Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)
WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jaki wpływ na Twój mózg ma jedzenie, które spożywasz? Chcesz pracować nad swoimi zdolnościami zapamiętywania, kreatywnością i szybkością przyswajania nowych informacji? Odkryj związek pomiędzy tym, co jesz, a funkcjonowaniem Twojego mózgu i z każdym dniem bądź młodszy.
Czy dzięki odpowiedniemu jedzeniu możemy wspierać naszą pamięć, klarowność myśli oraz spowalniać starzenie się mózgu? Max Lugavere w książce "Jedz jak geniusz. Bądź mądry, szczęśliwy i bardziej wydajny" wyjaśnia, jak ogromny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego mózgu ma dieta i styl życia. Autor książki dzieli się badaniami, które pozwalają zrozumieć, jak zła dieta wpływa na mgłę mózgową, zły stan psychiczny, problemy z pamięcią i koncentracją, długotrwałe zmęczenie oraz coraz częściej diagnozowaną demencję i chorobą Alzheimera.
Dlaczego Lugavere zainteresował się wpływem diety na funkcjonowanie mózgu? U jego mamy zdiagnozowano demencję - Lugavere zdecydował się zawiesić swoją medialną karierę i zacząć badać wpływ stylu życia na funkcjonowanie mózgu. Przez ponad pół dekady zajmował się najnowszymi badaniami naukowymi, rozmawiał z dziesiątkami czołowych naukowców z całego świata oraz odwiedzał najbardziej uznane wydziały neurologii. Wszystko w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania dotyczące pracy naszego mózgu.
Czy da się zresetować mózg? Dieta geniusza, opracowana przez Maxa Lugavere'a, pozwala odmłodzić nasz mózg, zwiększyć jego możliwości percepcji i zapamiętywania. Zadbaj o siebie i swoje ciało już dziś!
POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE ZDROWY RUCH MOTYWACJAJeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się z niej, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie zachowując dobre samopoczucie i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.Agata LewandowskaDietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia!
Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.
Z tej książki dowiesz się,
jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji,
jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku,
co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie,
jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi,
co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień,
na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.
Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
"Vege kociołkowanie" to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu - łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! Kulinarna nuda nagle zniknęła, a w naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie! Ewa Hangel - autorka książek kulinarnych ("Kociołkowanie po polsku", "Garnek rzymski"). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Przysmaki z różnych zakątków świata zamknięte w lunchboksie!160 przepisów na oryginalne śniadania, lunche, desery i dania do termosu.Malwina Bareła zabierze cię w najodleglejsze zakątki świata, by przygotować przepyszne posiłki z łatwo dostępnych składników. Jeżeli chciałbyś gotować wegetariańsko, autorka zaproponuje ci smaczne zamienniki. Nie musisz martwić się o liczenie kalorii ani makroskładników - niezbędne informacje znajdziesz przy każdym przepisie. Nie lubisz marnować jedzenia? Wskazówki zero waste pomogą ci łatwo poradzić sobie z problemem.Na końcu książki znajdziesz praktyczne indeksy, które są idealnym narzędziem do planowania posiłków i meal prepu.Malwina BarełaAutorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteśmy tym, co jemy, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
Gotowanie według starych receptur to wielka podróż w nieznane. Nie wiemy, co ze sobą zabrać, aby dotrzeć do lądu. I co tam znajdziemy? Rozpoczęłyśmy podróż po historii kuchni pomorskiej. Rozpytujemy wśród starszych ludzi. Szukamy zapisów, zdjęć, książek. Karmimy się też własnymi wspomnieniami.Autorki dawnych książek kucharskich we wstępie podkreślały, że przepisy przez nie zebrane są tanie i łatwe w przygotowaniu. Czasy jednak się zmieniły, minęło sto lat, i dziś cielęcina jest na wagę złota, dobre ryby trudno kupić, kasztany jadalne są co prawda w sklepach, ale nie ma świeżych, a trufle można nabyć tylko w drogich delikatesach.Wszystkie przepisy z tej książki zostały sprawdzone, przetestowane, a jeśli to było konieczne, zmodyfikowane do wymogów współczesnej kuchni. Jednostki miar i wag tak przeliczone, aby każdy skłonny do kulinarnych poszukiwań mógł łatwo samodzielnie przygotować danie. Przy niektórych przepisach zamieściłam swoje uwagi. Wybierałyśmy spośród setek przepisów tylko te, które naszym zdaniem będziecie chcieli i mogli wypróbować bez przeszkód.Mamy nadzieję, że publikacja, którą stworzyłyśmy, będzie z powodzeniem wykorzystywana przez zwolenników tradycyjnej kuchni, dzisiaj nazywanej modnie slow food. Dlatego Czytelnik dostaje do rąk opis zabawy w gotowanie, a także próbę wiązania porozrywanych nitek łączących ze światem, który odszedł wraz z żyjącymi tu niegdyś ludźmi.
