Proste i przemyślane przepisy, które pomagają na nowo połączyć się z naturą i rytmem pór roku. Julius Roberts, kucharz i farmer (pierwsze pokolenie rolników w rodzinie), dzieli się sielskimi opowieściami z życia na farmie. PRZY WIEJSKIM STOLE to kuchnia domowa w najlepszym, nieskomplikowanym wydaniu – kilka dobrych składników na talerzu, zestawionych z łatwością i radością. Znajdziesz tu przepisy na każdą porę roku: zima: elegancka, bezpretensjonalna kolacja z pieczoną dynią, mozzarellą, orzechami laskowymi i szałwią czy treściwy gulasz z kiełbasy wiosna: pieczona ryba z ziołami i szparagami, kurczak pieczony na cytrynie, koprze włoskim i ziemniakach oraz duszona jagnięcina z kaszą jęczmienną lato: makaron z cukinią, galette z ratatouille i parowany biszkopt z morelami jesień: rzadko spotykane dania jak tost z wędzonym łupaczem i porem oraz pstrąg smażony na patelni z puree i sosem szpinakowym
Chcesz schudnąć zdrowo, bez głodówek i ciągłego myślenia o jedzeniu? Zmagasz się z insulinoopornością, napadami głodu i skokami cukru? A może stosujesz leki z grupy GLP-1 i szukasz sposobu, by utrzymać ich efekty po odstawieniu?
Dieta sytości w insulinooporności i w terapii lekami odchudzającymi to książka odpowiednia dla każdej osoby, która chce osiągnąć i zachować zdrowie, doskonałe samopoczucie i szczupłą sylwetkę bez odbierania sobie przyjemności z jedzenia. Dzięki wdrożeniu gotowego programu żywieniowego będziesz się czuła najedzona i zadowolona, a jednocześnie w zrównoważony sposób zrzucisz zbędne kilogramy. Z książki dowiesz się także, jak:
najadać się do syta nawet na redukcji,
komponować posiłki, by były zdrowe i syciły na długo,
odróżniać rzeczywisty głód od głodu emocjonalnego,
odżywiać się zgodnie ze swoimi potrzebami bez ciągłego wyliczania kalorii,
wesprzeć swój dobrostan rytuałami i ruchem,
budować i utrzymywać masę mięśniową,
pozwalać sobie na przyjemności bez poczucia winy,
monitorować swoje postępy.
Ucztuj jak Daenerys, Rhaenyra, John Snowczy Ned Stark! Doświadczone szefowe kuchni i wielbicielki Westeros w jednym opracowały 77 przepisów (w tym również na dania wegetariańskie i bezglutenowe), dzięki którym przeniesiesz się do legendarnego uniwersum. Upiecz chlebki wilkorowe lub dornijski placek. Skosztuj budyniu księżycowego i złotego wina z Arboru. Księga kucharska wzbogacona fotosami i cytatami z seriali to must-have dla fanów Gry o tron i Rodu smoka. Joanne Bourne jest pochodzącą z Kentu w południowej Anglii pisarką i historyczką specjalizującą się w prehistorii. Jej książka „The Maps Book” („Lonely Planet Kids”) została w 2024 roku nominowana do nagrody Edward Stanford Children’s Travel Book of the Year. Jest wielką fanką „Gry o tron” oraz „Rodu smoka”. Cassandra Reeder w 2008 roku założyła blog The Geeky Chef, na którym publikuje przepisy na fikcyjne jedzenie i napoje pochodzące z różnych fandomów. Na podstawie jej oryginalnej pracy powstała cała seria książek, między innymi „The Geeky Chef Cookbook”, „The Geeky Bartender Drinks” i „The Video Game Chef”. Kiedy nie wymyśla przepisów na fikcyjne potrawy, odwiedza food trucki w Portland w Oregonie razem z mężem i dwójką małych geeków.
Czekoladowe praliny, eklerki, musy, makaroniki, muffinki, lody, nugaty, babeczki, suflety, tarty.... Dlaczego nie zrobić tych wszystkich czekoladowych smakołyków samemu? Le Cordon Bleu® otwiera swoje podwoje. Odkryj mistrzowskie sposoby przygotowywania deserów czekoladowych i wyrobów cukierniczych! ·Sztuka temperowania czekolady, sporządzania ganaszu, formowania czekoladowych słodyczy, wiórków, wachlarzy i innych dekoracji. ·Przepisy z całego świata, a także bardziej wyszukane receptury na specjalne okazje. ·Szczegółowe instrukcje, które pomogą zwizualizować poszczególne etapy przygotowania najbardziej skomplikowanych przepisów. 210 ILUSTRACJI KROK PO KROKU Założona w Paryżu w 1895 roku Le Cordon Bleu® to międzynarodowa sieć szkół zajmujących się edukacją w zakresie różnych sztuk kulinarnych i zawodów gastronomicznych. Zespół nauczycieli składa się z uznanych na całym świecie szefów kuchni i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Szkoła zapewnia wysoki poziom wiedzy poparty wieloletnim doświadczeniem oraz przekazuje swoim uczniom zamiłowanie do sztuki kulinarnej.
W 2006 roku Silvana Bini zaczęła pomagać synowi w jego piekarni, przygotowując i wypiekając tradycyjne słodycze, które wcześniej robiła jedynie dla rodziny. Dzięki wielkiemu sukcesowi, jaki odniosła, została zaproszona do telewizyjnego konkursu kulinarnego Bake Off Italia: The Professionals – Affari di familia. Ponadto jej oryginalne przepisy z dawnych czasów prezentowane z niegasnącą energią w Internecie sprawiły, że w krótkim czasie doczekała się kilku milionów odsłon w mediach społecznościowych. Książka zawiera tradycyjne toskańskie przepisy przygotowywane tak, jak tylko babcia potrafi. To gorący i porywający niczym zapach wyjmowanego z pieca chleba poradnik. „Urodziłam się w ubogiej rodzinie w czasie wojny, nigdy jednak nie traciłam czasu na narzekanie. Tutaj znajdują się moje dzieje i moje przepisy. O niektóre z nich prosicie od dawna, inne są nowe. Nie lubię dzielić się nimi, ale dla was czynię wyjątek”.
Historia Włoch, kieliszek po kieliszku Co łączy królewskie barolo, sycylijskie nero d’avola z ziem odbitych mafii i migdałowo-ziemiste chianti z toskańskich wzgórz? Włoskie wino to coś więcej niż napój – każda kropla jest zapisem sześciu tysięcy lat burzliwej przeszłości Półwyspu Apenińskiego. Marc Millon prowadzi nas przez wielowarstwową opowieść z elegancją doświadczonego sommeliera i dociekliwością historyka. Ruszamy w wyprawę przez epoki i aromaty – od ziołowych win produkowanych metodami starożytnych Greków, przez przyklasztorne winnice benedyktynów, aż po wyrafinowane nuty zamknięte w butelkach leżakujących na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Odkrywamy uniwersum, w którym wino było świadkiem koronacji i rewolucji, służyło jako waluta w feudalnych umowach i narzędzie społecznych przemian. Kolejne gatunki win stają się okazją do niezwykłych spotkań – z królem Wiktorem Emanuelem II i jego sekretnymi kochankami, Dantem Alighieri na wygnaniu z dala od ukochanej Florencji czy feministkami, które zmieniły oblicze włoskiego winiarstwa. Italia w kieliszku wina to nie tylko enologiczna skarbnica informacji, lecz także klucz do zrozumienia włoskiej polityki, kultury i tożsamości. Marc Millon zabiera nas w przyprawiającą o zawrót głowy włoską eskapadę, podczas której częstuje faktami podanymi z odpowiednio dobranym trunkiem i pokazuje, jak wino nadaje smak historii, a historia nadaje smak winu. Przygotujcie korkociągi! TOM STANDAGE, autor Historii świata w sześciu szklankach Wyśmienita, epikurejska uczta z winem, odgrywającym od wieków ogromnie ważną rolę we włoskim społeczeństwie. Narracja Millona jest hedonistyczna, a zarazem refleksyjna. JAMIE MACKAY, autor The Invention of Sicily Zainteresowani tematyką włoskich win nie znajdą lepszego przewodnika. To znakomita pozycja o dziejach Włoch oglądanych przez pryzmat lokalnych win, przedstawiona żywym językiem z akademicką erudycją i swadą bon vivanta, godna polecenia zarówno dla laików, jak i dla koneserów. JESSICA B. HARRIS, pisarka i historyczka kulinarna Marc Millon przeszedł samego siebie, udało mu się bowiem fascynującą historię Włoch opowiedzieć językiem wytrawnego reportażysty. Co rusz przenosi czytelnika w inne magiczne miejsce i znienacka wyciąga przy tym butelkę wina, które samo w sobie niesie część opowiadanej historii. Czytając Italię w kieliszku wina, odwiedzamy z autorem najważniejsze włoskie zabytki, a słuchając jego wciągających opowieści, wspólnie raczymy się najlepszymi trunkami. To książka do czytania, słuchania i smakowania jednocześnie. Michał Bardel, kierownik Centrum Studiów nad Winem Uniwersytetu Civitas Lubię opowieści o świecie snute z perspektywy stołu. A Marc Millon zaprasza nas na włoską ucztę złożoną z lokalnego wina, sera, chleba i owoców. Biorą w niej udział starożytni filozofowie, królowie i zakonnicy, artyści i włoscy winiarze. Rozmawiają o sztuce, polityce i historii. Tematów do dyskusji – i dobrego włoskiego wina – przy tym stole nie zabraknie. Zapraszamy do wspólnego biesiadowania! Paulina Bandura, Radio Kulinarne Marc Millon od ponad czterdziestu lat popularyzuje wiedzę o winie, kuchni i podróżach. Opublikował kilkanaście książek, pisze felietony dla „Food & Travel Magazine”. Jest certyfikowanym ambasadorem włoskiego wina i gospodarzem podcastu Wine, Food & Travel with Marc Millon. Organizuje wyjazdy kulinarne do Włoch i Francji.
"Żywność, która leczy umysł" autorstwa dr Georgii Ede to przełomowe dzieło, które zgłębia związki między odżwwianiem a zdrowiem psychicznym. Dr Ede, psychiatra wyszkolona na Harvardzie, wykorzystuje swoje bogate doświadczenie w psychiatrii żywieniowej i metabolicznej, aby zaoferować nowatorskie podejście do leczenia zaburzeń psychicznych.Specjalizując się w dietach ketogenicznych, dr Ede pomogła wielu pacjentom na całym świecie zmniejszyć zależność od leków psychiatrycznych, wprowadzając terapie żywieniowe jako skuteczną alternatywę.Książka została wydana przez Bracia Rodzeń Publishing, znaną z promowania zdrowego, niskowęglowodanowego stylu życia i niezależnej edukacji. Bracia Rodzeń, którzy sami napisali przedmowę oraz obszerne komentarze, podkreślają znaczenie niezależnej wiedzy w kontekście zdrowia psychicznego i fizycznego.W Polsce, gdzie ponad 20% populacji cierpi na zaburzenia psychiczne, książka dr Ede stanowi ważne źródło wiedzy i inspiracji. Szczególnie alarmująca jest rosnąca liczba samobójstw wśród młodzieży, co wskazuje na kryzys w systemie opieki zdrowotnej i potrzebę pilnych zmian. Dr Ede proponuje rewizję przestarzałych wytycznych medycznych i podkreśla skuteczność diet niskowęglowodanowych w stabilizacji nastroju oraz leczeniu depresji i innych poważnych zaburzeń psychicznych.Książka "Żywność, która leczy umysł" nie tylko dostarcza najnowszych badań naukowych, ale również służy jako praktyczny przewodnik, demonstrujący jak odpowiednia dieta może odmienić życie osób zmagających się z chorobami psychicznymi. Jest to lektura obowiązkowa dla każdego, kto poszukuje efektywnych i naturalnych metod leczenia, a także dla specjalistów zdrowia, którzy dążą do ulepszania swoich praktyk w oparciu o solidne dowody naukowe.
This beautiful book features 70 recipes of dishes that define Bangkok, so you can capture the city’s magic in your own home. Bangkok is any explorer’s dream and a food-lover’s paradise. In the Thai capital, most food is still sold along the ancient canals that crosshatch the city, and on street corners, from mobile carts and inside its bustling markets.
Of course, you’ll find the best green curry and pad Thai of your life in this dynamic city. But Bangkok holds infinite secrets for anyone truly passionate about food. Bangkok Local follows one culinary day, with sections marked for Early, Mid and Late.
It’s the second in our Local series, which unites intimate food knowledge with stunning gonzo-photography. From the Early chapter, you might cook up some fried taro cakes (kanom pak gad) or an egg in tamarind sauce (kai luk keuy) or rice soup with barramundi (kao tom pla kra pong). Then Mid is all about lunch and afternoon snackery: orange sour soup with prawns and mixed vegetables (gaeng som pak gung sod), papaya salad (som tum) and fried rice with pineapple (kao pad sapparod).
Finally, it’s Late. That means jungle curry with pork (gaeng pa mu), late-night stir-fried crab with black pepper (pu pad prik thai dum) and bananas in coconut cream (gluay buat chee). It’s high time you tried Thai.
In her debut cookbook, acclaimed chef Angela Dimayuga shares her passion for Filipino food with home cooks. Filipinx offers 100 deeply personal recipes—many of them dishes that define home for Angela Dimayuga and the more than four million people of Filipino descent in the United States. The book tells the story of how Dimayuga grew up in an immigrant family in northern California, trained in restaurant kitchens in New York City—learning to make everything from bistro fare to Asian-American cuisine—then returned to her roots, discovering in her family’s home cooking the same intense attention to detail and technique she’d found in fine dining.
In this book, Dimayuga puts a fresh spin on classics: adobo, perhaps the Filipino dish best known outside the Philippines, is traditionally built on a trinity of soy sauce, vinegar, and garlic—all pantry staples—but add coconut milk, vinegar, and oil, and it turns lush and silky; ribeye steaks bring extra richness to bistek, gilded with butter and a bright splash of lemon and orange juice. These are the punches of flavor and inspired recipes that home cooks have been longing for. A modern, welcoming resource for this essential cuisine, Filipinx shares exciting and approachable recipes everyone will wholeheartedly embrace in their own kitchens.
Loved for her quick and delicious recipes whipped up after a long day as a personal chef, Natalia Rudin has created a show-stopping cookbook full of her (mostly) plant-based recipes that are guaranteed to comfort, nourish and delight.
With chapters that take less than 15 minutes, 30 minutes or an hour; slower recipes to savour at the weekend or with friends; meal-prep ideas to elevate your packed lunches; breakfasts to be enjoyed slow or on the go; and moreish treats to satisfy every sweet tooth, there is a recipe for every occasion:
Smashed Miso Butterbeans and Crispy Soy Mushrooms
Basil, Courgette and Pistachio Mafaldine
Blistered Tomatoes and Chickpeas on Creamy Polenta
Romesco Roasted Veg Quinoa Bowl
Whipped ‘Feta’, Courgettes and Mint
Fluffy Buckwheat Pancakes with Date Caramel
Chai Spiced Chocolate and Pecan Blondies
Not exclusively vegan (although each recipe can be) Natalia takes cooking with plants to another level so that simple food feels posh, and posh food feels simple.
The ultimate list of the worlds most beautiful tea houses
A carefully curated selection of 150 must-visit tea houses
Experience the ancient tea culture at exceptional & stunning locations worldwide
The latest book in the successful 150 series
Discover the most enchanting tea houses around the world in 150 Tea Houses You Need to Visit Before You Die. This book takes you on a fascinating journey through 150 unique tea houses across all continents. Whether you are a seasoned tea enthusiast or seeking new travel destinations, this richly illustrated book serves as an inspiring travel guide. From traditional Japanese tea houses to modern, trendy hot spots in global cities, each tea house has its own story, ambiance, and unique tea experience. Immerse yourself in the art of tea drinking and uncover must-visit locations.
The wine book that tells it like it is, no pretentious language
The science behind how wine works and why it tastes like it does
Information is packaged in bite-sized chunks, with helpful text boxes, to make it easy to follow, understand and absorb
The wine book all wine novices need, not condescending and aimed at a younger audience than most wine books
Much of what is written about wine, whether in wine books, on bottle labels or in the Sunday supplements uses language that gives wine an air of mystery. While compelling and enticing for the consumer this can also lead to confusion regarding the science of wine as well as fear on the part of the inexperienced wine drinker of ‘getting wine wrong’.
In The Cynic’s Guide to Wine, Sunny Hodge strips wine back to its basic science and unravels the facts behind wine flavours, showing readers a clear path through the verbiage. The text takes in elements of horticulture, soil science, botany and sensory science as well as oenology and is provided in bite-sized chunks aimed at the curious non-scientist. This is a straightforward and eye-opening book for anybody who has ever wanted to question the stories told around wine but was afraid to ask.
The wine book all novice wine drinkers need: strips away the pretension and explains what really matters when it comes to producing the flavours in your glass of wine.
Questions many of the things we take for granted when it comes to wine, from terroir to the science of wine making.
Author is the award-winning owner of two London wine bars who has earned a reputation as a disruptor in the wine trade.
The ultimate guide to cooking with fire and smoke, featuring 280 beloved barbecue and grilling recipes from cultures across the globe
Join pitmaster Hugh Mangum on a delicious world tour of barbecue traditions in this vibrant collection of recipes from more than 80 countries. Organized by chapter – Skewers & Sausages, Mains, Sides, Sauces & Rubs, and Desserts – the book’s wide-ranging recipes span styles and techniques, from classic American Smoked Brisket, Ethiopian Berbere-spiced Ribs, and Mexican Barbacoa to Italian Porchetta, Indonesian Pork Satay, Spanish Coal-Roasted Vegetables, and the iconic Australian barbecue fare known as ‘Snags.’
Expansive and inclusive, Barbecue features recipes for ribs, steaks, whole chickens and hogs, tacos, hamburgers, clambakes, and paella, as well as meat-free mains; sides, such as slaws, pickles, cornbreads, baked beans, and casseroles; and desserts, including grilled fruits, skillet brownies, and Icelandic Smoked Cheesecake. Mangum, an award-winning chef and co-founder of the much-loved Mighty Quinn’s barbecue restaurants, reveals the origin story behind each recipe, followed by clear, accessible directions for home cooks of all skill levels.
Richly illustrated with more than 100 mouth-watering photographs, this vibrant cookbook also boasts a special section of recipes contributed by some of the world’s best-known chefs and experts in live fire cooking, including Maksut Askar, May Chow, Ross Dobson, Moustafa Elrefaey, Monique Fiso, Renzo Garibaldi, Elizabeth Karmel, Vusi Ndlovu, Sukyoung Park, Tomos Parry, Jess Pryles, Dave Pynt, Jessica Rosval, Marsia Taha Mohamed Salas, Sean Sherman, and Rawlston Williams.
We all know there is more to Indian food than just curries; it can also be really healthy, fresh and super delicious. Chetna’s Healthy Indian contains home cooking at its best – straightforward methods, very few ingredients, crowd pleasing flavours, nourishment and comfort. It draws upon inspiration from Chetna’s family and friends, creating realistic recipes for midweek, after work, busy weekends or when you simply want to look after yourself with wholesome food.
You’ll find 80 delicious recipes that require minimum time and effort, including Onion & whole spice chicken curry, Tandoori pan-fried sea bream, Paneer & cavalo nero saag and Baked cardamom & pistachio yogurt pots.
Inspired by Indian cuisine, Chetna’s Healthy Indian is proof that healthy food does not need to be health food, and convenient meals can be good for you, too.
From the picnic on Box Hill and the strawberry picking at Donwell Abbey in Emma, to supper at the Netherfield Ball and Mrs. Bennet’s family dinners in Pride and Prejudice, Jane Austen’s novels are full of delicious food that you can recreate at home with this collection of over 50 recipes inspired by her work and her life in Regency England.
Jane Austen’s Table brings readers a sumptuous array of recipes that capture all the spirit and verve of the food of Jane Austen’s world and the Regency era, adapted and reimagined for the modern day. Including recipes such as Netherfield White Soup, Box Hill Picnic Pies, General Tilney’s Hot Chocolate, and Summer Berry Delice, this beautiful collection of over 70 recipes provides an irresistibly charming experience of Austen’s novels like no other.
This beautiful cookbook also features fascinating insights into the food of Jane Austen’s world in the form of short essays and recipe notes, making this the perfect addition to any Austen fan’s bookshelf.
· Recreate the delicious meals, picnics and tidbits from the novels of Jane Austen, and indulge in all the luxury and splendour of the Regency period.
· Discover food and drink for every occasion, from picnics and suppers to sweet delights for your very own routs and balls.
· Immerse yourself in Austen’s world and all the pomp and charm of the eighteenth century with detailed notes and essays featured throughout.
Leon was founded on the twin principles that food can both taste good and do you good. In this book, Leon authors Jane Baxter and John Vincent bring together 100 recipes for fresh, vibrant, delicious salads that will have you feeling healthy and happy.
Divided into chapters that include Classics, Naturally Fast, Salads for Friends, Family Salads and Lunchbox, this book contains salads for all tastes and all occasions. Whether you’re looking for a bright salad with which to dazzle your friends, or a simple salad to take to the office, this book is a must-have kitchen staple.
Whether giving as a gift or buying for your home bar, here are 60 stunning illustrated recipes for sparkling drinks..
In Spritz and Fizz, the cocktails are all about the bubbles – classy but easy to assemble and even easier to drink. Whether a Gin Fizz or a classic Aperol Spritz, these are elegant recipes for celebrations and any-day drinking. A perfect gift for the prosecco-lover. With all the information you need to become a confident home mixologist, this is the ultimate celebration of spritz and fizz.
70 recipes for make-ahead doughs, batters, and dry mixes that can be transformed into home-baked treats in minutes
Batch bake so you can get ahead and create yummy home-baked goods in no time at all!
Batch-baking, like batch-cooking, is all about making enough in advance to enable a quick transformation with little to no effort. A quantity of dough can either be chilled or frozen to be baked later, while a dry mix can be pulled from the shelf to create delicious treats at a moment's notice. This user-friendly approach then allows you to bake small amounts of pastries, pizzas, or cookies, without having to start from scratch - not only saving you time but washing up, too!
In this ebook, baker and TV chef Cynthia Barcomi shares over 70 of her tried-and-tested dough, batter, pastry, and frosting recipes, including advice on working with doughs (with and without yeast), plus refrigeration and storage. There will be vegan recipes throughout, making this a truly revolutionary way to bake!
Australian Women's Weekly (AWW) is one of the most popular collections of cookbooks in Australia, with each book covering a diverse range of cuisines, helping you to create balanced and healthy meals each and everyday, without compromising on flavour! From cakes and pavlovas to soufflés and sorbets, take your dessert game to the next level with over 90 simple recipes perfect for finishing dinner with a flourish. Whether you want to make a celebration cake to impress, fancy something fresh and fruity, or a warm and comforting bite to end your meal with, this mix of classic and innovative recipes will help you add a touch of extra flair to your everyday desserts all year round.
The Australian Women's Weekly's triple-tested, fuss-free recipes are trusted favourites around the world, and now you can also enjoy them with this collectable series of creative, accessible, and reliable recipe books.
A must-have volume for anyone seeking delicious and fuss-free dessert recipes without slaving away in the kitchen all day! From light bites to sweet treats, whether it's feeding a crowd or creating simple snacks, this all-encompassing dessert cookbook has something for everyone to enjoy.
Sandro is on a mission to share his love of baking in this indulgent and uplifting book of bakes. A firm believer in the positive, mood boosting, delectable, and therapeutic effects of home baking, his debut cookbook encourages you to loosen up, pick up the whisk, and bake again.
It's not all showstoppers - though you'll find recipes for some of his most famous awe-inspiring bakes - these recipes are carefully curated, uplifting antidotes to every mood or occasion. Whether you're feeling ready to romance, celebrate, commiserate, or simply indulge, there are over 75 recipes to elevate your baking skills and lift your spirits, too.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?