Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Prześpij spokojnie całą noc obudź się wypoczęty i pełen energii!Coraz więcej osób boryka się z problemami ze zdrowym, spokojnym wypoczynkiem. Stres, niezdrowy tryb życia, przepracowanie, godziny wpatrywania się w ekrany telefonów, komputerów i telewizorów to wszystko wpływa na jakość naszego snu. Doktor Lindsay Browning pokazuje jednak, że droga do pokonania bezsenności wcale nie musi być trudna i skomplikowana.Kluczem do dobrego snu jest wypracowanie zdrowych nawyków dostosowanych do twoich potrzeb i trybu życia. W tej książce znajdziesz nie tylko sporą dawkę wiedzy o rodzajach zaburzeń snu skąd się biorą i jak je rozpoznać lecz także praktyczne porady i ćwiczenia, dzięki którym uporasz się z każdym z nich.Dzięki tej książce: dowiesz się, z czego wynikają zaburzenia snu, zrozumiesz różnicę między dobrym a złym nocnym wypoczynkiem, oduczysz się szkodliwych nawyków, które wpływają na twoje problemy z zaśnięciem, poznasz rodzaje bezsenności i sposoby radzenia sobie z każdym z nich, odkryjesz techniki, które pozwolą ci uspokoić swój umysł przed snem, nauczysz się słuchać znaków ostrzegawczych wysyłanych przez twoje ciało i odpowiednio na nie reagować. Dr Lindsay Browning jest dyplomowaną psycholożką, członkinią Brytyjskiego Towarzystwa Psychologicznego i neurobiolożką. Od lat we własnej klinice Trouble Sleeping pracuje z pacjentami nad poprawą jakości ich snu oraz prowadzi szkolenia z tego zakresu. Uzyskała doktorat na Uniwersytecie Oksfordzkim, gdzie badała związek między zmartwieniami a bezsennością.
Cukrzyca i depresja pod redakcją Agaty Szulc
Monografia Cukrzyca i depresja pod redakcją prof. Agaty Szulc dostarcza naukowych informacji na temat rozpoznawania depresji, patofizjologii tej choroby oraz czynników ją wyzwalających. Autorzy zwracają uwagę na silne związki depresji z cukrzycą typu 2, a także z tkanką tłuszczową jako przyczyną zaburzeń procesów immunologicznych i zapalnych oraz odnoszą się do metabolicznego podtypu depresji. Opracowanie to prezentuje aspekty kliniczne oraz możliwości ich przełożenia na codzienną praktykę terapeutyczną. Omawia także zasady farmakologicznego leczenia depresji u pacjentów z cukrzycą i meandry funkcjonowania psychologicznego osób z zaburzeniami depresyjnymi chorujących na cukrzycę. Jednym z głównych walorów monografii jest jej interdyscyplinarność – Autorzy omawiają obie choroby pod kątem zaburzeń patofizjologicznych i psychicznych, ich wpływu na funkcje poznawcze oraz interakcji farmakologicznych.
Odbiorcami książki mogą być nie tylko pracownicy służby zdrowia, lecz także studenci kierunków medycznych, psychologicznych, społecznych oraz osoby, które zawodowo osobiście stykają się z następstwami obu schorzeń.
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się zdrowymi napojami, z których każdy to prawdziwa bomba witaminowa. Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie. Chia, spirulina i młody jęczmień? A może marchew, jabłko i szpinak? Szaleństwo i klasyka. Egzotycznie i lokalnie. Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów. To solidna dawka wiedzy ze sporą szczyptą serca. Grzegorz Łapanowski
ZŁAP FARTUCH, BETCH, I ZRÓBMY SOBIE MAKARON!Dla Włochów gotowanie to styl życia. Gianluca Conte, lepiej znany na TikToku i YoutTube jako QCP, przybliża Amerykanom (i nie tylko!) kuchnię włoską. Dołącz do jego kulinarnej podróży - od rodzinnej Ischii nieopodal Neapolu po Amerykę, gdzie się wychował. Przygotuj proste i szybkie przepisy na tradycyjne włoskie dania, jak cacio e pepe i rag alla Genovese, a także popularne potrawy włosko-amerykańskie, jak spaghetti z klopsikami czy kurczak z parmezanem. Zrób też domowy makaron i passatę. Brzmi skomplikowanie? Nic bardziej mylnego! Nie stresuj się, po prostu baw się dobrze!A dla prawdziwych fanów QCP - ta książka jest pełna kodów QR do filmików, których nie ma nigdzie indziej!Buon appetito!
Wejdź w mroczny świat baśni, który znasz z dzieciństwa - ale odkryj go na nowo, w zupełnie innej odsłonie. Ta wyjątkowa kolorowanka dla dorosłych zabiera Cię w podróż przez ilustracje inspirowane klasycznymi bajkami i baśniami, które uwielbialiśmy jako dzieci, ale które teraz ukazują swoją groźniejszą, ciemną stronę. Na 80 stronach unikalnych grafik, Kerby Rosanes zgłębia złożoność, niespodziewane zwroty akcji i mroczne aspekty folkloru, niekiedy odwracając przebieg tych historii. Każda ilustracja to mistrzowsko wykonany obraz pełen detali - od mrocznych lasów i tajemniczych zamków, po postaci, które wydają się jednocześnie znajome i niepokojące, jak portret bezwzględnej pogromczyni wilków - Czerwonego Kapturka, syreny z Małej Syrenki czy Jasia i Małgosi - tutaj stają się symbolem grozy, tajemnicy i okrucieństwa. Przejmujące prace Kerby'ego rzucą wyzwanie Twoim wyobrażeniom o znanych bajkach, gdy ożywisz je za pomocą kolorów. W książce znajdziesz również takie opowieści, jak Królowa Śniegu, Śpiąca Królewna, Kot w Butach, Alicja w Krainie Czarów, Kopciuszek, Sinobrody, czy Aladyn. Na końcu książki znajdują się informacje przybliżające szczegóły dotyczące treści bajek, które posłużyły za inspirację do ilustracji.
Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.W tej książce znajdziesz:-przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,-zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,-gotowy kalendarz zbiorów - sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!-praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika - to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!
NO DIG - rewolucyjny sposób uprawy warzyw bez przekopywania glebyDlaczego przekopywać glebę, skoro natura doskonale radzi sobie bez tego? Charles Dowding, pionier ogrodnictwa ekologicznego i twórca metody no dig, zaprasza do odkrycia prostego, skutecznego i łagodnego dla gleby podejścia do uprawy warzyw. W książce No Dig autor dzieli się wieloletnim doświadczeniem z pracy na własnym ogrodzie Homeacres, gdzie prowadzi eksperymenty porównawcze i udowadnia, że przekopywanie nie jest potrzebne, by uzyskać obfite plony.Dowding pokazuje, jak założyć grządki bez kopania, jak dbać o glebę za pomocą kompostu i ściółki oraz jak uprawiać warzywa zdrowo, naturalnie i z szacunkiem dla ekosystemu. Książka zawiera przejrzyste instrukcje, kalendarz prac ogrodniczych, obszerny katalog warzyw i ziół oraz bogaty materiał fotograficzny.No Dig to idealna propozycja zarówno dla początkujących ogrodników, jak i dla tych, którzy chcą zrewidować swoje dotychczasowe praktyki i przejść na bardziej zrównoważony model uprawy. To książka, która zmienia sposób myślenia o glebie i o ogrodzie jako całości.Rozdział 1 Wszystko zaczyna się od glebyRozdział 2 Jak zacząćRozdział 3 Zasady uprawy warzywRozdział 4 Katalog warzyw i ziółCharles Dowding (ur. 1960) brytyjski ogrodnik, autor i popularyzator ekologicznego ogrodnictwa, znany przede wszystkim jako twórca i propagator metody no dig (bez przekopywania gleby). Od lat 80. XX wieku prowadzi praktykę ogrodniczą, w której rezygnuje z tradycyjnego przekopywania ziemi, skupiając się na budowaniu żyznej gleby poprzez ściółkowanie kompostem oraz minimalną ingerencję w strukturę podłoża.Dowding rozpoczął swoją przygodę z ogrodnictwem na farmie w Somerset w południowo-zachodniej Anglii, gdzie do dziś prowadzi eksperymentalny ogród Homeacres. To właśnie tam dokumentuje efekty swojej metody, porównując grządki uprawiane bez przekopywania z tymi obrabianymi tradycyjnie.Jest autorem wielu książek na temat ogrodnictwa organicznego. Regularnie publikuje treści edukacyjne na YouTube oraz prowadzi kursy i warsztaty ogrodnicze.Jego metoda zdobyła uznanie na całym świecie jako prostsza, bardziej zrównoważona i korzystna dla struktury gleby oraz zdrowia roślin alternatywa dla tradycyjnych praktyk uprawy. Dzięki swojej działalności Dowding stał się jednym z najbardziej wpływowych współczesnych ogrodników ekologicznych.
Zeszyt do kolorowania inspirowany twórczością Witkacego to propozycja dla miłośników polskiej sztuki i twórczej zabawy z kolorami. Zawiera 14 ilustracji opartych na reprodukcjach obrazów Witkacego, każda z nich została uzupełniona zdjęciem oryginału oraz szablonem do pokolorowania. Dzięki temu możliwe jest zarówno wierne odwzorowanie oryginalnych barw, jak i eksperymentowanie z własnymi interpretacjami, nadając obrazom zupełnie nowy charakter.
Czy glukoza i insulina w naszym organizmie istnieją tylko po to, by nam szkodzić? Czy to naprawdę węglowodany są winne temu, że tyjemy lub chorujemy? Czy skoki cukru we krwi są rzeczywiście tak niebezpieczne, jak nam wmawiano?Przewlekłe zaburzenia poziomu cukru we krwi leżą u podstaw wielu współczesnych chorób, ale niewiele osób wie, jak dokładnie wpływają one na organizm. Trener i dietetyk Ismael Galancho wyjaśnia, jak działają glukoza i insulina oraz dlaczego błędnie pojmujemy ich związek z cukrem, węglowodanami i najczęstszymi schorzeniami XXI wieku. Ta oparta na naukowych badaniach i pełna praktycznych wskazówek książka pokazuje, jak niewielkie zmiany mogą przynieść ogromne korzyści dla naszego zdrowia i samopoczucia.Dzięki "Glukozowej równowadze":dowiesz się, jakie najczęstsze błędy popełniamy, ograniczając pewne produkty z obawy przed skokami cukru,odkryjesz, jakie są prawdziwe przyczyny zaburzeń metabolicznych, takich jak insulinooporność, otyłość i cukrzyca typu 2,poznasz praktyczne narzędzia, które pomogą ci uniknąć problemów metabolicznych,nauczysz się cieszyć jedzeniem bez lęku i restrykcyjnych diet, a jednocześnie zadbasz o zdrowie!
Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego. Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów albo ciastko oprószone cukrem pudrem. To chwila czystej przyjemności. Yotam Ottolenghi Yotam Ottolenghi jest znany polskim czytelnikom z dań słonych i wegetariańskich. Mało kto wie, że zaczynał karierę jako cukiernik. Jego najnowsza książka Słodko to zbiór przepisów na pyszne wypieki, ciastka i inne desery, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Słodko to marzenie cukiernika: proste przysmaki, takie jak ciasteczka czekoladowo-bananowe z pekanami czy oliwne ciasto pomarańczowe z rozmarynem, a także wyszukane desery: cynamonowa beza z bitą śmietaną, pralinami i świeżymi figami albo bezmączny tort czekoladowy z kawą, orzechami włoskimi i wodą różaną. Yotam Ottolenghi od lat współpracuje z Helen Goh. Razem stworzyli zachwycającą książkę z przepisami na słodkie wypieki i desery. Z dobrze nam już znanych, świeżych składników, egzotycznych przypraw i aromatycznych dodatków: fig, płatków róż, szafranu, anyżu, kwiatu pomarańczy, pistacji i kardamonu, stworzyli pyszne torty, biszkopty, tarty, puddingi, serniki i lody. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne torty i rolady, które rozpalą wyobraźnię zaawansowanych miłośników słodyczy.
Podczas II wojny światowej walczono często w skrajnych warunkach klimatycznych - od bardzo niskich temperatur panujących w Rosji do pustynnych upałów Afryki Północnej i zabójczej wilgoci azjatyckich lasów tropikalnych. Wśród trudności, jakich nie szczędził mu klimat i pogoda, żołnierz II wojny światowej musiał wykonywać jak najlepiej swoje zadania, miał mu w tym pomóc m.in. odpowiednio uszyty mundur. Jego praktyczne zalety były kluczem do sukcesów na polu walki, ułatwiały bowiem żołnierzowi szybką i skuteczną reakcję w toku działań bojowych. Właściwie dobrany materiał, dobry krój i przemyślane oporządzenie (wygodne i łatwe w obsłudze) często były równie ważne jak broń. Stąd też zaprojektowano i wykonano tak wiele mundurów dla mężczyzn i kobiet. Mundury II wojny światowej to barwna kolekcja 270 najbardziej interesujących i wyróżniających się mundurów noszonych na lądzie, morzu i w powietrzu przez uczestników największej z wojen światowych: od mundurów podbitych futrem dla ochrony przed śmiertelnym zimnem na froncie wschodnim do luźnych bawełnianych koszul i krótkich spodni do użytku w palącym słońcu pustyni. Ta książka jest świadectwem pomysłowości i wyobraźni projektantów mundurów na całym świecie. Został to również szczegółowo pokazany i opisany wielki wybór różnych odznaczeń, odznak, oznak i stopni każdej armii. Mundury podzielono według głównych armii państw walczących po obu stronach frontu oraz pozostałych krajów paktu Osi i obozu aliantów. Każdy z dziesięciu rozdziałów poprzedzono archiwalną fotografią z lat II wojny światowej, ukazującą wybrany mundur.
Nowa książka autora międzynarodowego bestsellera!Wszyscy kochają włoskie jedzenie. Ale jak to się stało, że Włosi jedzą tak smacznie? Twórcy reklam wmawiają nam, że odpowiedź leży w toskańskich winnicach i gajach oliwnych - wśród smaganych słońcem chłopów i mamme podających makaron pod pergolą. Ta nostalgiczna wizja mało ma jednak do czynienia z prawdziwą historią włoskiej kuchni. Przez tysiąc lat bowiem to włoskie miasta były magnesem dla tego wszystkiego, co tworzy dobre jedzenie: składników, utalentowanych kucharzy, pieniędzy i władzy. Włoskie jedzenie to jedzenie miejskie, a opowiadać o jego historii to znaczy opowiadać historię Włochów jako mieszkańców miast.W książce "Delizia!" autor zabiera nas w podróż po smakach włoskich miast. Od gwaru średniowiecznego Mediolanu po pompatyczny Rzym czasów faszyzmu, od ogrodów renesansowej Ferrary po wstrętne uliczki dziewiętnastowiecznego Neapolu. Ukazując bogate miejskie życie, "Delizia!" dowodzi, że przemoc i intryga, a także kreatywność i smak połączyły się, by stworzyć najpopularniejszą kuchnię na świecie.
Nowe, poprawione i rozszerzone wydanie bestselerowego poradnika!
Tyjesz "z powietrza"? Nie możesz schudnąć, mimo diety i aktywności fizycznej? Czujesz zmęczenie, brak siły i spadek koncentracji? Od dawna bezskutecznie próbujesz zajść w ciążę?
Częstą przyczyną tych problemów jest insulinooporność, towarzysząca niekiedy innym chorobom i zaburzeniom między innymi cukrzycy, chorobom tarczycy, nadciśnieniu czy zespołowi policystycznych jajników.
Ta książka pomoże ci zrozumieć, czym jest insulinooporność, jak ją leczyć i jaki styl życia prowadzić, by powrócić do zdrowia! Poznasz tajniki diety i treningów oraz otrzymasz praktyczne wskazówki, jak radzić sobie w codziennych sprawach, takich jak wyjazdy służbowe czy uroczystości rodzinne. Dowiesz się też, jak zadbać o zdrowie swojego dziecka, żeby uniknąć rozwoju insulinooporności i otyłości w młodym wieku.
Książka została wzbogacona o zbiór artykułów, napisanych przez specjalistów, zajmujących się samą insulinoopornością oraz powiązanymi z nią schorzeniami. Artykuły zawierają praktyczne wskazówki i porady dla insulinoopornych, stanowią świetne uzupełnienie dotychczasowej wiedzy i są odpowiedzią na problemy, z którymi zmagają się pacjenci.
Nie poświęcasz mi tyle uwagi, co kiedyś". Nie zależy ci już na mnie".Między nami nie ma bliskości". Dlaczego nie powiesz mi po prostu, o co ci tak naprawdę chodzi?" Czy zdarzyło ci się kiedyś usłyszeć takie zdania, a może je wypowiadać?Czy razem z partnerem lub partnerką toczycie spory, które zamiast łagodzić konflikty, tylko je zaogniają? A może wasz związek układa siędobrze ale czujesz, że może być jeszcze lepszy? Zajrzyj za kulisy terapii par posłuchaj, jak toczą się rozmowy partnerów, którzy nie umieją się dogadać, i poczuj emocje, jakie im towarzyszą, gdy wreszcie im się to udaje. Zdziwisz się, jak bliskie okażą się ich problemy i pragnienia, a podążając ich śladem i ty nauczysz się pogłębiać relację z ukochaną osobą niezależnie od etapu, na jakim jest wasz związek. Przeprowadźcie razem Siedem rozmów wzmacniających związek, aby:przestać negocjować, a prawdziwie się otwierać,uchronić się przed wpadaniem w spiralę bezsensownych kłótni,rozpoznawać czułe punkty i przestać się ranić,wybaczać sobie błędy,pielęgnować więź przez czułość i dotyk,wysłuchiwać się tak, by nareszcie zrozumieć się nawzajem. Sue Johnson, terapeutka i autorka niezwykle skutecznej co potwierdzają badania metody uzdrawiania i wzmacniania więzi dzieli się w książce swoją praktyczną wiedzą. Prezentuje sposoby otwierania się przed sobą, które pozwoliły już milionom par zażegnać konflikty i zbliżyć się do siebie jak nigdy przedtem. To jak? Porozmawiamy?"
"Jestem pod wielkim wrażeniem. To są solidne podstawy; taki program treningowy może pomóc nawet doświadczonemu szermierzowi. Sam chętnie skorzystam z kilku wskazówek treningowych!" Abrahamson Goran Członek Komisji Technicznej, srebrny (1997) i brązowy (1998) medalista Mistrzostw Świata Międzynarodowej Federacji Szermierczej "Cenny podręcznik zarówno dla osób uczących się szermierki, jak i dla trenerów. Elaine Cheris czerpie ze swojego doświadczenia zarówno jako trener, jak i zawodnik olimpijski". Peter Jacobs Sekretarz/skarbnik oraz członek Komitetu Wykonawczego Międzynarodowej Federacji Szermierczej Szermierka to bardzo techniczny sport. Już w dziewięciu ciekawych i zabawnych krokach możesz się jej nauczyć! Szermierka: droga do sukcesu omawia wszystkie umiejętności niezbędne w szpadzie i florecie. Książka jest doskonałym przewodnikiem dla początkujących i rozwijających się szermierzy oraz cennym źródłem wskazówek dla instruktorów. Autorka Elaine Cheris dzieli się wiedzą, która uczyniła ją jedną z najbardziej wyróżniających się osób wśród zawodników i instruktorów szermierki w Stanach Zjednoczonych. W każdym rozdziale przedstawia jedną główną umiejętność, prezentuje ilustracje pokazujące, jak ją wykonać, a następnie proponuje serię ćwiczeń, aby opanować i udoskonalić tę umiejętność. Cheris trenowała wielu wybitnych międzynarodowych zawodników, a także gwiazdę muzyki pop Jimmy'ego Buffetta. W książce Szermierka: droga do sukcesu możesz otrzymać personalne wskazówki i zacząć naukę szermierki od razu we właściwy sposób. Książka jest częścią bardzo popularnej serii Steps To Success Activity Series, która ma ponad 1 milion egzemplarzy nakładu.
eria „Szermierka. Sztuka i sport” pod redakcją Andrzeja Nowakowskiego
Autor tych wspomnień ‒ Adam Papée ‒ to osobowość w rodzinie olimpijskiej zupełnie wyjątkowa, tytan energii, pracowitości i absolutnego oddania dla białej broni; aktywnie uczestniczył w organizacji sportu szermierczego w Polsce, był zdobywającym medale zawodnikiem, prezesem Polskiego Związku Szermierczego, sędzią krajowym i międzynarodowym. Niniejsze zapiski pozwalają poznać go nie tylko jako sportowca, ale też człowieka wojażującego po świecie i wyruszającego na szlaki z turystycznym plecakiem.
Explore the diverse cuisine of Spain’s Balearic Islands – Mallorca, Menorca, Ibiza, and Formentera – through 155 authentic home cooking recipes.
Located off the Spanish Mediterranean coast, the Balearic Islands are renowned for their natural beauty, yet their cuisine has been largely underappreciated. This evocative recipe collection transports readers to the family kitchens, cafes, and markets of the archipelago, revealing a distinct culinary heritage shaped by the region’s geography.
The islands’ most beloved dishes celebrate local produce, familiar Mediterranean ingredients – olive oil and garlic, rice and fresh fish – and resourceful cooking methods passed down for generations. From Menorcan-Style Stuffed Eggplant, Baked Fish with Spinach and Swiss Chard, Black Rice with Cuttlefish and Artichokes, and Pork with Wild Mushrooms to Baked Figs, Almond Cookies, and Formentera’s most famous dessert, Fresh Cheesecake with Mint, the book’s recipes include both sweet and savory classics.
Alongside the bounty of delicious dishes, acclaimed author Jeff Koehler presents vivid short essays highlighting culinary traditions, such as weekly village markets and St Martin’s Day festivities; local ingredients, including cured sausages and tomato preserves; and essential techniques, such as preparing a perfect sofregit. Illustrated with gorgeous photography of the food and local landscapes, The Spanish Mediterranean Islands Cookbook captures the essence of one of the world’s most enchanting destinations.
Lewis Hamilton. Sportowi giganci Po prostu supergwiazda. Nikt inny nie wszedł do Formuły 1 w tak spektakularny sposób. Nikt nie zdobył w niej tyle, co on. Nikt nie zrobił większej kariery, również poza torem. Krytykowany za styl życia. Wyśmiewany za decyzję, która miała odmienić jego karierę. Największa postać i najbardziej utytułowany zawodnik w historii F1. Wygrał ponad sto wyścigów i siedem razy został mistrzem świata, a pięć razy otarł się o mistrzostwo, między innymi w debiucie. Zdarzało się, że zdobywał i tracił tytuł na ostatnim okrążeniu w sezonie. LEWIS HAMILTON. To jego zaprasza się na czerwony dywan. To dla niego gwiazdy odwiedzają tory wyścigowe. To on umawiał się z piosenkarkami, a z jedną nawet nagrał utwór. Sprawdź, jak chłopiec, który ścigał się autkami na pilota, stał się kimś więcej niż kierowcą F1. Jak to było dowiesz się z tej książki
Sztuka manifestowania opiera się nie tylko na łączeniu ze wszechświatem, który wspiera nas w osiąganiu celów, ale także na zrozumieniu siebie i określeniu swoich prawdziwych pragnień i intencji.Ta książka pokazuje:-jak połączyć się ze swoją wewnętrzną czarownicą-jak kultywować pewność i wiarę w siebie-jak ustanawiać potężne intencje.Dzięki księdze nauczysz się wszystkich podstaw Wicca: pracy z cyklami słonecznymi i księżycowymi, bóstwami, symbolami i pięcioma magicznymi elementami, a także z tworzeniem świętej przestrzeni i "księgi cieni", aby wzmocnić swoje intencje i manifestacje.Wiccańskie rytuały i konkretne zaklęcia pomogą ci wyczarować pozytywność i przyciągnąć to, czego pragniesz.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?