
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA
Zasadnicza szkoła zawodowa
-
Autor: Kaźmierczak Magdalena
- ISBN: 9788302147197
- EAN: 9788302147197
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x11mm
- Język: polski
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
56,10złCena detaliczna: 65,17 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,30 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.