Książka, która rozwiewa wątpliwości na temat tego czy i kiedy dieta eliminacyjna jest niedoborowa. Kiedy eliminujemy pokarmy z diety? Dlaczego tak wiele osób się na to decyduje? Co na ten temat mówi nauka? I najważniejsze - jak podejść do tematu, żeby faktycznie sobie pomóc, a nie zaszkodzić?
Poradnik napisany z myślą o osobach, które głównie z powodów zdrowotnych, czasowo lub na stałe, eliminują poszczególne produkty lub grupy produktów z jadłospisu. Przyczyn takiej decyzji może być wiele - od względów zdrowotnych, aż po świadomość ekologiczną czy przekonania. Jeśli należysz do tej grupy to ta książka jest właśnie dla Ciebie.
Z tej książki dowiesz się:
Jakie są najpopularniejsze diety eliminacyjne? W jakich schorzeniach się je wprowadza i kiedy ma to uzasadnienie? Które diety można zbilansować, a które są niedoborowe? Na co zwracać uwagę bilansując dietę eliminacyjną? Książka, oprócz wiedzy naukowej zawiera także historie pacjentów z którymi rozmawiałam między innymi podczas moich szkoleń, a także praktyczne porady płynące z mojego – wieloletniego już – doświadczenia w temacie stosowania diety eliminacyjnej. Mam nadzieję, że stanie się dla Ciebie wartościowym źródłem wiedzy i inspiracji!
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
Czy będę już na diecie do końca życia?
A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.
Rodzice mają bardzo duży wpływ na to, w jaki sposób będzie wyglądała przyszłość ich dziecka. Joanna Dronka-Skrzypczak napisała wyjątkową książkę, dzięki której dowiesz się, co już dziś możesz zrobić, aby twoje dziecko mniej chorowało i prawidłowo się rozwijało.Dzięki lekturze Jak wychować zdrowe dziecko poznamy kluczowe momenty w rozwoju dziecka i nauczymy się, co robić, aby uniknąć błędów. Każdy punkt tego projektu to niewielka zmiana w codziennej pielęgnacji i żywieniu dziecka, tak aby później cieszyć się jego zdrowym, dorosłym życiem.Z książki dowiesz się:- jak zadbać o sprawny układ odpornościowy,- jak wyposażyć dziecko w oręż do walki z chorobami,- jak zadbać o ruch i aktywność w czasie ciąży,- czy jedzenie ma znaczenie co powinna jeść przyszła mama i czy dzieci karmione piersią będą zdrowsze,- jak stosować bezpieczną dietę eliminacyjną u alergika,- jak powinna wyglądać zindywidualizowana suplementacja na każdym etapie życia dziecka,- jak zapewnić dziecku zdrowy rozwój ruchowy,- kiedy i do jakiego udać się do specjalisty (pediatra/fizjoterapeuta/osteopata/ dietetyk/doradczyni laktacyjna).
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?