Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy
-
Autor: Joanna Dronka-Skrzypczak
- ISBN: 9788320055719
- EAN: 9788320055719
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: PZWL
- Format: 16.5x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
57,93złCena detaliczna: 69,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,48 zł
x
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
Czy będę już na diecie do końca życia?
A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.