ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki
-
Autor: Green Fern
- ISBN: 978-83-280-5131-7
- EAN: 9788328051317
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Buchmann
- Format: 14.1x19.9
- Język: polski
- Seria: zielona seria
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,68złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,68 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.