Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
To starannie opracowany poradnik żywieniowy dla osób zmagających się z wysokim poziomem cukru. Zawiera pomysły na zdrowe i pożywne dania w rozsądnych porcjach. Ta bestsellerowa książka kucharska pomoże każdemu dobrać kompletny plan posiłków na cały dzień. Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie. Książka pozwala w łatwy sposób dokonać ważnych, prozdrowotnych zmian w życiu. Podsuwa prostą metodę organizowania sobie codziennej dawki kalorii (od 1200 do 2200), w postaci wybornych posiłków i przekąsek. Odbiorcy - osoby, które chcą obniżyć swoje ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu i glukozy - osoby cierpiące na cukrzycę - wszyscy, którzy chcą poczuć się lepiej i stracić na wadze Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera wszelkie informacje dotyczące zdrowego odżywiania - podana wiedza pozwala porównać liczbę kalorii i zawartość węglowodanów, błonnika, tłuszczów i sodu w różnych rodzajach dań - dzięki książce można nauczyć się czytać etykietki na produktach spożywczych i wybierać zdrowsze pokarmy - poradnik zawiera opis przygotowania 70 kompletnych dań, 100 przepisów kulinarnych oraz ponad 100 pomysłów na drobne przekąski - informacje zawarte w książce opatrzone są pięknymi fotografiami
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle i bestsellerów książkowych.
Znajdziesz w niej 365 przepisów na fit koktajle. Każdy z nich to prawdziwa bomba witaminowa oraz obfitość składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na Twoją przemianę materii.
W książce m.in. przepisy na koktajle:
• naturalnie wspomagające odchudzanie,
• ograniczające tycie i osłabiające łaknienie,
• przyśpieszające metabolizm,
• antycellulitowe,
• fit smoothiebowls, czyli podbijające Amerykę i Europę miski koktajlowe.
Odchudzanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne!
365 koktajli do wyboru. Każdy o spektakularnej mocy! Każdy idealny dla Ciebie. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie!
„Proste, ale niebanalne przepisy na smaczne koktajle na bazie owoców i warzyw, które – zgodnie z Piramidą Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej – powinny stanowić podstawę codziennego jadłospisu. Duża porcja pomysłów pełnych witamin i składników mineralnych!”
(dr n. o zdr. Angelika Staszewska – specjalistka w zakresie dietetyki i psychodietetyki, konsultantka merytoryczna książki)
„Mając pod ręką tę książkę, dieta nie kojarzy się z rezygnacją z pysznych deserów. Możemy zajadać się Malinową Rozkoszą czy Lodami z Czarnych Porzeczek, a na drugie śniadanie wypić Koktajl Czekoladowo-Śliwkowy. Książka stanowi świetne wsparcie w świadomym dbaniu o siebie. Pomaga budować satysfakcjonujące, codzienne życie”.
(Katarzyna Rada – redaktor naczelna CzytajSklad.com)
„Najlepsza broń w walce o szczupłą sylwetkę. Bez cukru, bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku. Koktajle, które tu znajdziesz, przyspieszą metabolizm, pomogą pozbyć się cellulitu i ujędrnią ciało. Świeże smaki, proste przepisy i zaskakujące połączenia. A fenomenalne smoothie bowls, czyli bijące rekordy popularności w Europie i w Stanach Zjednoczonych miski koktajlowe, zachwycą eksplozją kolorów i smaków!”
(Katarzyna Krupka – wydawca WP abcZdrowie, Wirtualna Polska)
Jeśli uważasz, że epidemia otyłości jest jednym z najpoważniejszych problemów ludzkości, to... masz całkowitą rację. W niektórych grupach społecznych osoby o właściwej wadze stanowią wyraźną mniejszość. Równocześnie nadwaga i otyłość przekładają się na liczne schorzenia i ciała, i ducha. Poczucie, że jest się gorszym, brzydkim i nic nie wartym, jest równie szkodliwe, jak choroby serca, naczyń krwionośnych i stawów. Niestety, pozbycie się nadmiaru kilogramów i utrzymanie zgrabnej sylwetki jest niezwykle trudne. Mimo opracowania tysięcy odchudzających diet i preparatów problem otyłości wciąż nęka setki milionów ludzi.
Z tej książki dowiesz się, jak schudnąć skutecznie i bez efektu jojo. Dzięki połączeniu zdobyczy nauki o mózgu i odkrycia, co blokuje nasz wewnętrzny mechanizm utrzymania właściwej wagi ciała, udało się skonstruować holistyczny program uwzględniający specyficzne funkcje mózgu i likwidujący problem "braku silnej woli". Naucz się czterech prostych zasad Bright Line Eating, zmień podejście do jedzenia i poznaj niezwykle ciekawą filozofię odżywiania się. Bez trudnych wyrzeczeń, bez wyniszczającej samokontroli schudniesz, odzyskasz zgrabną sylwetkę i zdrowie. Wreszcie spełnisz swoje marzenie: będziesz szczupłym, szczęśliwym i wolnym człowiekiem!
Jaka pyszna dieta!
innowacyjny przepis na zakwas
chleb bez grama drożdży
jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
zupełnie nową oprawę graficzną
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Weronika Madejska - rocznik 1996, obecnie studentka kulturoznawstwa. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu. Bez wyrzeczeń oraz książki z przepisami na bezglutenowe słodkości Słodkie sekrety. Jej pierwsze przepisy są efektem jej własnych zmagań z nietolerancją glutenu, ale w odpowiedzi na potrzeby Czytelników Weronika coraz częściej proponuje receptury bez innych alergenów. Prowadzi warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnym, zupełnie bezglutenowym lokalu z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i dobrą kawą.
Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny.Patrick Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań związanych z cukrzycą nawet stracił wzrok). Testując na sobie wiele terapii, odkryli, że w walce z chorobą doskonałe rezultaty daje dieta LCHF (mało węglowodanów, dużo tłuszczy) i wprowadzenie do codziennego menu fasoli, a raczej zawartej w niej skrobi opornej, która znacząco obniża poziom cukru we krwi.Autorzy wyjaśniają zasady opracowanego przez siebie sposobu odżywiania, podają przepisy i obalają wiele mitów dotyczących diety LCHF. Opisują też przypadki osób, którym zmiana diety pomogła poradzić sobie z nadwagą, złym samopoczuciem i objawami choroby.To niezbędny poradnik nie tylko dla diabetyków, ale również dla osób znajdujących się w grupie ryzyka. Podejmij walkę i wygraj z cukrem!
Najbardziej energetyczna książka roku!Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji?Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych.To ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych.Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny. W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów.To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci.To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni.Julita Bator autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017).
Pierwsza w Polsce książka o raku piersi, która łączy trzy perspektywy: historię pacjentki, doświadczenia lekarki specjalizującej się w onkologii klinicznej oraz fachową wiedzę dietetyczki. Dzięki ich współpracy w książce znalazły się:
• dieta pomocna nie tylko w trakcie leczenia, lecz także po jego zakończeniu, a dodatkowo wiele wspomagających organizm przepisów,
• rzetelna wiedza medyczna o procesie chorobowym i terapiach onkologicznych oraz reakcjach organizmu, z którą łatwiej przejść przez kolejne etapy leczenia,
• praktyczne porady onkopacjentki i jej indywidualna historia walki z rakiem.
"Ta książka powstała także dla ciebie. Może jesteś na początku swojej wędrówki ku zdrowiu, może w połowie, a może kończysz leczenie. Może to tobie potrzeba wsparcia, a może to ty chcesz pomóc komuś bliskiemu – babci, mamie, córce… wesprzeć je w przechodzeniu przez trudny proces leczenia, poprawić ich samopoczucie i kondycję organizmu, podpowiedzieć pomysły na zdrowe potrawy. Mam nadzieję, że nasz poradnik ci w tym wszystkim pomoże. Pamiętaj, z rakiem trzeba walczyć, można wygrać tę walkę i cieszyć się życiem!"
Iwona Xiężopolska-Krzyżańska
"Rak to skomplikowana i wieloaspektowa choroba, zatem wyleczenie go wymaga wielokierunkowego podejścia. (...) Ale dziś bardzo dużo już o niej wiemy i ważne jest, aby chociaż część tej wiedzy miały także pacjentki, bo to pozwala na wspólną świadomą walkę o odzyskanie zdrowia. Przekazanie ci podstaw wiedzy o raku piersi jest moim zadaniem. Ponieważ w trakcie choroby zetkniesz się zapewne z różnymi informacjami, ważne jest, abyś miała solidną bazę. Dzięki temu skrótowe terminy medyczne nie będą czymś enigmatycznym, a ty unikniesz zagubienia".
lek. Katarzyna Borkowska - Mękarska
Od lat zajmuje pierwsze miejsce w rankingach diet, bo Dieta DASH to nie tylko odżywianie, to również terapia, która pozwala skutecznie obniżyć ciśnienie tętnicze i bardzo ważny element profilaktyki chorób związanych z nadciśnieniem.
Oprócz ograniczenia spożycia soli wystarczy zmienić dotychczasowy styl odżywiania, opierając się na kilku bardzo prostych założeniach. Tajemnicą tego programu żywieniowego nie są bowiem kalorie czy odpowiednie połączenia składników, lecz produkty, które pozwalają uregulować ciśnienie.
W tej książce kucharskiej przedstawiamy sprawdzone przepisy na pyszne potrawy DASH, które opierają się na różnorodnych składnikach takich jak: pełne ziarno, nabiał, warzywa i owoce, ryby i chude mięso, strączki, nasiona i orzechy.
Dlaczego warto jeść warzywa? Bo stanowią doskonałe, naturalne źródło witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Zawierają dużo wody i błonnika pokarmowego, co sprawia, że są niskokaloryczne. Pełnią ważną rolę w profilaktyce wielu chorób. Ta książka zawiera informacje o dobroczynnym wpływie warzyw na zdrowie, ich leczniczych właściwościach, zastosowaniu w medycynie, kuchni i kosmetyce. Każdy, komu drogie jest własne zdrowie i osób mu bliskich oraz chce wzbogacić swą wiedzę z zakresu zdrowego żywienia, powinien sięgnąć po ten poradnik.
Książka zawiera 100 najważniejszych pytań zadawanych przez osoby, które przeżyły udar oraz członków ich rodzin. Każde z nich zostało opatrzone odpowiedziami czołowych lekarzy i terapeutów.Autorzy wyjaśniają kompleksowo, a przy tym zrozumiale:co to jest udar i kto jest zagrożony?jaka jest najlepsza dieta dla osoby, która go przeżyła?w jaki sposób terapia grupowa jest porównywana z terapią indywidualną?czego pacjent powinien szukać u terapeuty?ile czasu zajmie powrót do zdrowia i jak chorzy mogą zmaksymalizować efekty rekonwalescencji?co można zrobić, aby zapobiec kolejnemu udarowi?Skutki udaru można cofnąć!
W każdej polskiej rodzinie jest przynajmniej jedna osoba, u której wykryto cukrzycę, a u następnych osób zostanie ona wykryta w najbliższych kilku latach. Jest to schorzenie przewlekłe, które nie daje wczesnych sygnałów ani objawów. Diagnozuje się je wtedy, gdy stężenie cukru we krwi w pomiarach na czczo i po posiłku odbiega od fizjologicznych wartości. metod zapobiegania i leczenia tej choroby jest kilka. Na początku może to być tylko mniejsze spożycie cukrów łatwo przyswajalnych, w zaawansowanym stadium – dieta i leki obniżające stężenie cukru we krwi lub dieta i iniekcje insuliny. W tej chorobie cukier, niestety, nie krzepi.
Autorzy w przystępny sposób starali się przekazać najważniejsze informacje nie tylko o istocie cukrzycy, jej przyczynach, powikłaniach oraz metodach leczenia farmakologicznego, lecz także o tym, jak należy się prawidłowo odżywiać już po ujawnieniu się choroby. Wiedza na ten temat ułatwi każdemu choremu przyzwyczajenie się do koniecznych ograniczeń i zaakceptowanie ich. Pacjenci z dobrze uregulowaną cukrzycą to osoby w pełni sprawne, wykonujące swoje codzienne obowiązki zawodowe i społeczne, realizujący swoje pasje. Warto więc o swojej chorobie wiedzieć jak najwięcej!
Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitachZnany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.* Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?* Jak stres wpływa na brzuch?* Co uszczęśliwia jelita?* Na czym polega cukrowy blues?* Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?* Które superprodukty ukoją ciało i duszę?Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej.
Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.
Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych.
Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.
Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.
Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.
Poradnik zawiera praktyczne wskazówki dotyczące badań profilaktycznych, diety prowadzącej ku zdrowiu, metod leczenia nowotworów, skutków ubocznych kuracji medycznych, samoleczenia krok po kroku oraz wizualizacji. Autorka opisuje m.in. przyczyny nowotworów, rodzaje nowotworów złośliwych i ich objawy, etapy wiodące ku chorobie i zdrowiu, podaje porady na każdy dzień, cenne wskazówki dla rodziny pacjenta.
Książka przedstawia ogromny wpływ właściwego odżywiania na zdrowie człowieka, zapoznaje i przestrzega przed złymi nawykami żywieniowymi oraz wykazuje rodzaje niebezpiecznych grup produktów. W treści, w możliwie najprostszy sposób opisana została podstawowa, niezbędna i możliwie najbardziej aktualna obecnie, wiedza na temat żywności i potrzeb ludzkiego organizmu w tym zakresie. Intencją autora było nie tylko przekazanie niezbędnych informacji o odżywianiu, ale przede wszystkim wykazanie za pomocą zamieszczonych przykładów i analiz, że stosując jedynie właściwą dietę możemy zaopatrzyć organizm we wszystkie niezbędne mu do zachowania długiego zdrowia składniki. Zamieszczona w książce dieta powinna stać się podstawowym kierunkowskazem sposobu odżywiania w większości domów. Nie wymaga ona radykalnych zmian w sposobie przygotowywania posiłków i dobierania składników, ale została przez autora w pełni uzasadniona za pomocą zamieszczonych obliczeń.
Książka skierowana do osób poszukujących sposobu na zdrowe odchudzanie oraz jest niezbędna dla wszystkich zainteresowanych zdrowym trybem życia.
Skuteczny sposób na zdrową cerę niezależnie od wieku
Cera Joanny jest poszarzała i pozbawiona blasku, a skóra Alicji straciła jędrność i staje się sucha. Problemy z cerą ma większość kobiet. Jak temu zaradzić?
Izabela Lenartowicz – światowej sławy lekarz – udziela sprawdzonych porad na temat leczenia i pielęgnacji cery, kosmetyków i zabiegów medycznych.
To skuteczny program w walce z powszechnymi problemami skóry. Przekonasz się, jak wyleczyć AZS, jak pozbyć się trądziku, jak przywrócić jędrność skórze po trzydziestce oraz jak poradzić sobie z przebarwieniami i cerą naczynkową.
Ponadto dowiesz się, jak cera zmienia się z wiekiem, które kosmetyki zawierają w swoim składzie probiotyki, jak pielęgnować skórę męską, kiedy warto zrobić mikrodermabrazję i o co chodzi z mezoterapią.
To BIBLIA ZDROWEJ CERY, w której znajdziesz wskazówki na temat diety i stylu życia, poznasz działanie hormonów oraz wpływ psychiki na skórę.
Obowiązkowa pozycja, dzięki której zyskasz nie tylko zdrową skórę, ale także pewność siebie i większe poczucie własnej wartości.
Biogram:
Izabela Lenartowicz – światowej sławy lekarz, osobowość Who is Who, członkini World Society i Federacji WORLDCOB, laureatka nagród: Anioł Medycyny, „The Bizz”, Perły Medycyny i Laur Pacjenta, właścicielka kliniki medycznej. Słynie z holistycznego podejścia do pacjentów.
Po prostu. Bez spinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku.
Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki, zupy, sałatki i przekąski nie wymagają skomplikowanych technik gotowania, a składniki można znaleźć w sklepie na rogu. Każdą z potraw można zmienić na wersję wegańską i bezglutenową. Każda pozwala na niekończące się wariacje kulinarne – ponieważ nadwyżkę tego, co zostało z poprzedniego dnia, z powodzeniem można wykorzystać w nowej, oszałamiającej potrawie. Na przykład jeśli z zupy imbirowo-grochowej zostało wam trochę imbiru, możecie zrobić marchew macerowaną w imbirze. Albo jeśli zostanie wam sałatki ze szmaragdowego ogrodu, możecie ją wykorzystać w tęczowym hummusie. Albo jeśli z polenty z buraczanymi wstążkami i pesto z rukoli zostanie wam pesto, możecie położyć je na kanapki z chleba razowego i przykryć jajkiem sadzonym.
Ta piękna książka – pełna smacznych zdjęć – udowadnia, że gotować można z radością, a nie w pocie czoła. Że nie jest to droga przez mękę.
Sarah Britton jest uznaną dietetyczką holistyczną (CNP), pisarką i fotografką. Stworzyła niezwykle popularnego bloga kulinarnego mynewroots.org, który ma ponad dwa miliony odsłon miesięcznie i odwiedzają go czytelnicy z całego świata. W 2014 roku dostał nagrodę dla najlepszego bloga kulinarnego od magazynu „Saveur”. Rok później wydała książkę My New Roots, która ukazała się w Marginesach w 2016 roku.
Sarah wystąpiła w TedTalks, prowadzi seminaria z żywienia i warsztaty w całej Ameryce Północnej i Europie, brała udział w licznych projektach kulinarnych, a także pojawiała się w wielu czasopismach, takich jak „O” Oprah Winfrey czy „Whole Living”.
Sarah, po kilku latach mieszkania w Kopenhadze, wraz z mężem i synem wróciła do Kanady
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
– przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
__
„Wegańska Spiżarnia” podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?