KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

35,90 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,79 zł

56,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,17 zł

94,67 zł
145,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 145,00 zł

66,81 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,09 zł

44,94 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,15 zł

16,29 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,29 zł

45,40 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,46 zł

60,54 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,63 zł

52,84 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,55 zł

104,04 zł
163,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,76 zł

42,76 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,00 zł
Okładka książki Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów...

19,90 zł 12,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,09 zł

Barbara i Piotr Adamczewscy to jedyne w Polsce małżeństwo kulinarnych krytyków i praktyków, które ma już na swoim koncie łącznie ponad 40 książek poświęconych tematyce kulinarnej. Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów na szczęście to kolejna publikacja tego duetu. Znalazły się w niej szybkie, proste, łatwe i pomysłowe dania, niekiedy tworzone niemal ?z niczego?. Autorzy dowodzą, że naprawdę smakowity obiad, składający się co najmniej z dwóch odpowiednio dobranych dań można przygotować w 30 minut. Oczywiście potrzebna jest do tego dobra organizacja i sensowne zaopatrzenie kuchni. Ale i na to znajdą Czytelnicy rady w tej książce. Wielką wagę autorzy przywiązują do jakości produktów, zdrowego i racjonalnego ich doboru, do takiego wyposażenia kuchni, aby sprzęty pomagały a nie utrudniały szybkie działanie. Barbara Adamczewska - autorka kilkunastu książek kulinarnych, które sprzedały się w łącznym nakładzie ponad 1 miliona egzemplarzy. Absolwentka polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Przez lata pracowała jako dziennikarka w pismach kobiecych (?Magazyn Rodzinny?, ?Zwierciadło?), gdzie zajmowała się sprawami społecznymi, prezentowaniem ciekawych osób i ich hobby. W latach dziewięćdziesiątych zainteresowała się reklamą prasową organizując dział reklamy w ?Zwierciadle?, a następnie przez wiele lat szefując reklamie w ?Poradniku Domowym?. Wraz z mężem Piotrem prowadzi witrynę www.adamczewscy.pl. Piotr Adamczewski - dziennikarz i krytyk kulinarny związany z tygodnikiem Polityka, prowadzi także audycje ?Na apetyt Adamczewski? w Radio TOK FM. Często gotuje z wybitnymi i znanymi kucharzami. Adaptuje przywiezione z podróży przepisy kulinarne i opracowuje własne. Autor m.in. takich pozycji jak Wielki świat od kuchni, Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na talerzu oraz Wielkiej księgi drinków i koktajli. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic pt. Za stołem. Gospodarz blogu kulinarnego ?Gotuj się!? Zaspokajanie apetytu może stać się wielką przyjemnością i źródłem szczęścia. Skorzystajcie z pomysłów Państwa Adamczewskich. Wybierzcie sobie te, które sprawią największą przyjemność.
Okładka książki Kuchnie Świata

69,95 zł 37,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł

Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.
Okładka książki Kuchnia Staropolska

9,99 zł 5,45 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,45 zł

Kuchnia polska ma niezwykle bogatą przeszłość. Nasi przodkowie dogadzali sobie, przyrządzając potrawy głównie z tego, co dawała natura, lecz trzeba zaznaczyć, że sposób przygotowywania i smaki, jakie uzyskiwali były zaskakująco dobre. Ryby, doskonałe raki i dziczyzna to królowie staropolskiego stołu. Prezentowana książka to zbiór wypróbowanych przepisów inspirowanych kuchnią naszych przodków.
Okładka książki Wielka księga soków

49,90 zł 31,83 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,83 zł

Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie „codziennej ósemki”, czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych owoców. Znajdziesz tu 350 receptur! Ciesz się smakiem warzyw i owoców w postaci soków, toników, napojów oczyszczających i pobudzających trawienie, herbat, przecierów, koktajli i doskonałych zamienników dla kawy czy herbaty, a także mrożonych przekąsek. Książka zawiera: Informacje na temat 7 głównych układów naszego ciała, a w szczególności na temat ich roli w zachowaniu zdrowia, potencjalnych schorzeń oraz zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby utrzymać optymalny poziom ich funkcjonowania. Szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych wraz z zaleceniami dotyczącymi możliwości ich łagodzenia za pomocą naturalnych produktów żywnościowych. 128 zdjęć owoców, warzyw i ziół, a także informacje na temat ich właściwości leczniczych oraz rady dotyczące zakupów i przechowywania produktów. 16 stron kolorowych zdjęć, inspirujących do robienia soków.
Okładka książki Opanuj swój metabolizm. Książka kucharska

49,90 zł 39,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,77 zł

Zostań mistrzem w swojej kuchni i zapanuj nad swoją talią. Jillian Michaels w książce Opanuj swój metabolizm wykorzystała prowadzone przez siedemnaście lat badania, aby stworzyć plan odżywiania, który doprowadzi do właściwego zbilansowania hormonów, a w rezultacie przyspieszy utratę wagi, wzmocni odporność i spowolni procesy starzenia się. Teraz autorka dzięki książce Opanuj swój metabolizm. Książka kucharska jeszcze bardziej ułatwia nam optymalizowanie własnego metabolizmu, żeby stać się piękniejszym, seksowniejszym, zdrowszym i szczęśliwszym. W tej książce znajdziesz wszystko, co niezbędne, aby we własnej kuchni przygotować śniadania, obiady, kolacje, zupy, przekąski i desery, które pomogą ci zachować prawidłową dietę, czyli: Ponad 125 przepisów na pyszne dania, które mogą być przygotowane w 30 minut, a nawet szybciej. Porady kucharskie i podręczne wskazówki, które ułatwią dostarczenie organizmowi maksymalnej ilości składników odżywczych i utratę wagi. Przystępnie sformułowane zasady zdrowego odżywiania. Analizę wartości odżywczych każdej potrawy – ilości tłuszczu, węglowodanów, kalorii itp. Jeśli chcesz tak szybko, jak to możliwe, zmienić swój organizm w harmonijną, spalającą tłuszcz maszynę, Opanuj swój metabolizm. Książka kucharska z pewnością ci w tym pomoże. Niezbędny dodatek kucharski do książki Opanuj swój metabolizm
Okładka książki Siostry gotują

49,99 zł 35,39 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,39 zł

Pochwała prowadzenia domu Cudownie jest być panią domu. Mieć czas na to, by codziennie ugotować zdrowy obiad, zadbać o siebie, o męża, a przede wszystkim o dzieci i ich wychowanie. Dla większości z nas to jednak abstrakcja. Musimy pracować i zajmować się domem, a przecież chcemy i powinnyśmy także dobrze wyglądać. Jak sobie z tym wszystkim poradzić? Kobiety nie muszą być oceniane wyłącznie przez pryzmat sukcesów w pracy, kariery i awansu. Dużo ważniejsze od zawodowych ambicji jest to, czy w świecie nagminnie rozpadających się związków uda się nam utrzymać szczęśliwe małżeństwo i rodzinę oraz dobrze wychować dzieci. Wraz z Magdą uważamy, że to od nas, kobiet, zależy to, jaki będzie nasz dom. Czy będzie miejscem ciepłym i dobrym, do którego każdy chętnie wraca, czy też wiecznie pustym mieszkaniem, którego cechą szczególną będą pudełka po pizzy na wynos. Czy będzie w nim czułość, troska i uczucie, czy będzie zadbany i spokojny. Bez złych emocji przynoszonych z pracy, za to z całą gamą uczuć domowników, które czasem trzeba okiełznać, czasem ukształtować a czasem po prostu dać się im ponieść. Wbrew temu, czym karmią nas współczesne media i przykłady wątpliwych autorytetów, my wierzymy w siłę rodziny. Bycie panią domu, choćby na pół etatu, może być wspaniałe i bardzo „apetyczne". W naszej książce znajdziecie na to liczne dowody!
Okładka książki Czarny bez. Zdrowie z natury RM

19,90 zł 12,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,09 zł

Czarny bez to jedna z najważniejszych roślin leczniczych, w medycynie naturalnej znana jest od stuleci. Pomaga ona w przeziębieniach, łagodzi ból i stany zapalne, wzmacnia system odpornościowy. Przydaje się także do udzielania pierwszej pomocy w skaleczeniach, użądleniach, poparzeniach słonecznych i stłuczeniach. Czarny bez jest źródłem wielu witamin i minerałów, które mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Z kwiatów i owoców tej rośliny można samodzielnie przygotować rozmaite specyfiki lecznicze. W książce znajdziesz: Przepisy na herbatki, musy, dżemy, galaretki, syropy i soki z kwiatów bądź owoców czarnego bzu. Przegląd wszystkich schorzeń, które można leczyć czarnym bzem. Informacje o wypływie czarnego bzu na zdrowie. Przepisy kulinarne na zdrowe i smaczne przystawki, dania główne, sosy, octy i oleje, desery, wypieki i przetwory z czarnym bzem w roli głównej.
Okładka książki Historia Smaku wyd. ilustrowane

59,90 zł 39,41 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,41 zł

Skąd pochodzi pomidor Jaka przyprawa była niegdyś cenniejsza niż złoto Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucjiPodróż po różnych kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie na co dzień ich historia, sposoby uprawy, zwyczaje, tradycje z nimi związane, przepisy z ich wykorzystaniem, a także anegdoty i ciekawostki na ich temat. Autor, wędrując po obu Amerykach, Europie i północnej Afryce, opowiada historie pożądania i miłości, zazdrości i chciwości, a główną rolę w jego opowieściach zawsze grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Te poszukiwania ilustruje kilkadziesiąt kolorowych fotografii.
Okładka książki Przepis na szczęście TW

