The quick-and-easy cookbook for busy families, featuring over 150 simple, everyday recipes
Life is busy, right? And the last thing you need when life gets in the way is complicated, time-consuming recipes that make it impossible to get dinner on the table. What you need is a cookbook that makes it easy to create simple, comforting meals, using everyday ingredients you already have in your kitchen. In The Tried & True Cookbook, Alyssa Rivers—also known as “The Recipe Critic” to her over 12 million loyal Facebook followers—gives you comforting recipes that are practical, family friendly, and easy to make, often using appliances like the air fryer, slow cooker, and Instant Pot to help busy people make delicious meals. From weekday dinners that will satisfy even the pickiest eaters, to amazing appetizers, sides, salads, and desserts, there’s something for everyone. Many of the meals can be made in 30 minutes or less, and Alyssa adds her simple, practical touch to every recipe she makes. Most importantly, every recipe has been tested by the toughest critics she knows: her friends and family, so you know they must be delicious!
Why bake it “good enough” when you can Bake It Better?
In Bake It Better, Instagram and TikTok star Matt Adlard shares his tried-and-true baking approach to help home chefs advance from intermediate-level to master baker—all at their own pace. Each chapter has a dedicated theme, with recipes offering techniques to show you how to elevate your baking from refreshingly refined to extraordinarily elegant.
Each bake comes as a pair, beginning with a delicious “Tier 1” recipe, followed by an elevated “Tier 2” version for when you’re ready to take your skills to the next level. Love making Brioche from scratch? Why not take things up a notch with Brioche Cinnamon Rolls, using a slightly advanced technique? Or try your hand at Triple Chocolate Brownie Fingers once you’ve mastered the recipe for Chocolate Chunk Brownies.
Bake It Better includes:
70 mouthwatering recipes for cakes, pastries, breads, cookies, ice creams, and more.Techniques for mastering essential skills and deepening your abilities.Expert advice from Matt Adlard on enhancing your expertise and building your confidence as a baker.
Join Matt Adlard on a journey to whatever baking destination you seek—and enjoy the detours along the way!
Raid the storecupboard, plunder the fridge and freezer and serve up healthy meals throughout the week with 200 easy recipes for nutritious one-pot meals
No-fuss recipes for the ultimate comfort foods: soups, curries, chillies, casseroles, risottos, tagines, pot roasts, stews, and even desserts.
Simply add some choice ingredients to the pot, let the slow cooker work its magic through the day, and come home to a delicious home-cooked meal - just "set it and forget it". No slow cooker? No problem - each recipe gives instructions for both a traditional hob and oven method as well as a slow cooker method. Photographic guides show all the key preparation techniques step by step and explain which ingredients and cuts of meat work best, alongside practical advice on braising, stewing, poaching, pot roasting, and other techniques.
You may be on a budget and looking to transform cheap cuts of meat into tender, rich meals, or just time-pressed but want to ensure your family have a healthy, home-cooked dinner. You may be embracing nose-to-tail eating with unloved cuts, or trying to reduce your food waste by transforming leftover ingredients into delicious dinners. With The Slow Cook Book you can save time and money and have everything you need to prepare nourishing one-pot meals.
Równie ważnym, jak staranie się o możliwie najwyższy dochód z pasieki jest bez wątpienia najkorzystniejsze znalezienie odbiorcy i spieniężenie jej produktów (miodu, kitu pszczelego, wosku, pyłku, itp.). Troska o to jest w dzisiejszych czasach tym większa, że produkcja miodu spada. Podniesienie zysku z pasieki wiąże się ze sprzedażą jej produktów w formie najbardziej przetworzonej. Książka ta, będąca reprintem podręcznika Miodosytnictwa dr. T. Ciesielskiego, w znakomity sposób przybliża współczesnemu hodowcy pszczół tradycyjne, od staropolskich, po przedwojenne metody przerabiania miodu na trunki - w tym miody sycone, miody owocowe, a także wina. Szczególnie wyborne wina owocowo-miodowe i wina musujące. W książce znajdują się także receptury przygotowania i produkcji piwa na bazie miodu - w tym wspaniałego piwa jałowcowego. Autor Miodosytnictwa pisze: Dla nas, Polaków, nasz kraju z dawien dawna ma sławę Ojczyzny obfitującej w najlepsze miody. Hodowcy pszczół, pasiek, i dawniej i dzisiaj swoje sposoby produkcji przekazują rodom rodzinnym z pokolenia na pokolenie. Po dziś dzień stare miody polskie i ich przetwory eksportowane są na cały świat. Zapraszam do lektury nie tylko hodowców pasiek, ale i pasjonatów dbałości o zdrowie oraz miłośników miodu i produktów naturalnych z niego, którymi niejeden gospodarz czy pani domu może zaskoczyć domowników i gości.
The most popular Korean dishes from the streets and homes across the nation.
This is food with a singular mission: to deliver maximum flavour in an approachable way. From the nourishing home-cooked meals served to generations gathered around the family table to the indulgent street eats that line the city sidewalks, Korean food is undeniably delicious.
Learn to cook your favourite Korean dishes in this neon tribute to a country overflowing with culinary delights. With more than 70 classics, such as tteokbokki, japchae, and the famous bulgogi and bibimbap, to much-loved Korean barbecue and, of course, kimchi, Cook Korea! is your guide to the Korean kitchen.
„Umami” to książka kulinarna napisana przez zwyciężczynię II edycji programu Masterchef Nastolatki. Trudno uwierzyć, że te wszystkie dania wymyśliła i stworzyła siedemnastolatka. Przy książce tej można stracić poczucie czasu, ponieważ kolejne przepisy wciągają nas głębiej i głębiej w nieprawdopodobny świat kulinarnej wyobraźni Idy Rojewskiej. To pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika dobrej kuchni!
"Dieta w cukrzycy. Przepisy" to praktyczna kontynuacja poradnika "Dieta w cukrzycy". Publikacja została stworzona przede wszystkim z myślą o osobach żyjących z cukrzycą typu 1 i 2, ale będzie idealna dla każdego, kto chce zadbać o zdrowie i dobrze zbilansowaną dietę swoją i swoich bliskich.W książce znajdują się przepisy na pyszne i proste do przygotowania posiłki na każdą porę dnia. Wszystkie receptury, bazujące na zasadach diety o niskim indeksie glikemicznym, zostały opracowane z myślą o utrzymaniu stabilnego poziomu glukozy we krwi. Podane w nich wartości odżywcze, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe ułatwiają obliczenie dawek insuliny.Angelina Ziembińska, ekspertka w dziedzinie żywienia w cukrzycy, autorka bloga Dietolog, udowadnia, że zdrowa dieta nie musi oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw - wystarczy sięgnąć po właściwe składniki i sprawdzone przepisy.Zadbaj o swoje zdrowie i odkryj, jak smaczna może być dieta przyjazna diabetykom!
Great food doesn't have to be over-the-top, fussy, or time-intensive to be absolutely amazing. In his debut cookbook, Nick DiGiovanni gives you the tools to become fearless in the kitchen-and to create unapologetically delicious meals.
Building on a foundation of staple recipes such as basic pasta dough and homemade butter, Nick shares a mouth-watering selection of his favorite recipes including Custard Yogurt Toast, Grilled Peach Burrata Salad, Smoked Bacon Carbonara, and his signature Master Chef Chocolate Crack Pie.
Of course, making staples from scratch is great, but Nick shows you how to make the most of a store-bought rotisserie chicken, too.
If you've never done more than boil water for pasta, this book is for you. If you can confidently whip up a multi-course meal, this book is for you. With his signature charm and humor, Nick shares advice, tips, and tricks for cooks of any level. Unsure how to pronounce "gnocchi"? There's a QR code for that. So grab your chef's knife, and get cooking!
Knife Drop also includes Nick's expert advice on equipment, ingredients, and techniques, so home cooks of any ability level can pick up some new skills. Explore a library of QR codes linking to video tutorials showcasing key cooking techniques, from holding a chef's knife and making a piping bag to pronouncing "gnocchi" the correct way.
