KATEGORIE [rozwiń]

Anna Kłosińska

Okładka książki Smacznie, zdrowo, ekspresowo

24,90 zł 18,30 zł


Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie “zorganizować się” w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować smaczne dania. Dzięki sprawnej organizacji w kuchni zyskasz dodatkowy czas na pracę i przyjemności! Autorka jest dietetykiem i terapeutą oraz propagatorką zdrowego żywienia. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, gdzie realizuje programy edukacyjne dla dzieci, seniorów oraz warsztaty dla rodziców dotyczące właściwego odżywiania.
Okładka książki Jak jeść i żyć zdrowo

29,00 zł 21,31 zł


Książka dla tych, którzy pragną odpowiedzialnie dbać o swój organizm i dar zdrowia otrzymany od Stwórcy. Anna Kłosińska, dietetyk i fizjolog żywienia, nieraz konfrontuje nas z trudnymi faktami, aby ostrzec przed tym, co nam naprawdę szkodzi. Pragnie wzmocnić naszą motywację do rozważnego odżywiania się i dobrej współpracy ze Stwórcą, by zdrowia nie utracić. Autorka jest rzeczniczką naszego zdrowia, która zachęca do podjęcia diety opartej na jak najbardziej naturalnych i dostępnych produktach. ZADBAJ O SWÓJ ORGANIZM WE WSPÓŁPRACY ZE STWÓRCĄ! Rekomendacja: Książka Anny Kłosińskiej Jak jeść i żyć zdrowo jest zwartym kompendium wiedzy oraz praktycznych wskazówek na temat zdrowego odżywiania. Ponad połowa chorób w życiu człowieka jest uwarunkowana stylem życia, na który składają się model odżywiania, aktywność ruchowa, sposoby radzenia sobie ze stresem, a także umiejętność pielęgnowania i inwestowania w znaczące relacje, w tym relacje z Bogiem oraz otaczającymi nas ludźmi. Anna Kłosińska w sposób bardzo przystępny nie tylko pisze o zagrożeniach wynikających z niewłaściwego odżywiania, lecz także motywuje do przemyślenia własnych nawyków żywieniowych i stylu życia, podając praktyczne rady, a nawet przepisy, co i jak jeść. Gorąco polecam tę inspirującą i bardzo pomocną pozycję. dr Henryk Wieja, założyciel Ośrodka Medycyny Prewencyjnej i Opieki Kompleksowej w Ustroniu.
Okładka książki Zdrowa kuchnia dla dzieci

24,90 zł 18,30 zł


Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach. Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania? Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności”. Okazuje się, że nabiał i pieczywo – produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach – też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych. W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania. Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.
Okładka książki Gdy bolą stawy

28,00 zł 20,58 zł


Choroby reumatyczne pustoszą nasz organizm. Lekarze przepisują pacjentom sterydy, antybiotyki i środki przeciwzapalne. Jednakże leczenie często nie przynosi pożądanych rezultatów, lecz tylko przysparza nowych chorób, będących skutkami ubocznymi stosowania leków przeciwreumatycznych. Zdesperowani i cierpiący poszukujemy więc nowych sposobów walki z tą chorobą i chorobami jej towarzyszącymi. Takie właśnie sposoby przedstawiliśmy w tej książce, a są to między innymi leczenie uzdrowiskowe (balneoterapia: kąpiele siarczkowe i okłady borowinowe), detoksykacja (oczyszczanie) organizmu oraz radykalna zmiana sposobu odżywiania. Zamieszczone tu przepisy pomogą więc czytelnikom skomponować codzienne menu i przekonać się, że zdrowe potrawy mogą być również bardzo smaczne. Opisaliśmy też historie osób, którym udało się wygrać z chorobą albo przynajmniej złagodzić jej skutki. Te pozytywne przykłady napawają optymizmem i dają nadzieję, że nam też ta walka się powiedzie. 
Okładka książki Miód - naturalny lek na współczesne choroby
nowość

15,00 zł 11,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Miód. Naturalny lek na wspólczesne choroby. Odkryj nadzwyczajną moc miodu, pyłku pszczelego, propolisu i innych produktów z ula. Miód jest znanym od lat darem natury, którego wyjątkowy smak i nadzwyczajne właściwości doceniano już w starożytności, wykorzystując go jako pokarm, kosmetyk i lek. Okazuje się jednak, że korzystny wpływ na nasze zdrowie i urodę ma nie tylko miód, ale też i inne produkty pszczele. Autorka opisuje różne rodzaje miodu oraz innych produktów z ula i ich zastosowanie w leczeniu chorób i w kosmetyce.Dzięki tej publikacji dowiesz się:- na jakie schorzenia zastosować miód nawłociowy i miód z mniszka;- co to jest pyłek pszczeli i pyłek kwiatowy;- jak przygotować domowe lekarstwa z propolisem;- kiedy warto zastosować mleczko pszczele.W książce znajdziesz także przepisy na domowe leki i praktyczne porady dotyczące zastosowania produktów pszczelich w leczeniu konkretnych schorzeń, a informacje o życiu i zwyczajach pszczół zaciekawią i zachęcą nawet najmłodszych czytelników.
Okładka książki Zdrowa kuchnia dla dzieci

22,90 zł 14,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka ta nie jest poradnikiem dietetycznym ani książką kucharską, zawiera natomiast propozycje mogące uzupełnić wiedzę rodziców na tematy związane z żywieniem ich pociech. Przepisy kulinarne mogą stanowić uzupełnienie, czasem też być alternatywą wobec tradycyjnych potraw przyrządzanych naszym dzieciom.
Okładka książki Zdrowa kuchnia dla dzieci

24,90 zł 18,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Sposób żywienia w najwcześniejszych latach życia jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach. Jedynym sposobem zmiany złych nawyków i niewłaściwych wzorców żywieniowych jest przedstawienie alternatywy z prezentacja zdrowych produktów w diecie dziecka, będących źródłem niezbędnych składników pokarmowych.  Zdrowa kuchnia dla dzieci Spis treści Wstęp 3 Część l 5 L Najważniejszy dobry początek 7 Przysmaki niemowlaka 7 Wolę mleko swojej mamy 8 Mamusiu, odżywiaj się dobrze 10 Gdy za mało mleka 11 Dziecko poznaje różne smaki 12 Schemat żywienia niemowlęcia do l roku 15 II. Zdrowiej niż dotychczas 17 Zaufaj naturze 17 Życiodajna woda 18 Aby dzieci były zdrowe 20 Czy zmuszać dzieci do jedzenia mięsa- 21 Bardzo dobre tłuszcze 24 Kilka prawd o mleku 25 Co jedzą zdrowi ludzie- 26 Nowy model żywienia - nowe zwyczaje i nawyki 27 III. Zboża i kasze - bez tego trudno być zdrowym 29 Zboża - źródło życia i warunek zdrowia 29 Bardzo pyszne śniadanie 32 Kiełki - nie tylko zdrowe, ale i smaczne 34 IV. Warzywa górą 38 Stawiam na warzywa 38 Wszystkie dzieci mogą polubić warzywa 40 Nie niszczmy witamin 41 Witaminki i nie tylko 43 Dzieci wiedzą lepiej 45 Jak jeść warzywa- 46 V. Dlaczego lepsze jabłko niż banan- 48 Jak jeść owoce- 48 Owoce smakują, owoce leczą 49 Które owoce są najlepsze- 50 VI. Sole mineralne i drogocenne nasiona 52 Dlaczego substancje mineralne są tak ważne 52 Czy tylko mleko chroni przed krzywicą- 55 Orzechy, migdały - nie tylko od święta 58 VII. Kilka uwag na temat codziennych i niecodziennych posiłków 59 Co na śniadanie- 59 Bez śniadania ani rusz 61 Obiad 63 Kolacja 64 Przyjęcie dla dziecka 65 VIII. Czego należy unikać w diecie 67 Złowroga sól 67 Fast - foody dania szybkie, ale niezdrowe 68 Ukryte i niepotrzebne 71 Lepiej bez cukru 72 Cukier zamiast miłości 73 Miłe złego początki 74 Mity i prawda o próchnicy 75 „Słodkie" chorowanie 76 Rodzice - do dzieła 80 Dziecko choruje 80 IX. Zasady zdrowego żywienia 85 Część 2 87 Propozycje na śniadanie lub kolację 89 Miisli dla całej rodzinki 89 Ryż z suszonymi owocami 90 Mleko sojowe 90 Mleko migdałowe 91 Mleko z kiełków 91 Pasty i dodatki do kanapek 92 Pasztet warzywno-sojowy 92 Pasta z kaszy jaglanej 92 Pasta ze słonecznika 92 Pasta z soczewicy 93 Pasztet sojowy 93 Pasta z soczewicy lub fasoli 94 Pasta z pszenicy, jęczmienia i soi 94 Pasta orzechowo-migdałowa 94 Masło z czosnkiem 95 Pasta ze słonecznika 95 Pasta do chleba z kiełków pszenicy 95 Pasta z cebuli i kiełków 96 Sałatka wiosenna z pokrzywy i krwawnika 97 Masło pokrzywowe 97 Majonez z kiełkami pszenicy 97 Wiosenny krem zbożowy 98 Pasta z cebuli 98 Krem zbożowy z cebulą 98 Krem zbożowy z pieczarkami 99 Gomasio - przyprawa 99 Zboża z warzywami i potrawy z warzyw 100 Soczewica z pszenicą 100 Kasza pęczak z cebulą i porem 100 Gulasz z warzyw 101 Duszone warzywa 101 Nadziewany kabaczek 101 Ziemniaki gotowane w łupinach 102 Ziemniaki z twarogiem 102 Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą 103 Potrawa z cukini 103 Duszona cukinia 104 Cykoria duszona 104 Knedle ziemniaczane z twarogiem 105 Knedle ziemniaczane z rabarbarem lub truskawkami 105 Kluski z mąki gryczanej 106 Kluski kładzione z płatków owsianych 106 Zupy 107 Zupa z dyni 107 Zupa jarzynowa 107 Zupa z soczewicy 108 Zupa cebulowa 108 Żur z razowej mąki 108 Żurek z pieczarkami 109 Zupa z rzeżuchy 109 Pyszna zupa z dyni 110 Zupa z soczewicy 110 Zupa wiosenna z pokrzywy 110 Zupa jarzynowa przecierana 111 Drugie dania 112 Kotlety z soi 112 Kotlety z soi i pieczarek 113 Kotlety z soi i soczewicy 113 Selery panierowane 113 Kotlet z soczewicy 114 Kotlety pieczarkowo-sojowe 114 Gołąbki z kaszą i ziemniakami 115 Wiosenne kotlety z tofu (sera sojowego) 116 Klopsiki z kiełkującej pszenicy 116 Omlety z mąki gryczanej - nadziewane 116 Placki ziemniaczane z marchewką 117 Kotlety cebulowe 117 Kotlety z jęczmienia 118 Zboża i kasze gotowane 118 Kasza gryczana gotowana 118 Kasza pęczak gotowana 119 Ryż brązowy gotowany 119 Soczewica gotowana 119 Kasza jaglana 119 Kasza kukurydziana na słodko 120 Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach 120 Kluski leniwe 121 Ryż z jabłkiem 121 Przykładowe zestawy surówek 122 Wypieki 123 Chleb razowy na zaczynie 123 Bułeczki drożdżowe 124 Ciasto kruche 124 Szarlotka 125 Placek owocowy 125 Propozycje na przyjęcie dla maluchów 126 Pomidory nadziewane 126 Przezroczysty ogródek 127 Surówka z marchewki 128 Sałatka śnieżna z orzechami 128 Ziemniaczany indiański totem 128 Pirackie okręciki 129 Palące się świece 130 Owsiane kuleczki 130 Sezamki 130 Słodka szarlotka bez cukru 131 Krem 131 Jabłkowe myszki 132 Krem bananowy 132 Budyń z owocami 132 Lody owocowe 133 Banany pod zimną kołderką 133 Propozycje na przyjęcie dla trochę starszych dzieci 134 Daktylowe gwiazdki 134 Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów 135 Migdałowe makaroniki 135 Najłatwiejsze ciasta 136 Wyśmienity piernik z marchwi 136 Ciasto z bananami 136 Ciasto cebulowe 137 Dipy 137 Wiosenny 138 Ziołowy 138 Grecki 138 Z ketchupem 139 Bibliografia 140
Okładka książki Przepisy Tosi i Franka czyli jedz zdrowo...

22,00 zł 16,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka jest adresowana do dzieci przedszkolnych lub wczesnoszkolnych. Myślą przewodnia jest zapoznanie dzieci z zagadnieniami związanymi ze zdrowym sposobem odżywiania oraz podanie prostych przepisów potraw, które dzieci mogłyby przygotować same pod kontrolą rodziców.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj