Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Nasza kasza inspiruje.
Takiej książki o kaszach jeszcze nie było! Nastaw się na zdrową dietę, która nie tylko uwolni Cię od wielu dolegliwości, ale także sprawi przyjemność Twojemu podniebieniu: 5 posiłków dziennie, trzy 7-dniowe plany żywieniowe oparte w całości na kaszy jaglanej, gryczanej i komosie ryżowej. Oprócz tego porcja solidnej wiedzy, którą dzielą się z nami autorzy przepisów.
Dzięki nim poznasz:
• proste przepisy na smaczne i zdrowe dania
• właściwości zdrowotne kasz
• produkty, które warto z nimi łączyć, aby wzmocnić ich prozdrowotne działanie
• kulinarne triki, porady, sugestie i alternatywne rozwiązania.
Jaglany detoks stał się bestsellerem! Bo działa! Chciałbyś żyć aktywnie, a nie wiesz, od czego zacząć? Biegasz amatorsko, ale czujesz, że stać cię na więcej? Uprawiasz sport wyczynowo, ale chcesz poprawić wyniki? Dzięki tej książce dowiesz się, jak zacząć swoją przygodę z bieganiem. Znajdziesz tu niezbędnik detoksu biegacza, gotowe plany i harmonogramy detoksu, a także pyszne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Poznasz trzy style biegania! Marek w rytmie slow lub maszerując szybkim tempem Piotr amatorsko, ale konsekwentnie i konkretnie Dorota zawodowo i ekstremalnie, pokonując wszystkie bariery Rozpocznij swój własny bieg po zdrowie! Kasza jaglana jest fundamentem mojej codziennej diety, dlatego cieszę się, że taka książka pojawiła się na rynku. Mam nadzieję, że dla wielu będzie inspiracją do zmian i uświadomienia sobie, że jakość tego, co spożywamy, w dużej mierze determinuje nasz wynik na mecie. Mateusz Jasiński, trener biegania, ultramaratończyk, założyciel marki TrenerBiegania.plZobacz: Zeszyty, bruliony, inne artykuły papiernicze
Wszyscy twierdzą, że najwyższą wartością dla człowieka jest zdrowie. Towarzyszy temu przekonanie, że dbać o nie należy tylko wówczas, gdy pojawi się choroba, której leczeniem powinien zająć się lekarz. Zastanówmy się jednak nad tym, kogo lekarz leczy zdrowego czy chorego? Jak sama nazwa wskazuje, lekarz zajmuje się leczeniem osób chorych. Kto więc powinien zadbać o nas, gdy jesteśmy zdrowi? Pytanie to, wbrew pozorom, nie ma charakteru retorycznego. O swoje zdrowie powinniśmy zadbać sami. Nie bójmy się ponosić za nie odpowiedzialności! Niestety, większość ludzi nie wie, jakie działania należy podjąć, by zatroszczyć się o zdrowie. Potrzebny jest do tego odpowiedni zasób wiedzy, który można zdobyć, czytając tę książkę. Uzyskaną wiedzę czytelnik powinien wykorzystywać w codziennej profilaktyce, której celem będzie utrzymanie dobrego stanu zdrowia oraz dalsza jego ochrona.""Pisząc tę książkę, starałem się terminologię medyczną zastąpić słowami zrozumiałymi dla każdego, jednak niektóre nazwy nie mają swojego odpowiednika w codziennym języku. Mam nadzieję, że zagadnienia poruszane w tej książce będą dla Państwa interesujące, ponieważ przedstawiam je w nietypowy sposób, inny niż autorzy podręczników akademickich i literatury popularnonaukowej"".autor
Ta książka to rodzaj dzienniczka ciążowego znanej trenerki fitnessu i dietetyczki – Natalii Gackiej. Czytelniczka pozna dzięki tej publikacji niemal wszystkie sytuacje, z jakimi autorce przyszło zmierzyć się podczas ciąży. Książka zawiera także przemyślenia – te pozytywne i negatywne oraz porady żywieniowe dotyczące komponowania posiłków, suplementacji, a także sposoby radzenia sobie w sytuacjach kryzysowych. Znajdują się tu również wskazówki zaprzyjaźnionej położnej oraz informacje o aktywności fizycznej ciężarnych kobiet wraz ze specjalnie opracowanymi planami treningowymi.
Dlaczego warto mieć "Dietę dla wątroby" w swojej ofercie: Sprecyzowane porady: Książka oferuje jasne i praktyczne wskazówki dla osób z problemami wątroby, kobiet w ciąży zdiagnozowanych z chorobami wątroby oraz wszystkich, którzy potrzebują diety wspierającej zdrowie tego narządu. Przepisy przyjazne użytkownikowi: Czytelnicy znajdą w książce przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, które przestrzegają zasad diety wątrobowej, nie rezygnując przy tym z przyjemności jedzenia. Holistyczne podejście: Książka podkreśla związek między zdrowiem fizycznym a psychicznym, dostarczając czytelnikom wszechstronnego zrozumienia, jak dieta może wpłynąć na ogólne samopoczucie. Fragment książki: Wątroba jest największym narządem w naszym ciele: waży około 1,5 kg. Posiada setki funkcji, które spełnia codziennie w naszym ciele. Przede wszystkim, do wątroby przenoszona jest krew przepływająca przez nasze ciało, gdzie jest filtrowana i oczyszczana z trucizn. Wątroba neutralizuje toksyny z alkoholu, używek, leków, przekształca amoniak w mocznik i magazynuje toksyczne substancje. Wątroba odpowiada również za metabolizm węglowodanów, magazynowanie glikogenu, witamin i minerałów. Bierze udział w termoregulacji ciała, produkcji białek osocza i wspomaga odporność u noworodków i dzieci.
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Praktyczny, bogato ilustrowany zdjęciami poradnik – m.in. przyczyny i typy otyłości, diagnostyka, porady, jak mieć zgrabną sylwetkę dzięki ćwiczeniom i odpowiedniej diecie. Skuteczne ćwiczenia opisane krok po kroku, wskazówki dotyczące diet wyszczuplających oraz przepisy na zdrowe i smaczne potrawy
W dzisiejszych czasach o zwycięstwie w sporcie decydują często drobne przewagi: ułamki sekund, centymetry, pojedyncze punkty. Chcąc osiągnąć sukces zawodnik musi dbać o każdy drobiazg, a odżywianie to przecież nie tylko energia i siła, ale przede wszystkim zdrowie. Tylko osoba w pełni zdrowa może osiągnąć maksimum swoich możliwości.
Prawidłowa dieta polega na różnorodności naturalnych produktów spożywczych. Konieczne jest regularne jedzenie i nawadnianie organizmu, dbanie o właściwe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczu. Konieczne jest też docenienie naturalnych źródeł witamin, minerałów i unikanie szkodliwych pokarmów.
Książka jest wyjątkowa, bo napisana o sprawach oczywistych i trudnych w bardzo przystępny sposób. Wyjaśnia czym dla sportowca są białka, węglowodany, błonnik, witaminy i minerały, dlaczego warto jeść regularnie i co pomaga zregenerować organizm po treningu. Jest praktycznym poradnikiem pokazującym co jest zdrowe lub nie i wyjaśnia dlaczego. Uczy jeść świadomie, pokazuje, że zdrowa żywność jest pyszna a przygotowanie prostych zdrowych posiłków może być świetną zabawą.
Znajdziecie w niej wiele przystępnych cenowo, gotowych przepisów na pyszne dania i przekąski, które znakomicie odżywią organizm młodego sportowca.
Książka napisana została z myślą o młodych sportowcach, którzy na serio traktują treningi, chcą być w idealnej formie i osiągać coraz lepsze wyniki na zawodach.
Jest też skierowana do rodziców, trenerów i nauczycieli wf, by pokazać młodym sportowcom jak powinni dbać o zdrowie i kondycję, wspierać ich upór i konsekwencję na treningach pokazując, że sportowe kalorie, pomogą osiągnąć im wymarzony sukces.
To nie jedzenie sprawia, że tyjesz, lecz spożywanie nieodpowiedniego pokarmu. Jeśli Twojemu organizmowi brakuje białka, to automatycznie redukuje mięśnie, które odgrywają ważną rolę w procesie spalania tkanki tłuszczowej. To nie unikanie kalorii sprawi, że będziesz szczupły, lecz ich spalanie. Pomogą Ci w tym odpowiednie produkty spożywcze, właściwie dobrane w trakcie przygotowania posiłku, a także trening ruchowy oraz techniki relaksacyjne.
Odbiorcy:
- osoby, które chcą bez głodowania i efektu jo-jo zredukować swoją wagę
- wszyscy, którzy mają dość liczenia kalorii
- świadomi konsumenci, którzy stawiają na dietę białkową, aktywność ruchową oraz techniki relaksacyjne.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- proponowane spalacze tłuszczu sprawią, że zawsze będziesz syty, zapomnisz o głodzie i przestaniesz liczyć kalorie
- dzięki odpowiednim produktom spożywczym wyszczuplejesz
- za sprawą podanych przepisów będziesz delektował się pysznymi daniami i sycącymi przekąskami
- za pomocą diety białkowej i aktywności ruchowej wzmocnisz mięśnie, poczujesz energie i radość życia
- z kolei dzięki medytacji i ćwiczeniom oddechowym będziesz mógł się zrelaksować
- kuracja ta nie grozi efektem jo-jo, ponieważ na długi czas pobudzona zostanie przemiana materii w organizmie.
Prawidłowe żywienie dzieci jest nieodzownym warunkiem ich zdrowia, a także prawidłowego rozwoju fizycznego i umysłowego. Choroby związane z nieprawidłowym odżywianiem mają najczęściej swój początek już w dzieciństwie, dlatego tak istotne jest kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat.Oprócz ogólnych zasad zdrowego żywienia w książce omówiono etapy żywieniowe u dzieci i młodzieży, zapotrzebowanie na składniki pokarmowe i ich wartości odżywcze. Opisano również podstawy psychologiczne żywienia, najczęstsze zaburzenia odżywiania, a także szczególne zagadnienia, np. brain food składniki pokarmowe stymulujące rozwój inteligencji, żywność funkcjonalną i preparaty witaminowe w jadłospisie dziecięcym.Zamieszczone na końcu książki proste przepisy kulinarne są cennym uzupełnieniem pozwalającym przyrządzić zdrowe i urozmaicone potrawy.
W najbliższych latach struktura ludności i wieku społeczeństwa ulegnie znacznej zmianie. Zwiększy się udział osób starszych. Nie wszyscy będą się starzeć zachowując pełnię zdrowia, stąd wiele osób zdanych będzie na wsparcie innych, którzy zapewnią im odpowiednią pielęgnację.
Żywienie stanowi ważny element w opiece nad osobami w starszym wieku. Jedzenie i picie, oprócz dostarczania energii, składników odżywczych i substancji biologicznie czynnych, ma jednocześnie aspekty psychiczne i społeczne. W książce przedstawiono ten temat z różnych perspektyw, uwzględniając:
znaczenie żywienia i różnych składników pokarmowych,
zmiany występujące w okresie starości, które wpływają na jedzenie i przyjmowanie płynów,
postępowanie w przypadku nieprawidłowego sposobu żywienia i niedożywienia,
organizację otoczenia,
specjalne sytuacje w opiece nad osobami starszymi, takie jak planowanie opieki w przypadku zaburzeń odżywiania lub współpraca ze specjalistami z innych dziedzin.
Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała książkę dla zwykłych „zjadaczy chleba”, którzy chcą się pozbyć chorób i innych dolegliwości jak najmniejszym kosztem.
Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu leczenia. Autorka udowadnia, że to co jemy ma istotny wpływ na funkcjonowanie organizmu i nasze zachowanie.
Poprzez tą dietę zmierza do diety idealnej, która doprowadza do całkowitego zdrowia i likwiduje przypadłości, których często nawet nie zauważamy.
Dietę tą można również zastosować w sposób zgodny z dietą optymalną i wegetariańską.
LITERATURA OBOWIĄZKOWA DLA KAŻDEGO PACJENTA, LEKARZA I OSÓB ZAJMUJĄCYCH SIĘ TERAPIĄ NAŁOGÓW I NAWYKÓW.
Ajurweda to wiedza o funkcjonowaniu człowieka, swoista „instrukcja obsługi” ciała, umysłu i ducha spisana tysiące lat temu. Dr Partap Chauhan, jeden z najsłynniejszych obecnie doktorów ajurwedyjskich na świecie pisze zarówno o tym, jak można dbać o urodę naturalnymi sposobami, i jak osiągnąć piękno wewnętrzne.
Kiedy wprowadzisz w życie proste zasady ajurwedy, szybko się okaże, że w ogóle już nie potrzebujesz drogich kosmetyków. Ajurwedyjskie przepisy może stosować każdy. Wiele wspaniałych, zdrowych kosmetyków można szybko przygotować z ogólnie dostępnych ziół i produktów, które na co dzień masz w swojej kuchni.
Ta książka zawiera sporo przepisów. Wypróbuj wszystko, co tylko się da! Nie tylko będziesz wyglądać lepiej, ale też będziesz mieć więcej energii i wewnętrznego spokoju.
O AUTORZE:
Ajurweda Jak dbać o siebie Dr Partap
Dr Partap Chauhan jest lekarzem ajurwedyjskim - Ayurvedacharyą, autorem, wykładowcą. Pełni funkcję dyrektora Instytutu Jiva Ayurveda w Faridabad, Indie - gdzie stoi na czele wszystkich działań medycznych i farmaceutycznych. Ukończył Ayurvedę na Uniwersytecie w Delhi, Indie.
Jest ekspertem w leczeniu tzw. chorób nieuleczalnych i w farmakologii i Rasashastra, pionierem w stosowaniu nowoczesnych technologii do starożytnej nauki Ayurwedy - w 1995 r. stworzył stronę internetową z baza wiedzy na temat Ajurwedy (www.jiva.com) i założył pierwsze na świecie Ajurwedyjskim Centrum Telemedycyny, gdzie setki lekarzy udzielają bezpłatnych porad i konsultacji zdrowotnych.
Dr Chauhan popularyzuje Ajurwedę na świecie od 1992 roku, prowadził konsultacje, warsztaty i wykłady w ponad 50 krajach. Jest jednym z najbardziej podróżujących ajurwedyjskich lekarzy. W Indiach jest bardzo znany - jego programy telewizyjne o zdrowiu, są nadawane na głównych kanałach telewizji indyjskiej, ogląda je ponad 20 milionów ludzi.
Dr Partap Chauhan jest autorem bestsellerowych książek: Eternal Health („Ajurweda. Jak dbać o siebie i być zdrowym” - polskie wydanie listopad 2014), Eternal Beauty („Ajurweda i piękno”- polskie wydanie Virgo 2015), Ayurvedic Home remedies („Ajurweda. Domowe sposoby leczenia” – polskie wydanie Virgo 2015.
Dr Partap Chauhan jest stałym współpracownikiem kilku międzynarodowych czasopism. Przeprowadził kilkaset warsztatów zarządzania stresem dla urzędników rządowych, naukowców i kadry kierowniczej takich firm jak IBM, Nokia i Airtel.
Z powodzeniem współpracuje z wieloma organizacjami zagranicznymi, takimi jak Grida Group (Litwa), ParamAyu (Chorwacja), Terre-du-Ciel (Francja), Ajurveda Academy (Łotwa), Ajurweda.pl (Polska), Ananda Association (Francja) , Health Promotion Co., Ltd. (Japonia), Daewoong Pharmaceuticals (Połudn. Korea), Namaste Ayurveda (Meksyk), and Kripalu Center for Yoga & Health (USA).
Dr Partap Chauhan jest członkiem wielu krajowych i międzynarodowych stowarzyszeń medycznych, przewodniczącym Międzynarodowej komórki Stowarzyszenia Lekarzy Ajurwedyjskich w Indiach (AIIMGA). Wykłada Ajurwedę m.in.: w Ayurveda Gurukula w Japonii, Ayurveda Academy na Litwie.
Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby.W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu!Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie.Włączenie tego niezwykłego owocu do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej sylwetki, wyglądu skóry, włosów i paznokci. Miąższ, sok oraz olej są doskonałym źródłem witamin i minerałów, tłuszczów sprzyjających odchudzaniu oraz błonnika.Książka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie tego niezwykłego owocu - znajdziesz w niej zarówno pyszne przepisy na koktajle oraz dania, jak i zbiór receptur, które pomogą przygotować naturalne, kokosowe kosmetyki.
Poznaj leczniczą moc jedzenia. W tym poradniku znajdziesz praktyczne rady, jak zdrowo się odżywiać i zapobiegać rakowi, stosując odpowiednią dietę, zasady antynowotworowego stylu życia, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania główne, surówki i sałatki, przekąski i desery.
Jeśli myślisz, że jedynymi sposobami leczenia raka są chemioterapia, radioterapia i operacja to jesteś w błędzie. Autor przedstawia alternatywne i naturalne sposoby eliminowania nowotworów. Do wyboru masz szereg zabiegów terapeutycznych, które mają na celu wspomóc Twój organizm w walce z chorobą. Dowiesz się na czym polegają terapie enzymatyczne i mitochondrialne. Poznasz zabiegi z użyciem światła i dźwięku, które wzmacniają komórki ciała oraz zapobiegają tworzeniu się nowotworów. Wiele proponowanych przez Autora wskazówek możesz zastosować samodzielnie i potraktować jako dodatkowe wsparcie dla trudu podejmowanego przez lekarzy. Dowiesz się, jakie są diety przeciwnowotworowe oraz w jaki sposób detoks i oczyszczanie organizmu mogą stanowić zarówno wsparcie w leczeniu jak i fundament skutecznej profilaktyki. Poznasz także świadectwa osób, którzy wyzdrowieli po zastosowaniu przedstawionych w książce terapii i uświadomisz sobie rolę pozytywnego nastawienia w procesie rekonwalescencji. Skuteczne terapie antyrakowe.
Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe – to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik. „Niech Twój pokarm będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoim pokarmem.” – autorka przytacza słowa najsłynniejszego lekarza starożytności – Hipokratesa. Susanna Bingemer jest dziennikarką piszącą o zdrowym odżywianiu i ekspertem w tej dziedzinie.
Odbiorcy:
- osoby, które pragną stracić zbędne kilogramy a jednocześnie czerpać przyjemność ze smacznej,
zdrowej żywności
- wszyscy, którzy chcą oczyścić organizm, wzmocnić go oraz zyskać energię oraz dobry nastrój
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera omówienie 25 najważniejszych superproduktów spożywczych od „A” jak jagody „acai” po „Z” jak „zioła”, a także praktyczne wskazówki na temat ich przyrządzenia
- w książce znajduje się 40 przepisów kuchni wegańskiej, które wzbogacą codzienną dietę
- nie zabrakło też wywiadów z ekspertami żywienia
Znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania koktajle, smoothies, soki ze smacznych i zdrowych owoców i warzyw.
Pysznie, zdrowo, kolorowo!
Kłopoty z karmieniem dzieci to dziedzina, w której niemal każdy rodzic ma do opowiedzenia swoje własne historie. Każdy z nas doświadczył jakichś trudności na tym polu: z ustaleniem odpowiedniej diety; ze zbilansowaniem kalorii; z namówieniem niejadka, by wreszcie otworzył buzię; z dopilnowaniem łasucha, by przestał opychać się słodyczami... Wygląda na to, że nie umiemy dyskutować z dziećmi na temat zdrowego jedzenia i wykształcać w nich właściwych nawyków żywieniowych. Nader często próba zmiany utrwalonych zachowań kończy się awanturą, zakazem, wręcz wojną. Tymczasem jedzenie powinno być przyjemnością, a nie źródłem stresu. Czas więc zmienić podejście.
W książce Natalii Wiszniewskiej znajdziesz rzetelne, sprawdzone informacje o żywieniu dzieci. We współpracy z neurologopedą, psycholog dziecięcą i dietetyczką autorka stworzyła prawdziwe kompendium praktycznej wiedzy o tym, jak i czym karmić dzieci, by jadły zdrowo, chętnie i tylko tyle, ile powinny. Dowiesz się stąd, jak powinna wyglądać dieta Twojego dziecka i jak rozwiązywać typowe problemy z jedzeniem, rozpoznasz objawy, które mogą przytrafić się dziecku odmawiającemu przyjmowania pokarmów lub pochłaniającemu ich zbyt wiele. Znajdziesz tu także sporo przepisów na zdrowe i pyszne dania!
Moc zdrowych śniadań, kolacji, obiadków — dla niejadków i podjadków!
Uaktualnione i rozszerzone wydanie bestsellerowej książki, która zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecieNaukowcy nie mają żadnych wątpliwości, a wyniki ich badań są jednoznaczne - każdy może znacząco zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, chorób serca czy cukrzycy, zmieniając swoją dietę.Ponad trzydzieści lat temu światowej sławy specjalista w zakresie nauk o odżywianiu T. Colin Campbell wraz ze swoim zespołem rozpoczął w Chinach wyjątkowy projekt badawczy. Było to najobszerniejsze z przeprowadzonych kiedykolwiek badań nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych. Uzyskane wyniki i przeprowadzone doświadczenia przekonały naukowców o szkodliwości diety bogatej w białko zwierzęce i ogromnych korzyściach zdrowotnych wynikających ze spożywania nieprzetworzonych produktów roślinnych.W 2005 roku dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą ze wszystkimi, pisząc Nowoczesne zasady odżywiania, które uznano za jeden z najważniejszych tytułów w historii o diecie i zdrowiu.Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie tej przełomowej książki zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych.Nowoczesne zasady odżywiania - wydanie uaktualnione i rozszerzone to książka, która niesie jasne i zwięzłe przesłanie, obalając przy tym liczne mity na temat zdrowia i porządkując panujący chaos informacyjny.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?