Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków. Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki Sztuce gotowania, najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przede wszystkim jak po prostu gotować – bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń. W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro. Sztuka gotowania to niezwykle zabawna i inspirująca książka – po jej lekturze nic już nie będzie smakowało tak samo. To również jedyna i ostatnia książka kucharska, w którą warto się zaopatrzyć. Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Tak wiele sytuacji potrafi nas wyprowadzić z równowagi. A może zaprosić do rozmowy znanych filozofów – Platona, Spinozę, Epikura, Arystotelesa – i zapytać ich o wszystkie codzienne, dręczące nas kwestie? Co na przykład odpowiedziałby Kant na wiadomość o zerwaniu?
Dwanaście opowieści, dwanaście koncepcji, dwanaście doktryn filozoficznych pomoże ci z humorem zareagować na niespodzianki, jakie niesie życie.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Poradnik, który ma ośmielić Polaków do urządzania mieszkania się po swojemu, a nie kupowania gotowych rozwiązań z katalogu sklepów meblarskich. W środku znajdziemy m.in. informacje o tym, skąd czerpać inspiracje, jak przestać bać się remontów i dlaczego czasem warto co roku malować ściany. Prosto, śmiesznie i bez narzucania gotowych rozwiązań.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Jak zrobić ekologiczny proszek do prania? Czy da się umyć wannę za pomocą octu i cytryny? Jak sprzątać, nie szkodząc przy tym środowisku? Książka zawiera przepisy na ekologiczne środki czystości. Dzięki niej zaoszczędzimy pieniądze wydawane na środki chemiczne, a przy okazji pomożemy uratować naszą planetę. Na 250 stronach znajdziemy ponad 120 przepisów podzielonych pod kątem przestrzeni, którą musimy posprzątać. Proste, praktyczne i bardzo satysfakcjonujące!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Która dieta jest najlepsza? Czy można jeść po 18? Ile litrów wody należy wypić, żeby być zdrowym? Wanda Baltaza, dietetyk kliniczny z dużym doświadczeniem codziennie w swoim gabinecie odpowiada na takie pytania. Co więcej, większość z nich się powtarza. Bo choć źródeł informacji jest coraz więcej, to poziom dietetycznego zagubienia systematycznie rośnie. „Poczuj się lepiej” to rodzaj dietetycznej pierwszej pomocy. Książki, która pozwoli zrozumieć podstawowe zasady zdrowego odżywiania i po prostu poczuć się lepiej. Znajdziemy w niej poparte naukowymi badaniami informacje o dietach, pomysły jak zaplanować posiłki, przewodnik po najczęstszych dolegliwościach oraz informacje, jak przygotować się do wizyty u dietetyka. Całość zakończona jest Q&A z najczęstszymi pytaniami z gabinetu. Książka napisana jest w lekki i przyjemny sposób a atrakcyjności dodają jej towarzyszące tekstom kolaże.
Kilkadziesiąt przepisów na pizze, placki a la pizza, wypieki drożdżowe oraz dodatki do pizzy. Mięsne i wegetariańskie, z mąki pszennej i bezglutenowej. Mnogość przepisów na wspaniały, włoski przysmak, którym zajada się cały świat.
Makarony cieszą się niebywałą popularnością, bo są nie tylko smaczne, ale także łatwe do zrobienia. Włoską pastę można przyrządzić z sosem pomidorowym, pesto czy z całą gamą warzyw i ziół… Dodaje się do niej m.in. mieloną wołowinę, kurczaka, tuńczyka i owoce morza. Opcji jest wiele. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów, jak z makaronu o różnych kształtach wyczarować pyszne danie w wersji mięsnej, rybnej lub wegetariańskiej. Książkę uzupełniają przepisy na proste sosy, które świetnie komponują się z makaronem.
Superszaszłyk to dobrze dobrane składniki, odpowiednia marynata oraz ciekawy sos.
W książce serwujemy ponad 80 szaszłykowych kompozycji – dla wegetarian, wegan i przywiązanych do tradycji mięsożerców. Są tu też szaszłyki niespodzianki dla dzieci – nie tylko owocowe!
Proponujemy szaszłyki jako gorące danie obiadowe: z warzywami, serem, grzybami, mięsem i rybami. Kusimy nimi w wersji deserowej, na zimno, z dodatkiem słodkiego – karmelowegolub czekoladowego – sosu. Zachęcamy też do podania szaszłyków na stół bufetowy, np. w wersji egzotycznej lub marynowane w whiskey.
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny Gotowanie na ekranie.
Poznaj praktyki zen, które pozwolą pozbyć się towarzyszących ci na co dzień lęków i obaw. Oto 38 praktycznych lekcji, które pozwolą ci cieszyć się bardziej odprężoną i pozytywną wersją siebie! Shunmyo Masuno – buddyjski mnich i autor bestsellerowego poradnika Sztuka prostego życia – powraca z kolejną dawką nauk czerpiących z wielowiekowej tradycji zen. Tym razem udowadnia, że większość naszych zmartwień, to w rzeczywistości urojenia, przypuszczenia, błędne wrażenia i wyimaginowane lęki! Daje też praktyczne wskazówki, jak sobie z nimi radzić. Przestań porównywać się z innymi, a zniknie 90% twoich problemów. Pozbądź się niepotrzebnych rzeczy. Zauważaj pozytywy każdej sytuacji. Przestań chłonąć zbyt wiele informacji. Przestać konkurować z innymi. Działaj zamiast się martwić – sprawy zaczną układać się lepiej. Podążając za tymi naukami i biorąc sobie do serca głęboki sens zengo, czyli zenistycznych powiedzeń, cytowanych w książce, nauczysz się, jak uwolnić się od niepotrzebnych trosk i uspokoić swój umysł.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
W atlasie znajdziemy prawie siedemdziesiąt ras, ciekawe opisy, krótką historię każdej z nich oraz informacje o charakterze i użytkowaniu należących do niej koni. Autorka wykorzystała w dużej mierze własne doświadczenia z pracy z tymi zwierzętami, poparte rozmowami z użytkownikami danej rasy.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Konsultacja wydania polskiego dr nauk medycznych Magdalena Grygo. Dla uczniów, studentów, fizjoterapeutów, trenerów oraz wszystkich osób zainteresowanych kulturą fizyczną. Kieszonkowy atlas anatomiczny opracowany przez renomowane wydawnictwo zagraniczne. Uwzględnia najnowszy stan badań medycznych i dodatkowo autoryzowany przez polskiego specjalistę. Jest poręczny w formacie i poglądowy w treści, przedstawiając w sposób przystępny – poprzez rysunki, komentarze, zestawienia oraz tabele – budowę i funkcjonowanie ludzkiego organizmu, w tym tkanki, kości, mięśnie, stawy, powiazania nerwowe i powięziowe. Przeznaczony dla osób uczących się medycyny na różnych poziomach, osób pracujących jako trener i fizjoterapeuta, nauczycieli WF-u, a także dla zwykłych użytkowników – trenujących amatorsko sport, uczęszczających na zajęcia fitnessu oraz rodziców zainteresowanych rozwojem fizycznym dzieci i posyłających je na zajęcia sportowe.
Bullet journal pomaga: uporządkować cele oraz priorytety życiowe i zawodowe, zaplanować zadania, kontrolować nawyki, mobilizować do realizowania postanowień.
Urok bullet journala polega na tym, że w przeciwieństwie do tradycyjnych planerów to ty decydujesz,co jest dla ciebie najważniejsze – plan dnia, tygodnia czy miesiąca. Lista spraw do załatwienia, śledzenie postępów w zmianie nawyków czy spontaniczne zapiski i notatki na bieżąco. Swój bullet journal możesz dostosować do siebie i swoich potrzeb, swojej wrażliwości, zamiłowań estetycznych i czasu, jaki chcesz poświęcić na jego prowadzenie. Twój bullet journal jest taki jak ty!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Proste ćwiczenia w służbie siedzenia. Stworzone do ruchu ciało boleśnie cierpi z powodu siedzącego trybu życia. Długie godziny spędzone przy biurku, za kierownicą czy na kanapie osłabiają mięśnie i mają niekorzystny wpływ na postawę. Rezultat? Bóle kręgosłupa, bóle głowy, kłopoty trawienne i zmęczenie. Można temu przeciwdziałać, stosując regularnie łagodne ćwiczenia rozciągające i wzmacniające. Harriet Griffey wyjaśnia, jak wzmocnić ciało i zwiększyć jego elastyczność, by zapobiegać groźnym dla zdrowia skutkom, jakie powoduje długotrwałe przebywanie w pozycji siedzącej. Książka jest podzielona na pięć rozdziałów dotyczących głównych obszarów ciała: głowy i szyi, górnych partii pleców i barków, ramion, dolnych partii pleców, pośladków i nóg. Każdy rozdział zawiera serię łatwych do codziennego wykonywania łagodnych ćwiczeń ruchowych wzmacniających szczególnie zagrożone części ciała. Znajdziesz tu informacje na temat specjalistycznej pomocy i dostosowane do indywidualnych potrzeb zestawy ćwiczeń. Mocne plecy to wszystko, czego potrzebujesz, by poprawić ogólny stan zdrowia, kondycję i postawę. Zacznij już dziś i poczuj natychmiastową ulgę.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku! Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne? Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery – a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji. Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy – to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym i niezastąpionym źródłem białka w Twojej kuchni.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia! Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego! Co na bolące gardło? Co na trawienie? A co na wzmocnienie organizmu? Czytelnik znajdzie tu 60 przepisów na napary, herbaty i gorące napoje, które oczyszczą organizm, dodadzą siły albo po prostu urozmaicą posiłek. Szybkie w przygotowaniu, tylko z naturalnych składników i bardzo pięknie zaprezentowane. Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
DANIA NA PATYKU ORAZ WIOSENNE WITAMINY NA KAŻDY DZIEŃ. - O, TO TAK MOŻNA? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! - AŻ TYLE MOŻLIWOŚCI? … i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Najbardziej apetyczna książka!
W środku przepisy na desery na ciepło i na zimno, ciasta i ciasteczka, kremy, musy, galaretki, przysmaki czekoladowe, na bazie mleka i śmietany, desery świąteczne, torty.
Każdy znajdzie w niej swój ulubiony przysmak podany w nowoczesnej formie.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?