Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem, przyswajaniem składników i działaniem poszczególnych diet. Pozycja ta na podstawie nowych badań naukowych i wieloletniego doświadczenia autorów w pracy ze sportowcami obala także wiele mitów krążących wśród osób podejmujących aktywność fizyczną (np. ten, że laktoza powoduje skok cukru we krwi).Dietetyka sportowa stanowi solidne połączenie teorii z praktyką. Zawiera mnóstwo użytecznych, popartych wiedzą i doświadczeniem wskazówek, które czytelnik będzie mógł wykorzystać.Autorzy książki to cenieni i znani m.in. z programów TVN, TVP oraz Polsat News polscy specjaliści, pracujący z czołowymi sportowcami różnych dyscyplin. Od 2008 roku pomagają w przygotowaniach olimpijczykom, ponad 30 medalistom mistrzostw świata i Europy, a także osobom amatorsko uprawiającym sport, dzieciom i osobom otyłym. Przez te lata skomponowali ponad 1000 unikatowych diet.Książka jest doskonałą pozycją dla każdego, kto interesuje się dietetyką w aktywności fizycznej i zdrowym żywieniem z praktycznego punktu widzenia. Jej niewątpliwą zaletę stanowi fakt, że ważne i nie zawsze proste kwestie opisywane są w sposób przystępny dla każdego. Polecamy ją dietetykom, studentom, sportowcom, trenerom, fizjoterapeutom oraz pasjonatom, zarówno tym początkującym, jak i zaawansowanym.
Łasuchy i Słodyczoholicy!Jeśli na widok blondie z cieciorki źrenice same się wam rozszerzają, a daktylowa nutella trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.W książce znajdziecie przepisy między innymi na:wypieki,ciasta na zimno,lody,trufle i praliny,batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i prawidłową wagą, należy spożywać tylko takie produkty, których zagregowana wartość odżywcza zdecydowanie przewyższa ich wartość kaloryczną. Niestety wielu lekarzy i dietetyków nie zna najnowszych badań w tej dziedzinie i nie stosuje w praktyce swego poradnictwa skali ANDI, która informuje o całkowitej wartości odżywczej pokarmów pod kątem tego, ile zawierają one ważnych dla zdrowia i życia substancji jak: wapń, karotenoidy (beta-karoten, alfa-karoten, luteina, zeaksantyna i likopen), błonnik, kwas foliowy, glukozynolaty, żelazo, magnez, niacyna, selen, witamina B1 (tiamina), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6, witamina B12, witamina C, witamina E, cynk oraz inne. Pokazuje ona także, jaką ilość antyoksydantów zawiera dany pokarm i jaką ma on zdolność do absorbowania wolnych rodników.
Odkryj medycynę XXI wieku To od odżywiania zależy Twoje zdrowie i to ono stanowi skuteczną, a zarazem bezpłatną medycynę naszych czasów. Poznasz metody odżywiania, których skuteczność pokonywania kilkudziesięciu nieuleczalnych chorób została potwierdzona naukowo. Stanowi tym samym nadzieję dla wielu chorych przywracając szansę na całkowite odzyskanie zdrowia. Cenne narzędzie dla lekarzy i naukowców Z tej publikacji korzystają miliony osób na całym świecie. Stanowi również źródło wiedzy dla naukowców i lekarzy. Zawiera dokładne i szczegółowe badania kliniczne oraz hipotezy na temat przyczyn wielu chorób, których mechanizm do tej pory był nieznany. Nowe odżywianie – zdrowsze życie.
Dlaczego powinieneś się odkwasić?
Terapie odkwaszające to zarówno leczenie objawowe dolegliwości, jak i zapobieganie przewlekłym chorobom. Są skuteczne w przypadku zaburzeń snu, koncentracji, nerwowości i zaburzeń lękowych. Objawem zakwaszenia są także zaburzenia płodności. Kiedy uświadomisz sobie, że przez niewłaściwe pH tracisz również młodzieńczy wygląd, zapobiegniesz temu dzięki regularnym kuracjom oczyszczającym i odkwaszającym.
Oczyścisz nie tylko ciało, ale i umysł
Uzdrawianie jelit i terapie odkwaszające działają zawsze kompleksowo na poziomie ciała, psychiki i duszy. Autorka, ekspertka w dziedzinie żywienia, proponuje terapie odkwaszania takie jak głodówki, lewatywy czy żywność zasadowa. Swoje techniki opiera na metodach dr Renate Collier, która udowodniła, że kwasy odkładają się przede wszystkim w tkance łącznej i w jelitach. Dzięki tej książce poznasz również techniki automasażu nóg, głowy, karku czy pleców.
Proste, naturalne, zdrowe i bezkosztowe terapie odkwaszające!
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i składników mineralnych? Czy stosowanie odpowiedniej diety wpływa na sprawność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także - co najważniejsze - przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się ,,zapominalstwa""? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!
Jaglany detoks stał się bestsellerem! Bo działa! Chciałbyś żyć aktywnie, a nie wiesz, od czego zacząć? Biegasz amatorsko, ale czujesz, że stać cię na więcej? Uprawiasz sport wyczynowo, ale chcesz poprawić wyniki? Dzięki tej książce dowiesz się, jak zacząć swoją przygodę z bieganiem. Znajdziesz tu niezbędnik detoksu biegacza, gotowe plany i harmonogramy detoksu, a także pyszne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Poznasz trzy style biegania! Marek w rytmie slow lub maszerując szybkim tempem Piotr amatorsko, ale konsekwentnie i konkretnie Dorota zawodowo i ekstremalnie, pokonując wszystkie bariery Rozpocznij swój własny bieg po zdrowie! Kasza jaglana jest fundamentem mojej codziennej diety, dlatego cieszę się, że taka książka pojawiła się na rynku. Mam nadzieję, że dla wielu będzie inspiracją do zmian i uświadomienia sobie, że jakość tego, co spożywamy, w dużej mierze determinuje nasz wynik na mecie. Mateusz Jasiński, trener biegania, ultramaratończyk, założyciel marki TrenerBiegania.plZobacz: Zeszyty, bruliony, inne artykuły papiernicze
Wszyscy twierdzą, że najwyższą wartością dla człowieka jest zdrowie. Towarzyszy temu przekonanie, że dbać o nie należy tylko wówczas, gdy pojawi się choroba, której leczeniem powinien zająć się lekarz. Zastanówmy się jednak nad tym, kogo lekarz leczy zdrowego czy chorego? Jak sama nazwa wskazuje, lekarz zajmuje się leczeniem osób chorych. Kto więc powinien zadbać o nas, gdy jesteśmy zdrowi? Pytanie to, wbrew pozorom, nie ma charakteru retorycznego. O swoje zdrowie powinniśmy zadbać sami. Nie bójmy się ponosić za nie odpowiedzialności! Niestety, większość ludzi nie wie, jakie działania należy podjąć, by zatroszczyć się o zdrowie. Potrzebny jest do tego odpowiedni zasób wiedzy, który można zdobyć, czytając tę książkę. Uzyskaną wiedzę czytelnik powinien wykorzystywać w codziennej profilaktyce, której celem będzie utrzymanie dobrego stanu zdrowia oraz dalsza jego ochrona.""Pisząc tę książkę, starałem się terminologię medyczną zastąpić słowami zrozumiałymi dla każdego, jednak niektóre nazwy nie mają swojego odpowiednika w codziennym języku. Mam nadzieję, że zagadnienia poruszane w tej książce będą dla Państwa interesujące, ponieważ przedstawiam je w nietypowy sposób, inny niż autorzy podręczników akademickich i literatury popularnonaukowej"".autor
Ta książka to rodzaj dzienniczka ciążowego znanej trenerki fitnessu i dietetyczki – Natalii Gackiej. Czytelniczka pozna dzięki tej publikacji niemal wszystkie sytuacje, z jakimi autorce przyszło zmierzyć się podczas ciąży. Książka zawiera także przemyślenia – te pozytywne i negatywne oraz porady żywieniowe dotyczące komponowania posiłków, suplementacji, a także sposoby radzenia sobie w sytuacjach kryzysowych. Znajdują się tu również wskazówki zaprzyjaźnionej położnej oraz informacje o aktywności fizycznej ciężarnych kobiet wraz ze specjalnie opracowanymi planami treningowymi.
