KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

56,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,17 zł

94,67 zł
145,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 145,00 zł

58,09 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,81 zł

48,76 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,41 zł

43,34 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,15 zł

16,29 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,29 zł

45,40 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,46 zł

60,54 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,63 zł

42,75 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,75 zł

52,84 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,55 zł

69,26 zł
129,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,78 zł

106,18 zł
149,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 106,18 zł
Okładka książki Jane’s Patisserie Everyday

109,00 zł 88,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 88,06 zł

THE THIRD NUMBER ONE BESTSELLER from Jane Dunn Simple cakes and delicious bakes for every day Bestselling author Jane Dunn shows you how easy it is to bake every day with her simple treats, foolproof cakes, and comforting savoury bakes. Covering all the classics from chunky cookies and fluffy cupcakes, deliciously flaky pastry and cheesy breads, to easy no-bake cheesecakes and quick one-tray feasts. This book has everything you need for effortless mouth-watering winners every day. With 70 new and exclusive fan-requested recipes, 30 classic favourites, tips on freezing and how to make Jane's staple bakes free-from, Jane's Patisserie: Everyday is packed with big flavours that everyone will love. Including: Carrot Cake Blondies Chocolate Orange Fudge Cake Chocolate Cheesecake Muffins Irish Coffee Cupcakes Mini Biscoff Cheesecakes Marmite & Cheese Buns Bacon Turnovers Loaded Potato Skins Ultimate Mac & Cheese And more!
Okładka książki 5 Ingredients Mediterranean

146,00 zł 75,92 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,92 zł

5 Ingredients Mediterranean is everything people loved about the first book, but with the added va-va-voom of basing it on Jamie's lifelong travels around the Med. With over 125 utterly delicious, easy-to-follow recipes, it's about making everyday cooking super-exciting, with minimal fuss - all while transporting you to sunnier climes. You'll find recipes that empower you to make incredibly delicious food, but without copious amounts of ingredients, long shopping lists or loads of washing up. 65% of the recipes are meat-free or meat-reduced, and all offer big, bold flavour. With chapters on Salads, Soups and Sarnies, Pasta, Veg, Pies and Parcels, Seafood, Fish, Chicken and Duck, Meat and Sweet Things, it will have readers coming back for more, seven days a week.
Okładka książki The Curious Cocktail Cabinet

104,00 zł 84,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,02 zł

Step inside the curious world of Hendrick's Gin and perfect the peculiar alchemy of cocktail making. Distilled in a gloriously inefficient way, Hendrick's is world renowned for its signature infusion of rose and cucumber. Since opening its very own Gin Palace on the south west coast of Scotland in 2018, Hendrick's has innovated a whole range of new gins, each with their own fresh flavour. Now readers can not only perfect the Classic Hendrick's Gin & Tonic, but explore a unique variety of unusual flavours and surprising serves. Join Global Ambassador and juniper aficionado Ally Martin as he explores the 11 key botanicals used to make Hendrick's and crafts the perfect cocktails to celebrate each flavour. Expect elevated versions of old favourites - from martinis and gimlets to negronis - as well as more complex cocktails to delight novices and experts alike. Dipping into summer stunners, winter warmers, and a variety of curious ingredients, readers will discover the versatility of Hendrick's gins, and be charmed by the playful creations on show. With chapters on sumptuous sharers perfect for hosting friends, trickier concoctions to enchant and astound, and tantalising toasts to celebrate something special, the Curious Cocktail Cabinet will prepare cocktail adventurers for any occasion. With the perfect gin cocktail for everyone, this is the ultimate addition to any drinks trolley.
Okładka książki Książka kucharska Mikołajka wyd. 2023

49,99 zł 31,88 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,88 zł

Przy gotowaniu zawsze jest niesamowity ubaw!Razem z Mikołajkiem i jego paczką przygotuj coś niesamowicie pysznego:Tort czekoladowy, którego można dołożyć sobie dodatkowy kawałek, ale tylko wtedy, gdy przyjeżdża Bunia.Ciasto z herbatnikami, najlepiej takimi, jakimi pan Compani - z dna pudełka, połamanymi, ale jeszcze zupełnie dobrymi.Trzypiętrową kanapkę, jedną z tych, które Alcest zabiera codziennie do szkoły, żeby nie umrzeć z głodu.Szalone szaszłyki, idealne na piknik, na który wybieramy się od bardzo dawna z państwem Bldurt.Niezawodny placek z truskawkami, który piecze mama, gdy przestaje się gniewać na tatę.I wiele, wiele innych pyszności. No bo co w końcu? Każdemu należy się podwieczorek! Czasem będziesz potrzebował pomocy rodziców, ale to świetnie się składa, bo przy rodzinnym gotowaniu jest jeszcze więcej frajdy!7+
Okładka książki Vege rozpusta Wegetariańsko-wegańskie rozkosze

54,90 zł 31,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,49 zł

Weź udział w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu! Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników? Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój! Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasów błogiego dzieciństwa, wybierz się w kulinarną podróż po kuchniach z odległych krajów, pozwól sobie na małą ucztę dla swoich zmysłów. Czego chcieć więcej? Tofu w sosie śliwkowym, suflet serowy z gruszką, odświeżająca zupa z mango i imbirem, pierożki momo, ciasto oliwne z nektarynkami… Nieważne, czy jesteś wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyć mięso w diecie – te dania zadowolą nawet najbardziej wykwintnego smakosza i zmienią każdy posiłek w wyjątkowe przeżycie.
Okładka książki Zaburzenia odżywiania. Droga do wyzdrowienia

29,90 zł 15,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł

Ta przystępna i praktyczna książka pomaga czytelnikowi w pełni zrozumieć zaburzenia odżywiania oraz różne etapy związane z powrotem do zdrowia. To niezbędna lektura dla chorych, ich rodzin i przyjaciół, a także dla zainteresowanego tymi sprawami czytelnika. Korzystając z doświadczenia nabytego w pracy z chorymi i obficie czerpiąc z historii choroby konkretnych osób, Kate Middleton wyjaśnia, czym są zaburzenia odżywiania i dlaczego się pojawiają. Co zaś najistotniejsze, autorka udziela wskazówek, jak wyruszyć w drogę ku wyzdrowieniu.
Okładka książki Ciasta i desery krok po kroku wyd. 2023

49,99 zł 27,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Ta książka dzięki prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowania wypieków i deserów oraz efektownym fotografiom nauczy cię robić smakowite kremy i musy oraz przygotowywać tarty i tartaletki, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, dobre na przegryzkę ptysie, eklerki i makaroniki, a także klasyczne ciasta i niezwykłe pyszności o niepowtarzalnym smaku. Zawarte w książce porady autorki i podpowiedzi mistrzów cukiernictwa sprawią, że magia zawita również do twojej kuchni.
Okładka książki Oddasz fartucha 2 czyli dokładka. Z autografem

64,99 zł 41,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,46 zł

Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych składników stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom. Gotowanie to jedna z największych przygód w moim życiu. Stanie za kuchennym blatem sprawia mi ogromną frajdę i wyzwala we mnie mnóstwo pozytywnych emocji. Mam nadzieję, że przepisy, które znajdziecie w tej książce, Was zainspirują i poczujecie, że właściwie każdy może zostać mistrzem kulinarnym w swoim domu. Świat pędzi do przodu, a my często zapominamy, czym tak naprawdę jest przyjemność gotowania w domu i zasiadania z rodziną przy wspólnym stole. Chcąc wam to ułatwić, przepisy skomponowałem tak, abyście jak najwięcej czasu mogli spędzać w cieple domowego ogniska. Zapraszam więc do swojej kuchni. Będzie prosto, smacznie i przyjemnie. Będą dania jednogarnkowe, sporo sałatek, desery i absolutne klasyki. Czas na dokładkę! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Dieta niewydolności serca

64,00 zł 54,85 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,85 zł

Kompendium wiedzy na temat diety w niewydolności serca, którego celem jest dostarczenie rzetelnych informacji i praktycznych porad dotyczących diety, która stanowi element leczenia tej choroby.Publikacja pozwoli zrozumieć, jakie zmiany w sposobie odżywienia są niezbędne oraz jakie korzyści zdrowotne może to przynieść. Znajdują się tutaj jasno sformułowane wytyczne dotyczące różnych aspektów odżywiania, takich jak ograniczenie sodu, kontrola płynów, odpowiedni poziom białka i wybór odpowiednich tłuszczów. Czytelnik znajdzie tu również listę produktów, które warto włączyć do codziennego jadłospisu, tak aby wspomóc funkcjonowanie serca oraz poprawić samopoczucie. Książka zawiera przepisy na pyszne i zdrowe potrawy, które pozwolą cieszyć się jedzeniem.
Okładka książki Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia

49,95 zł 27,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,06 zł

[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija inne rejony świata. Danie szczere, prawdziwe, nieudające niczego, czym nie jest. Czasem bezkompromisowe i grubiańskie, innym razem subtelne i łagodne. [...] Oto RAMEN nasz przewodnik w tej podróży. W podróż śladem ramenu zabierze nas Marta Skorupska, autorka bloga Mochiko. O kuchni japońskiej, www.mochiko.pl, która Japonię przemierzyła wzdłuż i wszerz, zawsze podążając za jej zapachem i smakiem. Fanatyczna podróżniczka, miłośniczka jedzenia, a do tego socjolożka, która w pracy zawodowej rozpracowuje branżę
Okładka książki The Complete Book of French Co

186,00 zł 150,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 150,27 zł

The Complete Book of French Co
Okładka książki Fuzja smaków

79,90 zł 58,97 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,97 zł

Niejednokrotnie czytelnicy i fani Roberta Makłowicza zadawali mu pytanie (i pewnie nadal będą je zadawać) gdzie nauczył się gotować, czy chodził do jakieś szkoły kucharskiej. A może Robert Makłowicz jest kulinarnym samoukiem? Nie jest to do końca prawdą, bo ulubiony gotujący podróżnik pobierał w tej materii naukę. Ale jak sam podkreśla – tylko raz – w Tajlandii. Tam po raz pierwszy i ostatni w mym życiu uczęszczałem na kursy gotowania, które zakończył całodzienny, praktyczny egzamin. Nie można się więc dziwić, że w drugim swoim odcinku na Youtube Makłowicz pokazał, jak przyrządzić Tajskie placuszki kukurydziane. Internet oszalał, lajków i pozytywnych komentarzy nie było końca (ponad pięćset tysięcy wyświetleń, prawie tysiąc komentarzy). Okazało się, że proste, aromatyczne danie kuchni azjatyckiej może wybornie smakować nad Wisłą. To drobne z pozoru wydarzenie sprawiło, że zarówno autor jak i wydawca podjęli decyzję o rozpoczęciu praca nad nową książką, którą czytelniku trzymasz właśnie w rękach. Ponad 80 przepisów pochodzi między innymi z takich krajów jak Tajlandia, Wietnam, Malezja, Singapur, Filipiny czy Kambodża. Choć inspiracji innymi kuchniami azjatyckimi jest o wiele więcej, mowa tu choćby o wielkim dziedzictwie Chin i Indii. Kulinarne recepty zostały podzielone na kilka działów: Sałatki i przekąski, Zupy, Makarony i ryże, Mięso, Ryby i owoce morza, Jarzyny oraz Desery. Warto zaznaczyć, że przy daniach mięsnych autor podaje roślinne zamienniki, dzięki czemu potrawy te będą mogli przygotowywać również wegetarianie i weganie. Książka ilustrowana jest przepięknymi zdjęciami potraw i fotografiami z podróży Roberta Makłowicza w ten zakątek świata. A o tym jak te dania gotuje się w Polsce autor pisze we wstępie tak: Wszystkie zamieszczone tu przepisy własnoręcznie przygotowałem. Nawet jeśli niektóre gotowałem przed kamerą w miejscach, skąd pochodzą, przygotowywałem je raz jeszcze w Krakowie, by mieć pewność, że da się je zrobić i u nas, zważywszy na dostępność składników. Rzecz jasna nie wszystko kupicie u siebie za rogiem, jednak gwarantuję, że wszystko u nas kupić da się, choć czasami, jak się nie mieszka w dużym mieście lub jego pobliżu, łatwiej to zrobić przez Internet. Przy oryginalnych przepisach staram się podawać ich lokalne nazwy, są jednak takie dania, przy których figurują jedynie nazwy polskie. Najczęściej chodzi tu o potrawy, które sam stworzyłem, inspirując się oryginalnymi daniami. Część z nich należy do naszego domowego kanonu kulinarnego. Choć wiem świetnie, że żyjemy w kraju ziemniaków, kapusty i jabłek, wiem, że jadać winno się przede wszystkim to, co dana ziemia rodzi, to wiem również, że w ponury listopadowy polski dzień tajskie curry jest najlepszym remedium na ból istnienia. Daje nadzieję, pieści mózg i obiecuje słońce. Takowych doznań życzę Wam jak najwięcej!
Okładka książki Dzikie rośliny jadalne. zapomniany potencjał przyrody

42,00 zł 36,70 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,70 zł

Dzikie rośliny jadalne. zapomniany potencjał przyrody
Okładka książki Jarska kuchnia

27,99 zł 24,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,47 zł

Jarska kuchnia
Okładka książki Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie..

