Zasady żywienia Podręcznik Część 1
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1
-
Autor: Dorota Czerwińska
- ISBN: 978-83-02-15258-0
- EAN: 9788302152580
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x174 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
55,08złCena detaliczna: 60,70 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,72 zł
x
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.