W atlasie znajdziemy prawie siedemdziesiąt ras, ciekawe opisy, krótką historię każdej z nich oraz informacje o charakterze i użytkowaniu należących do niej koni.
Autorka wykorzystała w dużej mierze własne doświadczenia z pracy z tymi zwierzętami, poparte rozmowami z użytkownikami danej rasy.
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis, autor bloga Roślinne Porady, zabiera nas w roczną podróż po swoim ogrodzie. Miesiąc po miesiącu podpowiada co warto wysiać, jak zadbać o ziemię i jak zaplanować kolejne miesiące w ogrodzie, na balkonie i na parapecie, bo jako miejski ogrodnik, żadnych wyzwań się nie boi. Co więcej, w swojej książce, nie tylko zaraża pasją do ogrodnictwa, ale też równie silnie szerzy idee zero waste. Z Kulisem nic się nie zmarnuje, nawet najnędzniejszy pomidorek z parapetowej hodowli. Szpadle w dłoń i do piachu!
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Kalendarz książkowy 2013 bordowy dzienny B6.
Dodatkowo:
- kalendarz świąt nietypowych
- drogowe przejścia graniczne
- prędkości w Europie
- odległości między stolicami Europy
- skróty i oznaczenia
- krajowe i międzynarodowe numery kierunkowe
- strefy czasowe
- kiążeczka telefoniczna / notatki
Deepak Chopra jest w Stanach Zjednoczonych autorytetem w problematyce medycyny holistycznej czerpiącej z tradycji medycyny Wschodu. W swej najgłośniejszej książce Zdrowie doskonałe zapoznaje czytelnika z technikami duchowymi Ayurvedy, połączonymi z osiągnięciami medycyny współczesnej. Wyjaśnia istotę doskonałego zdrowia, którego podstawowym warunkiem jest psychosomatyczna harmonia.
Wznowienie książki kucharskiej przedstawiająca 100 kultowych przepisów na potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie dzieciństwa, rodzinnych spotkań przy stole ani atmosfery świąt. Są to receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Rodzime tradycje kulinarne, by trwać, muszą się odnaleźć w okolicznościach XXI wieku, takich jak oferta składników, standardy dietetyczne, nowe upodobania smakowe oraz kontekst kulturowy w postaci kuchni świata. Te wszystkie okoliczności uwzględnili autorzy, wybierając i adaptując tradycyjne polskie potrawy, a następnie bardzo starannie wszystkie sprawdzając. Piękne „klimatyczne” i niezwykle apetyczne zdjęcia oraz ciekawy wstęp historyczny dopełniają prezentacji potraw. Książka ma wymiar praktyczny i sentymentalny – jest doskonała jako źródło przepisów oraz jako uniwersalny podarunek.
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i tradycyjne przepisy z regionu, który bardzo chętnie odwiedzają Polacy. Książka, poza tym że jest świetnie przygotowana, ma jeszcze jedną zaletę. Pozwala nam wyruszyć w podróż, nie ruszając się z kuchni, a nawet kanapy, bo z Kieżunem nie trzeba gotować. Można go po prostu smakować. Strona po stronie.
Kalendarz książkowy 2013 niebieski dzienny B6.
Dodatkowo:
- kalendarz świąt nietypowych
- drogowe przejścia graniczne
- prędkości w Europie
- odległości między stolicami Europy
- skróty i oznaczenia
- krajowe i międzynarodowe numery kierunkowe
- strefy czasowe
- kiążeczka telefoniczna / notatki
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis, autor bloga Roślinne Porady, zabiera nas w roczną podróż po swoim ogrodzie. Miesiąc po miesiącu podpowiada co warto wysiać, jak zadbać o ziemię i jak zaplanować kolejne miesiące w ogrodzie, na balkonie i na parapecie, bo jako miejski ogrodnik, żadnych wyzwań się nie boi. Co więcej, w swojej książce, nie tylko zaraża pasją do ogrodnictwa, ale też równie silnie szerzy idee zero waste. Z Kulisem nic się nie zmarnuje, nawet najnędzniejszy pomidorek z parapetowej hodowli. Szpadle w dłoń i do piachu!
Po sukcesie książki „Jajko” – zwariowany duet mamy i córki z kawiarni „Ranny Ptaszek” zabiera nas w ziemniaczaną podróż. I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata. Oprócz więc rodzimych pyszności, jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie w „Ziemniaku” znajdziemy przepis na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów. Są w niej przepisy podstawowe, pomysły na dania zagniecione, smażone, ulepione, i na te ze wszystkich stron świata, no i na koniec ziemniaczki na słodko. Prawdziwa skrobiowa uczta!
O co chodzi z tym glutenem? Czy picie wody naprawdę odchudza? I dlaczego popularna dieta głodówkowa może zakończyć się w szpitalu. Katarzyna Świątkowska, lekarka i autorka popularnego bloga „Mity kontra fakty”, w błyskotliwej rozmowie z dziennikarką, Magdą Omilianowicz rozprawia się ze wszystkimi mitami, które narosły wokół tematu odchudzania. Na warsztat biorą najbardziej popularne diety, powszechne przekonania i dietetyczne trendy i analizują je z medycznego i naukowego punktu widzenia. „Diety. Fakty i mity” to fascynująca rozmowa, z której jednoznacznie wynika, że sposób na odchudzanie jest jeden. Jedz mniej, ruszaj się więcej. I to by było tyle w temacie.
Nowe wydanie przełomowego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów kobiet. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są kontekst oraz emocje i dlaczego – mimo wielkich starań naukowców – nigdy nie powstanie „różowa tabletka”, czyli odpowiednik viagry dla kobiet. Ona ma siłę to gotowy zestaw odpowiedzi na dręczące cię pytania. EMILY NAGOSKI obala liczne mity, pomaga kobietom oswoić seksualność i przede wszystkim pokochać własne ciało, czyniąc z różnorodności i niedoskonałości piękno i prawdziwą siłę.
Oferta wyprzedażowa, egzemplarze mogą być uszkodzone: zagięte rogi, podniszczona okładka, uszkodzony narożnik itp.
BOWL Food i SOUPING najgorętsze trendy sezonu! W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle proponuje oryginalne przepisy na ciepłe obiadokolacje, serwowane w miskach. Niebanalne pomysły na pełnowartościowy posiłek dla wszystkich – wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców. Zasada jest prosta: jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Wszystkie kombinacje dają efekt dań sycących i odżywczych. Na pożywny obiad i lżejszą kolację, na lunch w biurze i drugie śniadanie w domu. Na zdrowie! Znakomity pomysł na zbilansowaną i zdrową dietę. NA ZDROWIE!
Czwarta część bestsellerowej serii „Odetchnij od miasta” zabiera nas w podróż po Dolnym Śląsku. Oprócz opisów prawdopodobnie najpiękniejszych i najbardziej malowniczych miejsc noclegowych, w przewodniku znajdziemy informacje o lokalnych knajpach i restauracjach oraz garść pomysłów na aktywne spędzenie czasu. Całość przepleciona jest wywiadami ze specjalistami z regionu. Nic, tylko ruszyć w drogę i odkryć, jak fascynujący jest Dolny Śląsk!
Egzemplarze wyprzedażowe, mogą być poekzpozycyjne, mogą być uszkodzone narożniki, przetarte okładki, czy zagięte roki.
Nic nie musisz! Bądź spokojny, nie stresuj się, zacznij praktykować jogę – we współczesnym świecie jesteśmy przytłoczeni hasłami w tym stylu, ale to właśnie one sprawiają, że nie potrafimy poradzić sobie ze stresem… bez stresu. A może warto skorzystać z metody, którą proponuje jeden z najlepszych nauczycieli medytacji na świecie – powiedzieć sobie: stop, wrzucić na luz i zwyczajnie odpuścić.
Egzemplarze wyprzedażowe, mogą być poekzpozycyjne, mogą być uszkodzone narożniki, przetarte okładki, czy zagięte roki.
Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego? Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu? Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek? Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy? CAROLINE CRAIG i SOPHIE MISSING postanowiły „ugryźć” lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem – kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze. Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz! Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!
Oferta wyprzedażowa - książki noszą defekty typu zagięte narożniki, uszkodzone okładki, przetare czy uderzone narożniki.
Coraz bardziej znany i coraz częściej używany także w Polsce! Jego właściwości oraz możliwości wykorzystania i korzyści dla zdrowia są dużo większe, niż powszechnie się uważa. Dlaczego olej kokosowy możemy nazwać superpokarmem? Czym różni się olej kokosowy rafinowany od extra virgin? Jak się go uzyskuje i jak można go wykorzystać w kuchni i pielęgnacji ciała? W jaki sposób pozyskać miąższ, śmietankę oraz mleko z orzecha kokosowego? I jak wzbogacić nimi nasze posiłki i kosmetyki? Niezwykłe, czasem zaskakujące przepisy z użyciem oleju kokosowego na smaczne śniadania, dania jednogarnkowe, przekąski, słodycze i pyszne desery. A także kilka recept, dzięki którym po smakowitym posiłku można zadbać także o swoje ciało. Piękne zdjęcia składników i gotowych dań nie pozostawią nikogo obojętnym na walory, nie tylko smakowe!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?