W tym dziale zapraszamy naszych Czytelników po ciekawą i inspirującą lekturę na tematy związane z urodą i dbaniem o nią. Polecamy mnóstwo poradników z zakresu odżywiania, sportu i różnorakich diet. Nie od dziś wiadomo, że dobre nawyki żywieniowe, utrwalone jeszcze w dzieciństwie, uchronią nas przed konsekwencjami złej diety, która jest kluczowa w zdrowym wyglądzie. Polecamy książki o urodzie: jak o siebie dbać, medycyna estetyczna, naturalne piękno, zdrowy styl życia, pielęgnacja ciała, naturalne sposoby na zdrowy i piękny wygląd. Zbiór wskazówek i prostych przepisów ułatwi codzienne wybory. Polecamy książki znanych autorów: Michała Tombaka, Magdaleny Makarowskiej, Andreasa Moritza czy Ewy Dąbrowskiej.
Pierwsze wydanie poradnika poświęconego pożytkom płynącym z roślin ozdobnych i ich jadalnych owoców. Autor przedstawia blisko 40 roślin, które nie tylko pięknie prezentują się w ogrodzie, ale przede wszystkim dostraczają owoce o walorach prozdrowotnych i kulinarnych.
Od tysięcy lat herbaciane drzewo (łac. Melaleuca alternifolia) o białych kwiatach rozsiewa swój zapach na wybrzeżu Nowej Południowej Walii i od tysięcy lat australijscy Aborygeni czerpią z niego leczniczy nektar o barwie stopionego kryształu. Choć roślina ma niewiele wspólnego z herbatą, z języka angielskiego to tea tree. Pozyskiwany z niej olejek eteryczny jest obecnie znany na całym świecie, a jego właściwości antyseptyczne, przeciwbólowe i antywirusowe nie są już tajemnicą dla medycyny. Wspólnie zatem odkryjmy sposoby używania tej esencji, by krok po kroku, kropla po kropli, poprawić nasze życie.
Książka zawiera przepisy na specyfiki stosowane w artretyzmie, zapaleniu pęcherza moczowego czy bólach mięśni i uszu. To świetny środek w przypadku przeziębień. Jest idealny również na skaleczenia i otarcia. Jego właściwości docenią też osoby cierpiące z powodu żylaków, kurzajek czy trądziku.
Opracowanie zawiera pełen zestaw informacji o właściwościach drzewa herbacianego a także receptury jak przygotować poszczególne medykamenty.
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka.
Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.
W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.
Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
Z recenzji:
„Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem.”
Prof. dr hab. Piotr Szefer
Dr Abram (Alexander) Załmanow (1875 - 1964) – wybitny rosyjski lekarz, badacz, filozof – twórca kapilaroterapii. Zasłynął na świecie dzięki opracowaniu i wdrożeniu do użytku publicznego niezwykle skutecznych zdrowotnych kuracji kąpielami z emulsjami skipidarnymi.
Rosyjski akademik W. Czernigowskij pisał o dziele A. Załmanowa: „Prawdopodobnie los tej książki nie będzie zwyczajny. Nie zdążyła jeszcze ujrzeć światła dziennego, gdy spotkała się z odrzuceniem przez oficjalnych przedstawicieli medycyny”.
Główne motto tej książki:
tylko wnikliwe i holistyczne podejście do ludzkiego zdrowia może przynieść prawdziwy pożytek. Taki punkt widzenia powinien zastąpić formalną medycynę skupiającą się na poznawaniu poszczególnych chorób.
Jedyna na rynku książka o naturalnym zwalczaniu wirusów w oparciu o najnowsze osiągnięcia medycyny!Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) w obliczu zagrożenia pandemią koronawirusa wspiera pilną potrzebę odkrycia skutecznych i bezpiecznych leków przeciwwirusowych. Eksperci postanowili szukać ich także w aptece natury i okazało się, że niektóre rośliny lecznicze i produkty pszczele posiadają duży potencjał w zwalczaniu wirusów. Inspiracją do prac badawczych był fakt, że wybrane leki ziołowe podawano już z dobrym skutkiem chorym w Chinach podczas pandemii wirusów w latach 2002/2003 oraz 2019/2020. Dzięki wnikliwości i doświadczeniu, Autorowi udało się dotrzeć do najnowszych raportów medycznych na ten temat, a wzbogaconą wiedzą dzieli się właśnie w tej książce.Poradnik ten zawiera najnowsze informacje dotyczące przeciwwirusowego działania m.in. tarczycy bajkalskiej, żeń-szenia, imbiru, kurkumy, oliwki europejskiej, rdestowca ostrokończystego (japońskiego), cynamonu, zielonej herbaty, bzu czarnego, dziewanny, aloesu, czosnku, cebuli, pora, czarnuszki siewnej, lukrecji, propolisu czy miodu. Czytelnik znajdzie w nim także receptury na proste specyfiki naturalne przydatne w zwalczaniu wirusów oraz dowie się jak wspierać układ odpornościowy, aby ten jeszcze skuteczniej bronił nas przed atakiem tych patogenów. A wszystko podparte najnowszymi osiągnięciami medycyny!
Przywróć organizmowi równowagę, śpij dobrze i ciesz się dobrym zdrowiem.Zaburzenia snu są coraz powszechniejszym problemem. Dotykają nawet połowy naszego społeczeństwa i skarżą się na nie coraz młodsze osoby. Tymczasem efektywny, spokojny sen to nie tylko istotny czynnik dobrego samopoczucia, ale także podstawa dobrego zdrowia.Problemy ze snem są najczęściej wypadkową wielu czynników związanych ze współczesnym stylem życia. Wśród nich na prowadzenie wysuwa się stres. Ważna jest też oczywiście dieta. Wbrew powszechnym przekonaniom nie wystarczy jednak zjeść lekkiej kolacji. Karolina i Maciej Szaciłło, korzystając z mądrości ajurwedy, najstarszej znanej ludzkości medycyny, oraz współczesnej dietetyki skomponowali specjalne sprzyjające dobremu snowi menu.W książce DobraNOC znajdą się również cenne informacje o cyklu dobowym, porady jak go uregulować, a także szereg prostych sposobów na dobry sen.Karolina i Maciej SzaciłłoEksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jem (to co) kocham i chudnę (Wydawnictwo Zwierciadło).
Książka jest pierwszą tego typu pozycją skierowaną do pacjentów z AMD oraz ich bliskich. Dostarcza wiedzę na temat podstaw anatomii i funkcjonowania oczu oraz na temat zmian zachodzących wraz z wiekiem oraz takich chorób, jak dalekowzroczność, zaćma, jaskra, retinopatia cukrzycowa oraz AMD. Zawiera informacje o różnych postaciach AMD i ich cechach charakterystycznych, czynnikach ryzyka oraz stylu życia i czynnikach środowiskowych. Stanowi kompendium wiedzy na temat najnowszych metod leczenia postaci wysiękowej AMD i pomoże czytelnikowi wybrać najlepsze możliwe połączenia diety i suplementów.
Cukier dobry czy zły? Jak przekonać dzieci do zdecydowanego ograniczenia słodyczy w ich codziennym życiu? Spróbujmy razem! Książeczka z ilustracjami, przeznaczona dla dzieci od 4 do 11 lat, w przystępny sposób opowiada o cukrze i jego wpływie na nasze zdrowie. Głównym bohaterem książeczki jest kryształek cukru, kuszący młodego czytelnika do zjedzenia słodkości. Dialog naszego podstępnego bohatera z młodym odbiorcą sprawia, że nasz kryształek zmienia się i ze złowrogiego kusiciela staje się łagodnym, spokojnym, słodkim przyjacielem. Zakończeniem opowieści jest krótkie, przystępne kompendium wiedzy o cukrze. Autorka książki, Katarzyna Samosiej, jest absolwentką Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi. Jako artystka zajmuje się sztuką książki i ilustracją. Swoje prace prezentowała na wielu wystawach w Polsce i za granicą. Jako arteterapeutka realizuje autorskie projekty artystyczne, prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, propagujące czytanie oraz promujące mądre i piękne książki.
Jeśli zmagasz się z utratą koncentracji, pamięci, stresem, chcesz poprawić i usprawnić pracę swojego mózgu to Smart Plants jest książką dla ciebie! W swojej przełomowej pozycji Julie Morris odkrywa przed tobą tajemnice dietetyczne, prezentuje niesamowite rośliny poprawiające funkcje poznawcze mózgu i zachęca do zmiany stylu życia.Z poradnika dowiesz się, jak m.in.:opracować najlepszą dietę, aby dostarczyć mózgowi zdrowych składników odżywczych,wyeliminować mgłę mózgową i cieszyć się jaśniejszym umysłem,usprawnić pamięć i zwiększyć koncentrację,poprawić nastrój i polepszyć sen w naturalny sposób,skorzystać z naturalnych nootropików wyjątkowego pożywienia, które może poprawić funkcjonowanie mózgu i potencjalnie wzmagać wzrost nowych komórek mózgowych,Poradnik zawiera 65 przepysznych i wyjątkowych przepisów na każdą porę roku.Julie MorrisJest konsultantem kulinarnym, praktykującą zwolenniczką kuchni opartej na produktach naturalnych i autorką pięciu książek kucharskich (m.in. Superfood Kitchen). Jest założycielką Luminberry, szkoły gotowania online, gdzie uczy innych jak przygotowywać zdrowe i wspomagające umysł potrawy.
Pierwsze holistyczne spojrzenie na piękny i zdrowy uśmiech.Czy wiesz, że:przy pierwszym kontakcie aż 60% z nas zwraca uwagę na uśmiech swoich rozmówców? Wyżej w rankingu są tylko oczy.blisko 70% pracodawców patrzy na uśmiech kandydata podczas rozmowy kwalifikacyjnej?Piękne i zdrowe zęby nie tylko zwiększają pewność siebie, lecz także są inwestycją w udane życie towarzyskie i zawodowe.Dzięki temu kompleksowemu poradnikowi dowiesz się:kiedy zdecydować się na pierwszą wizytę u ortodontyco jeść, by uśmiech lśnił pełnym blaskiemczy smoczek wpływa na zęby maluchajak łatwo i bezpiecznie wybielić zębydlaczego tak ważne jest karmienie piersiączy otwarte usta są zawsze sexyi co mają social media do prawidłowego zgryzuKamila Wasiluk - wybitna ortodontka, od lat pomaga swoim pacjentom uzyskać białe i proste zęby. Autorka popularnego bloga mamaortodonta.pl. Jej ambicją jest szerzenie wiedzy i zwiększanie świadomości stomatologiczno-ortodontycznej wśród Polaków.Dbanie o uśmiech jest prostsze, niż myślisz!
Monografia Kosmetologia włosów jest w całości poświęcona teoretycznym i praktycznym aspektom pielęgnacji i upiększania włosów. W kompleksowy sposób prezentuje zarówno najnowsze podstawy naukowe zagadnienia, jak i praktyczną stronę dbania o włosy. Książka jest przeznaczona zarówno studentów jak i pracowników naukowych uczelni wyższych, lekarzy, fryzjerów oraz przedstawicieli przemysłu kosmetycznego i farmaceutycznego.
Monografia prezentuje informacje teoretyczne dotyczące wyrobów aerozolowych i stosowanych do nich opakowań wraz z wymaganiami dotyczącymi badań i oceny jakości. W części empirycznej dokonano implementacji macierzy Lockharta oraz metody QFD do określenia kryteriów oraz oceny jakości opakowań występujących w ofercie handlowej. Wyznaczono kryteria jakości opakowań aerozolowych w branży kosmetycznej, wynikające z oczekiwań konsumentów oraz podmiotów gospodarczych tworzących łańcuch dostaw. Przedstawiono też wyniki benchmarkingu opakowań aerozolowych z punktu widzenia konsumentów. Wskazano możliwość wdrożenia działań doskonalących dla konkretnych podmiotów gospodarczych w branży wyrobów aerozolowych.
Książka ma charakter poznawczy, metodyczny oraz aplikacyjny, dlatego jest skierowana zarówno do pracowników naukowych zajmujących się problematyką opakowalnictwa oraz zarządzania jakością produktu, jak i do praktyków z obszaru kontroli jakości wyrobów aerozolowych w branży kosmetycznej.
Kompendium wiedzy na temat zdrowego stylu życia i wzmacniania odporności. Proste i praktyczne sposoby na poprawę zdrowia i cieszenie się pełnią życia. Masz problemy ze zdrowiem, z cerą, włosami? Cierpisz na stany zapalne, choroby przewlekłe lub autoagresywne? Męczą cię alergie, astma albo zaburzenia hormonalne ? Czujesz, że brakuje ci odporności? Chcesz poczuć się lepiej? Iwona Wierzbicka, dietetyk kliniczny z wieloletnią praktyką, namawia do powrotu do natury, zadbania o swoje ciało i umysł, stosowania właściwie dobranej diety i prowadzenia zdrowego stylu życia. Z poradnika dowiesz się m.in.: - jak styl życia wpływa na twoje zdrowie i samopoczucie, - co jeść i pić, by jak najdłużej cieszyć się dobrym zdrowiem, - jak zmienić swoje nawyki, by stale wzmacniać odporność organizmu, - jak być bliżej natury i z niej korzystać, - do czego i jak możesz wykorzystać suplementy. Zawarte w książce rady są łatwe do zastosowania i bezpieczne dla każdego, kto z nich skorzysta. Pomogą szybko usunąć wiele dolegliwości i przyczynią się do odczuwalnej poprawy komfortu życia. Iwona Wierzbicka Dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem. Ukończyła dietetykę kliniczną w PWSZ w Nysie, a ponadto studia psychologiczne i ekonomiczne, jak również niezliczoną liczbę kursów i szkoleń. Była instruktorem fitness, prowadziła własne studio treningu personalnego, była międzynarodowym szkoleniowcem indoor cycling. Od 2008 roku ma własną poradnię dietetyczną Ajwendieta. W pracy stara się dotrzeć do pierwotnych przyczyn choroby. Do pacjenta podchodzi holistycznie, czyli całościowo – zalecając dietę, pracę z ciałem i umysłem, zmianę stylu oraz suplementację. Stworzyła autorski program do układania diet w oparciu o alergie i nietolerancje pokarmowe oraz alergie wziewne. Od wielu lat jest szkoleniowcem. Wygłasza wykłady. Prowadzi kompleksowy kurs dietetyka klinicznego. Występuje na największych konferencjach w Polsce i za granicą. Prowadzi wielotysięczny kanał na YouTubie oraz bloga dietetycznego, gdzie wspólnie z zespołem dietetyków dzieli się wiedzą. Prywatnie jest mamą, żoną, posiadaczką 3 kotów i 2 psów. Każdy wolny czas spędza na pogłębianiu wiedzy klinicznej i na realizowaniu hobby, takich jak fotografia, podróże, wycieczki rowerowe i ogrodnictwo.
Książka jest poświęcona kosmetologii stosowanej - zasadom pielęgnacji codziennej skóry i zasadom pielęgnacji profesjonalnej w gabinecie kosmetycznym. Jest to pierwsza polska publikacji z tej dziedziny. Zawiera podstawy kosmetologii, omówienie najczęstszych chorób dermatologicznych oraz zarys dermatologii estetycznej.
Odbiorcami jej będą studenci kosmetologii, kosmetolodzy licencjaci, kosmetyczki, lekarze zajmujący się medycyną estetyczną oraz dermatolodzy prowadzący gabinety o kierunkach estetycznych.
„Otyłość wieku rozwojowego” to podsumowanie najbardziej aktualnej wiedzy dotyczącej przyczyn, diagnostyki, leczenia i zapobiegania nadwadze i otyłości.
Od kilkudziesięciu lat eksperci alarmują, że nadmierna masa ciała to jeden z największych problemów zdrowotnych naszych czasów. Szczególnie niepokojące jest tempo w jakim przyrasta liczba otyłych dzieci – Polska jest jednym z krajów w których liczba ta zwiększa się najszybciej. Dziś nie ma wątpliwości, że nadwaga i otyłość to przyczyna wielu chorób, a problem ten coraz częściej staje się poważnym wyzwaniem w pracy lekarzy wszystkich specjalności.
Szczególne wyzwanie stoi przed pediatrami – profilaktyka oraz rozpoczęcie leczenia na wczesnym etapie jest warunkiem skutecznego zatrzymania rozwoju nadwagi i otyłości u dziecka. To niezwykle ważne zadanie, bo nadmierny przyrost ilości komórek tłuszczowych w dzieciństwie jest procesem nieodwracalnym i przyczyną otyłości w kolejnych latach życia.
„Otyłość wieku rozwojowego” to monografia, która wspiera pediatrów, lekarzy rodzinnych i każdego specjalistę spotykającego w codziennej praktyce pacjentów z nadwagą i otyłością.
To również pierwszy tytuł wydany w ramach serii „Praktyka Pediatry”.
Olej kokosowy to nie tylko produkt spożywczy, ale również lek. Będziesz zaskoczony ilością zastosowań tego oleju, które znajdziesz w tej książce. Jeśli cierpisz na cukrzycę, pomoże Ci on dbać o odpowiedni poziom cukru we krwi. Wszyscy, którzy borykają się z nadwagą, przekonają się, że trzy łyżki tego oleju dziennie mogą zdziałać cuda i bez wyrzeczeń powrócą do prawidłowej wagi. Olej kokosowy odciąża trzustkę, ponieważ obniża zapotrzebowanie organizmu na enzymy i hormony trzustkowe. Jest on ceniony przede wszystkim za to, że łagodzi objawy chorób neurodegeneracyjnych, takich jak choroba Alzheimera, Parkinsona, SM i inne. 3 łyżki oleju kokosowego dziennie uwolnią Cię od bólu.
Dieta ketogeniczna ma same zalety, a przepisy na dania ketogeniczne są niezwykle prosteZauważalny spadek wagi, szybsze spalanie tłuszczu, prawidłowy poziom cukru we krwi, obniżenie ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, lepsza sprawność umysłowa. To tylko niektóre z zalet stosowania diety ketogenicznej, która bez wątpienia jest w tej chwili najpopularniejszą dietą na świecie! Nic dziwnego! Odżywianie w duchu keto nie wymaga specjalnych przygotowań, a zasady diety łatwo zapamiętać. Nie trzeba być też wykwalifikowanym kucharzem, aby przygotować dania ketogeniczne. Przepisy na dania ketogeniczne sprawią, że polubisz gotowanie. Głównym składnikiem diety jest tłuszcz, a nie węglowodany. Mięso, nabiał, warzywa bez skrobi to podstawa. Uwierz: to naprawdę zdrowe odżywianie!Autorka popularnego bloga z przepisami na dania ketogeniczne ma dla Ciebie propozycjęZdecydowałeś, że przechodzisz na dietę ketogeniczną. To wspaniale! Pojawiają się jednak pytania: co mogę jeść na diecie ketogenicznej? Czy składników potraw nie powinno być więcej? Jak gotować, żeby dania ketogeniczne nie były monotonne? Z pomocą przychodzi Autorka popularnego bloga i ekspertka w kwestii niskowęglowodanowego żywienia. Oddaje w Twoje ręce pięknie ilustrowaną i przejrzystą książkę kucharską z aż stoma przepisami na dania ketogeniczne. Dzięki jej wskazówkom będziesz mógł zaskoczyć bliskich, serwując im pyszne śniadania, ciekawe przystawki, sycące lunche, zupy, a także zdrowe desery. Książka zawiera też wiele przepisów na podstawowe produkty, jak majonez z oleju z awokado, miodową musztardę, ketogeniczne ciasto czy grecki winegret. Autorka gwarantuje: nie użyjesz więcej niż 10 składników.Już teraz przekonaj się, jak prosta i pyszna jest kuchnia ketogenicznaMiska zupy idealnie rozgrzewa i poprawia humor. To danie tylko z kilku składników, a nudle z cukinii zaspokoją zachciankę na makaron. Zupa jest bardzo sycąca, choć nie zawiera dużo węglowodanów ani kalorii. Oto jedna z receptur, którą przygotowała Autorka.Tego będziesz potrzebował:-1 łyżka oliwy z oliwek4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę450 g kiełbasy wieprzowej (bez cukru)1/2 łyżki ziół prowansalskich3 szklanki (710 ml) bulionu wołowego3 szklanki (710 ml) bulionu z kości2 średnie cukinie (po 170 g) pokrojone w spiralkiPrzepis:1. W dużym garnku zagrzej olej na średnim ogniu. Dodaj czosnek i podsmażaj przez mniej więcej 1 minutę, aż zacznie pachnieć.2. Dodaj kiełbasę, zwiększ ogień i podsmażaj przez około 10 minut. Mieszaj co jakiś czas i rozbijaj kawałki kiełbasy łopatką, aż przysmażą się na brązowo.3. Dodaj przyprawy, bulion wołowy i bulion z kości. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.4. Dodaj cukinię. Doprowadź do wrzenia i na małym ogniu gotuj przez 2 minuty, aż cukinia zrobi się miękka. Nie gotuj za długo, żeby nudle nie były papkowate.Keto może być proste i pyszne!
Jeśli do tej pory akupunktura kojarzyła Ci się tylko z bólem, to już czas, abyś poznał ten wyjątkowy poradnik! Licencjonowana akupunkturzystka wyjaśnia w nim, że igły do akupunktury mają grubość włosa, a ich wbijanie jest całkowicie bezbolesne! Odkrywa przez Tobą wszystkie zalety akupunktury, a także odpowiada na najczęściej zadawane pytania: co leczy akupunktura? Jak wybrać odpowiedniego akupunkturzystę i jakie kwalifikacje powinien posiadać? Jak wygląda typowy zabieg? Dowiesz się również, w jaki sposób z jej pomocą wyeliminować stres, bezsenność, problemy z pamięcią i koncentracją, bóle pleców i kolan, migreny, trądzik, depresje, a nawet przeziębienie i grypę. Wszystko co musisz wiedzieć o akupunkturze!
Jak żyć zdrowo w mieście pełnym smogu? Czy ryby i kasze rzeczywiście są zdrowe? Jak wybierać środki czystości i kosmetyki, by nie narażać się na działanie niebezpiecznych substancji? Dzięki tej książce zrozumiesz, co tak naprawdę znajduje się w składach różnych produktów. Nauczysz się unikać i zastępować te, które zawierają szkodliwe substancje. Poznasz objawy i dolegliwości, które rozwijają się, kiedy w organizmie nagromadzone są toksyny. W oparciu o badania naukowe, autor wyjaśnia, w jaki sposób trucizny z jedzenia, kosmetyków i środowiska niszczą Twoje zdrowie. Da Ci również odpowiednie narzędzia, byś mógł skutecznie oczyścić organizm i otoczenie. Nie pozwól, by powszechne toksyny zrujnowały Twoje zdrowie!
Zatrucie pleśnią groźne dla organizmu?Każdy z nas wie, że pleśń jest niebezpieczna, a jedzenie spleśniałych rzeczy jest bardzo szkodliwe. Natomiast czy zdajemy sobie sprawę, że zatrucie pleśnią często jest przyczyną powstawania wielu chorób? Grzyb tworzący pleśń na ścianie może czaić się także w Twoim domu i cały czas zatruwać Twój organizm. Może rozwijać się wewnątrz budynków, nie ujawniając żadnych śladów swojej obecności. Nawet na powierzchniach, na których występuje, grzyb jest niezauważalny i nie wydziela żadnego zapachu. Z pewnością to jedno z najbardziej podstępnych zagrożeń, któremu warto się dokładnie przyjrzeć i usunąć ze swojego otoczenia jak najszybciej.Od pleśni do choróbJill Crista jest lekarzem naturoterapeutą, autorką bestsellerów i uznaną specjalistką od chorób wywołanych przez pleśń. Sama zmagała się z zatruciem pleśnią i doskonale wie, że jest to bardzo groźne dla organizmu. Teraz pomaga ludziom odzyskać zdrowie po tego typu problemach. W książce opisuje, jak powstaje pleśń, jak ją usunąć oraz czym wyczyścić pleśń w mieszkaniu. Udowadnia, że osoby mające kontakt z toksyczną pleśnią bez przerwy chorują. Wielu z nich doświadcza objawów, które przeszkadzają im w codziennym życiu. Występują u nich stany zapalne i problemy z funkcjonowaniem płuc. Pleśń atakuje wiele układów ciała, a objawy ukrytego zatrucia są trudne do zdiagnozowania, ponieważ mogą przypominać różne choroby. Do najczęstszych schorzeń należą: zapalenie zatok, astma, alergie, nietolerancje pokarmowe, chroniczna wysypka, stany lękowe, bezsenność oraz podrażnienie jelit lub pęcherza moczowego. Pleśń może powodować także rozwój chorób wątroby i nerek, jak również niektóre rodzaje raka. Niestety, Ty również możesz być zatruty pleśnią . Chcesz to sprawdzić? Autorka zamieściła w książce kwestionariusz, który pozwoli Ci zweryfikować, czy jesteś zdrowy, czy chory.Czy masz objawy zatrucia pleśnią?Pojawiająca się w przestrzeniach zamkniętych pleśń produkuje różnego rodzaju toksyczne gazy. Najgroźniejsze z nich to mykotoksyny. Te niebezpieczne i szkodliwe dla zdrowia związki mogą Cię zatruwać, nie pozostawiając żadnego śladu ani zapachu. Mogą powodować wiele nieprzyjemnych objawów, a nawet doprowadzić do śmierci. Z książki dowiesz się, jakie są negatywne skutki działania mykotoksyn. To między innymi: zatrucie mózgu i nerwów, osłabienie odporności, zaburzenia funkcjonowania wątroby, uszkodzenie nerek, a także osłabienie mięśnia sercowego, zatrucie skóry, a nawet czy przeprogramowanie genów skutkujące osłabieniem systemów obronnych ciała. Autorka zamieściła wiele opisów przypadków, które obrazują poszczególne aspekty działania toksycznej pleśni. Wyjaśnia, jakie są objawy zatrucia pleśnią oraz podaje listę dolegliwości, na które cierpią wszyscy chorzy. Autorka łączy w książce wiedzę naukową i tradycyjne techniki leczenia. Prezentuje 5 najskuteczniejszych metod w walce z pleśnią, które możesz zastosować samodzielnie. Autorka potwierdza: sposoby te pomogły powrócić do zdrowia jej samej i tysiącom pacjentów.Jak wyleczyć zatrucie toksyczną pleśnią?Aby w pełni uzdrowić swoje ciało, Autorka przedstawia terapię przeciwgrzybiczą, która oparta jest na naturalnych produktach. Podaje wykaz roślin, których spożywanie jest bezpieczne, a nawet wskazane, jeśli chcesz powrócić do zdrowia. Dodatkowo naturoterapeutka prezentuje listę potraw i suplementów, których należy unikać podczas terapii odtruwającej, a także wykaz naturalnych produktów, które z kolei są polecane osobom, które chcą ochronić się przed toksycznym działaniem pleśni. Przekonuje, że masaż limfatyczny, sauna i flawonoidy pochodzenia naturalnego mają lecznicze działanie. Wyjaśnia również dlaczego są one tak bardzo ważne i potrzebne w usunięciu nadmiaru mykotoksyn z organizmu i doprowadzeniu do porządku uszkodzonego ciała. Podpowiada także, jakie naturalne środki przeciwgrzybicze są korzystne dla całego ciała.Wygraj z toksyczną pleśnią i odzyskaj zdrowie
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?