Zadbaj o swoją urodę od wewnątrz, stosując odpowiednią dietę!Marzysz o lśniących, gęstych włosach? Twoje paznokcie są kruche i łamliwe? A może masz kłopoty z cerą i zrobisz wszystko, by wreszcie zaczęła być gładka i naturalnie piękna? Nie musisz wydawać majątku na kosmetyki ani cudownie działające witaminy. Niektóre produkty spożywcze mogą poprawić koloryt i nawilżenie skóry, zahamować wypadanie włosów i spowolnić powstawanie oznak starzenia się. Są też takie, które wspomagają leczenie trądziku i łupieżu. Dzięki tej książce dowiesz się, co warto jeść, gdy ma się cerę tłustą, suchą lub naczynkową, po które produkty sięgać, by wzmocnić włosy i paznokcie, i jak się odżywiać, by przedłużyć młodość oraz zapewnić sobie witalność i zdrowy wygląd.Oto przepisy na proste, smaczne dania, które powinny stale gościć w twoim menu dla urody, dobrego samopoczucia i po prostu zdrowia. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Postaw na elastyczny jadłospis roślinny dla zdrowia!Nie musisz natychmiast rezygnować z jedzenia mięsa. Po prostu w trosce o swoje zdrowie i stan naszej planety ogranicz je w codziennej diecie. Pozwól, aby kuchnia roślinna uwiodła cię bogactwem smaków i aromatów.Dlaczego w ogóle warto ograniczać mięso? Powody są różne, przede wszystkim zdrowotne. Regularne spożywanie czerwonego mięsa i przetworów mięsnych znacząco zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów i innych chorób. Coraz częściej kieruje też nami troska o środowisko wedle najnowszych badań zastąpienie produktów zwierzęcych roślinnymi wpłynie korzystnie na naszą mocno już wyeksploatowaną planetę. Zdaniem ekspertów jeśli nie zaczniemy szybko zmieniać naszych przyzwyczajeń żywieniowych, wkrótce obudzimy się w niegościnnym świecie, który nie będzie w stanie nas wykarmić.W tej książce znajdziesz najnowszą wiedzę dietetyczną: czy mięso jest w ogóle potrzebne w jadłospisie, a jeśli tak, to w jakich ilościach. Autorka radzi, jakimi produktami roślinnymi zastąpić mięso, żeby potrawy nadal zachowywały swoje walory odżywcze, a zwłaszcza odpowiednią zawartość białka.Zastosuj dietę DMM! Wybieraj spośród 90 przepisów na codzienne dania i ogranicz mięso już dziś. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Prawidłowy styl żywienia, higiena snu, unikanie stresu i zdrowy ruch to filary równowagi hormonalnej twojego organizmu. Masz na nie wpływ! Warto więc nauczyć się o nie dbać.Nadmierny przyrost masy ciała, wahania nastroju, bóle głowy, zmiany skórne, kłopoty ze snem to tylko kilka problemów, których przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne. W organizmie człowieka hormony zarządzają wieloma procesami chemicznymi. Ich równowaga musi być zachowana, byśmy mogli cieszyć się zdrowiem oraz dobrą kondycją fizyczną i psychiczną.Tę równowagę można niezwykle łatwo zaburzyć, za to bardzo trudno ją przywrócić. Autorka przekonuje, że nie trzeba od razu sięgać po leki. Proponuje jeśli stan zdrowia na to pozwala o wiele łagodniejsze sposoby dbania o hormony. Zachęca do rzetelnego przyjrzenia się swojemu stylowi życia. Radzi, jak zmienić różne jego elementy, a zwłaszcza wybory żywieniowe, bo hormony zawsze były w równowadze.W książce znajdziesz:przystępnie podaną wiedzę o układzie hormonalnym,informacje o przyczynach i objawach niektórych zaburzeń na tle hormonalnym,test diagnozujący rodzaj zaburzeń hormonalnych,praktyczne porady i wskazówki dotyczące przywracania równowagi hormonalnej w organizmie za pomocą dietą,przepisy na smaczne, proste i zdrowe posiłki wspomagające pracę gruczołów wydzielających hormony.
