Zupy podstawą diety
-
Autor: Ania Dyk
- ISBN: 9788372779007
- EAN: 9788372779007
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Astrum
- Format: 14,8x20,4 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 194
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,24złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,24 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu. Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia. Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała. Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana.