
Air Fryer. 28 dni na talerzu
28 dni na talerzu
-
Autor: Joanna Zielewska
- ISBN: 978-83-8250-529-0
- EAN: 9788382505290
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Ringier Axel Springer
- Format: 240x165x14mm
- Język: polski
- Liczba stron: 164
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
22,73złCena detaliczna: 39,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,73 zł
Nawet z przygotowaniem bardziej wymyślnego posiłku radzi sobie szybciej niż patelnia czy piekarnik. Podpowiada, pilnuje temperatury, nie dymi. Potrzebuje jedynie gorącego powietrza, by stworzyć danie aromatyczne, soczyste, chrupiące. Co ważne, zatrzyma w nim również więcej składników odżywczych, ponieważ tak właśnie działa krótka obróbka termiczna. Frytki czy inne fast foody, do których mamy słabość, przyrządzi w lżejszej wersji. A jeśli metabolizm nam się pogubił i wskazana jest konkretna dieta? Nie ma problemu. Air fryer jest przyjazny insulinoopornym i diabetykom, nadciśnieniowcom oraz osobom o wrażliwych jelitach. Ułatwi odchudzanie i pilnowanie niskiego indeksu glikemicznego, stosowanie diety DASH, keto oraz innych, w których liczy się mało przetworzone i apetyczne jedzenie. W tej książce znajdziemy czterotygodniowy jadłospis. Każdy dzień to odkrywanie możliwości air fryera. To aż 107 posiłków na śniadanie, lunch i kolację, a także dodatki do dań. Są też ciasta i inne słodkości - bez cukru. Jeśli więc krzątanie się w kuchni nie jest naszą ulubioną formą spędzania czasu, a chcemy jeść zdrowiej, docenimy air fryera. Pozwólmy mu się wykazać.