W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote.
Z tej książki dowiesz się między innymi:
co to jest gruszka aligatora?
za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel García Márquez?
jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia?
czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą?
tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii
kto przepada za słoniowymi wszami?
gdzie rosną owoce zwane „ogniem Zeusa”?
od kiedy Amerykanie żują gumę?
Jak smacznie i wartościowo odżywiać się po leczniczym poście? Jak zachować zdrowie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie? W książce znajdziemy wskazówki dotyczące aktywnego stylu życia i nowego startu po tygodniu postu. Dodatkowo zamieszczone zostały optymalne i sprawdzone przez lata propozycje posiłków po zakończeniu postu. Są też instrukcje wychodzenia z postu krok po kroku przez pierwsze dni, szczegółowy plan menu na pierwsze 6 dni po zakończeniu postu i wskazówki odnośnie do zastosowania innych dobroczynnych zabiegów oraz ponad 100 przepisów na smakowite dania na śniadanie, obiad i kolację.
Odbiorcy
- osoby, które dzięki świadomemu odżywianiu chcą utrwalić efekty postnej kuracji
- wszyscy, którzy chcą poprawić jakość odżywiania poprzez wprowadzanie zdrowych produktów, bogatych w mikroelementy
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje potrzebne, by doprowadzić do harmonijnego procesu przemiany materii
- opisano w niej jak: odzyskać właściwe funkcjonowanie układu pokarmowego i zdrową florę jelitową, mieć więcej energii i sił witalnych, poprawić wyniki morfologii, doprowadzić do zrównoważonej gospodarki zasadowo-kwasowej, odmłodzić się, uzyskać i utrzymać zgrabną sylwetkę oraz prezentować się promiennie i świeżo
Jak schudnąć, nie głodząc się, a następnie utrzymać pożądaną wagę ciała? W jaki sposób oczyścić organizm z toksyn? Sposób odżywiania może rzeczywiście być bardzo skuteczny, jeśli znamy swój typ odżywiania, który jest uwarunkowany genetycznie, oraz stosujemy się do jego możliwości i ograniczeń podczas posiłków.
Sole Schüßlera pełnią różne funkcje w naszym organizmie. Przyczyniają się między innymi do tego, że tłuszcze, białka i węglowodany są optymalnie rozkładane. Dzięki temu pomagają również usuwać z organizmu toksyny, kwasy i niestrawione resztki pokarmu, a przemiana materii funkcjonuje bez zarzutu. Przy tym nie należy zapominać o pewnej decydującej kwestii: połączeniu typu odżywiania z niezwykle skutecznymi solami Schüßlera, które odpowiednio „dostrajają” organizm.
Odbiorcy
- osoby, które za pomocą soli Schüßlera pragną stracić zbędne kilogramy i oczyścić organizm z toksyn
- wszyscy, którzy chcą poprawić przemianę materii
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje ważne dla poszczególnych typów metabolicznych, co pozwala odtruć i oczyścić organizm
- w książce znajdują się przepisy kulinarne
- oraz opis ćwiczeń wzmacniających i treningu wytrzymałościowego
Uwielbiasz spotkania przy grillu ze znajomymi lub rodziną? Udowadniamy, że możesz się nimi cieszyć bez obaw o sylwetkę i zdrowie. Co więcej, możesz przełamać nudę w menu potraw z grilla i zaskoczyć swoich gości – zdrowiem i smakiem!
Pięć znanych instagramerek podzieliło się swoimi sprawdzonymi przepisami na cudowne, aromatyczne i smakowite dania, które można przyrządzić podczas biesiadowania przy grillu. Dzięki ich pomysłom mięsa, ryby, warzywa i owoce podane z grilla nabierają niezwykłych smaków, a proste receptury pozwolą cieszyć się jednocześnie dobrym jedzeniem i znakomitym towarzystwem.
Wyjątkowa książka kucharska, brandowana przez Noizz Polska, a w niej kilkadziesiąt przepisów na streetfoodowe bestsellery, które z łatwością przygotujesz w domu.
Poznaj zdrowe, oryginalne potrawy, które podbiją serca twoich znajomych, inspiracje ulicznej kuchni świata i polskie specjalności – w nowoczesnym wydaniu. W książce znajdziesz wskazówki krok po kroku, jak szybko i sprawnie przyrządzić ulubione dania street food. A ponadto: filozofię streetfood – skąd się wywodzi, na czym polega, dlaczego podbiła serca milionów ludzi na całym świecie; charakterystykę kuchni ulicy – po czym poznać dobre uliczne żarcie?, a także najpopularniejsze destynacje – gdzie i co warto zjeść w Polsce, Europie i nie tylko. Całości dopełniają piękne, autorskie zdjęcia i stylizacje potraw. Każdy przepis linkowany do wideorealizacji na Noizz.pl!
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Z różnych perspektyw opowiadano już historię Warszawy. Ale żeby podążać w niej za zapachem piwa – tego jeszcze nie było!
W książce Piotra Wierzbickiego to właśnie browarnictwo jest głównym bohaterem. Gdzie mieszkali, a gdzie poświęcali się swojemu rzemieślnictwu piwowarzy w najdawniejszych dziejach Warszawy? Jak uwarzyć piwo? Jak stolica wypadała w produkcji piwa na tle Mazowsza? Kto rozwinął przemysł browarniczy na wielką skalę? Które piwa królowały na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w „Podchmielonej historii Warszawy". Dowiemy się z niej również, co dziś zostało z piwowarskiej potęgi miasta.
Piotr Wierzbicki – warszawiak z dziada, choć może już nie z pradziada. W latach 80. i 90. działał na undergroundowej scenie muzycznej jako wydawca, organizator i dziennikarz. DJ radiowy, związany m.in. z legendarną Rozgłośnią Harcerską i Radiostacją, oraz imprezowy – rezydent praskiego klubu Hydrozagadka. Od 2011 r. pracuje jako przewodnik warszawski. Założyciel facebookowego profilu „Warszawa Na Wyrywki". Opracował około 50 warszawskich tras pieszych, rowerowych i wiślanych, które regularnie powtarza. Od kilku lat prowadzi varsavianistyczne wykłady w żoliborskim Kalinowym Sercu. Jako dziennikarz piszący o Warszawie udziela się na łamach „Skarpy Warszawskiej".Z różnych perspektyw opowiadano już historię Warszawy. Ale żeby podążać w niej za zapachem piwa – tego jeszcze nie było!
W książce Piotra Wierzbickiego to właśnie browarnictwo jest głównym bohaterem. Gdzie mieszkali, a gdzie poświęcali się swojemu rzemieślnictwu piwowarzy w najdawniejszych dziejach Warszawy? Jak uwarzyć piwo? Jak stolica wypadała w produkcji piwa na tle Mazowsza? Kto rozwinął przemysł browarniczy na wielką skalę? Które piwa królowały na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w „Podchmielonej historii Warszawy". Dowiemy się z niej również, co dziś zostało z piwowarskiej potęgi miasta.
Piotr Wierzbicki – warszawiak z dziada, choć może już nie z pradziada. W latach 80. i 90. działał na undergroundowej scenie muzycznej jako wydawca, organizator i dziennikarz. DJ radiowy, związany m.in. z legendarną Rozgłośnią Harcerską i Radiostacją, oraz imprezowy – rezydent praskiego klubu Hydrozagadka. Od 2011 r. pracuje jako przewodnik warszawski. Założyciel facebookowego profilu „Warszawa Na Wyrywki". Opracował około 50 warszawskich tras pieszych, rowerowych i wiślanych, które regularnie powtarza. Od kilku lat prowadzi varsavianistyczne wykłady w żoliborskim Kalinowym Sercu. Jako dziennikarz piszący o Warszawie udziela się na łamach „Skarpy Warszawskiej".
Żmudne liczenie kalorii to już przeszłość. Jeśli od dziś zmienisz swoje nawyki żywieniowe i wkomponujesz do swojego jadłospisu więcej elementów diety sirtuinowej, schudniesz powoli, ale bezpiecznie, a potem z łatwością utrzymasz swoją wymarzoną wagę. A na okrasę korzyści dla twojego zdrowia.ZMIANA NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH ZAMIAST GŁODÓWKIWiele diet odchudzających prowadzi do utraty masy mięśniowej, która przecież doskonale spala tłuszcz. Po zakończeniu kuracji zrzucone kilogramy powracają w zawrotnym tempie, i to nierzadko z nawiązką. Skład organizmu pogarsza się, procentowy udział tkanki tłuszczowej rośnie. Takie błędne koło określane jest jako efekt jo-jo. Dzięki diecie sirtuinowej aktywujesz sirtuiny (enzymy ochronne w twoim organizmie), które zapobiegają takim procesom. Pobudzisz metabolizm i zachowasz tkankę mięśniową a nawet z łatwością wypracujesz jej jeszcze więcej, jeśli oczywiście nie zapomnisz o aktywności fizycznej.PRZECIWSTARZENIOWE WOW!Istnieją takie zakątki na ziemi, których mieszkańcy żyją dłużej i w lepszym zdrowiu niż w naszej szerokości geograficznej. Zawdzięczają to znacznym ilościom produktów sirtfood w swoim jadłospisie. Takimi miejscami są pewne wyspy włoska Sardynia czy japońska Okinawa, zwana wyspą stulatków. Podstawę jadłospisu na tej pierwszej stanowią ryby, owoce i warzywa, wraz z oliwą z oliwek i czerwonym winem. Uprawiany na Sardynii gatunek winogron cannonau charakteryzuje się szczególnie wysoką zawartością chroniącego komórki resweratrolu. Na Okinawie natomiast istotna jest nie tylko jakość tego, co na talerzu, ale przede wszystkim ilość. Dieta mieszkańców Okinawy obfituje w algi, soję i zieloną herbatę, a dewizą jest Hara Hachi Bu, czyli Zjedz tylko tyle, by nasycić się.
Nie wystarczą jednorazowy detoks i cudowna dieta. Aby odzyskać energię i dobre samopoczucie, wybierz kompleksową dietę oczyszczającą.Dzięki prostym zasadom opisanym w książce oczyścisz ciało z toksyn oraz usprawnisz pracę wszystkich układów i narządów w organizmie. Nauczysz się samodzielniekomponować codzienne posiłki i właściwie dobierać produkty spożywcze bez skrupulatnego liczenia kalorii. Dowiesz się, co jeść, by wzmocnić odporność i wspomagać organizm. W książce znajdziesz również autorskie zdjęcia i przepisy na łatwe w przygotowaniu i pełnowartościowe śniadania, obiady, desery i kolacje, które będą inspiracją do zmiany nawyków i zdrowego odżywiania się na co dzień.Dlaczego poradnik trafia w Samo Sedno?przedstawia najważniejsze zasady zdrowego odżywiania, które wspomagają oczyszczanie organizmupodpowiada, jak usprawnić metabolizm prezentuje sposoby, jak nie zajadać stresu i zmniejszyć apetyt na słodyczewyjaśnia, jak przygotowywać zdrowe posiłki do pracy, szkoły czy na podróżwskazuje, jak świadomie dokonywać wyborów żywieniowychPierwsze wydanie książki ukazało się pod tytułem: Zdrowy detoks.
Osoby cierpiące na IBS mogą w końcu cieszyć się spokojnym trawieniem! IBS (zespół jelita drażliwego) to rozpoznanie, które dotyka 15–20% światowej populacji. Dawniej leczenie zespołu obejmowało zaledwie ogólne porady, teraz jednak pojawiła się nowa, skuteczna dieta lecznicza – FODMAP. Polega ona na wyłączeniu z diety pewnych węglowodanów, dzięki czemu ulgę odczuć może nawet 75% wszystkich pacjentów. Przestrzeganie zasad FODMAP oznacza konieczność pilnowania diety, ale przede wszystkim nauczenie się unikania produktów, które podrażniają jelita – przy równoczesnym spożywaniu smacznych potraw. Książka przeznaczona jest dla każdego, kto pragnie gotować dobrze i z zachowaniem założeń diety FODMAP. Żaden przepis nie zawiera wobec tego cebuli, czosnku, glutenu ani laktozy.
Choroby zwyrodnieniowe i autoagresyjne, takie jak reumatyzm, artretyzm czy dna moczanowa, zwana podagrą, należą do dolegliwości najczęściej trapiących współczesnego człowieka. Medycyna do dziś nie poznała sposobu na całkowite wyleczenie z reumatyzmu. Leczenie nastawione jest na łagodzenie objawów i przebiegu choroby oraz na usprawnianie narządów ruchu. W zapobieganiu i leczeniu tych chorób wielkie znaczenie ma właściwa dieta. Medycyna i dieta proponowana przez świętą Hildegardę z Bingen, w całości oparta na naturalnych środkach, w swej współczesnej wersji, opracowanej przez wybitnych specjalistów-doktora Gottfrieda Hertzkę i doktora Wigharda Strehlowa - jest bez wątpienia znaczącym i skutecznym wsparciem dla wszystkich cierpiących na schorzenia reumatologiczne.
Autorzy nie tylko dostosowali przekaz Hildegardy do współczesnych wymogów, wykorzystując specjalistyczną wiedzę ze swoich dziedzin - oni wręcz sprawdzili w praktyce skuteczność większości receptur, doświadczyli efektów leczniczych, przez lata obserwując rezultaty zastosowania wyników swoich badań. W tym kompendium czytelnik otrzymuje praktyczną propozycję możliwych do zastosowania przez każdego naturalnych środków leczniczych.
dr Alfreda Walkowska,
Polskie Centrum św. Hildegardy
Przewodnik młodego wyglądu i zdrowego stylu życia. Autorka bestsellerowego ""Zupowego detoksu"", coach, dietetyk, twórczyni idei i programu Diet Coaching, ekspertka w zakresie świadomego odżywiania się proponuje program, który nie wymaga inwazyjnych sposobów działania. Radzi, jak walczyć ze stresem i zabiegać o dobry sen, proponuje odmładzający jadłospis przywracający energię, poprawiający nastrój i inspirujący do zmiany stylu życia, a także działania upiększająco-relaksujące, takie jak: naturalne maseczki, zioła, olejki eteryczne i kąpiele.
CO MOŻNA ZROBIĆ JUŻ DZISIAJ, ABY JESZCZE PRZEZ WIELE LAT POZOSTAĆ W ZDROWIU I W DOBREJ KONDYCJI* poznaj 7 podstawowych mechanizmów starzenia i dowiedz się, jak dużo możesz zrobić, aby dłużej i zdrowiej żyć* poczuj się dobrze we własnej skórze można starzeć się z klasą!* odkryj zaskakujące aspekty hormezy, według której czynniki uznawane w dużych dawkach za szkodliwe, w dawkach małych wywierają stymulujące działanie na organizm*dowiedz się, nad jakimi niewiarygodnymi pomysłami pracują obecnie specjaliści anti-agingDzięki współczesnej wiedzy lekarze mogą pomóc swoim pacjentom w znacznym przedłużeniu życia. Równie wiele jednak możemy zrobić sami. Badania wskazują, że wystarczy kilka prostych zmian w stylu życia, aby na długie lata pozostać zdrowym i sprawnym. Nawet jeśli na początku może się wydawać, że zmiany te będą wymagały dużo dyscypliny, to szybko dojdziemy do wniosku, że warto spróbować to się naprawdę opłaca!
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni.
Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.
Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
Jimmy Moore i doktor Jason Mung przedstawiają program, który zapewnia nie tylko szybką utratę masy ciała, ale także wpływa pozytywnie na nasze serce oraz pomaga w leczeniu cukrzycy typu 2 i profilaktyce nowotworów. Autorzy udowadniają, że post wcale nie oznacza chorobliwego głodzenia się i odmawiania sobie przyjemności płynącej z jedzenia, a jest wręcz jedną ze skutecznych form zdrowego odżywiania! Musi być jednak przeprowadzony w odpowiedni sposób.
Książka zawiera cztery programy głodówek wraz ze wskazówkami i radami. Wzbogacona jest również o 20 specjalnych przepisów na bezzbożowe posiłki. Dzięki temu czytelnicy mogą wybrać metodę najbardziej odpowiednią dla siebie i w bezpieczny oraz przyjemny sposób przejść przez okres postu.
Autorzy tłumaczą, jak wygląda proces głodówki od początku do końca, oraz czego można się spodziewać w trakcie i po zakończeniu programu.
Walczysz z dodatkowymi kilogramami, wypróbowałeś już wiele diet, ale żadna nie okazała się skuteczna? Sięgnij po książkę Głodówka krok po kroku. Być może post to twój klucz do sukcesu i dobrego samopoczucia.
Dr Jason Fung – absolwent wydziału medycznego Uniwersytetu w Toronto, nefrolog, założyciel Programu Intensywnego Postępowania Dietetycznego. Autor książki Kod otyłości. Sekrety utraty wagi.
Jimmy Moore – publicysta prozdrowotny, autor bloga Livin’ La Vida Low-Carb oraz międzynarodowych bestsellerów: The Ketogenic Cookbook, Keto Clarity i Cholesterol Clarity.
Razem pomogli już setkom osób na świecie w walce o zdrowie i dobre samopoczucie!
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja!
Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo?
Nie masz czasu na codzienne gotowanie?
Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos?
Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptur, komponując za każdym razem zupełnie nowe danie.
Przygotuj swój lunch box tak, by z przyjemnością zaczynać przerwę obiadową. Dostosuj jedzenie do swoich preferencji, pracy, trybu życia. I baw się dobrze!
Gdy słyszysz „placki”, myślisz o amerykańskich pankejkach albo tradycyjnych plackach ziemniaczanych? Spróbuj placuszków tiramisu z czereśniami, śniadaniowych placuszków jaglanych z jajecznicą albo sojowych placków z curry z kala?ora, a odkryjesz, że możliwości jest o wiele więcej! Blisko 100 nieskomplikowanych przepisów na słodkie i wytrawne placki zachęci do kulinarnych eksperymentów.
Zaskocz rodzinę i przyjaciół potrawami inspirowanymi kuchnią z różnych zakątków świata, dzięki którym codzienny posiłek dostarczy ci niezwykłych doznań smakowych.
W książce znajdziesz pomysły na przepyszne dania mięsne, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Różnorodne, a przy tym proste receptury, niebanalne smaki i piękne ilustracje sprawią, że nabierzesz apetytu na więcej!
O autorce:
Karolina Polkowska - z zamiłowania fotograf kulinarny, z wykształcenia historyk. Od kilku lat z powodzeniem i ogromną satysfakcją współtworzy bloga Picante Jalapeno. Uwielbia nie tylko gotować, lecz także (a może przede wszystkim) dobrze jeść, dlatego w swojej pracy przekonuje, że pomysłowe dania można przygotować bez spędzania wielu godzin w kuchni. Miłośniczka malarstwa, wędrówek górskich i muzyki jazzowej.
Naturalne źródło energii
Chciałbyś poprawić koncentrację i dodać sobie energii w zdrowy i naturalny sposób? Sięgnij po książkę o sproszkowanej zielonej herbacie matcha. Dowiesz się z niej nie tylko o jej zadziwiających właściwościach antyoksydacyjnych, ale poznasz również przepisy na pyszne dania z dodatkiem tego superfood.
Magiczna moc matchy
Czy wiesz, że potencjał antyoksydacyjny matchy jest 60,5-krotnie wyższy niż szpinaku? Dzięki niej dostarczysz organizmowi maksymalną dawkę przeciwutleniaczy, zahamujesz procesy starzenia organizmu, a twoja skóra odzyska młody wygląd. Zapewnisz sobie zastrzyk witamin A, B, C, E, K, enzymów i polifenoli. Zapobiegniesz chorobom degeneracyjnym i schorzeniom przewlekłym oraz zniwelujesz skutki ekspozycji na trucizny środowiskowe, takie jak pestycydy, promieniowanie czy chemikalia.
Matcha – zielona recepta na zdrowie!
To historia o kobiecie z małego miasteczka, która goni, pędzi i chce coś osiągnąć w życiu - i osiąga. Jej podejście do życia zmieni dopiero rodzina. Zawsze chciała ją założyć, ale nie spodziewała się, że odciśnie takie piętno na jej światopoglądzie. Malwina rozkochuje się w życiu rodzinnym i macierzyństwie, nadal jednak funkcjonując w rytm korporacyjnych obowiązków. Szybko, byle do celu, a po celu cel kolejny. Kolejne sukcesy przychodzą jej z łatwością. Nic dziwnego, w końcu to tytan pracy i wulkan energii. Razem z mężem starają się o rodzeństwo dla synka, w międzyczasie decydując o przeprowadzce do nowego domu, gdzie mają wieść piękne rodzinne życie z dwójką dzieci. Wszystko idzie zgodnie z planem oprócz jednego… ciąży. Mija rok, później kolejny i nic. To dla Malwiny kompletna nowość… Nie tak wyglądał jej plan na życie! I wtedy gaśnie ostatnia iskierka nadziei… „Miałam tego wszystkiego dosyć. Podjęłam ostateczną decyzję. Dosyć pędu. Na pierwszym miejscu - zdrowie. O ciąży postanowiłam zapomnieć, puścić to wolno. Widocznie tak musi być. Małymi kroczkami, z potknięciami, ale ciągle do przodu, dopracowywałam kolejne fuszerki mojego funkcjonowania. Nigdy bym nie pomyślała, że na końcu mojej drogi czeka mnie największy cud – upragniona ciąża. Bez wsparcia farmakologicznego, bez wsparcia medycznego…” – pisze Malwina Bakalarz, autorka słynnego bloga bakusiowo.pl - w swojej debiutanckiej książce „Jak zmieniłam życie w rok?”. Organizacja życia, zdrowa dieta, nieco filozofii, mnóstwo poczucia humoru i rady, jakich oczekujemy od przyjaciółki, której zwierzamy się, że mamy już wszystkiego dosyć – to książka autorki bloga Bakusiowo.
Lubisz sport, ale nie czujesz się wyczynowcem? Gubisz się w gąszczu informacji, a diety Cię przytłaczają? Im więcej czytasz, tym mniej wiesz? Ta książka rozwieje Twoje wątpliwości i pokaże Ci:
• jak proste zmiany przynoszą długotrwałe i zadowalające efekty,
• co jeść przed i po treningu
• jakie nawyki pomogą Ci polepszać wyniki w aktywności sportowej,
• jak układać jadłospisy, by odejść od sztywnych zasad i od skrajności,
• jak znaleźć swój „złoty środek”, ufając intuicji,
• jak w świadomy sposób łączyć naturalne żywienie z aktywnością fizyczną.
Dieta to nie przymus. Przestań na niej „być” – zacznij się właściwie odżywiać. Bez schematów!
Dorota Traczyk – dietetyk sportowy, wielbicielka biegania, kolarstwa, gór, spokoju i dobrego, pozytywnego nastawienia do świata. Certyfikowany instruktor rekreacji ruchowej o specjalizacji fitness oraz jako edukator w cukrzycy. Założycielka poradni oraz jednego z najpopularniejszych blogów dotyczących dietetyki sportowej w Polsce – Dieta-sportowca.pl.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?