Metoda Allena Carra jest wyjątkowa. Wszystkie inne metody wspomagające odchudzanie, wymagają z naszej strony poświęcenia. Powodują, że czujemy się nieszczęśliwi, czegoś pozbawienie - to dlatego próby pozbycia się zbędnych kilogramów tak często kończą się fiaskiem. Stosując zalecenia metody Easyway od samego początku będziesz znajdował dużo większą przyjemność w jedzeniu. Kiedy już raz zaczniesz stosować te zasady, nigdy o nich nie zapomnisz, a tym samym zapewnisz sobie na całe życie dobrą formę, zdrowie i zadowolenie.
"Starasz się zdrowo odżywiać? Ograniczasz cukier? Jesteś na diecie ketogenicznej? Dzięki tej książce w zdrowy sposób zaspokoisz ochotę na coś słodkiego. Znajdziesz w niej 150 sprawdzonych przepisów na fit słodycze i przekąski zgodne z zasadami diety ketogenicznej. Składniki to: olej kokosowy i zdrowe oleje roślinne oraz erytrol, mąka kokosowa i migdałowa. Są też opcj e bez mleka i orzechów. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem, oraz tabelą z zawartością białek, tłuszczów i węglowodanów. Keto słodycze: - utrzymają poziom cukru we krwi na stałym poziomie, - nie zaburzą ketozy, - wspomogą odchudzanie, gdyż nie są cheat mealem, Fit słodycze - zdrowe "co nieco" bez konsekwencji dla figury."
Earl Mindell - amerykański farmaceuta, lekarz, aptekarz, ponad 40 lat ukazał się jego światowy bestseller, sprzedany na całym świecie w kilkunastu językach i blisko 10- mln różnych nakładów "Biblia witamin". Teraz dostajemy jego zaktualizowaną, uzupełnioną wersję. A czy są witaminy - oddajmy głos autorowi. Earl Mindell pisze we wstępie:
Kiedy wymawiam słowo witamina, większość ludzi myśli pigułka. Myślenie o pigułce przywodzi na myśl mylące obrazy leków i narkotyków. Chociaż witaminy mogą i z pewnością często działają zarówno jak leki, jak i narkotyki, nie są one ani jednym, ani drugim.
Najprościej rzecz ujmując, witaminy to substancje organiczne niezbędne do życia. Witaminy są niezbędne do normalnego funkcjonowania naszego organizmu i poza kilkoma wyjątkami nie mogą być wytwarzane lub syntetyzowane wewnętrznie. Są niezbędne dla naszego wzrostu, witalności i ogólnego dobrego samopoczucia, a znajdują się w niewielkich ilościach we wszystkich naturalnych produktach spożywczych. Musimy pozyskiwać je z tej żywności lub z suplementów diety.
Należy pamiętać, że suplementy, które są dostępne w postaci tabletek, kapsułek, płynów, proszków, sprayów, plastrów i zastrzyków, są nadal tylko żywnością i, o ile nie są syntetyczne, pochodzą również z żywych roślin i zwierząt.
Niemożliwe jest podtrzymanie życia bez wszystkich niezbędnych witamin.
Wiele osób uważa, że witaminy mogą zastąpić jedzenie. Nie mogą. W rzeczywistości witaminy nie mogą być zostać wchłaniane wchłonięte bez spożywania pokarmów. Istnieje wiele błędnych przekonań na temat witamin, i mam nadzieję, że ta książka wyjaśni większość z nich.
?Witaminy nie są pigułkami pobudzającymi i nie mają własnej wartości kalorycznej ani energetycznej.
?Witaminy nie zastępują białka ani żadnych innych składników odżywczych, takich jak minerały, tłuszcze, węglowodany, woda ani nawet siebie nawzajem!
?Witaminy same w sobie nie są składnikami struktur naszego ciała.
?Nie możesz brać witamin, przestać jeść i oczekiwać, że będziesz zdrowy.
Chcesz zadbać o zdrowie, odzyskać siłę i schudnąć bez efektu jo-jo? Odkryj proste triki żywieniowe, które pomogą ci utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi. Poznaj sposoby na to, aby uniknąć insulinooporności, cukrzycy i zaburzeń hormonalnych. Znajdziesz tu gotowe proste plany posiłków, pełne odżywczych warzyw, na śniadania, koktajle, proste obiady, miski mocy, sałatki i desery z niskim IG. Wybierając odpowiednie produkty, wspomożesz metabolizm i zredukujesz stany zapalne. Zadbaj o zdrowie i energię każdego dnia. Odzyskaj kontrolę nad poziomem cukru we krwi! Zamów książkę już teraz! Opanuj głód, popraw metabolizm i schudnij bez wyrzeczeń dzięki łatwym przepisom na dania o niskim indeksie glikemicznym.
Czujesz, że nawet zdrowa żywność powoduje u ciebie wzdęcia, bóle brzucha i dyskomfort? Masz dość nieskutecznych diet i chcesz wreszcie znaleźć sposób na poprawę trawienia? Być może winowajcą są FODMAP – fermentujące węglowodany, które mogą podrażniać jelita i nasilać objawy zespołu jelita drażliwego (IBS), SIBO oraz innych chorób jelit oraz układu pokarmowego. Odkryj skuteczny sposób na poprawę zdrowia jelit i odzyskaj kontrolę nad swoim samopoczuciem dzięki przeciwzapalnej i przyjaznej dla mikrobiomu diecie low-FODMAP! W tej książce znajdziesz przepisy na łatwe i smaczne dania, które nie obciążają układu trawiennego. Trzyetapowy plan diety, oparty na sprawdzonych zaleceniach medycznych. Listy produktów, które możesz jeść bez obaw. Życie bez bólu i wzdęć dzięki diecie low-FODMAP!
Jak szybko schudnąć i przyspieszyć metabolizm? Zwiększyć poziom energii? Jak przygotować zdrowe i pyszne posiłki? Oto twoja tajna broń! Ta książka to zbiór 60 prostych, odżywczych i pełnych białka koktajli, które pomogą ci spalać tłuszcz, budować mięśnie i odzyskać witalność. Wszystko z naturalnych, świeżych składników - bez sztucznych dodatków i zbędnego cukru! Dla kogo są koktajle białkowe? Dla osób, które chcą schudnąć i utrzymać szczupłą sylwetkę. Zajętych ludzi, bo przygotowanie smoothie zajmie maksymalnie 5 minut! Sportowców i aktywnych, którzy szukają idealnego paliwa przed i po aktywności fizycznej. Dzięki tej książce nauczysz się, jak prosto i szybko wprowadzić zdrowe nawyki do swojego życia - bez wyrzeczeń i skomplikowanych diet. Pij na zdrowie, chudnij z przyjemnością!
Wyjątkowa, stylizowana na starodruk publikacja, kulinarna podróż w przeszłość oparta jest na książce autorstwa Elfriede Rathmann Asu schmeckt’s derhääme (Smacznie, jak niegdyś). To nie tylko zbiór oryginalnych receptur, ale również unikalny zapis lokalnej historii i tradycji. W publikacji znajdziecie:
✔ Tradycyjne przepisy – autentyczne smaki regionu, które można odtworzyć we własnej kuchni.
✔ Unikalne wiersze i teksty w niemal zapomnianej gwarze kłodzkiej – oryginalne i tłumaczone na język polski.
✔ Scenki rodzajowe z pierwszej połowy XX wieku – ilustracje autorstwa malarza i grafika Josepha A. Pausewanga.
Nowość! – Okładka książki pachnie świątecznym ciastem, co dodatkowo wprowadza w klimat dawnych tradycji kulinarnych.
Na okładce złocenia i metalowe narożniki
Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem kimchi, ciastek ryżowych, zup i dań głównych, banchanów oraz deserów. Poznaj koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków.Kuchnia koreańska? Powiesz: kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta jest obok bap, czyli ryżu sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami.To ostrość jaskrawoczerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang pasty ze sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia kontrastów, w której intensywne smaki łączą się harmonijnie z delikatnymi potrawami, takimi jak buliony z suszonych sardeli i glonów, czy też kremowe tofu.Koreańska kuchnia oferuje dania idealne dla mięsożerców zachwyci ich aromatyczna wołowina bulgogi lub smażony kurczak na ostro dak galbi. Jednak nie brakuje tu również przysmaków dla tych, którzy wolą kuchnię roślinną królują w niej wszelkiego rodzaju kiszonki, ciastka ryżowe i warzywne banchany, które w połączeniu ze słodko-ostrymi sosami dają niespotykane nigdzie indziej smaki.Ta książka prezentuje kilkadziesiąt przepisów na proste i popularne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki na bulgogi, z czym najlepiej podawać daną potrawę. Znajdziesz tu także listę podstawowych przypraw i składników większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchniami świata.
Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie i słusznie. Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym towarzyszy prawdziwa eksplozja przypraw i aromatów.Odkryj klasykę kuchni tajskiej sajgonki, szaszłyki z kurczaka w sosie satay, sałatkę z zielonej papai, tom kha kai, sałatkę z chrupiącego ryżu, zielone i czerwone curry, kurczaka smażonego z orzechami nerkowca, pad thai, ryż z kokosem i mango Znajdziesz tu treściwe i łatwe do przygotowania przepisy, opis podstawowych składników i stosowanych przyborów kuchennych oraz zdjęcia pokazujące przygotowanie potraw krok po kroku. Caroline Trieu poznawała kuchnię Azji Południowo-Wschodniej już od najmłodszych lat dzięki mamie i ciociom. Tajlandię odkryła dużo później podczas stażu, na którym była pod koniec studiów, i zakochała się w tym miejscu. Szybko stało się ono jej krajem z wyboru. Caroline przemierza go bezustannie od 15 lat, ucząc się podstaw języka i kuchni, a także szkoląc się w masażu tajlandzkim nuad boran, który wykonuje w swoim salonie. Jednocześnie dzieli się pasją do kuchni tajskiej, laotańskiej i wietnamskiej podczas warsztatów kulinarnych w okolicach Rennes we Francji i na blogu Taste-of-mekong.
Kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Wyrusz w kulinarną podróż do Indii, poznaj przepisy na najlepsze dania i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!Skosztuj szaszłyków z jagnięciny z imbirem i kolendrą, kurczaka tandoori, curry z bakłażanem albo sera paneer ze szpinakiem. Do tego ryż z kardamonem lub szafranem, chlebki naan i chapati, chutneye i raity. A na deser lassi lub lody różane. Oprócz przepisów na pyszne dania znajdziesz tutaj informacje o podstawowych produktach i przyborach, użyteczne wskazówki i proste instrukcje krok po kroku, a wszystko to ilustrowane pięknymi zdjęciami. Sandra Salmandjee, czyli Sanjee, autorka bloga Bollywood Kitchen, popularyzuje oryginalne potrawy z kraju swoich przodków i skupia wokół siebie społeczność smakoszy. Swoim nowoczesnym, kreatywnym podejściem do kuchni indyjskiej zachęca do odkrywania egzotycznych smaków. Gotowanie w jej wykonaniu to radość dla duszy, przyjemność dla oka, rozkosz dla podniebienia i sztuka dzielenia się tym, co dobre.
Książka przeznaczona jest dla Pacjentów, którzy mają zdiagnozowaną dnę moczanową albo hiperurykemię (zwiększone stężenie kwasu moczowego bez objawów dny moczanowej).
Jako że jesteśmy dietetykami, to publikacja w całości poświęcona jest zagadnieniom dietetycznym.
Omówiliśmy aktualne i potwierdzone naukowo zalecenia dietetyczne, dołączyliśmy tabele produktów wraz z informacją o ilości wytworzonego kwasu moczowego oraz przygotowaliśmy jadłospis na cztery tygodnie. To wszystko pomoże Pacjentowi zmodyfikować styl życia w taki sposób, aby napady dny moczanowej zdarzały się jak najrzadziej.
W książce poruszyliśmy także tematy, które na pierwszy rzut oka nie mają związku z dną moczanową, ale gdy Pacjent zapozna się z nimi, to sam zauważy, że są ważne, np. różnica między lekiem a suplementem diety, interakcje ziół z lekami, w jakich produktach znajdziemy białko czy witaminę B12.
Make every night taco night!
Bring together your favourite people for the ultimate taco night. Whether it’s a weekend gathering with friends, a date-night in, or simply taco Tuesday, Taco Night has the best tacos for the right occasion.
Learn how to make your own flour and corn tortillas with ease, so you’ll never have to rely on store-bought versions again; mix and match salsas and toppings and invite your guests to build their own tacos. With chapters that include recipes for vegetarian and vegan; seafood; chicken, duck and turkey; pork; and beef and lamb tacos, your choices are (almost) endless. Recipes range from the traditional to the new and even the unexpected, but always delicious.
With a bold design that nods to the series’ two previous cookbooks – Pasta Night and Pizza Night – and bright and poppy overhead photography that allows the taco toppings to shine, Taco Night is the only cookbook you need to make tacos your favourite meal every of the week.
“Wegańska kuchnia japońska” autorstwa Liny i Setsuko Kurata to książka kulinarna, która odkrywa bogactwo tradycyjnej japońskiej kuchni roślinnej, podkreślając jej prostotę, sezonowość i głęboko zakorzenione powiązania z naturą. Autorki – matka i córka – pochodzą z Japonii i dzielą się autentycznymi przepisami, które odzwierciedlają filozofię shojin ryori, czyli kuchni klasztornej, bazującej na roślinnych składnikach i harmonii smaków.
Książka przedstawia zarówno klasyczne, jak i mniej znane potrawy japońskie w wersji wegańskiej, dostosowane do współczesnego stylu życia. Czytelnicy znajdą tu przepisy na takie dania jak:
Wegański oden – tradycyjny japoński gulasz z warzyw i konjaku,
Nikujaga w wersji roślinnej – duszone ziemniaki z glutenem pszennym zamiast mięsa,
Domowe kiszonki i fermentowane przetwory,
Dania z tofu, tempehu i sejtanu,
Zupy miso na bazie warzywnego dashi,
Tradycyjne słodycze i lekkie przekąski.
Oprócz przepisów, książka zawiera również opowieści o kulturze kulinarnej Japonii, tradycjach związanych z jedzeniem oraz praktyczne wskazówki dotyczące składników i technik gotowania. Dużą wagę przywiązuje się do używania naturalnych i lokalnych produktów, które wpisują się w ideę zrównoważonego gotowania.
Bezmięsny schabowy albo roślinny kurczak? O nie! Ta książka udowodni wam, że smaczna kuchnia wegetariańska może bazować na zdrowych, naturalnych składnikach, które nie próbują udawać czegoś, czym nie są.
Od fioletowych ziemniaków z maślanką po ratatouille „z odzysku”, od duszonej rzodkiewki z płatkami drożdżowymi po gofry z awokado i burratą, od rustykalnej tarty z figami i bryndzą po krem z kiszonej kapusty z pistacjami i pierogi z wędzonym serem.
Przed wami 100 przepisów, które zapraszają w kulinarną podróż przez różne techniki przygotowywania dań: od świeżych sałatek i miksowanych zup, przez pieczone zapiekanki, smażone przysmaki, aż po słodkie desery i przepisy „zero waste”. W tej książce znajdziecie coś smacznego i oryginalnego na różne okazje i pory roku, a każde danie pomoże wam celebrować jedzenie w wyjątkowy sposób. Smacznego!
Czy podejrzewasz u siebie objawy PCOS? Szukasz sprawdzonych metod, które pomogą ci zwalczyć zaburzenia hormonalne i stany zapalne? Z książki dowiesz się, co to jest PCOS i jakie skutki dla organizmu może powodować ta choroba kobieca. Poznasz plan żywieniowy oparty na diecie oczyszczającej, który pomoże ci przywrócić równowagę hormonalną, zrównoważyć poziom cukru we krwi, eliminując insulinooporność, a także pozbędziesz się nieregularnych miesiączek, zbędnych kilogramów i problemów skórnych. Co więcej, Autorka promuje nierestrykcyjne podejście do diety - to pozwoli ci utrzymać długotrwałą motywację, a tym samym szybszy powrót do zdrowia. Hormony pod kontrolą - odzyskaj zdrowie i pożegnaj PCOS!
Ta książka powstała, aby ułatwić ci życie.Nie potrzebujesz piekarnika, żeby zrobić efektowny deser. Ania Lekka, autorka popularnego profilu na Instagramie i TikToku, zdradza tajniki przepisów i techniki przygotowywania ciast bez tradycyjnego pieczenia. To się nie może nie udać!Znajdziesz tu nowe wersje klasycznych receptur, torciki, serniki oraz inne słodkości. Szarlotka czy karpatka? Banoffee czy tiramisu? Cake popsy czy kuleczki ptysiowe?Każde ciasto jest inne, ale wszystkie są niezwykle lekkie. Dobrze sprawdzą się w upalne dni, bo świetnie orzeźwiają. Możesz je przyrządzać przez cały rok. Będą idealne na co dzień, na spotkania z rodziną i ze znajomymi oraz na chwile relaksu z filiżanką kawy.Nie bój się eksperymentować. Po prostu ciesz się samym tworzeniem przepysznych deserów!Miłego (nie)pieczenia!
Podróż do serca tajskiej kuchni
100 wspaniałych przepisów
Zanurz się w tajskiej kuchni i odkryj jej wyjątkowe smaki. Poznaj tradycyjne przepisy zarówno te proste jak i nieco bardziej wyszukane.
Wypróbuj przepisy na tajskie szlagiery, takie jak:
Pad thai, zupa Tom yum, Som tum - sałatka z papai, curry i sałatki laarb, a także lokalne ulubione potrawy, takie jak Pad kee mao (pijany makaron) oraz szereg innych.
Naucz się tradycyjnej tajskiej sztuki składania potraw, krok po kroku podążaj za instrukcjami i zachwyć domowników klasycznymi przekąskami, takimi jak Po pia (smażone roladki) i Kari pap - aromatyczne pierożki.
Delektuj się regionalnymi napojami i deserami, w tym klasycznym kleistym ryżem z mango.
Kuchnia tajska to idealna harmonia smaków gdzie słodkie, kwaśne, ostre i słone splata się w ekstatyczną opowieść.
Domowe wyroby z ryb to wyjątkowy przewodnik dla miłośników kuchni, którzy chcą odkryć bogactwo smaków i aromatów rybnych specjałów. Autorzy dzielą się sprawdzonymi przepisami na domowe wędzenie, pieczenie na grillu, a także na wyborne sosy. W książce znajdziesz: Szczegółowe instrukcje dotyczące przygotowania ryb do wędzenia i grillowania. Przepisy na aromatyczne marynaty, które podkreślą smak ryb, pomysły na kreatywne dodatki, takie jak domowe sosy, które uzupełnią Twoje dania, praktyczne porady dotyczące wyboru najlepszych gatunków ryb i ich przechowywania.
Dostosuj dietę do siebie, żyj uważniej, nie daj się chorobie! Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, dolegliwości skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona kobiety niż mężczyzn.Jak prawidłowo się odżywiać, gdy ma się problemy z tarczycą? Jak styl życia oddziałuje na funkcjonowanie tarczycy? Czy kondycja naszych jelit ma wpływ na przebieg choroby Hashimoto? Jakie schorzenia mogą jej towarzyszyć?Na te i wiele innych pytań odpowiada Agata Lewandowska, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem. W tej książce znajdziesz:aktualną wiedzę na temat diety i stylu życia w chorobie Hashimoto,porady dotyczące wprowadzania diet eliminacyjnych,wiele ciekawych przepisów między innymi na dania bez laktozy, glutenu i pszenicy oraz takie, które ułatwią zredukowanie masy ciała. Agata Lewandowska dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Zalecenia dietetyczne dla pacjentów z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit
Autorka: Joanna Wypych
Terminem „nieswoiste choroby zapalne jelit” określamy grupę chorób, których etiologia do tej pory nie została w pełni poznana. Należą do niej przede wszystkim wrzodziejące zapalenie jelita grubego i choroba Leśniowskiego–Crohna. Do licznych czynników środowiskowych wpływających na występowanie i przebieg nieswoistych zapaleń jelit należą: palenie papierosów, wysoko przetworzona dieta, infekcje bakteryjne, wirusowe, zaburzenia składu mikrobiomu, stosowanie niektórych leków (antybiotyki) oraz być może czynniki psychologiczne. Dieta odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu organizmu człowieka w pełni sił witalnych i zdrowotnych, jednak nie istnieje jeden ogólnodostępny schemat żywienia dla pacjentów z nieswoistymi zapaleniami jelit. Inaczej jest z osobą w pełni mobilną, aktywną zarówno fizycznie, jak i intelektualnie, a inaczej osobę w trakcie zaostrzenia, przed zabiegami operacyjnymi, czy też wymagającą uzupełnienia niedoborów pokarmowych wynikających z zespołu złego wchłaniania pojawiającego się w przebiegu zapaleń jelit.
Autora w poradniku omawia następujące zagadnienia:
produkty, które należy ograniczać
pokarmy wywołujące nieprzyjemne objawy ze strony przewodu pokarmowego
pokarmy wpływające na proces zapalny w jelicie
pokarmy wskazane w diecie osób z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit
planowanie i przygotowywanie posiłków
co jeść w stanie zaostrzenia choroby?
a co jeść w okresach remisji?
Ponadto proponuje też JADŁOSPIS NA 7 DNI.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?