Domowy wypiek chleba wyd. 2024
-
Autor: Chattman Lauren
- ISBN: 978-83-8151-015-8
- EAN: 9788381510158
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Wydawnictwo RM
- Format: 231x163mm
- Język: polski
- Liczba stron: 280
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
22,34złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,99 zł
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.