wykorzystanie oleju lnianego w kuchni.
Co przygotować swojemu dziecku? Czy można już bezpiecznie podawać surowe owoce i warzywa? Na te i inne pytania odpowiada książka Zdrowy maluch, która powstała z połączenia pasji do gotowania z wiedzą o żywieniu dzieci. Autorki wskazują kiedy do jadłospisu można włączyć poszczególne produkty i jak właściwie zbilansować tygodniową dietę, by rozwijający się organizm mógł wykorzystywać niezwykłe bogactwo natury.
To książka, która pomoże wszystkim rodzicom odpowiednio skomponować dziecięcy jadłospis oparty na roślinach i nabiale oraz przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki.
Autorkami książki są Magdalena Sikoń, wegetarianka od 10 lat i redaktor naczelna portalu „WegeMaluch.pl”, oraz Monika Skowron - dietetyk dyplomowany. Nad powstawaniem Zdrowego malucha czuwał także prof. Janusz Książyk – kierownik Kliniki Pediatrii i Żywienia Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Dziesięć lat temu zostałam mamą. Gdy pierwszy raz zobaczyłam moją córeczkę miałam w głowie tylko jedną myśl: żeby to maleństwo, które trzymałam na rękach, było szczęśliwe, uśmiechnięte i nie chorowało...
Taka książka powinna pojawić się na polskim rynku już dawno... W końcu zagubieni rodzice przerażeni myślą o gotowaniu dla swoich dzieci znajdą w jednym miejscu wiedzę dotyczącą prawidłowego żywienia maluchów. Warto podkreślić, że nie jest to książka tylko dla wegetarian, bo znajdujące się w niej informacje są szalenie przydatne dla wszystkich. Autorki wykonały naprawdę „dobrą robotę”. I nie mam żadnych wątpliwości, że zależało im przede wszystkim na jednym – na zdrowych maluchach!
Monika Mrozowska
gotująca aktorka, wege mama dwóch córeczek
Wegetariańscy rodzice często odpowiadają na pytania o dietę ich dzieci. Muszą się także usprawiedliwiać, tłumaczyć, uspakajać, a nawet przepraszać, bo „wegetarianizm nie jest odpowiedni dla najmłodszych".
A przecież to wcale nie jest prawda – tajemnica zdrowego odżywiania zależy od właściwego zbilansowania diety. Aby ją odkryć, przeczytaj tę książkę! Wege rodzice i wege dzieciaki: smacznego i zdrowego!
Sylwia Chutnik
prezeska Fundacji MaMa
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, aby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych specjalistów dietetyki leczniczej - Swietłana Iwanowna Iljina.W serii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacjiżywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, aby uzyskać pożądany efekt leczniczy.Większość chorób spowodowana jest niewłaściwym odżywianiem się - pozbawionym produktów roślinnych, w tym roślin dietetycznych oraz dietetyczno-leczniczych, czyli środków stosowanych od stuleci jako zapobiegających i leczących różne dolegliwościoraz choroby. Niniejsza publikacja mówi właśnie o tych popularnych, a czasem rzadkich środkach, które w walce o zdrowie ofiarowała nam natura.W Polsce posiadamy około 2200 gatunków roślin uprawnych lub dziko rosnących, a wśród nich około 200 gatunków było i jest stosowanych w ziołolecznictwie.Zaletą tych leków jest:- zawartość związków, do których organizm ludzki przyzwyczajony jest od wieków;- zespolone działanie poszczególnych ich składników leczniczych;- zawartość witamin, soli mineralnych, garbników czy olejków eterycznych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
JEDZ DO SYTA DLA ODPORNOŚCI!
Czy wiesz, że o sile, z jaką nasz organizm broni się przed chorobami, decyduje nasz przewód pokarmowy? Jego odporność w 85% zależy od jelit. To chyba wystarczający powód, aby zrobić dla nich coś dobrego, prawda? Jak? Przeczytaj w niniejszej książce i gotuj zgodnie z zawartymi w niej wskazówkami, a zobaczysz, jak prosto i smakowicie można przywrócić ład i harmonię w naszym najważniejszym narządzie układu odpornościowego. Co ważne: mniej stresu dla przewodu pokarmowego, to więcej energii i radości dla nas.
Nasi specjaliści nie tylko przedstawią najlepsze przepisy, lecz klarownie wyjaśnią wszystko, co warto wiedzieć, a także udzielą cennych i praktycznych rad.
Smakuj zdrowie każdego dnia! Z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz poczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy, które spełniają wszystkie kryteria diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość jedzenia. Poznawaj nowe smaki i wybieraj spośród mnóstwa pomysłów. "Autorką książki Przepisy diety warzywno-owocowej doktor Ewy Dąbrowskiej jest moja wspaniała synowa Beata. Ma ona wspaniały dar – z łatwością tworzy ciekawe kompozycje potraw, które spełniają kryteria mojej diety. Z radością polecam tę książkę." Dr Ewa Dąbrowska
Praktyczne kompendium wiedzy o najnowszych trendach w medycynie naturalnej. Zawiera cenne wskazówki jak długo zachować zdrowie i podpowiada jak wspomagać leczenie wielu współczesnych chorób.
Autor – doświadczony lekarz medycyny naturalnej omawia najbardziej podstawowe funkcje organizmu i fizjologii człowieka. Pisze nie tylko o oddziaływaniu naturalnych leków i suplementów na nasze zdrowie (między innymi magnezu, potasu, wodorowęglanu sodu i jodu) ale do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie i kompleksowo, pomagając leczyć przyczynę choroby a nie tylko jej objawy.
Dr Mark Sircus jest doświadczonym lekarzem medycyny naturalnej, specjalistą w dziedzinie akupunktury, autorem poczytnych publikacji o tematyce zdrowotnej i medycznej, takich jak: „Woda życia”, „Lecznicza marihuana” oraz „Leczenie magnezem”.
Wiele naturalnych sposób leczenia i dbania o urodę każdy może stosować na własną rękę bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Mnóstwo produktów używanych na co dzień ma właściwości prozdrowotne. Wystarczy zajrzeć do spiżarni, lodówki lub domowego ogródka, by znaleźć leki na: ból głowy, przeziębienie, zapalenie ucha, niestrawność i wiele innych przypadłości. Terapie ziołowe działają wolniej od tradycyjnych leków, są za to skuteczne i nieszkodliwe. Ta niezwykła książka zawiera też wypróbowane receptury na własnoręcznie przygotowane kosmetyki. Kilkadziesiąt przepisów na płyny, kremy i inne specyfiki przeznaczone do pielęgnacji cery.
Wiesz co jeść, ale nie wiesz jak? To, wbrew pozorom, bardzo powszechny problem. Co gorsza, okazuje się, że jest on odpowiedzialny za rozkwit w naszym społeczeństwie tzw. chorób cywilizacyjnych. Tymczasem każdy człowiek ma możliwość samodzielnego wyeliminowania niepokojących objawów i zabezpieczenia się przed nimi. Trzeba tylko postępować zgodnie z poradami Autora bestsellerów New York Timesa! Dzięki tej książce poznasz pięćdziesiąt najbardziej transformacyjnych produktów na świecie. Opis każdego z nich zawiera informacje dotyczące korzyści zdrowotnych oraz listę objawów i dolegliwości, na które dany produkt może pomóc. A są wśród nich dolegliwości tak poważne, jak nowotwory, cukrzyca, choroba Alzheimera, schorzenia autoimmunologiczne, dolegliwości serca, stany zapalne, bezpłodność czy problemy z tarczycą.
Mleko? Cóż, wielu osobom jedynie przysparza problemy. Ale co można poradzić na to, że cukier mleczny wydaje się obowiązkowym składnikiem większości produktów spożywczych? Najlepszym rozwiązaniem będzie samodzielne gotowanie. Dzięki smakowitym przepisom jedzenie bez mleka, śmietany i całego mlecznego kramu będzie równie pyszne jak wtedy, gdy nic nas nie ograniczało. Trzystopniowy plan, przejrzyste ilustracje i wiele porad dotyczących zakupów i gotowania będą dodatkowym wsparciem podczas zmiany nawyków żywieniowych.Bóle brzucha? Od dziś nigdy więcej!Nasi specjaliści nie tylko wręczą Ci najbardziej odpowiednie przepisy, ale również w zrozumiały sposób wyjaśnią wszystko, co warto wiedzieć na temat nietolerancji laktozy i dadzą mnóstwo przydatnych na co dzień wskazówek.
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku różnych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu odpornościowego. Organizm zaczyna rozpoznawać własne komórki jako obce i je niszczyć. Skala problemu jest poważna i dotyczy coraz większej liczby osób. Do chorób tych zalicza się m.in.:
wrzodziejące zapalenie jelita grubego,
stwardnienie rozsiane,
chorobę Gravesa–Basedowa,
chorobę Hashimoto,
cukrzycę insulinozależną,
reumatoidalne zapalenie stawów,
toczeń rumieniowaty układowy,
sarkoidozę,
bielactwo.
Jeśli stwierdzono u Ciebie lub u Twoich bliskich chorobę autoimmunologiczną, koniecznie przeczytaj tę książkę. Niezależnie od tego, czy diagnoza padła niedawno, czy chorujesz od lat, z pewnością zastanawiasz się, co mogłoby ci pomóc, i szukasz metod, które zminimalizują skutki choroby oraz wesprą farmakoterapię. Dużo się mówi o różnych dietach, ale często informacje są sprzeczne. Naturalne jest więc, że masz wiele pytań: Czy jakakolwiek dieta ma sens? Czy istnieje taka, która jest najbardziej właściwa dla danej choroby? Jak możemy wpływać na zdrowie jelit? Co wprowadzić do diety, żeby była zbilansowana i urozmaicona, a co z niej wyeliminować? Krótko mówiąc, co jeść, by czuć się lepiej? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej publikacji.
Ten praktyczny poradnik przeprowadzi cię przez cały proces wdrażania zmian w codziennym menu, pokazując nie tylko wynikające z tego korzyści, lecz także problemy, pułapki i wszelkie trudności, z którymi wiąże się wprowadzanie diety eliminacyjnej. Pomocne okażą się z pewnością tabele zamienników, praktyczne wskazówki i przepisy na pyszne potrawy, które z łatwością przygotujesz w domu.
Trzy kroki prawidłowej diety eliminacyjnej:
KROK 1. DIAGNOSTYKA I KONSULTACJA
Jakie badania diagnostyczne warto wykonać przed rozpoczęciem diety?
Czy warto skonsultować się z dietetykiem?
Jak wybrać dietetyka i jak powinna przebiegać wizyta?
KROK 2. EDUKACJA
Dlaczego ważne jest to, żeby zdobyć wiedzę przed rozpoczęciem diety?
Jak zweryfikować dietetyczne mity?
Gdzie szukać wiarygodnych informacji?
Własna „baza wiedzy” – dlaczego warto się jej trzymać?
KROK 3. ELIMINACJA I UROZMAICENIE
Jak prawidłowo przeprowadzić eliminację i urozmaicić posiłki?
Czy jesteś gotowy na pierwszy krok, żeby przejść na dietę szytą na miarę?
Jeśli tak, to do dzieła!
Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem, przyswajaniem składników i działaniem poszczególnych diet. Pozycja ta na podstawie nowych badań naukowych i wieloletniego doświadczenia autorów w pracy ze sportowcami obala także wiele mitów krążących wśród osób podejmujących aktywność fizyczną (np. ten, że laktoza powoduje skok cukru we krwi).Dietetyka sportowa stanowi solidne połączenie teorii z praktyką. Zawiera mnóstwo użytecznych, popartych wiedzą i doświadczeniem wskazówek, które czytelnik będzie mógł wykorzystać.Autorzy książki to cenieni i znani m.in. z programów TVN, TVP oraz Polsat News polscy specjaliści, pracujący z czołowymi sportowcami różnych dyscyplin. Od 2008 roku pomagają w przygotowaniach olimpijczykom, ponad 30 medalistom mistrzostw świata i Europy, a także osobom amatorsko uprawiającym sport, dzieciom i osobom otyłym. Przez te lata skomponowali ponad 1000 unikatowych diet.Książka jest doskonałą pozycją dla każdego, kto interesuje się dietetyką w aktywności fizycznej i zdrowym żywieniem z praktycznego punktu widzenia. Jej niewątpliwą zaletę stanowi fakt, że ważne i nie zawsze proste kwestie opisywane są w sposób przystępny dla każdego. Polecamy ją dietetykom, studentom, sportowcom, trenerom, fizjoterapeutom oraz pasjonatom, zarówno tym początkującym, jak i zaawansowanym.
Łasuchy i Słodyczoholicy!Jeśli na widok blondie z cieciorki źrenice same się wam rozszerzają, a daktylowa nutella trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.W książce znajdziecie przepisy między innymi na:wypieki,ciasta na zimno,lody,trufle i praliny,batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i prawidłową wagą, należy spożywać tylko takie produkty, których zagregowana wartość odżywcza zdecydowanie przewyższa ich wartość kaloryczną. Niestety wielu lekarzy i dietetyków nie zna najnowszych badań w tej dziedzinie i nie stosuje w praktyce swego poradnictwa skali ANDI, która informuje o całkowitej wartości odżywczej pokarmów pod kątem tego, ile zawierają one ważnych dla zdrowia i życia substancji jak: wapń, karotenoidy (beta-karoten, alfa-karoten, luteina, zeaksantyna i likopen), błonnik, kwas foliowy, glukozynolaty, żelazo, magnez, niacyna, selen, witamina B1 (tiamina), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6, witamina B12, witamina C, witamina E, cynk oraz inne. Pokazuje ona także, jaką ilość antyoksydantów zawiera dany pokarm i jaką ma on zdolność do absorbowania wolnych rodników.
Odkryj medycynę XXI wieku To od odżywiania zależy Twoje zdrowie i to ono stanowi skuteczną, a zarazem bezpłatną medycynę naszych czasów. Poznasz metody odżywiania, których skuteczność pokonywania kilkudziesięciu nieuleczalnych chorób została potwierdzona naukowo. Stanowi tym samym nadzieję dla wielu chorych przywracając szansę na całkowite odzyskanie zdrowia. Cenne narzędzie dla lekarzy i naukowców Z tej publikacji korzystają miliony osób na całym świecie. Stanowi również źródło wiedzy dla naukowców i lekarzy. Zawiera dokładne i szczegółowe badania kliniczne oraz hipotezy na temat przyczyn wielu chorób, których mechanizm do tej pory był nieznany. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.
Dlaczego powinieneś się odkwasić?
Terapie odkwaszające to zarówno leczenie objawowe dolegliwości, jak i zapobieganie przewlekłym chorobom. Są skuteczne w przypadku zaburzeń snu, koncentracji, nerwowości i zaburzeń lękowych. Objawem zakwaszenia są także zaburzenia płodności. Kiedy uświadomisz sobie, że przez niewłaściwe pH tracisz również młodzieńczy wygląd, zapobiegniesz temu dzięki regularnym kuracjom oczyszczającym i odkwaszającym.
Oczyścisz nie tylko ciało, ale i umysł
Uzdrawianie jelit i terapie odkwaszające działają zawsze kompleksowo na poziomie ciała, psychiki i duszy. Autorka, ekspertka w dziedzinie żywienia, proponuje terapie odkwaszania takie jak głodówki, lewatywy czy żywność zasadowa. Swoje techniki opiera na metodach dr Renate Collier, która udowodniła, że kwasy odkładają się przede wszystkim w tkance łącznej i w jelitach. Dzięki tej książce poznasz również techniki automasażu nóg, głowy, karku czy pleców.
Proste, naturalne, zdrowe i bezkosztowe terapie odkwaszające!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?