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia - sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości - ziemniaku. Kolejne, poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery – słodycze.Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła.Od Redakcji
The definitive cookbook bible of the world’s most popular and oldest cuisine
Now available with a new lush red cover with gilt edging,China: The Cookbook presents more than 650 recipes for delicious and authentic Chinese dishes for the home kitchen, meticulously collected by two of the country’s bestselling cookbook writers.
From popular staples such as Sweet and Sour Spare Ribs and Dim Sum, to lesser-known regional classics including Fujian Fried Rice and Jiangsu’s Drunken Chicken, this authoritative book showcases the culinary diversity of the world’s richest and oldest cuisines with recipes from the eight major regions and twelve minor regions and additional selected recipes from star chefs from around the world.
The debut cookbook by Christina Soteriou, the plant-based chef with a rapidly-growing online platform of 350k followers. For fans of Mob, Anna Jones and Ottolenghi FLAVOUR.
100 simple, tasty and secretly healthy recipes, with flavour in every bite.
From restaurant-trained chef and content creator Christina Soteriou (more than 350k followers @christinasots), this is unbelievably delicious plant-based food, packed with protein, whole foods and nutrients.
Chapters include:
- Small plates, for snacks and starters
- Big platters, for sharing and meal prep
- Cosy bowls, as comforting as they sound
- Baking dish, for hearty one-dish wonders
- Dessert spoon, to satisfy your sweet tooth
Expect nourishing, vibrant dishes - including Spicy Mushroom Skewers with Peanut Lime Sauce, Sweet Potatoes with Tahini Butter Chickpeas, Pulled Leeks with Pistachio Cream and Peanut Butter Cherry Jam Semifreddo - as well as extra features on key ingredients, debunking vegan myths and tips on saving money and storing produce to keep it fresh for longer.
Everything you need to know about cocktails from the cookery experts Larousse
Learn how to make exquisite cocktails in the comfort of your own home. With more than 200 inventive recipes and a complete guide to cocktail-making equipment, this book will help you master all the basics of bartending.
Featuring rum, gin, tequila, vodka, champagne, cognac and whiskey recipes, as well as non-alcoholic alternatives, this comprehensive guide is perfect for budding cocktail connoisseurs.
‘The most beautiful cookbook I have ever seen’ Drew Barrymore
Join actress, activist, and New York Times bestselling author Pamela Anderson for a deeply personal culinary journey that harmonizes style, compassion, and the pleasures of plant-based cooking.
In a career spanning fame and activism, Pamela Anderson has ventured from a humble upbringing to the forefront of Hollywood-and has always been a passionate cook and gardener. Now, she invites you into her kitchen to share 80 delicious recipes that nourish the soul.
This cookbook began as a box of recipe cards: a housewarming gift for her sons inspired by homegrown traditions and world travel. It grew to become her gift to you, showing how romantic, comforting, and indulgent it can be to cook only with vegetables.
At Pamela’s down-to-earth fairy kingdom on Vancouver Island, you’ll join her on the dock for chicory dandelion coffee and whipped cranberry porridge, for picnics in the forest with a green goddess mason jar salad and tomato galette, and at the dinner table for her anti-inflammatory lentil soup, minty pea-potato pierogis, and more.
She also shares her love affair with bread, from maple-glazed cinnamon rolls to rustic sourdough loaves and fougasse dipped in herby pistou, alongside insights into life, love, entertaining guests, and preserving nature’s bounty.
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów.A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.
Wznowienie na podstawie oryginału z 1912 roku. Poradnik kulinarny, zawierający 1503 różnych przepisów kierowany na początku XX wieku do pań domu, jako praktyczna pomoc w prowadzeniu gospodarstwa. "Praktyczny kucharz warszawski" to klasyczna polska książka kucharska z XIX wieku, która zyskała ogromną popularność jako podręcznik sztuki kulinarnej.
Poradnik ten zawiera szeroki wachlarz receptur na zupy, dania mięsne, rybne, warzywne, wypieki, desery, a także przetwory i napoje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje, a przepisy dostosowane są do warunków życia w mieście, zwłaszcza Warszawie, z uwzględnieniem dostępności składników.
W wydaniu obecnym zawarta jest nowość, jak na tamte czasy - 4 kolorowe tablice, odtwarzające różne rodzaje mięs.
Do rąk czytelników oddajemy edycję źródłową książki kucharskiej i poradnika gospodarstwa domowego „Martha. Eine zuverlässige Rathgeberin […]” autorstwa zamieszkałej w podgrudziądzkim Rządzu (obecnie dzielnicy tego miasta) Minny Hooff. Książka ukazała się po raz pierwszy w języku niemieckim w Grudziądzu w 1866 roku, a do roku 1922 doczekała się 22 wydań, co uczyniło z niej prawdziwy regionalny bestseller.
Publikacja składa się z dwóch tomów – pierwszy zawiera transkrypcję najstarszego niemieckojęzycznego wydania poradnika, drugi jego przekład na język polski. Oba tomy poprzedza obszerny wstęp, który ukazuje znaczenie książki Minny Hooff na tle literatury kulinarnej i poradnikowej (w tym polskojęzycznej), prezentuje zarys kultury dawnego Grudziądza i przybliża losy rodziny Hooffów. Niezwykle ciekawym elementem publikacji jest refleksyjne opowiadanie niemieckiego pisarza Marcela Kruegera, który zabiera czytelniczki i czytelników na fikcyjną wycieczkę w przeszłość.
Jak napisali pierwsi wydawcy „Marty”: „Niniejsza książka była darem miłości [dla grudziądzkiego sierocińca]. Naszym życzeniem jest, aby dotarła do wielu innych kręgów czytelniczych i znalazła zastosowanie wszędzie tam, gdzie gospodyni z miłością i starannością czuwa nad dobrem swoich bliskich. Tam właśnie jest miejsce «Marty»”.
Zachęcamy do sięgnięcia do tej wyjątkowej publikacji, która ożywia historię i tradycje kulinarne naszego regionu.
Anna Mikołajewska pracuje na stanowisku adiunkta w Katedrze Literatury, Kultury i Mediów Niemieckiego Obszaru Językowego na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Jej zainteresowania badawcze obejmują kształtowanie się tożsamości wyznaniowych i polityki tożsamości w Prusach Królewskich i Książęcych oraz w Rzeczypospolitej Obojga Narodów, historię niemieckojęzycznej prasy polskiej, szkolnictwa i republiki uczonych we wczesnonowożytnych Prusach. Jej publikacje dotyczą pruskiego czasopiśmiennictwa XVIII i XIX wieku, historiografii kościelnej Prus Królewskich i Książęcych oraz oświecenia ludowego w Prusach Wschodnich i Zachodnich. ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6127-4051
Katarzyna Szczerbowska-Prusevicius jest adiunktem w Katedrze Literatury, Kultury i Mediów Niemieckiego Obszaru Językowego na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Jej zainteresowania badawcze dotyczą związków literatury z muzyką, historii literatury i kultury Prus Królewskich oraz literatury krajów słowiańskich. Obecnie pracuje nad projektem habilitacyjnym poświęconym literackim portretom Wolfganga Amadégo Mozarta. ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7121-0564
Marta Sikorska jest historyczką specjalizującą się w kulturowej historii jedzenia i kuchni, pracuje w administracji Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu i jest związana z tamtejszym Centrum Dziedzictwa Kulinarnego. Szczególnie interesuje ją historia polskiej i niemieckojęzycznej literatury kulinarnej, idei kulinarnych i dietetycznych oraz zmysłu smaku. Jest autorką książki Smak i tożsamość. Polska i niemiecka literatura kulinarna w XVII wieku oraz współautorką dwóch tomów serii źródłowej „Monumenta Poloniae Culinaria” (t. 6 i 7). ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4463-5780
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem ?De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Książka kucharska z przepisami pogrupowanymi wg pór roku, autorstwa Julii Cichockiej, zwycięzczyni programu Master Chef. Przedstawia dania kuchni czterech stron świata, słodkie, słone, mięsne i vege.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?