44,90 zł 26,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,62 zł

Cztery kobiety, cztery pory roku, cztery historie: Liliana z Nadziei, Bogusia z Pogodnej, Ewa z Poziomki i Danusia z Wiśniowego Dworku powracają w nastrojowych opowiadaniach na kartach niezwykłej książki okraszonej tradycyjnymi i aromatycznymi przepisami. Miłość, przyjaźń, tęsknoty i marzenia. Śmiech, łzy, wzruszenia i emocje - tego jak zwykle u Kasi Michalak nie zabraknie. Są słowa, które ranią, są takie, które przynoszą radość ale wszystkim niezmiennie towarzyszy gotowanie. Przytulna kuchnia, aromatyczne zapachy i niezapowiedziani goście - to wszystko nadaje życiu subtelny smak, a cztery bohaterki potrafią gotować i robią to z miłością....Bo ""Przepis na szczęście"" mamy w sobie, musimy go tylko odkryć i zrealizować.Zatem usiądź wygodnie w głębokim fotelu, zaparz sobie herbatę i daj się uwieść magicznym opowieściom o szczęściu i gotowaniu.
Okładka książki Przepis na szczęście BR

37,90 zł 22,25 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,25 zł

Cztery kobiety, cztery pory roku, cztery historie: Liliana z Nadziei, Bogusia z Pogodnej, Ewa z Poziomki i Danusia z Wiśniowego Dworku powracają w nastrojowych opowiadaniach na kartach niezwykłej książki okraszonej tradycyjnymi i aromatycznymi przepisami. Miłość, przyjaźń, tęsknoty i marzenia. Śmiech, łzy, wzruszenia i emocje - tego jak zwykle u Kasi Michalak nie zabraknie. Są słowa, które ranią, są takie, które przynoszą radość ale wszystkim niezmiennie towarzyszy gotowanie. Przytulna kuchnia, aromatyczne zapachy i niezapowiedziani goście - to wszystko nadaje życiu subtelny smak, a cztery bohaterki potrafią gotować i robią to z miłością....Bo ""Przepis na szczęście"" mamy w sobie, musimy go tylko odkryć i zrealizować.Zatem usiądź wygodnie w głębokim fotelu, zaparz sobie herbatę i daj się uwieść magicznym opowieściom o szczęściu i gotowaniu.
Okładka książki Wypiekanie chleba. Krok po kroku RM

34,90 zł 24,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,01 zł

Z książki dowiesz się, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac dokładnie opisano i zilustrowano.
Okładka książki Wypieki dla diabetyków Wyd. II RM

24,90 zł 15,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,13 zł

Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy? Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe.
Okładka książki Sztuka podejmowania gości czyli udane przyjęcie

29,90 zł 17,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,47 zł

W dużym bądź małym kręgu, z okazji ślubu, chrzcin, spotkania biznesowego lub bez okazji ? powodów do wspólnego biesiadowania jest wiele. Jak przygotować przyjęcie, aby było ono udane? Jak je poprowadzić i jak pożegnać gości? Tego dowiecie się z naszego poradnika. Doskonałe przygotowanie: skorzystajcie z doświadczeń ekspertki, a wasi goście na pewno wyjdą z przyjęcia zadowoleni. Praktyczne rady i wskazówki ułatwią wam zaplanowanie przyjęcia z każdej okazji i wybrnięcie z kłopotliwych sytuacji. Przyjemność dla gości i gospodarzy: od stylowego powitania, perfekcyjnie przygotowanego posiłku po rozmowy przy stole ? jak zachwycić gości, nie męcząc się przy tym. Spotkania w ogrodzie i pikniki. Eleganckie świętowanie: w domu i restauracji. Pomysły na zaproszenia, ilustracje ułatwiające ustawienie bufetu, eleganckie nakrycia -- kto zamawia, kto płaci.
Okładka książki Przekąski i przystawki

29,90 zł 18,18 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,18 zł

Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło. W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku. Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu. Miło jest coś przekąsić!
Okładka książki Pyszne i zdrowe koktajle nie tylko owocowe RM

29,90 zł 15,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł

Ponad 100 wyśmienitych napojów - od pożywnych śniadań po dekadenckie deseryKoktajle śniadaniowe z dodatkiem musli albo otrębów są szczególnie sycące i mogą zastąpić cały posiłek. Orzeźwiające frappé owocowe zrobione z mrożonych owoców są doskonałe na upalne letnie popołudnia. Niezwykle cenne dla naszego zdrowia są soki warzywne ? zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność, pomagają złagodzić objawy przeziębienia i spowalniają efekty starzenia. Rozdział poświęcony koktajlom mlecznym zawiera przepisy na niespotykane odmiany klasycznej mikstury na bazie mleka, urzekające wyrafinowanymi smakami. Koktajle bezmleczne są idealne dla tych, którzy nie mogą spożywać mleka krowiego. Picie koktajli dietetycznych sprawia, że dostarczamy organizmowi niezbędnych składników odżywczych, redukując jednocześnie spożycie tłuszczów. A dekadenckim deserom ? słodkim, kuszącym, z lodami, owocami i czekoladą ? nie sposób się oprzeć.Wypróbuj nowe smaki: orzeźwiacz egzotyczny, truskawkowe lassi, aksamitną papaję z bananem i nutą cytrusową, pomarańczowo-gruszkową bryzę z bananem, digestif z papai, koktajl z melona i gruszki, melbę w szklance.Wśród ponad 100 smakowitych przepisów na aksamitne koktajle, frappé, shaki, soki i inne znajdziesz orzeźwiający napój na każdą okazję.
Okładka książki Spaghetti my love

29,90 zł 20,57 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł

To kompletny, dokładny i przystępnie napisany podręcznik, w którym sporo miejsca poświęcono historii makaronu, jego cechom oraz sposobom gotowania. Podano też najlepsze włoskie przepisy na dania z makaronu. Jeśli masz ochotę na bucatini z serem risotta i kiełbasą czy spaghetti z pulpecikami, sięgnij do przepisów z tytułami w czerwonym kolorze ? to przepisy na makaron z produktami mięsnymi. Przepisy na linguine z kalmarami i karczochami czy spaghetti ?morze i góry? oznaczono niebieskimi tytułami ? to dania dla miłośników ryb i owoców morza. Natomiast przepisy z zielonymi tytułami na spaghetti á la Capri czy bucatini z cukinią przygotowano dla tych, którzy preferują warzywa i sery. Wygodny format, szczegółowe instrukcje i łatwość wykonania przepisów czynią z tej książki niezastąpionego towarzysza dla osób bez końca poszukujących przepisów na apetyczne dania. Książka zawiera ponad 100 przepisów na smakowite i proste dania z makaronu typu spaghetti, bucatini i linguine
Okładka książki Sushi RM

19,80 zł 12,04 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,04 zł

Jeśli stawiasz pierwsze kroki w świecie sushi, nic dziwnego, że czujesz się lekko onieśmielony. Obcy język, egzotyczne zwyczaje i... kilkadziesiąt sposobów połączenia ryżu z rybą! Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi, przekąski zawinięte w wodorosty. Książka zawiera dokładne przepisy na wiele japońskich przysmaków, które łatwo przygotować. Znajdziesz w niej: instrukcje przygotowania potraw krok po kroku, podstawowe wartości odżywcze każdego posiłku, wypróbowane receptury. Książka będzie cenną pozycją w biblioteczce każdego kucharza.
Okładka książki Sushi i sashimi wyd. II RM

34,90 zł 21,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,22 zł

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Okładka książki Oliwa i oliwki

24,90 zł 17,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,13 zł

Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy wyjątkowy w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana ?płynnym złotem? lub ?życiodajnym eliksirem?. W książce omówione zostało zastosowanie oliwy i oliwek w kuchni ? podane zostały przepisy na wyśmienite dania wegetariańskie, mięsne, rybne, sosy, sałatki i wypieki zawierające oliwki lub oliwę z oliwek oraz niezwykły wpływ jaki mają na nasz organizm składniki mineralne i witaminy zawarte w oliwkach i oliwie. Ważna też jest rola oliwy z oliwek dla poprawy urody, jako podstawowego składnika maści i kremów, które leczą i pielęgnują naszą skórę. Dla wielbicieli krajów śródziemnomorskich i ich kuchni, którzy chcą wieść długie i zdrowe życie.
Okładka książki Naleśniki

29,90 zł 18,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,17 zł

Naleśniki z kawałkami czekolady i gruszkami, z migdałami i wiśniami, meksykańska tortilla, wietnamskie naleśniki z mąki ryżowej, egzotyczne placki z Bliskiego Wschodu, tajskie z krewetkami, polskie z rumem i rodzynkami – słone, pikantne, słodkie – wszystkie kuszą niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Smażenie naleśników jest dziecinnie proste, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Dodatki w postaci owoców, orzechów, warzyw, grzybów, ryb, różnego rodzaju mięsa i ziół można swobodnie dobierać, tak by zaspokoić apetyt najbardziej wybrednego smakosza.
Bestsellery
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,79 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,35 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj