Superżywność to jedzenie z najwyższej półki, czyli pokarmy niezwykle bogate w substancje odżywcze, które – wprowadzone do codziennej diety – wzmocnią twoje zdrowie i odporność. Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom – a nawet je leczących. Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego, a dokładnie: owoce jagodowe, brokuły i kiełki brokułów, siemię lniane, czosnek, jarmuż, grzyby, cebula, algi, soja i kurkuma. Autorzy przedstawiają także łatwe i smaczne przepisy oraz inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu.
O autorach:
Myrna Chandler Goldstein przez ponad dwie dekady pracowała jako niezależna pisarka specjalizująca się w tematyce zdrowotnej. Jest autorką i współautorką setek artykułów i dziesięciu książek.
Mark Allan Goldstein, doktor medycyny, jest szefem oddziału dla nastoletnich i młodych dorosłych w Szpitalu Ogólnym w Massachusetts. Jest również profesorem medycyny na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Harvarda.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?