KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

16,29 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,29 zł

45,40 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,46 zł

60,54 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,63 zł

42,75 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,75 zł

52,84 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,55 zł

69,26 zł
129,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 69,78 zł

106,18 zł
149,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 106,18 zł

84,76 zł
163,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 131,69 zł

42,76 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,00 zł

143,81 zł
178,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 143,81 zł

142,33 zł
218,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 142,33 zł

124,70 zł
191,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 124,70 zł
Okładka książki Kąski z gąski, indyka i kaczki

29,90 zł 17,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,01 zł

Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.
Okładka książki be active 3 Wegan World

24,99 zł 14,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,82 zł

Książka nie tylko dla wegan. Przepisy kulinarne i kosmetyczne DIY, joga dla kobiet, dzieci i mężczyzn. Zasady weganizmu wciela w codzienne życie już 7% Polaków, drugie tyle jest wegetarian. Czyli co szósty-siódmy rodak nie jada mięsa. Przybywa też ludzi, którym nieobojętny jest los zwierząt. Wyzyskowi i cierpieniu zwierząt wreszcie stawia się tamę. Jak urządzić sobie życie na nowych zasadach? Odpowiedź znajdziesz w tym poradniku przygotowanym przez zespół „Be Active”. Bez obaw – bycie wegan lub wege jest wykonalne, a nawet przyjemne:) Z korzyścią dla zdrowia i wielkim etycznym bonusem.
Okładka książki Fermentacja warzyw

59,90 zł 33,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,90 zł

Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: – podstawy procesów fermentacji, – rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, – problemy, jakie możesz napotkać, – przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Okładka książki Starożytna Grecja od kuchni

74,00 zł 52,58 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,58 zł

Jaka była rola uczty i sympozjonu, prócz czerpanej z niej rozrywki i radości z jedzenia i picia? Kto gotował dla Platona i Sokratesa? Gdzie były kobiety, podczas gdy ich mężowie biesiadowali? Jak wyglądały przybory kuchenne? Czy Grecy wychodzili na lunch? Czy zmysłowe przyjemności mogą mieć coś wspólnego z rybami? Czy dziś możemy posmakować starożytnego sera? W zaglądaniu do kuchni zawsze jest coś ekscytującego! To właśnie za kulisami dojrzymy to, czego nie widać na nakrytym stole. Grecy z pewnością nie byli pierwszymi ludźmi wykazującymi zainteresowanie kulinariami, ale byli jednymi z pierwszych, którzy uświadomili sobie, że gotowanie może być sztuką. Rytuał rodzinnych spotkań przy stole można obserwować również dziś. A jak to wyglądało w starożytności? W górzystym helleńskim kraju, rozsypanym w setki wysp i wysepek, ludzie nauczyli się liczyć bardziej na dary morza niż ziemi. Grecka kuchnia obfitowała w to, co dostarczał akwen: ryby, kraby, kalmary i ośmiornice były na porządku dziennym. Dieta typowego Greka składała się również z jęczmiennego placka lub miski kaszy, pospolitych warzyw, głównie strączkowych, odrobiny lokalnych owoców i pewnej ilości dziko rosnącej zieleniny. Porcji białka dostarczały ślimaki, a mieszkańcom wybrzeża – owoce morza. Niewiele rejonów sprzyjało hodowli bydła, za to owce i kozy były wszechobecne. Właściciele jednej czy dwóch kóz mieli przywilej uraczenia się raz na jakiś czas kawałkiem sera lub kubkiem mleka, a mięso pozostawało w zasięgu szczęściarzy posiadających większe stada. Zapach pieczystego był dla przeciętnego Greka raczej oznaką święta niż codziennością. Mniej zamożni musieli się zadowolić polewkami, znanymi również z kuchni Słowian, oraz papką z mąki, fasoli, cebuli i czosnku. Starożytna Grecja od kuchni to nie tylko przewodnik po najpopularniejszych produktach goszczących na stołach Greków, upodobaniach uprzywilejowanych smakoszy i narodzinach sztuki kulinarnej Europy. To egzotyczna podróż do świata ludzi odległych w czasie i przestrzeni, choć jednocześnie bardzo nam bliskich, gdyż będących twórcami kultury, której jesteśmy spadkobiercami. Warto się w tę podróż wybrać, nie tylko dlatego, że gastronomia Grecji stoi u początków współczesnej kuchni europejskiej, ale przede wszystkim dlatego, że jest częścią historii tego kraju, historii, która domaga się uwagi każdego, kto pragnie poznać źródła własnej cywilizacji. Książka omawia temat tradycji kulinarnej starożytnych Greków – pierwszych mistrzów kuchni europejskiej. Opowiada o codziennej strawie zwykłych ludzi, produktach obecnych na stołach starożytnych Greków, o upodobaniach smakoszy i okolicznościach, w których gotowanie stało się w Grecji równie ważne jak filozofia czy poezja. Przybliża wiele innych aspektów związanych ze sprawami stołu, jak choćby rolę uczty i sympozjonu czy zwyczaje związane z jedzeniem. Publikacja jest adresowana zarówno do wielbicieli kuchni, jak i czytelników zainteresowanych kulturą oraz historią starożytną.
Okładka książki Kuchnia świąteczna

19,90 zł 10,35 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,35 zł

Kuchnia świąteczna, projektu Andrzeja Bareckiego, zawiera zbiór 24 przepisów na dania wigilijne i bożonarodzeniowe, który poprzedza wstęp autorstwa Katarzyny Lengren. Przepisy, przedstawione w przejrzysty i atrakcyjny sposób, zachęcają do przygotowania smakowitych dań zarówno dla rodziny, jak i przyjaciół. Książka stanowi pierwszy tom z nowej serii, tym razem poświęconej kulinariom.
Okładka książki Coś francuskiego Z miłością z pasją ze smakiem

64,90 zł 37,12 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,56 zł

Jak to się robi po francusku? Z miłością, z pasją i ze smakiem. Powolne degustowanie, niespieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi – z tej książki dowiesz się, jak jedzenie łączy ludzi. David Gabouriaud, pół-Francuz, pół-Polak, pokazuje to, co w kuchni francuskiej najlepsze – dzieli się przepisami na swoje ulubione dania z dzieciństwa i zdradza tajniki kunsztu francuskich kucharzy. Skosztuj wyśmienitych serów, słodkich tart, delikatnych pasztetów i wielu innych klasycznych pozycji jednej z najlepszych kuchni świata. Daj się uwieść rozkoszom podniebienia i przeżyj niejedno kulinarne uniesienie. Bo po francusku gotowanie to namiętność życia.
Okładka książki Jak to zrobić w kuchni?

39,90 zł 22,86 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,86 zł

„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską”.–James Peterson
Okładka książki Poziomki 2017/2018 Gdzie najlepiej zjeść...

31,90 zł 18,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,91 zł

Kochani, oddaję w Wasze ręce po raz kolejny mój Przewodnik Poziomki, który mam nadzieję stanie się dla Was drogowskazem po najsmaczniejszych restauracjach i najmilszych hotelach w Polsce. Są to miejsca, które miałam okazję odwiedzić i posmakować tamtejszej kuchni. One skradły moje serce, albo widząc starania i wielką pasję właścicieli, chcę dać niektórym kredyt zaufania. Podróżując po Polsce, widzę przede wszystkim ludzi. Uśmiechniętych, życzliwych, dla których prowadzony przez nich hotel, pensjonat czy restauracja jest jak drugi dom. I takie miejsca Wam polecam. Serdeczne, ciepłe. W których smak szarlotki przypomni Wam tę którą piekła Wasza mama, zapach świeżo wykrochmalonej pościeli ukołysze Was do błogiego snu a odgłosy natury ukoją Waszą duszę. Cieszy mnie, że odkryłam takie miejsca na swojej kuchennej trasie… i mogę dziś Wam je przedstawić. Mój wybór jest bardzo szeroki. Chcę abyście mieli możliwość skosztować regionalnych rarytasów z prawdziwie agroturystycznych pensjonatów, poprzez restauracje i hotele usytuowane w przepięknych miejscach z sezonową kartą, skończywszy na luksusowych lokalach w których poczujecie się wybitnie elegancko. Poziomka to dla mnie symbol. Znak jakości. Synonim najlepszego smaku, polskiej natury, zapachu łąki, śpiewu słowika o poranku, czy wieczornego koncertu świerszczy które słyszałam jako mała dziewczynka…w końcu to głos mojej babci, która piekła i gotowała najlepiej na świecie… Bo Polska jest piękna, a jej smaki prawdziwie wyjątkowe i to chcę Wam pokazać w tym Przewodniku. Moja Polska…którą ubóstwiam najbardziej na świecie to skarbnica miejsc, do których droga choć czasem może długa, czasem kręta ale warta aby w nią wyruszyć. Magda Gessler
Okładka książki Food Pharmacy Przepisy

44,90 zł 28,64 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,64 zł

Cześć, tu Mia i Lina!Jeśli czytałeś naszą książkę ""Food Pharmacy"", to już trochę nas znasz i pamiętasz, jak smakuje nasz... powitalny szot z kurkumy! Wiesz również, że chcemy zarazić wszystkich naszą pasją do jedzenia o przeciwzapalnych właściwościach, bogatego w przeciwutleniacze i wspierającego dobre bakterie układu pokarmowego jak Luke Skywalker Rebelię.Teraz oddajemy w Twoje ręce naszą książkę kucharską. Napisałyśmy ją dla każdego, kto chce wprowadzić do swojej kuchni zdrowe produkty takie, które pomagają dobrej florze jelitowej, zapobiegają stanom zapalnym oraz odpierają ataki wielu chorób.W naszych recepturach znajdziesz dużo warzyw, nasion, orzechów i przypraw. Potrawy są bezglutenowe, pozbawione nabiału oraz cukru, a co najważniejsze są pyszne! Przetestowane przez wytrawnych smakoszy.Uwaga!Pyszności, które zdobędą podniebienie każdego łasucha, to między innymi:optymalne popołudniowe smoothie (Twoje jelita będą zachwycone),lasagne świata idei (naprawdę idealne),najlepsze na świecie brownie (potwierdzone info!).
Okładka książki Smak życia

49,90 zł 31,83 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,83 zł

Książka Smak życia powstała dokładnie 10 lat temu i była efektem zmiany… mojego życia. W 2006 roku nastąpił mój osobisty przełom, gdy „przebudziłam się” do życia świadomego, dobrego, pełnego wdzięczności i celebracji prostych radości w zgodzie z naturą. Ta książka jest wyrazem czystej radości, zachłyśnięcia się cudownym smakiem życia, który udało mi się nareszcie odkryć! Szukałam w tak wielu miejscach, a okazało się, że on jest tu i teraz, tuż obok mnie – wystarczyło się tylko na niego otworzyć! W Smaku życia piszę o moim dzieciństwie u boku wspaniałych kobiet w kuchni – mamy i babci – które uczyły mnie gotować. Dzielę się również odkryciami i przepisami na szybkie, proste i zdrowe dania, przywiezionymi z różnych stron świata. Wiele z nich stało się kultowymi potrawami dla czytelniczek moich książek, jak na przykład ulubiona zupa pomidorowa mojego syna Michała, tarta cytrynowa, śledzie mojej mamy czy łosoś teriyaki. Wtedy już skłaniałam się ku diecie wegetariańskiej, ale nadal na moim stole pojawiały się ryby, czasem drób. Zachowałam te przepisy w uaktualnionym wydaniu Smaku życia i dodałam zupełnie nowe, a starym nadałam współczesny, jeszcze zdrowszy „szlif”. Z wielką radością oddaję do Twoich rąk mój ukochany Smak życia – smak pełen zdrowia, radości, wdzięczności i korzystania z darów natury, którą tak bardzo kocham. Niech Cię cieszy każdego dnia i rozpromienia tak bardzo jak mnie! Z miłością Agnieszka Nowe wydanie książki zostało wzbogacone o wstęp autorki, niepublikowane wcześniej zdjęcia i przepisy. W niektórych znanym już czytelniczkom przepisach Agnieszka zastąpiła wybrane składniki ich zdrowszymi zamiennikami. Zapraszam na mój blog agnieszkamaciag.pl
Okładka książki Kaszoterapia

39,90 zł 22,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,06 zł

Nasza kasza inspiruje. Takiej książki o kaszach jeszcze nie było! Nastaw się na zdrową dietę, która nie tylko uwolni Cię od wielu dolegliwości, ale także sprawi przyjemność Twojemu podniebieniu: 5 posiłków dziennie, trzy 7-dniowe plany żywieniowe oparte w całości na kaszy jaglanej, gryczanej i komosie ryżowej. Oprócz tego porcja solidnej wiedzy, którą dzielą się z nami autorzy przepisów. Dzięki nim poznasz: • proste przepisy na smaczne i zdrowe dania • właściwości zdrowotne kasz • produkty, które warto z nimi łączyć, aby wzmocnić ich prozdrowotne działanie • kulinarne triki, porady, sugestie i alternatywne rozwiązania.
Okładka książki Jedzenie, które leczy

49,90 zł 25,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł

Jesteś tym, co... jesz Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry czy włosów, ale również na kondycję naszego całego organizmu, w tym szczególnie na stan naszych narządów. Z jakich produktów, ziół i przypraw powinniśmy komponować menu, aby mieć energię i cieszyć się zdrowiem? Odpowiedź znajdziesz w książce Jedzenie, które leczy. Karolina i Maciej Szaciłło skorzystali z mądrości najstarszej znanej ludzkości medycyny - ajurwedy. Ten liczący 5 tysięcy lat system medyczny podchodzi do zdrowia w sposób holistyczny. Pomaga powrócić i utrzymać stan równowagi. Czy istnieje jedna, idealnie dobrana dieta dla każdego? Nie. Każdy z nas jest bowiem inny. Różnimy się nie tylko widocznymi elementami jak wzrost, waga, płeć czy kolor skóry. Mamy m.in. inne trawienie, różne zapotrzebowanie energetyczne. Mało tego nasze potrzeby zmieniają się wraz ze zmiennością otaczającego nas świata. Innego rodzaju przyprawy i smaki są nam potrzebne zimą, a inne upalnym latem. Autorzy nie tylko podadzą przepisy na proste i smaczne posiłki sprzyjające zdrowiu, ale podpowiedzą, jak odnaleźć swoją drogę do zdrowia i radości życia. Karolina Szaciłło jest specjalistką od zdrowego trybu życia. Publikuje m.in. na łamach „Wysokich Obcasów”, „Coachingu”. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji, zdrowego jedzenia oraz wyjazdowe detoksy wraz z mężem, Maciejem Szaciłło. Jest współautorką poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu. Maciej Szaciłło jest popularnym ekspertem od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją, ćwiczeniami oddechowymi i tym podobnymi. Od lat prowadzi także kącik zdrowego gotowania w Dzień Dobry TVN. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.
Opakowanie Szybka kuchnia

19,90 zł 13,69 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,69 zł

Przedstawiamy ponad 180 przepisów na szybkie dania, których przyrządzenie powinno zająć nie więcej niż pół godziny. Sałatki i przekąski, ryby i owoce morza, mięso i drób, potrawy mączne, dania jarskie, ciasta i desery - znalazły się tu przepisy na każdą okazję, i to takie, które w ciągu kwadransa lub dwóch pozwolą wyczarować to, czego właśnie potrzebujemy.
Okładka książki 5 pór roku w kuchni. Smak na życie

34,90 zł 18,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,15 zł

„5 pór roku w kuchni. Smak na życie” to książka kulinarna jakiej jeszcze nie było. Oryginalne przepisy, odważne połączenia smaków, klasyczne potrawy z nutą modernizmu. I historia niezwykłego człowieka, który żył dla pasji, a teraz z pasją walczy o życie. Autor – Mariusz Wachowicz – to dziennikarz Polskiej Agencji Prasowej, doktor nauk ogrodniczych, projektant ogrodów, autor kulinarnego bloga, pasjonat fotografowania. Wypadek, któremu uległ we wrześniu 2015 r. zmienił wszystko w życiu Autora. Mariusz został odnaleziony w środku nocy na ścieżce rowerowej, nieprzytomny z rozległymi urazami głowy. Lekarze nie dawali mu szans na przeżycie. Na długie tygodnie zapadł w śpiączkę. Nie było z nim żadnego kontaktu. Po roku od wypadku Mariusz przeszedł nowatorską operację wszczepienia stymulatora pnia mózgu, u prof. Wojciecha Maksymowicza w Olsztynie. Dzięki niej Mariusz, prawdziwy wojownik, powraca do życia. Po długiej zimie przyszła wreszcie dla niego wiosna. Dlatego w książce Mariusza Wachowicza znajdziemy piątą porę roku i wielki smak na życie. Do pełni sukcesu potrzebna jest jednak codzienna, wielogodzinna rehabilitacja. To bardzo ciężka praca, którą Mariusz wykonuje, aby powrócić do normalnego życia. Kupując książkę, pomagasz – część zysków przeznaczona jest na rehabilitację Mariusza.
Okładka książki Hamburger Smakowite przepisy na najbardziej lubiane danie na świecie

34,00 zł 18,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,39 zł

Stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje wiele wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są przepisy między innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami oraz hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Szerokie spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych składników wysokiej jakości. Odbiorcy: - osoby, które pragną mieć na swojej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „doskonałemu”, z ciekawymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem składników wysokiej jakości i jednocześnie łatwych w zastosowaniu - wszyscy, którzy chcą uraczyć pysznym daniem bliskich czy znajomych Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera wszelkie informacje dotyczące przygotowania hamburgerów - w książce znajdziemy informacje, które pozwolą łatwo zaplanować potrzebne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie oraz podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów - w poradniku znajdziemy niebanalne receptury na nietypowe hamburgery oraz przepisy na połączenie doskonałe – sosy i ziemniaki - publikacja zawiera przepisy, z których chętnie skorzystają również wegetarianie - dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości
Okładka książki Kurpiowskie jadło i obyczaje

40,01 zł 27,53 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,53 zł

Fafernuchy, mędrzyki, zupa piwna, hreczuchy, rejbak, parzybroda, prażucha, makagigi to tylko niektóre z 39 tradycyjnych potraw kurpiowskich, których przepisy znajdzie czytelnik w najnowszej książce z serii „Polskie smaki Mikołaja Reya”. Mikołaj Rey podczas swoich gastronomicznych wędrówek dotarł na Kurpie dzięki pani Katarzynie Chętnik, wnuczce Adama Chętnika, etnografa związanego z Kurpiami. Przepisy zawarte w tej książce to sposób na życie Kurpiów i tradycja smacznego jedzenia. Oprócz przepisów na kurpiowskie tradycyjne potrawy czytelnik znajdzie tu również opowieści Adama Chętnika związane z kurpiowskimi obyczajami, również kulinarnymi. Adam Chętnik był Kurpiem, a jednocześnie jako etnograf prowadził zapiski z odwiedzin u gospodarzy. Pisał o tym, co widział, co jadał, co podawano i przy jakich obrzędowych okazjach. Był człowiekiem nieprzeciętnym, o wszechstronnych uzdolnieniach i szerokich zainteresowaniach: etnograf, muzealnik, działacz społeczny i polityczny. Z wielkim zamiłowaniem badał kulturę kurpiowską, napisał wiele książek poświęconych Kurpiom Puszczy Zielonej. Założył Skansen Kurpiowski w Nowogrodzie.
Okładka książki Koktajle spalające tłuszcz

33,00 zł 17,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,85 zł

Koktajl spalający tłuszcz może zmienić życie, od otyłości do szczupłości, od zmęczenia do energii, od lenistwa do dynamiczności, od zmienności nastrojów do radości. A przy tym można go błyskawicznie przygotować. Tylko kilka minut potrzeba, by zdobyć bilet wstępu do lżejszego, zdrowszego życia. To najłatwiejsza droga do wymarzonej figury. Każdego ranka wypijamy pyszny turboodchudzający napój – a organizm przestawia się na spalanie tłuszczu. Odbiorcy - osoby, które chcą bez wysiłku schudnąć a przy tym zyskać energię i dobry nastrój - wszyscy, którzy chcą osiągnąć wymarzoną figurę - świadomi konsumenci, którzy stawiają na spalacze tłuszczu w postaci turboodchudzających smoothies do samodzielnego przygotowania Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - dzięki temu poradnikowi można zdrowo i pysznie pozbyć się nadmiaru kilogramów za sprawą optymalizacji metabolizmu energetycznego - można wybrać najlepsze i najskuteczniejsze składniki na smoothies wspomagające odchudzanie - oraz szybko zamienić mnóstwo przepisów, od łatwych po wymyślne, na pyszne koktajle dodające energii
Okładka książki KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu

59,99 zł 31,19 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,19 zł

Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu – pomostu łączącego Europę z Azją. Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja – Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkali, chrupiące chaczapuri, aromatyczna doszorwa, a na deser słodka pachlawa. Na liście składników dorodne bakłażany, soczyste pomidory, górskie sery, dojrzałe arbuzy, winogrona i mnóstwo orzechów. Wśród proponowanych przez Olię przepisów znajdzie się wiele ciekawych pozycji dla wegetarian, ale też dla mięsożerców.
Okładka książki Kraina smaku w pojemniku

23,80 zł 20,42 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,42 zł

* 110 przepisów * Idealne lunch boxy * Nie ma na co czekać! Zrób sam swój posiłek * Wiesz co jesz!
Okładka książki Zioła w leczeniu chorób cywilizacyjnych

39,90 zł 26,93 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,93 zł

Zatrucia toksynami, alergie, choroby serca, otyłość, cukrzyca, nowotwory, depresje, zaburzenia snu, zespół przewlekłego zmęczenia – to niewątpliwie przypadłości cywilizacyjne. To jak żyjemy, co jemy i w jakim środowisku ma zasadniczy wpływ na nasze zdrowie. A że żyjemy na ogół szybko, oddychając przy tym zanieczyszczonym powietrzem i na ogół nie zwracając uwagi na jakość naszych posiłków – chorujemy. Truizmem jest stwierdzenie, że wielu chorób można by uniknąć, prowadząc higieniczny tryb życia. Co jednak zrobić, kiedy już się pojawią? Autorka proponuje leczenie ziołami, wykazując się ich niezwykłą znajomością. Równocześnie wyjaśnia ich wpływ na nasz organizm i załącza gotowe receptury.
Bestsellery
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,42 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj