Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Do wywaru trafia tylko to, co najlepsze, bowiem z niego powstanie potem wiele różnych, pysznych i zdrowych zup. Mamy wybór między wywarem mięsnym, rybnym albo warzywnym czy grzybowym. Jak mądrze wykorzystać zupy? Jest to naprawdę bardzo proste: gotujemy duży garnek wywaru – i łyżka po łyżce nasz organizm przestawia się na odtruwanie, spalanie tłuszczu i nową energię. Odbiorcy - osoby, które chciałyby zregenerować jelita, zlikwidować stany zapalne oraz obudzić układ odpornościowy - wszyscy potrzebujący pomocy w odchudzaniu: zupa tłumi ataki wilczego apetytu, syci i przestawia przemianę materii na spalanie tłuszczu - ci, którzy dzięki zupom chcą dostarczać organizmowi energię i zyskać dobry nastrój na cały dzień Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - można przeprogramować bakterie jelita na szczupłość, kości i stawy na zdrowie, a komórki immunologiczne na aktywność - poradnik pozwala odtruć i wzmocnić organizm dzięki programowi oczyszczania organizmu, który łatwo wkomponować w codzienne życie - zawiera przepisy na pyszne dodatki do zup, które w naturalny sposób wzmacniają organizm - książka przybliża smakowite dania, począwszy od oryginalnego przepisu na wywar na kościach poprzez wegański wywar grzybowy aż po wietnamską zupę pho
Czy zwierzęta idą do nieba, a jeśli tak, to gdzie są, gdy my jesteśmy w czyśćcu?Czy jedzenie mięsa w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, sobotę i niedzielę to grzech i dlaczego? A co z rybami?Rolnicy, ekolodzy, myśliwi i księża: jak poukładać na nowo nasze relacje z resztą Stworzenia?Nowa książka Szymona Hołowni, przyjaciela dwóch cudownych psów: Grafita i Żelki, zaskakuje, inspiruje i odkrywa prawdziwą miłość, wierność i uczciwość boskich zwierząt.
Dieta śródziemnomorska jest jedną z najlepiej zbadanych naukowo diet na świecie. Badania wielokrotnie wykazały, że jest to idealna dieta dla zdrowego serca. Ponadto zapobiega cukrzycy i zespołowi metabolicznemu (a także niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby, otyłości brzusznej, insulinooporności), niektórym nowotworom oraz chorobom Alzheimera i Parkinsona. Jakby tego było mało, z najnowszych badań wynika, że sprzyja długowieczności przez ochronę DNA, a nawet zmniejsza ryzyko depresji.
Dieta śródziemnomorska od tysięcy lat jest kluczowym elementem zdrowego, tradycyjnego stylu życia mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Nie jest to jednak dieta odchudzająca, która narzuca szereg ograniczeń, lecz odpowiedni dosłownie dla każdego zdrowy sposób odżywiania, w ramach którego kładzie się nacisk na to, co można jeść, a nie na to, czego jeść nie wolno. Kuchnia śródziemnomorska opiera się na świeżych produktach, darach ziemi i morza, składnikach z miłością przekształcanych w posiłki spożywane (często z kieliszkiem domowego wina) w gronie przyjaciół i rodziny.
Z książki dowiesz się, dlaczego dieta śródziemnomorska jest zdrowa, oraz znajdziesz
praktyczne wskazówki, jak zastosować ją w codziennym życiu. W pierwszej części Autorka
omawia najnowsze dowody naukowe potwierdzające pozytywny wpływ diety śródziemnomorskiej na zdrowie – ze szczególnym uwzględnieniem korzyści, jakie niosą ze sobą dania wegańskie, dieta opierająca się na produktach roślinnych oraz kontrolowane (przerywane) posty. Natomiast w drugiej części książki czytelnicy znajdą szeroki wybór przepisów na potrawy tradycyjnej kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego (prócz Grecji także Włoch czy Hiszpanii).
Dieta śródziemnomorska Książka kucharska poświęcona jest dobremu jedzeniu – źródłu zdrowia i przyjemności. W książce znajdują się plany posiłków oraz 80 przepisów (wraz z informacjami o wartości odżywczej) na smaczne potrawy, którymi będzie się delektować cała rodzina.
Autor: dr Catherine Itsiopoulos
Redaktorzy wydania polskiego: Danuta Gajewska, Teo Vafidis
z przedmową kardiologa prof. dr hab. n. med. Grzegorza Opolskiego
Opracowany przez zespół specjalistów w dziedzinie Atlas medycyny naturalnej podpowie Czytelnikowi, po jakie popularne naturalne metody leczenia może sięgnąć, by poprawić kondycję swojego organizmu. Poradnik zawiera informacje na temat terapii oddechem (Maria Kerth, psycholog, terapeuta), a także wiedzę z zakresu aromaterapii (Ewelina Pióro-Jabrucka, z Katedry Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW oraz Polskiego Towarzystwa Aromaterapeutycznego), oraz ziołolecznictwa.
Wiesz już zapewne, że klucz do twojego zdrowia i dobrego samopoczucia kryje się w jelitach. Są one domem bakterii, które mają wpływ na twoją wagę, nastrój i układ odpornościowy. Trzymasz w rękach uzupełnienie bestsellera Jelita wiedzą lepiej. Clare Bailey, lekarka, a prywatnie żona Michaela Mosleya, wraz z doświadczoną dietetyczką Joy Skipper zgromadziły w tej książce aż 150 przepisów na zdrowe śniadania, zupy, dania główne, sałatki i kiszonki. Właśnie takie dania wybrałyby jelita, gdyby same mogły o tym decydować. Dowiesz się także: • jakie produkty powinna zawierać spiżarnia przyjazna jelitom, • jak wyrobić w sobie zdrowe nawyki żywieniowe i zaplanować posiłki zgodnie z dietą Michaela Mosleya, • jak wprowadzić w życie program naprawy jelit, by uzdrowić swoje ciało od wewnątrz. Niezależnie od tego, czy cierpisz na zespół jelita drażliwego lub nietolerancje pokarmowe czy po prostu chcesz zacząć lepiej traktować swoją mikroflorę jelitową, ta książka to doskonały przewodnik po zdrowym odżywianiu!
Czy można uniknąć artretyzmu? Czy da się zmniejszyć szkody wyrządzane przez tę poważną chorobę zwyrodnieniową, która corocznie wyniszcza miliony ludzi? Odpowiedź brzmi: tak!
Profesor Marco Lanzetta, lekarz, który jako pierwszy na świecie wykonał przeszczep dłoni, prosto i zrozumiale wyjaśnia zadziwiający sekret: to nie leki ani inwazyjne leczenie, lecz pokarm jest najcenniejszym sprzymierzeńcem w walce z artretyzmem. Po latach badań naukowych profesor Lanzetta opracował innowacyjną metodę polegającą na zdrowym, zrównoważonym stylu życia oraz na doborze i łączeniu pokarmów o właściwościach przeciwzapalnych i leczniczych. Podaje w swojej książce wiele przepisów kulinarnych ułatwiających zaplanowanie menu w taki sposób, aby jedzenie nie tylko leczyło, ale i zachęcało do przestrzegania diety. Proponowane przez niego proste rozwiązanie dietetyczne skierowane jest do wszystkich, którzy chcą mieć zdrowe stawy i zachować radość życia.
Odbiorcy
- osoby cierpiące na artretyzm, chcące łagodzić jego objawy
- wszyscy, którzy chcą mieć zdrowe stawy i szukają skutecznego programu profilaktycznego
Dlaczego warto sięgnąć po tę publikację
- została przygotowana przez wybitnego fachowca – warto zaufać jego wskazówkom
- w przystępny sposób tłumaczy przyczyny artretyzmu i przebieg choroby oraz wyjaśnia, w jaki sposób spożywane pokarmy mogą jej przeciwdziałać
- pokazuje, że dzięki odpowiedniemu odżywianiu nie jesteśmy zdani wyłącznie na leki, które mają wiele efektów ubocznych
- podaje gotowe przepisy, dzięki którym szybko można przygotować zdrowe zupy, drugie dania, przystawki, sałatki, przekąski oraz desery
„Zdrowy tryb życia i sposób odżywiania zalecał będę wedle swoich sił i osądu, mając na względzie pożytek cierpiących, chroniąc ich zaś przed szkodą i krzywdą” – Hipokrates.
Niektóre pokarmy są prawdziwym „cudem Natury” dla naszego ciała. Witamina C, która w dużych ilościach występuje na przykład w cytrynie, zapobiega przeziębieniu i grypie oraz rumieniom słonecznym i zatruciu przez kwas moczowy. Potas zawarty w bananie skutecznie zwalcza syndrom „ciężkich nóg”. Ananas wspomaga leczenie zapalenia mięśni. Pikantna papryczka reguluje ciśnienie i stymuluje krążenie krwi…
Książka zawiera opis 58 leczniczych produktów niezbędnych dla naszego zdrowia.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy interesują się zdrowym odżywianiem
- ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju kuracje zdrowotne
- osoby, które za pomocą zdrowego stylu życia i odpowiedniej diety chcą obniżyć ryzyko chorób przewlekłych
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące 58 produktów leczniczych
- każdy z wymienionych produktów opatrzony jest obszerną notką, w której znaleźć można opis jej właściwości leczniczych oraz przepisy pozwalające na ich wykorzystanie
- można łatwo przygotować preparaty zdrowotne pomocne w różnego rodzaju schorzeniach
Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska.Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych historii i doświadczeń. Mogą z nich korzystać również weganie oraz osoby borykające się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, m.in. chore na celiakię i z nieceliakalną nietolerancją glutenu.Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby z moich przepisów korzystali smakosze lubiący wyzwania. W końcu nie codziennie piecze się ciasto bez mąki albo suszy bezę bez cukru!(Kasia Karus-Wysocka, autorka książki oraz bloga Cook it Lean)Życie powinno być słodkie, najlepiej polane lukrem i udekorowane kolorami. Takie będzie, jeżeli każdego dnia zrobisz coś pysznego z tej książki. Gwarantuję, że z tymi przepisami nie doświadczysz nudy, a prawdziwej eksplozji lekkiego, przemyślanego i nietuzinkowego smaku. Kasia stworzyła dla nas coś absolutnie wyjątkowego teraz musisz tylko zrobić z tego użytek. Zacznij piec, gotować i najważniejsze: nie zapomnij dzielić się tym słodkim dobrem.(Kinga Paruzel)Nie możemy oderwać wzroku od fantastycznych fotografii Kasi! Już samo patrzenie na nie powoduje, że ślinianki pracują intensywniej. Książka zdecydowanie znajduje się w czołówce tych najpiękniejszych i najsmaczniejszych. Dodatkowo jej olbrzymim atutem jest fakt, że proponowane desery są bezpieczne dla osób eliminujących nabiał i gluten. Sprawdzone receptury, bogactwo smaków i propozycja podania składają się na must have dla każdego łasucha.(Alicja i Dawid Białowąs Barbell Kitchen)
Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów ze szczypiorkiem, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne desery, jak choćby lody bazyliowe z awokado.A wszystko z warzyw i owoców ponieważ to one chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi, służą zdrowiu i są podstawą dobrze zbilansowanej diety. W praktyce oznacza to, że powinny stanowić połowę tego, co jemy. Niestety jest ich wciąż za mało na talerzach dzieci i dorosłych. Szczególnie kłopotliwe są warzywa, których dzieci często nie chcą jeść. Rodzice którzy sami często mają z nimi kłopot i sięgają po nie niechętnie pytają, co zrobić, aby to się zmieniło.Ta książka pomoże rozwiązać warzywny problem i wprowadzić je do rodzinnego menu. Znajdziecie tu ponad 80 przepisów na proste, zdrowe i kolorowe dania z warzywami w roli głównej. Ale nie tylko. Są porady, co zrobić, aby rozkochać się w zieleninie oraz jak gotować, aby dania były atrakcyjne dla małego i dużego smakosza.Nie do przecenienia jest wprowadzenie napisane przez dietetyczkę Małgorzatę Desmond, która jasno i precyzyjnie w oparciu o najnowsze wyniki badań wyjaśnia wpływ diet opartych o produkty roślinne na zdrowie w dzieciństwie i życiu dorosłym.Magda Gembacka psycholog społeczny, propagatorka zdrowego odżywiania, zafascynowana medycyną żywienia i dietetyką, autorka książki Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu. Od 8 lat prowadzi blog ammniam.pl na którym dzieli się przepisami na zdrowe roślinne dania dla małych i dużych. Prowadzi warsztaty kulinarne grupowe i indywidualne, na których uczy roślinnego gotowania opartego o produkty naturalne i nieprzetworzone. W kuchni uwielbia eksperymentować i szukać nowych połączeń. Uzależniona od zielonych koktajli, pierogów i czekolady. Oprócz gotowania jej pasją jest fotografia kulinarna. W wolnym czasie biega, jeździ na rowerze i czyta książki. Prywatnie żona, mama Kacpra i Karoliny.
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci w wieku od 4 miesięcy do 3 lat!
Ikony z informacjami dla mam alergików
Przejrzysty layout ułatwiający poruszanie się po książce
Zapewnij swojemu maluchowi najlepszy start w życiu, karmiąc go według prostych przepisów stworzonych przez Shazi Visram – założycielkę i dyrektor generalną Happy Family Organics, jednej z najszybciej rozwijających się firm promujących ekologiczną żywność w USA, a także Cricket Azimę – założycielkę i dyrektor generalną Creative Kitchen oraz słynną szefową kuchni. Książka kucharska Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców w nowoczesny, rozsądny i przystępny sposób zapoznaje z promowanymi przez Shazi zasadami odżywiania dzieci od czwartego miesiąca do trzeciego roku życia. Znajdziesz tu ponad siedemdziesiąt łatwych przepisów opartych na doskonałych, naturalnych składnikach.
Your guide to French beauty lets you in on . . .
· Essential advice on how to make simple changes to your beauty habits, from the correct way to wash your hair to the vital items no make-up bag should be without.
· How to give your skin a healthy glow in just a few simple steps.
· Advice for women of all ages, Jeunesse, Plenitude and Maturite, to ensure energy, confidence and happiness.
· Which self-tanners to use and how to apply for a beautiful, healthy, summer tan.
· The four pillars of French wellness: food, posture, exercise and movement you need and dormez-vous.
· And much more . . .
Clémence Von Mueffling draws on her family's wisdom and passion to show how you can achieve effortless French beauty at any age.
Filled with tips, intimate anecdotes and expert interviews, Ageless Beauty is sure to become every woman's definitive beauty guide.
W twoich jelitach żyją miliardy dobrych bakterii, które bezustannie rozmawiają z systemem odpornościowym. Jeśli zadbasz o nie, będą się mnożyć, rosnąć i bronić cię przed złymi bakteriami, które wywołują nietolerancje, alergie i inne problemy jelitowe. Dowiedz się, jak zapewnić przyjaznym mikrobom komfort i poczuj się zdrowo!
W tej książce znajdziesz niezbędne do tego odpowiedzi na kluczowe dla zdrowia twoich jelit pytania:
– jakie pokarmy lubią dobre bakterie;
– czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej i jak z nimi żyć;
– jak intensywny sport wpływa na pracę jelit;
– czym jest FODMAP, laktoza, fruktoza i co ma z tym wspólnego zespół nieszczelnego jelita;
– co jeść przy różnych typach nietolerancji pokarmowych;
– jak odbudować przyjazną florę bakteryjną w jelitach i czuć się lepiej po jedzeniu.
Pobudź swoje życie wewnętrzne do zdrowia!
__
O autorze
Dr Marie-Andrée Auquier – doktor medycyny ogólnej, homeopatka i akupunkturzystka. Na co dzień wykłada w Akademii Sofrologii w Paryżu.
JESTEŚ MASZYNĄ NA BAKTERIE. NAUCZ SIĘ CZERPAĆ Z TEGO KORZYŚCI I CIESZ SIĘ ENERGIĄ PŁYNĄCĄ Z BRZUCHA.Wiedzą, kiedy pierwszy raz się całowaliśmy i jak często korzystamy ze zmywarki. Biliony bakterii, grzybów i wirusów 2 kg mieszkańców, których każdy z nas wszędzie ze sobą nosi.Są na każdym kawałku naszego ciała, a największą metropolię zbudowały w naszych jelitach. Uczeni uważają, że to najbogatszy ekosystem na Ziemi! Tak jest w nas, a nie w Puszczy Amazońskiej.Lista zadań, które naukowcy przypisują żyjącym w nas mikroorganizmom, nieustannie się wydłuża. Niektórzy twierdzą nawet, że człowiek nie do końca decyduje o tym, kim jest i co robi. Armia mikroorganizmów też ma swoje zdanie i potrafi na nas wpływać.To mogą być przesadzone oceny, ale prawdą jest, że bez tych niewidocznych gołym okiem przyjaciół byśmy zginęli. Jeśli nasze bakterie chorują, choruje też nasze ciało. Bez dobrych mikrobów nie uda nam się uniknąć najczęstszych chorób, poradzić sobie ze skutkami stresu ani nawet schudnąć.
Przebadany klinicznie, rewolucyjny program żywieniowy wydłużający życie, chroniący przed otyłością i chorobami cywilizacyjnymi.Jaki jest sekret długiego życia w zdrowiu?Na to pytanie odpowiada Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy specjalista w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności.W książce przedstawiającej najnowsze i najważniejsze odkrycia nauki w dziedzinie odżywiania przedstawia autorską, łatwą do wprowadzenia dietę, zbliżoną do śródziemnomorskiej i nawiązującą do znanej we wszystkich kulturach tradycji okresowych postów. Jej stosowanie opóźnia starzenie i chroni przed współczesnymi chorobami cywilizacyjnymi, takimi jak schorzenia układu krążenia, cukrzyca, nowotwory czy Alzheimer.Międzynarodowy bestseller, w samych Włoszech sprzedało się już ponad 350 tysięcy egzemplarzy książki, która od 2016 roku zajmuje pierwsze miejsce na listach najlepiej sprzedających się poradników.
Micromastery is the inspiring new way to approach any kind of challenge or skill. With this simple, accessible technique you can get a grip on new subjects quickly, then experiment and grow.
Whether it's making a perfect soufflé, painting a door or lighting a fire -- just three of the thirty nine little skills this book will teach you -- you'll find that cultivating micro areas of expertise is life-changing. Become a fearless learner, spot more creative opportunities, and improve your brain health and wellbeing.
Start small. Start specific. But start - and you'll be on the path to mastery.
Bez glutenu. Bez cukru. Bez nabiału*.
Znacie to? Jeśli nie, to macie wyjątkowe szczęście – albo wszystko jeszcze przed wami.
Hanka Ciężadło – mama bliźniaków z dietetycznym wyrokiem – idzie w swojej kuchni na wojnę: udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać pasma wyrzeczeń, a dieta nie ma absolutnie nic wspólnego z nudą.
To survival. Będzie się działo!
Jak wytłumaczyć babci, że nie możemy jeść chleba naszego powszedniego?
Jak – bez ofiar w ludziach – przetrwać imprezę, na której podano wyłącznie zakazane produkty?
Czy tort bez mąki, jajek i cukru w ogóle liczy się jako urodzinowy?
W jaki sposób przygotować małego alergika na kilkudniowy szkolny wyjazd?
Doskonałe przepisy oraz porady na różne okazje. Przetestowane i zatwierdzone przez Damiana i Dominika – a jak wiadomo, własne dzieci to najsurowsi krytycy pod słońcem.
Książka do gotowania i do czytania!
*Uwaga!
Produkt może zawierać więcej niż śladowe ilości orzeszków, ziaren i przekornego optymizmu :)
Odkąd trzy lata temu schudłam 30 kg – całkowicie zmieniłam swoje podejście do jedzenia i samo jedzenie. To, że jestem fanką postów i detoksów przeprowadzanych raz na kilka miesięcy, już chyba wszyscy wiedzą. One i zbilansowana dieta pozwalają mi żartować z efektu jo-jo i nadal cieszyć się moją spektakularna metamorfozą. Ale żeby „prowadzić się” jeszcze lepiej, zdrowiej i efektowniej, nauczyłam się wyciskać z wszystkiego co najlepsze. Z życia, z dnia i w końcu z warzyw i owoców. Robienie soków to moja ulubiona gra w kolory. Chcesz poznać jej zasady? W tej książce razem z moją przyjaciółką Martą Kordyl dzielimy się z Wami przepisami na 100 pysznych, zdrowych, energetycznych soków i koktajli, które codziennie „dają nam kopa”, poprawiają humor i wzbogacają nasze posiłki. Przepisy podzielone są na pory roku i cele, które chcemy osiągnąć np. oczyszczenie, wyciszenie, poprawienie odporności – albo moja ulubiona kategoria – ale to dobre. Zapraszamy do wspólnej zabawy i skoku na bombę witaminową.
Lektura obowiązkowa dla każdego, kto chce wyglądać młodo i cieszyć się pełnią życia!
Kody młodości to książka o tym, jak się odżywiać, jak ćwiczyć i w ogóle jak żyć, by zachować zdrowie i młodzieńczy wygląd, a nawet cofnąć swój zegar biologiczny.
Doktor Marek Bardadyn, jest ekspertem w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania, twórcą zdobywającej wielu zwolenników diety strukturalnej. Jest autorem wielu publikacji medycznych i bestsellerowych książek Odchudzanie weekendowe i Odchudzająca książka kucharska. Jego autorskie rubryki porad medycznych w poczytnych czasopismach i programy telewizyjne cieszą się ogromną popularnością.
Z jego porad korzystają gwiazdy show-biznesu, znani politycy i sportowcy z całego świata.
Przedstawiona w tej książce metoda wzmacniania, regeneracji i odmładzania organizmu człowieka jest rezultatem doświadczeń wynikających z wieloletniej praktyki lekarskiej autora, między innymi w dziedzinie medycyny sportowej i anti-aging.
drbardadyn.com
Drogi Czytelniku, Nieznajomy, Przyjacielu, jeśli trzymasz w dłoniach Smakoterapię 2, śmiem podejrzewać, że wiesz już o mnie co nieco. Jeśli jednak nie wiesz, zapraszam Cię serdecznie, abyś zajrzał do pierwszej, bestsellerowej Smakoterapii oraz na stronę Smakoterapia.pl. Znajdziesz tam historię rewolucji kulinarnej, która narodziła się z miłości do dziecka z licznymi alergiami, a wyrosła na inspirację dla wszystkich poszukujących prostych przepisów roślinnych, bez glutenu, nabiału i cukru. W jej kontynuacji pochylam się nad tym, od czego często zaczynamy zmiany w kuchni: nad zdrowymi smakołykami. Najczęściej słodkimi. Zaczynamy zatem od słodkości, lecz potem… Uch, wreszcie coś na wytrawnie! Zapraszam Was w kolejną kulinarną podróż. Zaczerpnijcie z niej, co Wam się podoba, zainspirujcie się i smakujcie na zdrowie. Uściskowuję! Iwona Zasuwa „Wpadłam do Pani przypadkiem, ale pozwolę sobie zostać na zawsze”. [czytelniczka] „Pani Iwono jest Pani niezwykłą kobietą! To, co Pani robi jest SZTUKĄ i NAJPRAWDZIWSZĄ TERAPIĄ”. [czytelniczka]
Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Przemianach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika skupiła się na letnich potrawach wegetariańskich.
Jeśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj letnie, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej.
Jeśli nie jesteś wegetarianinem, to... pozostań sobą! Letnie dania wegetariańskie według Pięciu Przemian to doświadczenia kulinarne ze składnikami, które na pewno i tak doskonale znasz.
Publikacja w całości poświęcona jest gotowaniu latem. Zawiera 101 sprawdzonych przepisów wegetariańskich w kategoriach:
Zupy (18)
Dania ciepłe (22)
Sałatki, surówki (16)
Pasty, pasztety, farsze (7)
Pieczywo (2)
Przetwory (5)
Sosy (5)
Desery (11)
Napoje ciepłe (7)
Napoje chłodne (8)
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?