Ponad sto przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które poprawią twoje samopoczucie i pomogą ci utrzymać prawidłową masę ciałaChoroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa dbanie o zdrowy styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także zmniejszenie stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywo i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikonką informującą o tym, czy danie jest:bez glutenubez pszenicybez mlekabez laktozyz dużą zawartością goitrogenów (które należy ograniczyć przy niedoczynności tarczycy)W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Z tą książką dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze! Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś! W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki, dzięki którym zostaniesz mistrzem domowego masarstwa.
W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.
Przepisy kulinarne oraz plan postu św. Hildegardy z Bingen, benedyktynki, autorki dzieł poetyckich i pism z zakresu zdrowia i medycyny.
Hildegarda z Bingen (1098-1179) należy do najwybitniejszych kobiet europejskiego średniowiecza. Benedyktynka niemiecka, wizjonerka i mistyczka, wywierała ogromny wpływ na ówczesnych przywódców kościelnych i władców świeckich. Była autorką dzieł poetyckich i muzycznych, a także pism, w których zebrała całą ówczesną wiedzę na temat medycyny.W swych poradach zdrowotnych (które nie mogą jednak zastąpić współczesnej terapii medycznej, a jedynie ją uzupełniają) podkreślała szczególny związek między duszą i ciałem, opierając się przede wszystkim na leczniczym działaniu przyrody – roślin, kamieni szlachetnych i metali.Książka zawiera także przepisy kulinarne św. Hildegardy oraz plan pożytecznego dla zdrowia postu. Pochodząca sprzed ośmiuset lat propozycja sposobu życia w zgodzie z naturą zaskakuje dziś swoją aktualnością.
Zachodni styl odżywiania, przetworzona żywność, siedzący tryb życia, niska aktywność fizyczna oraz zbyt wysoka masa ciała to główne czynniki sprzyjające rozwojowi niealkoholowej stłuszczeniowej choroby wątroby (non-alcoholic fatty liver disease, NAFLD) – schorzenia, które dotyczy już przeszło 30% osób na całym świecie i stanowi drugą z najczęstszych przyczyn przeszczepiania wątroby. Złotym standardem leczenia NAFLD jest zmiana nawyków żywieniowych, które wdrożone na odpowiednio wczesnym etapie choroby, mogą całkowicie ją cofnąć, a w przypadku stanów bardziej zaawansowanych ograniczyć dalszy jej postęp. Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby to kompendium wiedzy o wątrobie i NAFLD przedstawiające zalecenia żywieniowe, modele diet i gotowe jadłospisy oraz wskazówki ułatwiające podjęcie aktywności fizycznej. Książka dedykowana jest przede wszystkim osobom z NAFLD oraz ich bliskim, a także lekarzom opiekującym się pacjentami z chorobami wątroby, dietetykom i studentom dietetyki.
"Keto dziennik" to niezastąpione narzędzie stworzone specjalnie po to, aby pomóc w przygotowywaniu posiłków, planowaniu diety i monitorowaniu postępów w diecie ketogenicznej.Jest idealnym wsparciem dla tych, którzy preferują tradycyjne zapiski w osobistym notesie niż korzystanie z aplikacji na telefonie.W dzienniku możesz szczegółowo zapisywać spożyte posiłki, napoje, aktywność fizyczną oraz inne istotne informacje, które pomogą Ci osiągnąć cele związane z dietą i stylem życia.Bądź blisko swojego planu żywieniowego dzięki "Keto dziennikowi".
Post przerywany, dieta IF (Intermittent Fasting), okna metaboliczne, okresowa głodówka te wszystkie określenia dotyczą tego samego modelu odżywiania. Od wielu lat ma swoich zwolenników ipropagatorów, jednak teraz jeszcze bardziej zyskuje na popularności. Coraz częściej mówi się, że to dieta przyszłości, choć przecież wpodobny sposób wodległych czasach odżywiali się nasi przodkowie. Posty były naturalną częścią ich życia, a my dziś sięgamy po nie jak po lekarstwo. Tryb życia, który nie pozwala nam odżywiać się wzorowo, marnej jakości, przetworzone jedzenie, atakże nakręcana stresem skłonność do podjadania - to te czynniki, które nadmiernie obciążają nasz metabolizm.Jednocześnie przybywa badań, które mówią okorzyściach ze stosowania regularnych, okresowych postów. Jeśli nie potrafimy zrezygnować zulubionych dań, łatwo ulegamy pokusie jedzenia na okrągło iraczej nie poprzestajemy na małych porcjach, to posty przerywane mogą być dobrym rozwiązaniem. I gdy rozsądek podpowiada, że trzeba wreszcie rozprawić się ze zbyt wysokim poziomem cukru, insulinoopornością, dodatkowymi kilogramami i ciągłym zmęczeniem - to post przerywany także może okazać się pomocny.Jak post przerywany działa na organizm? Dlaczego pomaga i w jaki sposób go stosować? O tym jest ta książka. Znajdziemy w niej też jadłospis na 28 dni tyle potrzebujemy, by poznać i polubić nowy sposób odżywiania.
Przygotuj się na rewolucję w podejściu do zdrowego odżywiania! Doktor Steven Gundry, autor bestsellera Roślinne kłamstwo, w swojej najnowszej książce obala powszechne mity związane z dietą ketogeniczną i przedstawia nową, przystępną i niezwykle praktyczną metodę czerpania maksymalnych korzyści z diety wysokotłuszczowej przy minimalnych wyrzeczeniach. Chociaż założenia diety ketogenicznej wydają się proste należy spożywać dużo tłuszczy i niewiele węglowodanów to różnorodność jej wariantów może wprowadzać zamieszanie. Brudne keto, czyste keto, keto z restrykcjami kalorycznymi, keto wysokobiałkowe Może istnieje jedna uniwersalna zasada diety ketogenicznej, którą wszyscy pomijamy? Poszukując odpowiedzi na to pytanie, doktor Gundry, doszedł do szokującego wniosku. Jego badania wykazały, że sposób, w jaki dotychczasowo postrzegaliśmy dietę keto był... błędny. Podobnie jak wielu innych lekarzy i ekspertów żywieniowych, dr Gundry od dawna popierał dietę ketogeniczną. Wierzył, że wysiłki jego pacjentów, by przestrzegać ścisłych zaleceń żywieniowych, są warte zachodu. Do czasu, gdy jego badania ujawniły szokującą prawdę: przez cały ten czas mylnie rozumieliśmy keto. Wcale nie musimy ograniczać wszystkich węglowodanów, aby czerpać korzyści z ketozy. Keto przełom to oparta na najnowszych badaniach książka, która zrewolucjonizuje twoje podejście do diety ketogenicznej. Nieważne, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z dietą ketogeniczną czy stosujesz ją od lat, czy jesteś wegetarianinem czy weganinem, a może po prostu chcesz poprawić swoje zdrowie bez wyrzeczeń ta książka jest dla ciebie.
Najszybszy zdrowy sposób odchudzaniaIstnieje wiele diet obiecujących szybkie efekty utraty tłuszczu, jednak wszystkie polegają na eliminacji większości składników odżywczych. Ich skrajnie niska kaloryczność oraz mocno ograniczona lista dozwolonych produktów nie zapewniają poczucia sytości, dobrego poziomu energii ani odpowiedniego wsparcia dla zdrowia, nie wspominając już o braku choćby namiastki przyjemności z jedzenia. Ich skuteczność również bywa wątpliwa w przeciwieństwie do efektu jojo, który występuje po każdej próbie szybkiego zrzucenia wagi za pomocą diety eliminacyjnej.Na przeciwległym końcu jest zbilansowane żywienie, które wpływa korzystnie na zdrowie, zapewnia niezłe samopoczucie i może zaoferować sporo radości z jedzenia. Niestety nie da Ci ono jednego: spektakularnych efektów w krótkim czasieNa ogół wybór zbilansowanej diety wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem, jednak co w sytuacji, gdy naprawdę potrzebujesz szybko zrzucić wagę? Czy pozostają Ci tylko skrajnie niezdrowe sposoby? A może istnieje jakieś pośrednie rozwiązanie, które z jednej strony zaoferuje Ci znacznie szybsze efekty niż zbilansowane diety, a z drugiej będzie się jeszcze mieściło w granicach zdrowia?Odpowiedzią jest Turbo Dieta 2.0.To zupełnie nowy program nastawiony na jak największą utratę tkanki tłuszczowej w jak najkrótszym czasie, ale pozostający w zgodzie z zasadami zdrowego odżywiania. Takie kompromisowe podejście raczej nie pozwoli Ci schudnąć kilkudziesięciu kilogramów za jednym razem, jednak spadek kilku, a nawet kilkunastu kilogramów w przeciągu zaledwie 4-6 tygodni jest tutaj bardzo realny. Jeśli dodamy do tego wysoką trwałość uzyskanych efektów, dobre samopoczucie w trakcie diety oraz stosunkowo dużo radości z jedzenia, to zapewne taki wynik weźmiesz w ciemno.Potrzebujesz szybko stracić kilka do kilkunastu kilogramów?Nie chcesz robić tego kosztem zdrowia?Zależy Ci na trwałości uzyskanych efektów?Chcesz dobrze się czuć i mieć sporo energii podczas stosowania diety?Potrzebujesz prostego i łatwego w realizacji schematu żywienia?Superskuteczna dieta zapewniająca dobrą sytość i choć trochę przyjemności byłaby spełnieniem Twoich marzeń?Jeśli na większość powyższych pytań odpowiadasz twierdząco, to program redukcji tłuszczu Turbo Dieta 2.0 jest właśnie dla Ciebie!Cechy charakterystyczne programu TURBO DIETA 2.0 Trwała utrata 5-12 kg w zaledwie 40 dni (bez efektu jojo)! Możliwość powtarzania programu po 2-3 tygodniowej przerwie, aż do uzyskania wymarzonej wagi/poziomu tłuszczu; Połączenie zdrowego odżywiania z codziennym dodatkiem przyjemności, który kilkukrotnie zwiększa Twoje szanse na wytrwanie w diecie, aż do osiągnięcia celu; 3 skromniejsze zdrowe posiłki + 1 duży pełnowartościowy + codzienna porcja kalorii, którą możesz przeznaczyć na co chcesz (np. słodycze lub owoce); Możliwość skorzystania z gotowych jadłospisów lub samodzielnego komponowania posiłków według własnych preferencji; Spory deficyt kaloryczny, zaskakująco dobre samopoczucie oraz niezły poziom energii na co dzień; Ładowanie (zwiększone spożycie kalorii do poziomu zapotrzebowania) co 5-12 dni; Brak konieczności wykonywania jakichkolwiek treningów (chyba, że chcesz); Program uzupełniany niskointensywną aktywnością fizyczną np. spacery; Brak konieczności stosowania jakiekolwiek suplementacji; Spektakularna poprawa sylwetki w krótkim czasie! Efekt WOW na koniec stosowania programu
Dlaczego nie warto odchudzać się powoli?Dlaczego ludzie wybierają łagodne podejście do odchudzania, a tym samym powolną utratę wagi? Poza przekonaniem, że jest to sposób zdrowszy, a uzyskane efekty bardziej trwałe, główny powód jest inny. Wierzą oni, że delikatny deficyt kaloryczny sprawi, iż będzie im łatwiej zgubić zbędne kilogramy. Mają nadzieję, że stanie się to w sposób niemal dla nich niezauważalny, bez jakiegokolwiek dyskomfortu, poczucia głodu, spadku energii czy uszczerbku na zdrowiu. Rzeczywistość okazuje się jednak zgoła odmienna.Paradoksalnie to właśnie szybsza utrata tłuszczu nie dość, że umożliwia osiągnięciecelu w krótszym czasie, to jeszcze może być metodą łatwiejszą, przyjemniejszą i zdrowszą, pozwalającą zachować niemal 100% uzyskanych efektów! Jak to możliwe?Poznaj TURBO DIETĘ 3.0, dowiedz się dlaczego nie warto odchudzać się powoli i dokonaj spektakularnej przemiany sylwetkiw zaledwie 60 dni!Cechy charakterystyczne programu TURBO DIETA 3.0 Trwała utrata 7-16 kg w zaledwie 60 dni (bez efektu jojo)! Możliwość powtarzania programu po 2-3 tygodniowej przerwie, aż do uzyskania wymarzonej wagi/poziomu tłuszczu; Połączenie zdrowego odżywiania z codziennym dodatkiem przyjemności, który kilkukrotnie zwiększa Twoje szanse na wytrwanie w diecie, aż do osiągnięcia celu; 3 pełnowartościowe posiłki dziennie + codzienna porcja kalorii, którą możesz przeznaczyć na co chcesz (np. słodycze lub owoce); Możliwość skorzystania z gotowych jadłospisów lub samodzielnego komponowania posiłków według własnych preferencji; Spory deficyt kaloryczny, zaskakująco dobre samopoczucie oraz niezły poziom energii na co dzień; Ładowanie (3 dniowe zwiększone spożycie kalorii do poziomu zapotrzebowania) co 18 dni; Brak konieczności wykonywania jakichkolwiek treningów (chyba, że chcesz); Program uzupełniany niskointensywną aktywnością fizyczną np. spacery; Brak konieczności stosowania jakiekolwiek suplementacji; Spektakularna poprawa sylwetki w krótkim czasie! Efekt WOW na koniec stosowania programu
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?