Dlaczego warto mieć "Dietę dla wątroby" w swojej ofercie: Sprecyzowane porady: Książka oferuje jasne i praktyczne wskazówki dla osób z problemami wątroby, kobiet w ciąży zdiagnozowanych z chorobami wątroby oraz wszystkich, którzy potrzebują diety wspierającej zdrowie tego narządu. Przepisy przyjazne użytkownikowi: Czytelnicy znajdą w książce przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, które przestrzegają zasad diety wątrobowej, nie rezygnując przy tym z przyjemności jedzenia. Holistyczne podejście: Książka podkreśla związek między zdrowiem fizycznym a psychicznym, dostarczając czytelnikom wszechstronnego zrozumienia, jak dieta może wpłynąć na ogólne samopoczucie. Fragment książki: Wątroba jest największym narządem w naszym ciele: waży około 1,5 kg. Posiada setki funkcji, które spełnia codziennie w naszym ciele. Przede wszystkim, do wątroby przenoszona jest krew przepływająca przez nasze ciało, gdzie jest filtrowana i oczyszczana z trucizn. Wątroba neutralizuje toksyny z alkoholu, używek, leków, przekształca amoniak w mocznik i magazynuje toksyczne substancje. Wątroba odpowiada również za metabolizm węglowodanów, magazynowanie glikogenu, witamin i minerałów. Bierze udział w termoregulacji ciała, produkcji białek osocza i wspomaga odporność u noworodków i dzieci.
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
To nie jedzenie sprawia, że tyjesz, lecz spożywanie nieodpowiedniego pokarmu. Jeśli Twojemu organizmowi brakuje białka, to automatycznie redukuje mięśnie, które odgrywają ważną rolę w procesie spalania tkanki tłuszczowej. To nie unikanie kalorii sprawi, że będziesz szczupły, lecz ich spalanie. Pomogą Ci w tym odpowiednie produkty spożywcze, właściwie dobrane w trakcie przygotowania posiłku, a także trening ruchowy oraz techniki relaksacyjne.Odbiorcy:- osoby, które chcą bez głodowania i efektu jo-jo zredukować swoją wagę- wszyscy, którzy mają dość liczenia kalorii- świadomi konsumenci, którzy stawiają na dietę białkową, aktywność ruchową oraz techniki relaksacyjne.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- proponowane spalacze tłuszczu sprawią, że zawsze będziesz syty, zapomnisz o głodzie i przestaniesz liczyć kalorie- dzięki odpowiednim produktom spożywczym wyszczuplejesz- za sprawą podanych przepisów będziesz delektował się pysznymi daniami i sycącymi przekąskami- za pomocą diety białkowej i aktywności ruchowej wzmocnisz mięśnie, poczujesz energie i radość życia- z kolei dzięki medytacji i ćwiczeniom oddechowym będziesz mógł się zrelaksować- kuracja ta nie grozi efektem jo-jo, ponieważ na długi czas pobudzona zostanie przemiana materii w organizmie.
Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała książkę dla zwykłych „zjadaczy chleba”, którzy chcą się pozbyć chorób i innych dolegliwości jak najmniejszym kosztem.
Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu leczenia. Autorka udowadnia, że to co jemy ma istotny wpływ na funkcjonowanie organizmu i nasze zachowanie.
Poprzez tą dietę zmierza do diety idealnej, która doprowadza do całkowitego zdrowia i likwiduje przypadłości, których często nawet nie zauważamy.
Dietę tą można również zastosować w sposób zgodny z dietą optymalną i wegetariańską.
LITERATURA OBOWIĄZKOWA DLA KAŻDEGO PACJENTA, LEKARZA I OSÓB ZAJMUJĄCYCH SIĘ TERAPIĄ NAŁOGÓW I NAWYKÓW.
Ajurweda to wiedza o funkcjonowaniu człowieka, swoista „instrukcja obsługi” ciała, umysłu i ducha spisana tysiące lat temu. Dr Partap Chauhan, jeden z najsłynniejszych obecnie doktorów ajurwedyjskich na świecie pisze zarówno o tym, jak można dbać o urodę naturalnymi sposobami, i jak osiągnąć piękno wewnętrzne.
Kiedy wprowadzisz w życie proste zasady ajurwedy, szybko się okaże, że w ogóle już nie potrzebujesz drogich kosmetyków. Ajurwedyjskie przepisy może stosować każdy. Wiele wspaniałych, zdrowych kosmetyków można szybko przygotować z ogólnie dostępnych ziół i produktów, które na co dzień masz w swojej kuchni.
Ta książka zawiera sporo przepisów. Wypróbuj wszystko, co tylko się da! Nie tylko będziesz wyglądać lepiej, ale też będziesz mieć więcej energii i wewnętrznego spokoju.
O AUTORZE:
Ajurweda Jak dbać o siebie Dr Partap
Dr Partap Chauhan jest lekarzem ajurwedyjskim - Ayurvedacharyą, autorem, wykładowcą. Pełni funkcję dyrektora Instytutu Jiva Ayurveda w Faridabad, Indie - gdzie stoi na czele wszystkich działań medycznych i farmaceutycznych. Ukończył Ayurvedę na Uniwersytecie w Delhi, Indie.
Jest ekspertem w leczeniu tzw. chorób nieuleczalnych i w farmakologii i Rasashastra, pionierem w stosowaniu nowoczesnych technologii do starożytnej nauki Ayurwedy - w 1995 r. stworzył stronę internetową z baza wiedzy na temat Ajurwedy (www.jiva.com) i założył pierwsze na świecie Ajurwedyjskim Centrum Telemedycyny, gdzie setki lekarzy udzielają bezpłatnych porad i konsultacji zdrowotnych.
Dr Chauhan popularyzuje Ajurwedę na świecie od 1992 roku, prowadził konsultacje, warsztaty i wykłady w ponad 50 krajach. Jest jednym z najbardziej podróżujących ajurwedyjskich lekarzy. W Indiach jest bardzo znany - jego programy telewizyjne o zdrowiu, są nadawane na głównych kanałach telewizji indyjskiej, ogląda je ponad 20 milionów ludzi.
Dr Partap Chauhan jest autorem bestsellerowych książek: Eternal Health („Ajurweda. Jak dbać o siebie i być zdrowym” - polskie wydanie listopad 2014), Eternal Beauty („Ajurweda i piękno”- polskie wydanie Virgo 2015), Ayurvedic Home remedies („Ajurweda. Domowe sposoby leczenia” – polskie wydanie Virgo 2015.
Dr Partap Chauhan jest stałym współpracownikiem kilku międzynarodowych czasopism. Przeprowadził kilkaset warsztatów zarządzania stresem dla urzędników rządowych, naukowców i kadry kierowniczej takich firm jak IBM, Nokia i Airtel.
Z powodzeniem współpracuje z wieloma organizacjami zagranicznymi, takimi jak Grida Group (Litwa), ParamAyu (Chorwacja), Terre-du-Ciel (Francja), Ajurveda Academy (Łotwa), Ajurweda.pl (Polska), Ananda Association (Francja) , Health Promotion Co., Ltd. (Japonia), Daewoong Pharmaceuticals (Połudn. Korea), Namaste Ayurveda (Meksyk), and Kripalu Center for Yoga & Health (USA).
Dr Partap Chauhan jest członkiem wielu krajowych i międzynarodowych stowarzyszeń medycznych, przewodniczącym Międzynarodowej komórki Stowarzyszenia Lekarzy Ajurwedyjskich w Indiach (AIIMGA). Wykłada Ajurwedę m.in.: w Ayurveda Gurukula w Japonii, Ayurveda Academy na Litwie.
Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby.W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu!Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie.Włączenie tego niezwykłego owocu do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej sylwetki, wyglądu skóry, włosów i paznokci. Miąższ, sok oraz olej są doskonałym źródłem witamin i minerałów, tłuszczów sprzyjających odchudzaniu oraz błonnika.Książka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie tego niezwykłego owocu - znajdziesz w niej zarówno pyszne przepisy na koktajle oraz dania, jak i zbiór receptur, które pomogą przygotować naturalne, kokosowe kosmetyki.
Jeśli myślisz, że jedynymi sposobami leczenia raka są chemioterapia, radioterapia i operacja to jesteś w błędzie. Autor przedstawia alternatywne i naturalne sposoby eliminowania nowotworów. Do wyboru masz szereg zabiegów terapeutycznych, które mają na celu wspomóc Twój organizm w walce z chorobą. Dowiesz się na czym polegają terapie enzymatyczne i mitochondrialne. Poznasz zabiegi z użyciem światła i dźwięku, które wzmacniają komórki ciała oraz zapobiegają tworzeniu się nowotworów. Wiele proponowanych przez Autora wskazówek możesz zastosować samodzielnie i potraktować jako dodatkowe wsparcie dla trudu podejmowanego przez lekarzy. Dowiesz się, jakie są diety przeciwnowotworowe oraz w jaki sposób detoks i oczyszczanie organizmu mogą stanowić zarówno wsparcie w leczeniu jak i fundament skutecznej profilaktyki. Poznasz także świadectwa osób, którzy wyzdrowieli po zastosowaniu przedstawionych w książce terapii i uświadomisz sobie rolę pozytywnego nastawienia w procesie rekonwalescencji. Skuteczne terapie antyrakowe.
Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe – to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik. „Niech Twój pokarm będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoim pokarmem.” – autorka przytacza słowa najsłynniejszego lekarza starożytności – Hipokratesa. Susanna Bingemer jest dziennikarką piszącą o zdrowym odżywianiu i ekspertem w tej dziedzinie.
Odbiorcy:
- osoby, które pragną stracić zbędne kilogramy a jednocześnie czerpać przyjemność ze smacznej,
zdrowej żywności
- wszyscy, którzy chcą oczyścić organizm, wzmocnić go oraz zyskać energię oraz dobry nastrój
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera omówienie 25 najważniejszych superproduktów spożywczych od „A” jak jagody „acai” po „Z” jak „zioła”, a także praktyczne wskazówki na temat ich przyrządzenia
- w książce znajduje się 40 przepisów kuchni wegańskiej, które wzbogacą codzienną dietę
- nie zabrakło też wywiadów z ekspertami żywienia
Uaktualnione i rozszerzone wydanie bestsellerowej książki, która zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecieNaukowcy nie mają żadnych wątpliwości, a wyniki ich badań są jednoznaczne - każdy może znacząco zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, chorób serca czy cukrzycy, zmieniając swoją dietę.Ponad trzydzieści lat temu światowej sławy specjalista w zakresie nauk o odżywianiu T. Colin Campbell wraz ze swoim zespołem rozpoczął w Chinach wyjątkowy projekt badawczy. Było to najobszerniejsze z przeprowadzonych kiedykolwiek badań nad związkiem między dietą a rozwojem chorób cywilizacyjnych. Uzyskane wyniki i przeprowadzone doświadczenia przekonały naukowców o szkodliwości diety bogatej w białko zwierzęce i ogromnych korzyściach zdrowotnych wynikających ze spożywania nieprzetworzonych produktów roślinnych.W 2005 roku dr T. Colin Campbell z synem Tomem, również lekarzem, podzielili się swoją wiedzą ze wszystkimi, pisząc Nowoczesne zasady odżywiania, które uznano za jeden z najważniejszych tytułów w historii o diecie i zdrowiu.Wzbogacone nowymi treściami drugie wydanie tej przełomowej książki zawiera najnowsze, niepodważalne dowody dobroczynnego wpływu diety roślinnej na nasze zdrowie, a także aktualne informacje o zmianach w systemie medycznym i korzyściach, jakie mogą odnieść pacjenci z rosnącego zainteresowania żywieniem opartym na produktach roślinnych.Nowoczesne zasady odżywiania - wydanie uaktualnione i rozszerzone to książka, która niesie jasne i zwięzłe przesłanie, obalając przy tym liczne mity na temat zdrowia i porządkując panujący chaos informacyjny.
Jaglany detoks stał się bestsellerem! Bo działa! • Chciałbyś żyć aktywnie, a nie wiesz, od czego zacząć? • Biegasz amatorsko, ale czujesz, że stać cię na więcej? • Uprawiasz sport wyczynowo, ale chcesz poprawić wyniki? Dzięki tej książce dowiesz się, jak zacząć swoją przygodę z bieganiem. Znajdziesz tu niezbędnik detoksu biegacza, gotowe plany i harmonogramy detoksu, a także pyszne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Poznasz trzy style biegania! Marek – w rytmie slow lub maszerując szybkim tempem Piotr – amatorsko, ale konsekwentnie i konkretnie Dorota – zawodowo i ekstremalnie, pokonując wszystkie bariery Rozpocznij swój własny bieg po zdrowie! Kasza jaglana jest fundamentem mojej codziennej diety, dlatego cieszę się, że taka książka pojawiła się na rynku. Mam nadzieję, że dla wielu będzie inspiracją do zmian i uświadomienia sobie, że jakość tego, co spożywamy, w dużej mierze determinuje nasz wynik na mecie. Mateusz Jasiński, trener biegania, ultramaratończyk, założyciel marki TrenerBiegania.pl
Przegląd składników odżywczychDzienne zapotrzebowaniePraktyczne zalecenia dietetyczneIle brukselek lub łyżek natki pietruszki trzeba zjeść, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C? Jaki składnik mineralny jest nazywany pierwiastkiem piękności? Czy chrom pomaga przy odchudzaniu? Nowa publikacja ExpressMap Witaminy i minerały to praktyczny informator dla osób, które chcą dbać o zdrowie i świadomie się odżywiać. Zawiera m.in. przegląd składników odżywczych i opis ich roli w organizmie, wykresy dziennego zapotrzebowania, wykaz źródeł pokarmowych oraz przykłady potraw oraz informacje o tym, jak zwiększyć przyswajalność danej substancji.ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?