120,00 zł 82,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 82,10 zł

Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
Okładka książki Foolproof Freezer

69,00 zł 55,75 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,75 zł

Discover 60 simple and affordable recipes, all with freezer staples at their heart. Organized by the most familiar frozen ingredients and with a few fresh additions, you'll find anything from Fish Pie to Flatbreads and Sweetcorn Fritters to Seafood Gumbo, in this useful collection of reliable recipes. Foolproof Freezer will be the go-to favourite for anyone looking for a tasty meal that is no fuss and easy on the pocket.
Okładka książki Mabu Mabu An Australian Kitchen Cookbook

139,00 zł 112,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 112,30 zł

In Mabu Mabu, charismatic First Nations chef Nornie Bero champions the tastes of native flavours in everyday cooking by unlocking the secrets of Australian herbs, spices, vegetables and fruits. Nornie grew up on the island of Mer in the Torres Strait and while her wanderlust would take her to Italian and Japanese kitchens in Melbourne and London via Townsville, her home now is Mabu Mabu, a restaurant renowned in Melbourne and beyond for its innovative and delicious Australian Indigenous food. This book, also called Mabu Mabu - which means help yourself - reflects Nornie's approach to cooking: simple, accessible, delicious, and colourful! Her native pantry (explored in a comprehensive glossary of native ingredients) includes seeds, succulents, nuts, plants and herbs, and her recipes range from Pumpkin and Wattleseed dampers (for which she is known) to Kangaroo Tail Bourguignon to Saltbush Butter, Quandong Relish, Pickled Karkalla and Pulled Wild Boar. Nornie also shares her knowledge of foraging, sourcing and substitutions, as well as the story of her formative years foraging, fishing and cooking alongside her beloved father on Mer.
Okładka książki Little Green Kitchen

119,00 zł 96,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 96,14 zł

Like most families, David and Luise know that the road to feeding your children isn't always a straight one. They have raised three kids while writing their acclaimed vegetarian cookbooks and have experienced a fair share of food tossed on the floor and soup bowls left untouched. But they have also learned ways around this. In this book they share their passion for cooking fun, modern, wholesome meals with kids' palates in mind, but that also are interesting enough for adults to enjoy. Take your own inspiration from their quest to bring joy back to the dinner table: whip up a batch of Dino Burgers (made with spinach, quinoa, oats and peas), Spinach Waffles, or Stuffed Rainbow Tomatoes with black rice, feta, raisins and cinnamon. This latest collection from will include more than 60 recipes, with 'upgrade' options for adults (top with a poached egg, add a spicy sauce, stir through extra herbs, swap in quinoa), tips on how to include the children in the preparations and methods to get them more interested in food. All of the dishes are veggie-packed, colourful, kid-friendly and simple - with most taking under 30 minutes to prepare. Featuring stunning photography and irresistible recipes, this is the cookbook families will be turning to night after night for quick and satisfying dishes everyone (hopefully) will love.
Okładka książki Grow Your Own Cake

79,00 zł 63,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,82 zł

The veg plot and fruit garden are the new starting points for the healthiest, best cakes - and with this book you can grow and bake the tastiest cakes with most of the ingredients not far from your fingertips, all the way from sowing the seeds to cutting the cake. Choose the best baking varieties for each recipe: grow long sweet parsnips to grate into parsnip cake, and short baby parsnips for a tarte-tatin. From blackcurrants for meringues to lavender for shortbread, from sweet potatoes to spinach, cherries to chillies, beetroot to basil, and ginger to garlic, all manner of vegetables, fruit, herbs and flowers can be found in a baker' s kitchen garden. Grow Your Own Cake helps you to take giant strides on the road to self-sufficiency while turning your fabulous crops into sweet, savoury, floral and delicate treats. We say: grow it, bake it, eat it!
Okładka książki Cook Japanese at Home

129,00 zł 104,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,22 zł

Japanese food is healthy, delicious and universally enjoyed, but despite the popularity of sushi and noodle bars around the world, so few of us cook this delightful cuisine at home. This impeccable guide from Japanese cook Kimiko Barber demystifies the cuisine and makes it accessible to the home cook. Kimiko covers everything you need to know about Japanese food, including its long and intriguing culinary history, and gives clear and concise explanations of Japanese ingredients, cooking terms and techniques, - as well as providing more than 200 recipes. These exceptional dishes are a combination of traditional classics that have been updated to suit today's busy home cooks, and new, specially created, easy-to-make meals - laid out in the more familiar Western-style format of starters, mains and desserts rather than the traditional Japanese one of cooking methods. With Kimiko's expert guidance and ideas for clever improvisations, your confidence will grow and soon you'll be creating Japanese dishes with all the flair and style of a true itamae.
Bestsellery
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,42 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj