KATEGORIE [rozwiń]

Agnieszka Wilczewska

Okładka książki SIBO. Jak przywrócić równowagę pracy jelit

44,90 zł 27,32 zł


Wszystko, co trzeba wiedzieć o SIBO. Kompleksowy przewodnik! Termin SIBO dla większości brzmi tajemniczo. Nic w tym dziwnego - SIBO, czyli zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego to problem medyczny zdefiniowany dość niedawno, wciąż zagadkowy dla wielu lekarzy, a także osób cierpiących na tę przypadłość. Nawet tych, które od lat zmagają się z jej niekomfortowymi, utrudniającymi życie objawami. Wzdęcia, bóle brzucha, uczucie pełności, biegunka, czasem również utrata wagi - oto codzienność chorego na SIBO. Objawy te są często mylnie przypisywane innym schorzeniom, pacjenci bywają więc niewłaściwie diagnozowani, a co za tym idzie - nieodpowiednio leczeni. Jak zdiagnozować SIBO i odróżnić to schorzenie od innych chorób układu pokarmowego? Skąd się bierze przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim i czy można temu zapobiec lub skutecznie ten proces regulować? Jaką dietę stosować i co jeszcze sprzyja poprawie stanu zdrowia? Jakie rodzaje leczenia warto rozważyć i do lekarza której specjalności najpierw się zwrócić? Na te i wiele innych pytań odpowiada książka Justyny Jessy i Agnieszki Wilczewskiej - pierwsza pomoc dla każdego, kogo dotyczy lub może dotyczyć zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego.
Okładka książki Wszystkie oblicza cukru
zapowiedź

49,90 zł 30,22 zł


Wszystko, co musisz wiedzieć o węglowodanach Z czym kojarzy Ci się słowo "cukier"? Większości osób, którym autorki zadały to pytanie, najpierw przychodzą do głowy słodycze. Potem pojawiają się słodkie napoje i wreszcie, u starszych ankietowanych, cukrzyca. Cukry, węglowodany w ogólności, mają ostatnio złą sławę ― identyfikuje się je jako przyczynę epidemii nadwagi i otyłości. Przypisuje się im winę lub współwinę w przypadku szeregu innych chorób i dolegliwości: od wspomnianej już cukrzycy, przez związane z nią choroby serca i naczyń krwionośnych czy niepłodność, aż po migreny i trądzik. Odnotowuje się związek między spożywaniem cukrów i nasilaniem się objawów depresji czy ADHD. Wykluczenie cukru z diety zaleca się osobom ze zdiagnozowanym spektrum autyzmu. Jak naprawdę jest z tym cukrem? Czy słodka kawa i herbata, owocowe soki, torty i czekoladki powinny bezwzględnie zniknąć z naszej diety? Czy powinniśmy całkowicie unikać słodyczy i innych bazujących na prostych węglowodanach potraw? Jak zmodyfikować dietę, gdy otrzyma się zalecenie ograniczenia spożycia węglowodanów? Na co jeszcze, poza rozwojem i przebiegiem cukrzycy, a także zależnych od niej chorób, mają wpływ cukier i produkty o wysokiej zawartości węglowodanów? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na powyższe pytania, wskazówki dietetyczne, jak również przykłady jadłospisów złożonych z potraw o niskim ładunku glikemicznym (IG).
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj