KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Domowy wypiek chleba wyd. 2024

Domowy wypiek chleba wyd. 2024

  • ISBN: 978-83-8151-015-8
  • EAN: 9788381510158
  • Oprawa: miękka
  • Wydawca: Wydawnictwo RM
  • Format: 231x163mm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 280
  • Rok wydania: 2024
  • Wysyłamy w ciągu: 48h
  • Brak ocen
  • 21,99
     zł
    Cena detaliczna:  39,99 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,99
x
x

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka

Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:

Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.

Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.

Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.

Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj