Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Mam cukrzycę! Jak teraz będzie wyglądało moje życie!? Nie ulegajmy panice. Życie cukrzyka nie musi zmienić się nie do poznania, jeśli będzie on prawidłowo leczony, zastosuje się do zaleceń diabetologa i będzie posiadał wiedzę na temat swojej choroby. Ten poradnik pozwoli nie tylko poznać historię cukrzycy, jej przyczyny, sposoby rozpoznawania i zapobiegania jej powstaniu, ale także uświadomi nam, jak ważne są regularne badania, wizyty u lekarza i samokontrola. Podpowie też, jak radzić sobie z cukrzycą w małżeństwie, w życiu rodzinnym i zawodowym, w okresie ciąży, a nawet w podróży.Książka zawiera także informacje o akcesoriach dla diabetyków, o tradycyjnych i nowoczesnych metodach leczenia cukrzycy oraz o innych odkryciach, które mogą w przyszłości zrewolucjonizować leczenie tej choroby.
Jak się pozbyć uciążliwych bólów stawów, mięśni i kręgosłupa? Co robić, by sprawnie się poruszać do późnej starości? Reumatyzm, bo o nim mowa, to bardzo ogólne, potoczne pojęcie, które dotyczy wielu zmian i przewlekłych chorób układu ruchu. Schorzenia reumatyczne są najczęstszą przyczyną ciągłego, ostrego bólu i niepełnosprawności. Nieleczone powodują bardzo niebezpieczne powikłania, a także mogą doprowadzić do chorób serca i nerek. Dotykają zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak zapobiegać dolegliwościom reumatycznym i łagodzić ich objawy? Oprócz leczenia farmakologicznego i rehabilitacji ważne miejsce zajmuje odpowiednio skomponowana dieta – podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swoim poradniku przedstawia podstawową wiedzę na temat schorzeń wchodzących w zakres chorób reumatycznych i sposobów ich leczenia, a przede wszystkim skupia się na zaleceniach dietetycznych w wypadku ich wystąpienia. Wskazuje na produkty żywnościowe, które powinny być eliminowane z jadłospisu oraz te będące nieodłącznym elementem diety przeciwreumatycznej – wszystko to w przepisach nie tylko na smaczne, ale i zdrowe potrawy! Z pewnością warto zajrzeć do tej książki!
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego.
W niniejszej publikacji m.in.:
kryteria wyboru właściwego sposobu odżywiania u krytycznie chorych pacjentów
związki między leczeniem żywieniowym a wynikami terapii
sposoby skutecznej kontroli glikemii u pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii
omówienie nowych diet i składników odżywczych
Producenci suplementów kuszą łatwymi do zdobycia zdrowiem i dobrą formą wystarczy wziąć pigułkę. Zamiast łykać tabletki, sięgnij po naturalne produkty.Proponujemy przepisy, dzięki którym możesz skompletować w swoich posiłkach najważniejsze witaminy i minerały. Wszystkie przepisy oznaczyliśmy symbolami określającymi składniki, dzięki którym łatwiej skomponujesz odpowiednie menu.Na brak witaminy C polecamy omlet z czerwoną papryką, w niedoborach żelaza dobrą propozycją będzie krem ze szpinaku, a sałatka z makrelą wzbogaci dietę w kwas omega-3.
Książka autorstwa Dafne Oleksy, blogerki prowadzącej na Facebooku stronę Bezglutenowi, zawiera 35 przepisów na zdrowe i smaczne desery dla łasuchów w każdym wieku. Książeczka podzielona jest na cztery rozdziały: Desery, Ciastka i ciasteczka, Ciasta bez pieczenia oraz Śniadania na słodko, a zawarte w niej przepisy zostały tak napisane, aby w prosty i przyjemny sposób ułatwić przygotowanie przysmaków zarówno rodzicom, jak i najmłodszym kucharzom. Desery zostały zilustrowane przez Annę Jaroń.
Frédéric Patenaude, autor tej książki, jest witarianinem z prawie 25-letnim stażem. Swoją wiedzą opartą na doświadczeniu dzieli się z innymi w swoich licznych publikacjach oraz artykułach. Cieszymy się i jesteśmy dumni, że teraz, dzięki pierwszej polskiej edycji The Raw Secrets – najbardziej znanej książki o tematyce witariańskiej – także polskojęzyczna społeczność zwolenników surowej diety ma dostęp do tej rzetelnej wiedzy. Trzydzieści jeden zwięzłych rozdziałów zawiera mnóstwo cennych informacji dla osób rozważających przejście na witarianizm. W Sekretach surowej diety znajdziesz dziesiątki wskazówek, które pomogą ci opracować prostą, zdrową i odżywczą dietę. Jeśli męczą cię te same nudne, powtarzające się rady znajdujące się w prawie każdej książce na temat surowej diety wegańskiej, niniejsza publikacja cię zaskoczy!
Czy wiesz, że pomidor reguluje ciśnienie, kiwi poprawia kondycję oczu, halibut obniża poziom trójglicerydów, a orzechy włoskie działają przeciwzakrzepowo? Tak, dieta ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie, a jeśli odżywiamy się mądrze, jedzenie może nas leczyć.W Naturalnej farmacji znajdziesz przepisy na dania pełne wartości odżywczych, przyrządzone ze składników, które zmniejszają ryzyko wystąpienia wielu schorzeń lub wręcz pomagają z nimi walczyć. Dowiedz się, co jeść, aby cieszyć się dobrą kondycją mieć prawidłowy poziom cukru i cholesterolu, poprawić funkcjonowanie jelit, zabezpieczyć się przed nadciśnieniem oraz uniknąć wielu innych dolegliwości.
Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!
W książce znajdziemy szereg ciekawych i potrzebnych informacji dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu, a także metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe oraz holistyczny plan postępowania dietetycznego w tej chorobie. Znajdziemy w niej informacje dotyczące odpowiedniego zbilansowania diety pod względem zawartości zarówno makro-, jak i mikroelementów, oraz listę składników, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane zostały także diety eliminacyjne stosowane w chorobie Hashimoto, ich zasadność oraz bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części praktycznej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na wiele tygodni, a jego systematyczne stosowanie z pewnością poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka zachęca również piękną oprawą graficzną i kolorowymi zdjęciami proponowanych potraw.
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
energia i składniki pokarmowe,
żywność- wartość energetyczna i odżywcza,
ocena żywienia,
problemy żywieniowe ,
planowanie żywienia.
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
Książka Żyj naturalnie, czyli dekalog zdrowego życia to zbiór reguł niezbędnych aby prowadzić zdrowe życie. To książka dla każdego, kto dba o swoje zdrowie i chce cieszyć się nim w dobrej formie do późnych dni. To elementarz zasad niezbędnych w codziennym życiu. Zawarte w niej informacje, to rzetelna i tylko zweryfikowana wiedza. Książka mimo, że pisana jest przez autorytety z dziedziny medycyny, zdrowia, farmacji i biologii, prezentuje w prosty, klarowny i przystępny dla każdego sposób niezmiernie ważne informacje dotyczące dbania o zdrowie. Twoje zdrowie jest w twoich rękach, a ten dekalog umożliwi Ci poznanie właściwych zasad. Znajdziesz w niej:
Dr hab. Med. J. Piątek - 10 zasad zdrowego odżywiania
Dr farm. P. Znajdek-Awiżeń - 10 ziół, które warto stosować
Dr A. Kołakowski - 10 zasad zdrowego życia
lek.med. K. Świątkowska - 10 zasad zdrowego odżywiania – ujęcie praktyczno-lekarskie
mgr farm. B. Peszko - 10 witamin i minerałów niezbędnych do życia, które warto suplementować
mgr M.Ledwoń - 10 zasad zdrowego odżywiania – ujęcie dietetyczne
mgr inż. B.Fołda – Miód oraz Konopie dla zdrowia
D.Ciźla - 10 zasad zdrowego życia i odżywiania wg Ajurvedy
Naturopata J.Wikarski - 10 zasad naturalnego zdrowego życia
Oraz
Naturalnie na talerzu - zdrowe Przepisy – 10 przepisów na zdrowe śniadania, obiady, słodkości i kolacje – Joanna I Michał Litwińscy ze zdrowiem mi do smaku (logo)
a także
Żyj naturalnie w zgodzie z sobą - nastawienie i motywacja
Książka „Żyj naturalnie, czyli dekalog zdrowego życia”, to zbiór zasad, które wskazują w jaki sposób można zachować zdrowie i piękny wygląd oraz bardzo ważną w organizmie homeostazę. Podejmuje ona tematykę dotyczącą diety, właściwego odżywiania, szeroko opisanego dbania o zdrowie w tym właściwej suplementacji brakujących organizmowi w różnych sytuacjach składników, niezbędnych kofaktorów, ale także zwraca uwagę na wszystkie inne aspekty życia, takie jak stosowanie kosmetyków, środków chemicznych czy wykonywanie ćwiczeń fizycznych i dbanie o codzienny ruch ciała. W książce bardzo ciekawe wydają się propozycje dotyczące nastawienia człowieka do życia i życia w zgodzie z sobą. Dzięki poruszonym licznym tematom i praktycznym sugestiom można powiedzieć, że ta książka jest dla każdego, kto dba o swoje zdrowie i chce cieszyć się nim w dobrej formie do późnych dni. Jest ona elementarzem zasad niezbędnych w codziennym życiu. Zawarte w niej zasady, to rzetelna i tylko zweryfikowana wiedza w różnych obszarach oraz świeże informacje. Książka jest napisana przez specjalistów z różnych dziedzin, również w oparciu o badania własne. Wśród autorów są autorytety z dziedziny medycyny, zdrowia, farmacji, chemii i biologii. Jest lekarz - wieloletni pracownik Katedry i Zakładu Fizjologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu dr hab. J. Piątek, dr n. farm. P. Znajdek, biolog - dr n. biol. A. Kołakowski, farmaceuta – mgr farm. B. Peszko oraz lekarz - lek. med. K. Świątkowska.
Bardzo cenne jest również to, że książka prezentuje w prosty, klarowny i przystępny dla każdego sposób, niezmiernie ważne informacje dotyczące dbania o zdrowie. Ponieważ nasze zdrowie jest w naszych rękach, a ta książka umożliwia nam o nie zadbać, dlatego oceniam ją wysoko i polecam.
Jan Olszewski - dr hab. n. o zdr., dr n. med. z zakresu biologii medycznej.Adiunkt i kierownik Pracowni Bioniki i Eksperymentalnej Biologii Medycznej w Zakładzie Bioniki i Bioimpedancji Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Dzięki książce Dieta ketogeniczna – szybko i łatwo, dietetyczka i popularna blogerka kulinarna Maria Emmerich obala wszelkie błędne teorie na temat gotowania ketogenicznego. Jaka jest dieta ketogeniczna? To sposób na jedzenie, które programuje twoje ciało z bycia „palnikiem” cukru do spalania tłuszczu. Kiedy dostajemy większość naszej energii z tłuszczu, dzieje się coś niesamowitego - nasze zdrowie poprawia się, a dodatkowy ciężar ciała spada. Jest to również rewolucyjny sposób na poprawę zdrowia - od raka, epilepsji, przez otyłość, choroby serca, aż po choroby autoimmunologiczne i nie tylko. Jeśli chcesz spróbować diety ketogennej, ale jesteś zajęty, zestresowany i nie wiesz, jak dostosować ją, aby twoje ciało spalało tłuszcz, ta książka jest dla Ciebie. Ponad 170 receptur, które są nie tylko szybkie i proste w przygotowaniu, ale są również specjalnie zaprojektowane, aby wspierać twoje ciało w ketozie, dzięki czemu może być leczone. Są pozbawione ziaren i zbudowane wokół prawdziwej, pełnej żywności, zgodnie z zasadami Paleo. Ponadto istnieje wiele opcji dla tych, którzy szukają dań wegetariańskich lub wolnych od orzechów, jaj, czy dań bezmlecznych co czyni ją idealną dla osób z alergiami pokarmowymi lub nietolerancjami. Dieta ketogeniczna – szybko i łatwo pokaże ci jak przygotować pyszne, odżywcze posiłki ketogenne. To łatwiejsze niż myślisz!
Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i do osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego oleju i jest niezwykle ważny dla zdrowia mózgu, poprawy pamięci i gęstości kości. Dania z mąką kokosową dostarczą do twojego organizmu dużo błonnika. Wpłynie to na uregulowanie procesów trawiennych i unormowanie wagi ciała. W książce znajdziesz przepisy na dania główne, przystawki, przekąski, desery i odżywcze napoje. Wiele z nich zostało w pełni opracowanych przez Autora i są dostępne jedynie tutaj. Zwolennicy dań wegetariańskich będą również mile zaskoczeni. Gotuj z Doktorem Kokosem.
Książka, jakiej jeszcze nie było!Twój osobisty plan zmiany stylu życia.Kompleksowy i skuteczny!Wszyscy wiemy, że najważniejsze jest zdrowie. To przecież jego przede wszystkim życzymy tym, których najbardziej kochamy. To ono jest podstawą szczęśliwego życia i to dzięki niemu mamy dobre samopoczucie i siłę do działania.Zdrowy styl życia opiera się na właściwie dobranej diecie i odpowiednim treningu. Niby proste, ale od czego zacząć? Jak zdrowo się odżywiać? Jak ćwiczyć? I najtrudniejsze jak wytrwać w postanowieniach?Książka znanej trenerki, dietetyczki i motywatorki Anny Lewandowskiej Diet & Training by Ann to wszechstronny plan zmiany stylu życia.W Diet & Training by Ann znajdziesz:Kompleksową i zbilansowaną dietę. Będzie pysznie!Wszystko, co warto wiedzieć na temat zdrowego stylu życia. Zero zbędnych informacji, 100% przydatnej wiedzy!Zróżnicowane zestawy treningowe, które dadzą ci radość i power!Niezbędną dawkę motywacji. Bo bez niej ani rusz!Zdrowy styl życia to najlepsza droga do szczęścia, a odpowiednia dieta, trening i porządna dawka motywacji są niezbędnymi elementami tej ścieżki. Chodź ze mną i przekonaj się, że warto!
Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to, że produkt nie posiada glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne trudne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.
Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak postępować, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden produkt, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią stosowanie diety w codziennym życiu. . Do lektury książki zachęca również piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Czy wiesz, że specjalnie opracowana dieta minimalizująca spożycie węglowodanów na rzecz dodatkowych tłuszczów sprzyja nie tylko walce z nadwagą, ale także okazuje się wyjątkowo pomocnym narzędziem w leczeniu różnorodnych problemów zdrowotnych? Z książki Dieta keto pod lupą dowiesz się: - na czym polega istota takiego modelu odżywiania i dlaczego to właśnie on jest brakującym ogniwem w dążeniu do zapewnienia sobie optymalnego stanu zdrowia; - co myślą na ten temat dwadzieścia dwa wybitne autorytety w dziedzinie dietetyki i ochrony zdrowia, z bogatym doświadczeniem w zakresie stosowania takiego modelu dietetycznego; - dlaczego ketoza jest normalnym stanem metabolicznym, a także w jaki sposób wykorzystują ją w celach terapeutycznych specjaliści z branży medycznej; - jak krok po kroku możesz pomóc swojemu organizmowi uruchomić wystarczającą produkcję ciał ketonowych, co warunkuje wejście w korzystny dla zdrowia stan ketozy. Jimmy Moore Zrobił błyskawiczną karierę w dziedzinie dietetyki i ochrony zdrowia, po tym jak w roku 2004 odniósł niewiarygodny sukces, pozbywając się ponad 80 zbędnych kilogramów, w wyniku czego mógł zrezygnować z przyjmowania leków na wysoki cholesterol, nadciśnienie i problemy z oddychaniem. Jest współautorem książki Cholesterol Clarity: What the HDL Is Wrong with My Numbers? (Cholesterol bez tajemnic: Co w tym złego, że mam wysoki HDL?), tryskającym energią i entuzjazmem twórcą niezwykle popularnego bloga Livin' La Vida Low-Carb oraz gospodarzem wysoko ocenianego podcastu o tematyce zdrowotnej na iTunes The Livin' La Vida Low-Carb Show. Jimmy Moore przeprowadził wywiady z ponad 900 czołowymi ekspertami w dziedzinie ochrony zdrowia z całego świata i z niezwykłym oddaniem pomaga ludziom zdobyć wiarygodne, rzetelne informacje, które ułatwią im podjęcie słusznych decyzji umożliwiających poprawę zdrowia. Dowiedz się więcej o Jimmym i jego pracy na stronie www.livinladidalowcarb.com. Dr n. med. Eric C. Westman Profesor nadzwyczajny w Duke Health Enterprise, dyrektor kliniki Duke Lifestyle Medicine Clinic w Durham, w stanie Karolina Północna. Jako internista, doktor Westman zajmuje się zarówno badaniami klinicznymi, jak i leczeniem nadwagi i otyłości, cukrzycy oraz uzależnienia od nikotyny za pomocą trwałej zmiany stylu życia. Obecnie jest prezesem American Society of Bariatric Physicians (stowarzyszenie lekarzy specjalizujących się w leczeniu nadwagi i otyłości) oraz członkiem Obesity Society (Stowarzyszenie Osób Otyłych) i Society of General Internal Medicine (Stowarzyszenie Lekarzy Medycyny Ogólnej). Jest współautorem książki Cholesterol Clarity, współredaktorem książki Obesity: Evaluation and Treatment Essentials (Diagnostyka i leczenie otyłości), a także współtwórcą poradnika The New Atkins for a New You (Z nową dietą Atkinsa zacznij nowe życie).
Co to jest celiakia? Co to jest nietolerancja glutenu? Co jest dozwolone, a co zabronione w diecie bezglutenowej? W poradniku znajdziesz odpowiedzi na te pytania, praktyczne wskazówki, a także przepisy na smaczne dania bez glutenu.
W środku znajdziesz:
jak prowadzić zdrowy tryb życia
jakie są lecznicze produkty o działaniu antynowotworowym
synergia, czyli łączenie wzajemnie wspierających się składników
przepisy na dania i koktajle
Zadbaj o swój organizm we współpracy ze Stwórcą.Książka dla tych, którzy pragną odpowiedzialnie dbać o swój organizm i dar zdrowia otrzymany od Stwórcy. Anna Kłosińska, dietetyk i fizjolog żywienia, nieraz konfrontuje nas z trudnymi faktami, aby ostrzec przed tym, co nam naprawdę szkodzi. Pragnie wzmocnić naszą motywację do rozważnego odżywiania się i dobrej współpracy ze Stwórcą, by zdrowia nie utracić. Autorka jest rzeczniczką naszego zdrowia, która zachęca do podjęcia diety opartej na jak najbardziej naturalnych i dostępnych produktach.Książka Anny Kłosińskiej Jak jeść i żyć zdrowo jest zwartym kompendium wiedzy oraz praktycznych wskazówek na temat zdrowego odżywiania. Ponad połowa chorób w życiu człowieka jest uwarunkowana stylem życia, na który składają się model odżywiania, aktywność ruchowa, sposoby radzenia sobie ze stresem, a także umiejętność pielęgnowania i inwestowania w znaczące relacje, w tym relacje z Bogiem oraz otaczającymi nas ludźmi. Anna Kłosińska w sposób bardzo przystępny nie tylko pisze o zagrożeniach wynikających z niewłaściwego odżywiania, lecz także motywuje do przemyślenia własnych nawyków żywieniowych i stylu życia, podając praktyczne rady, a nawet przepisy, co i jak jeść. Gorąco polecam tę inspirującą i bardzo pomocną pozycję.dr Henryk Wieja, założyciel Ośrodka Medycyny Prewencyjnej i Opieki Kompleksowej w Ustroniu.Anna Kłosińska realizatorka programów z zakresu edukacji zdrowotnej i żywieniowej oraz autorka książek, m.in. Zdrowa kuchnia dla dzieci, Dobra dieta dla małych i dużych dzieci, Przepisy Tosi i Franka, czyli jedz zdrowo od najmłodszych lat, Co wiosną, co jesienią. Dyplomowany fizjolog żywienia, dietetyk, pedagog terapeuta. Pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia w Poradni Chorób Metabolicznych oraz prowadziła Fundację Zdrowy Uczeń. Obecnie współpracuje z Fundacją Źródła Życia. Ma męża oraz czworo dorosłych dzieci.
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia!
Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego!
Czym jest dieta Paleo? Jak skutecznie wprowadzić ją w życie i raz na zawsze zgubić zbędne kilogramy? W książce znajdziemy 60 przepisów na potrawy z całego świata, które są przyrządzone wedle restrykcyjnej diety dla jaskiniowców. Pomysłowe, zdrowe i błyskawiczne w przygotowaniu.
Nowa książka autorki bestsellera Metaboliczne IQ twój kod do zdrowia!Czy zdrowe odżywianie jest drogie?Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy?Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od tych, które nas trują?Agnieszka Pająk podpowiada, jak kupować produkty spożywcze, by jeść mądrze i zdrowo!Codziennie na zakupach podejmujemy decyzje dotyczące odżywiania. Każda z nich ma wpływ na nasze zdrowie. Planując zakupy, warto wziąć pod uwagę nie tylko cenę i jakość produktów ale też indywidualne potrzeby naszego organizmu.W książce znajdziesz:- test na poziom tolerancji glutenu- gotowe plany posiłków dla każdego z typów metabolicznych- przepisy na dania bez glutenu, cukru i nabiałuPlanuj mądrze, kupuj odpowiedzialnie i odżywiaj się zdrowo!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?