Domowe wędzenie żywności
-
Autor: Anderson Warren B.
- ISBN: 978-83-8151-374-6
- EAN: 9788381513746
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: RM
- Format: 236x177 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
25,18złCena detaliczna: 44,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,74 zł
x
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.