Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia! Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego! Co na bolące gardło? Co na trawienie? A co na wzmocnienie organizmu? Czytelnik znajdzie tu 60 przepisów na napary, herbaty i gorące napoje, które oczyszczą organizm, dodadzą siły albo po prostu urozmaicą posiłek. Szybkie w przygotowaniu, tylko z naturalnych składników i bardzo pięknie zaprezentowane. Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
DANIA NA PATYKU ORAZ WIOSENNE WITAMINY NA KAŻDY DZIEŃ. - O, TO TAK MOŻNA? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! - AŻ TYLE MOŻLIWOŚCI? … i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Najbardziej apetyczna książka!
W środku przepisy na desery na ciepło i na zimno, ciasta i ciasteczka, kremy, musy, galaretki, przysmaki czekoladowe, na bazie mleka i śmietany, desery świąteczne, torty.
Każdy znajdzie w niej swój ulubiony przysmak podany w nowoczesnej formie.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Chcesz, żeby twoje dorosłe życie było ciekawsze, zabawniejsze, bardziej beztroskie? Ośmiel się marzyć, śmiać do utraty tchu i tańczyć w sklepowych alejkach. Pamiętaj o terminowym płaceniu rachunków, ale miej też odwagę wykrzyczeć, kiedy coś jest naprawdę super. Odkryj na nowo, jak to jest być dumnym ze swoich obsesji, jak ważna jest przygoda, dlaczego sen to luksus, na który powinieneś sobie pozwolić, i jak, do cholery, zwolnić. Pełna energii i nieskrępowanego entuzjazmu książka „Lody na śniadanie” pozwala głęboko odetchnąć wszystkim tym, którzy zastanawiają się: „Czy to już wszystko, co mnie w życiu czeka?”. Przekonaj się, że odkrycie w sobie wewnętrznego dziecka może dać ci spokój i szczęście oraz rozwiązać twoje bzdurne dorosłe problemy!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Piękno z lodówki, czyli kosmetyczna książka kucharska Jak zrobić peeling z kefiru? Ile dni można przechowywać bananową maseczkę w lodówce i czy jest sposób na naturalne rozjaśnienie włosów? Na 280 stronach książki ekspertki od ekologicznych kosmetyków krok po kroku pokazują nam, że zdrowe kremy czy maseczki nie wymagają miesięcy nauki i tajemniczych składników. Książka podzielona jest na trzy części: ciało, włosy i twarz. W każdej znajdziemy zarówno przepisy, jak i trochę teorii. Piękne zdjęcia i przejrzyste receptury zachęcą nawet największego sceptyka!
Najbardziej apetyczna książka!
W środku przepisy na desery na ciepło i na zimno, ciasta i ciasteczka, kremy, musy, galaretki, przysmaki czekoladowe, na bazie mleka i śmietany, desery świąteczne, torty.
Każdy znajdzie w niej swój ulubiony przysmak podany w nowoczesnej formie.
W atlasie znajdziemy prawie siedemdziesiąt ras, ciekawe opisy, krótką historię każdej z nich oraz informacje o charakterze i użytkowaniu należących do niej koni.
Autorka wykorzystała w dużej mierze własne doświadczenia z pracy z tymi zwierzętami, poparte rozmowami z użytkownikami danej rasy.
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają niezbędnych składników odżywczych ale i przywołują wspomnienia i skojarzenia z najlepszymi rodzinnymi chwilami. Zupy przeżywają dzisiaj prawdziwy renesans. Robione z lokalnych, sezonowych składników awansowały do rangi pełnoprawnego posiłku. Książka Małgorzaty Caprari pomoże wzbogacić kulinarny repertuar o zupy mniej znane, nieoczywiste warianty zup tradycyjnych, zmodyfikowane przepisy tych najbardziej popularnych a także najciekawsze potrawy z polskiej kuchni regionalnej. Wszystkie smaczne, łatwe do przygotowania i godne polecenia. Dodatkowym atutem książki jest atrakcyjna szata graficzna i wspaniałe malarskie ilustracje Martyny Cybuch.
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis, autor bloga Roślinne Porady, zabiera nas w roczną podróż po swoim ogrodzie. Miesiąc po miesiącu podpowiada co warto wysiać, jak zadbać o ziemię i jak zaplanować kolejne miesiące w ogrodzie, na balkonie i na parapecie, bo jako miejski ogrodnik, żadnych wyzwań się nie boi. Co więcej, w swojej książce, nie tylko zaraża pasją do ogrodnictwa, ale też równie silnie szerzy idee zero waste. Z Kulisem nic się nie zmarnuje, nawet najnędzniejszy pomidorek z parapetowej hodowli. Szpadle w dłoń i do piachu!
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Kalendarz książkowy 2013 bordowy dzienny B6.
Dodatkowo:
- kalendarz świąt nietypowych
- drogowe przejścia graniczne
- prędkości w Europie
- odległości między stolicami Europy
- skróty i oznaczenia
- krajowe i międzynarodowe numery kierunkowe
- strefy czasowe
- kiążeczka telefoniczna / notatki
Deepak Chopra jest w Stanach Zjednoczonych autorytetem w problematyce medycyny holistycznej czerpiącej z tradycji medycyny Wschodu. W swej najgłośniejszej książce Zdrowie doskonałe zapoznaje czytelnika z technikami duchowymi Ayurvedy, połączonymi z osiągnięciami medycyny współczesnej. Wyjaśnia istotę doskonałego zdrowia, którego podstawowym warunkiem jest psychosomatyczna harmonia.
Wznowienie książki kucharskiej przedstawiająca 100 kultowych przepisów na potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie dzieciństwa, rodzinnych spotkań przy stole ani atmosfery świąt. Są to receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Rodzime tradycje kulinarne, by trwać, muszą się odnaleźć w okolicznościach XXI wieku, takich jak oferta składników, standardy dietetyczne, nowe upodobania smakowe oraz kontekst kulturowy w postaci kuchni świata. Te wszystkie okoliczności uwzględnili autorzy, wybierając i adaptując tradycyjne polskie potrawy, a następnie bardzo starannie wszystkie sprawdzając. Piękne „klimatyczne” i niezwykle apetyczne zdjęcia oraz ciekawy wstęp historyczny dopełniają prezentacji potraw. Książka ma wymiar praktyczny i sentymentalny – jest doskonała jako źródło przepisów oraz jako uniwersalny podarunek.
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i tradycyjne przepisy z regionu, który bardzo chętnie odwiedzają Polacy. Książka, poza tym że jest świetnie przygotowana, ma jeszcze jedną zaletę. Pozwala nam wyruszyć w podróż, nie ruszając się z kuchni, a nawet kanapy, bo z Kieżunem nie trzeba gotować. Można go po prostu smakować. Strona po stronie.
Kalendarz książkowy 2013 niebieski dzienny B6.
Dodatkowo:
- kalendarz świąt nietypowych
- drogowe przejścia graniczne
- prędkości w Europie
- odległości między stolicami Europy
- skróty i oznaczenia
- krajowe i międzynarodowe numery kierunkowe
- strefy czasowe
- kiążeczka telefoniczna / notatki
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?