Gdy przeglądam zebrane tu przepisy, myślami przenoszę się do starego dworku. W każdym apteczka, czyli domowy skład nalewek, gdzie kryły się trunki lecznicze czy do smakowania. Oddajemy do waszych rąk zbiór ponad 100 przepisów na nalewki chlubę wielowiekowej polskiej tradycji kulinarnej. A po skorzystaniu z tych propozycji wypijcie kieliszek na zdrowie Ani Szubińskiej, która pracowicie odnalazła, sprawdziła i wypróbowała te receptury, a następnie opracowała i zgromadziła w tej książce. Anna Śmiałek Redaktor Naczelna serwisu beszamel.pl
How not to get confused when you see a wine list in a restaurant, skillfully choose the wine that tastes good to a particular dish, and distinguish between expensive drinks and cheap counterfeits - for wine lovers such skills are a must. But how to learn this, when sommelier - the greatest connoisseurs of all wine wisdom - operate with incomprehensible words, and some questions seem awkward to ask them: for example, how to make sparkling and what is rose wine? This book will be useful for gourmets , the wine from which region they may like and why people mostly store it incorrectly. And you will no longer get lost in the store, choosing between Shenen blanc and Montepulciano.
Discover the enchanting diversity of the wine world with a 20-chapter training course from renowned wine connoisseur Andrew Jeffford. This course will provide important guidelines for traveling around the world in search of not only the pleasure of taste, but also an understanding of the geographically and culturally determined characteristics of different wines. From now on you will buy and taste wine like a true connoisseur.
Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie.
Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
Jesteś na diecie ketogenicznej lub chcesz na nią przejść, ale brakuje Ci czasu na przygotowywanie posiłków? Z podobnym problemem zmaga się wiele osób - jeśli chcesz mu zaradzić, sięgnij po książkę Kyndry Holley. W trakcie lektury poznasz sposoby na szybkie przyrządzenie niskowęglowodanowych dań. Autorka podaje praktyczne porady i wskazówki, których zastosowanie pozwala oszczędzić cenne godziny podczas gotowania. Dzięki wielu łatwym przepisom na smaczne i zdrowe posiłki ketogeniczne zapomnisz, czym jest długie przesiadywanie w kuchni!
Poza poradami i przepisami kulinarnymi Kyndra Holley przedstawia pomysły na to, co zrobić z niezjedzonymi daniami. Jej celem jest pokazanie, że dieta niskowęglowodanowa może być zdrowa, prosta i praktyczna; uświadomienie, że przy odpowiednim podejściu staje się prawdziwą przyjemnością i metodą żywienia, która daje satysfakcję ze względu na smak, oszczędność czasu i łatwość przygotowywania posiłków. Atrakcyjne ilustracje, czytelny układ treści i lekki język sprawiają, że książkę czyta się wyśmienicie, tak jak wyśmienite są dania, na które przepisy prezentuje Kyndra Holley.
W książce znajdziesz:
50 szybkich i łatwych przepisów na pyszne śniadania, obiady, kolacje, desery, sałatki, przystawki, sosy, dodatki i inne dania ketogeniczne
domowe metody na przyrządzanie zdrowych i smacznych posiłków niskowęglowodanowych
sposoby na kreatywne wykorzystanie resztek
spis wyposażenia i składników spożywczych pomocnych w przygotowywaniu ketogenicznych posiłków
wyczerpujące opisy i atrakcyjne zdjęcia
O autorze książki
Kyndra Holley - popularna w mediach społecznościowych autorka bloga Peace, Love and Low Carb poświęconego diecie niskowęglowodanowej, odwiedzanego przez 2 miliony użytkowników miesięcznie. Opublikowała kilka książek na ten temat, a wiele z prezentowanych przepisów to jej w pełni autorskie receptury. Jedna z najpopularniejszych w internecie propagatorek diety ketogenicznej i bezglutenowej.
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych.Jadłospisy na 3 miesiącePonad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich5 podstawowych produktów w każdym przepisieCzas przygotowania: do 20 minutTen poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.Co znajdziesz w tej książce?- rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności- listę produktów, z których warto korzystać- podstawowe zasady gotowania dla zabieganych- przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością- sposoby na okiełznanie głodu""Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja.""Dominika Musiałowska ""Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością."" Magdalena Makarowska
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla jednych, a tym bardziej i dla drugich Wydawnictwo ASTRUM przygotowało kolejną pozycję z cieszącej się dużą popularnością serii "Dietetyk Lech Tkaczyk poleca". "Kuchnia kresowa" Barbary Jakimowicz-Klein to wspaniały przewodnik po kulinarnym świecie dawnych polskich Kresów. Dzięki zawartym w nim recepturom zarówno na wykwintne, jak i proste, na tanie i drogie, na jarskie i mięsne potrawy mieszkańców Wilna czy Lwowa można powrócić w kraj lat dziecinnych, można też odkryć nieznane dotąd przyjemności podniebienia. A wszystko to "pod czujnym okiem" (zaproponowanych na marginesach) zdrowotnych ziół przyprawowych Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka, dzięki którym każde danie nie tylko nabiera niesamowitego smaku i oryginalnego aromatu, ale także przyczynia się do utrzymania na długie lata zgrabnej sylwetki, dobrego humoru, sił witalnych, pięknych włosów itp. Czyż nie warto wybrać się w tę kulinarną podróż?
Niech moc roślin będzie z Tobą!Koktajle z owoców, warzyw, ziół, nasion oraz przypraw od wielu lat goszczą w naszym menu. Trudno się dziwić nie tylko potrafią zachwycić smakiem, są również bardzo zdrowe. Co więcej łatwo je przygotować i zabrać ze sobą.Koktajle do zadań specjalnych dr Hanny Stolińskiej to 10 specjalnie przygotowanych tygodniowych kuracji. Dzięki koktajlom, w których kryje się moc roślin, możesz korzystnie wpłynąć na swoje zdrowie w różnych obszarach. Potrzebujesz regeneracji?Masz poczucie, że warto zadbać o cerę? Brakuje ci energii? Chcesz podkręcić metabolizm?Wszystko to możesz osiągnąć w naturalny, prosty i smaczny sposób.Hanna StolińskaDoktor nauk o zdrowiu, dietetyk kliniczny. Pomaga osobom z problemem nadwagi i otyłości, cierpiącym na choroby dietozależne oraz będącym na dietach alternatywnych (ze szczególnym uwzględnieniem diet roślinnych). Prowadzi szkolenia dla dietetyków i lekarzy. Współpracuje z Narodowym Programem Zdrowia i przy realizacji kampanii społecznych. Autorka wielu artykułów naukowych i popularnonaukowych. Autorka lub współautorka cenionych książek o odżywianiu, m.in. Jelito drażliwe. Leczenie dietą, Insulinooporność. Leczenie dietą, Zdrowe stawy. Leczenie dietą (Wydawnictwo Zwierciadło).
Jeśli szukasz sposobu na rozwiązanie problemów zdrowotnych, chcesz o siebie zadbać i oczyścić organizm, poznaj kuchnię Ullenki.
Zielony sekret zdrowia to poradnik na temat zdrowego odżywiania zawierający ponad 130 przepisów na apetyczne dania z prostych składników, zgodnych z ludzkim metabolizmem i nieobciążających nadmiernie trawienia. Ullenka tworzy je od wielu lat. Podstawą receptur są owoce i warzywa, które wzmacniają organizm i chronią go przed negatywnymi skutkami współczesnego życia. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przyrządzić świeże potrawy, tak aby były zdrowe i smaczne.
Ullenka to influencerka, która swoją pasją do wegańskich potraw zaraża setki tysięcy ludzi. Każdego dnia inspiruje i motywuje Polaków na Facebooku, zaś społeczność międzynarodową na Instagramie. Autorka warsztatów kulinarnych, alternatywnych przepisów oraz metody regeneracji organizmu Zielony Restart. Swoją wiedzą dzieli się na warsztatach prowadzonych online. Jako pasjonatka świadomego żywienia, podróży i kontaktu z naturą uczy, jak skutecznie zmienić myślenie o odżywianiu, aby uzyskać poprawę zdrowia. Jej kuchnię kochają także dzieci. Wykreowała mnóstwo nowatorskich receptur na wodę arbuzową, melonowe mleko, tort bananowy, chleb bez mąki czy tortillę z arbuza. W jej głowie cały czas powstają nowe przepisy, które uwielbiają testować członkowie rodziny i uczestnicy warsztatów kulinarnych.
Zaburzenia snu, przemęczenie, przyrost masy ciała, brak sił, depresja, niepokój, częste infekcje i choroby to skutki przewlekłego stresu. Ta praktyczna książka to twój przewodnik w powrocie do zdrowia! Znajdziesz w niej pomocne testy wraz z interpretacją, które pozwolą ci zdiagnozować zmęczenie nadnerczy. A także ćwiczenia i wskazówki dotyczące tego, jak zmniejszyć poziom stresu, zalecenia dotyczące odżywiania wraz z planem posiłków i przepisami na pyszne dania. Poznasz zasady wspomagania dobrego snu i aktywnej regeneracji mitochondriów, naturalne suplementy diety, witaminy i ekstrakty roślinne. Ta książka to twoje kompleksowe źródło wiedzy o zmęczeniu nadnerczy. Skuteczna regeneracja dla twoich nadnerczy!
Cukrzyca została uznana przez ONZ za epidemię XXI wieku. Nie dzieje się tak bez powodu. Obecnie choruje na nią około 420 milionów ludzi na całym świecie. W Polsce zdiagnozowano już ponad 2,5 miliona cukrzyków. Niepokojące jest również to, że ponad 20 procent wszystkich chorych nie jest świadoma swojej choroby. Dzięki tej obszernej i kompleksowej publikacji poznasz najnowsze wyniki badań na temat metabolizowania cukru i tłuszczów w organizmie oraz mechanizmów i ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2. Poznasz całą prawdę nie tylko o insulinooporności, ale również o jej przyczynach. Zdaniem autorów, kluczem są poziomy insuliny i cukru we krwi. Rozwiązaniem tego problemy jest dieta niskowęglowodanowa. Od ekspertów dowiesz się, jak szybko schudnąć i przywrócić prawidłową przemianę materii.
Dieta paleo i weganizm nie mają ze sobą wiele wspólnego. Jedna skupia się na mięsie, druga je wyklucza. Ale co się stanie, jeśli weźmiesz to, co najlepsze z obu tych diet i połączysz w jedną? Otrzymasz dietę pegańską! Twój talerz wypełni się w 75% warzywami i owocami o niskim indeksie glikemicznym, a pozostałe 25% zapełni chude mięso lub ryby. Dr Mark Hyman, światowej sławy ekspert medycyny funkcjonalnej i twórca peganizmu, odkryje przed tobą zasady diety pegańskiej. Dowiesz się, w co zaopatrzyć spiżarnię oraz jakich produktów unikać. Z łatwością zastosujesz post przerywany, który działa jak najlepsza dieta przeciwzapalna i oczyszczająca. Dieta pegańska wszystko, co najlepsze z paleo i weganizmu!
Trudna diagnoza problemów związanych z trawieniemPrawda jest szokująca: większość lekarzy nie potrafi rozpoznać objawów refluksu, takich jak duszący kaszel, cieknący nos czy nawet uczucie ucisku w gardle. Jeżeli zastanawiasz się, czy Twoje dolegliwości powodowane są przez alergię, problemy płucne, czy może jednak żołądkowe i do jakiego specjalisty się z tym udać - dobrze trafiłeś! W pierwszej części swojej książki autor - chirurg i otolaryngolog - wyjaśnia, jak samodzielnie zrozumieć objawy nadkwasoty i podjąć z nią skuteczną walkę, a także co powiedzieć lekarzowi podczas wizyty. Tylko w ten sposób uzyskasz skuteczną diagnozę i leczenie.Dlaczego powinniśmy się obawiać kwasu żołądkowego?Zgaga i nadkwaśność mogą być bagatelizowane latami, a w rezultacie wywoływać groźne choroby, takie jak rak przełyku, ale nie tylko. Autor dowodzi również, że istnieje związek pomiędzy nadkwasotą, stanem zapalnym i przybieraniem na wadze. Zniszczenia powodowane przez kwas żołądkowy mogą być nieodwracalne, a wielu z nas ma problem z profilaktyką jego nadmiernego wydzielania. Co więcej, dowodzi, że niektóre produkty spożywcze powszechnie uważane za zdrowe szkodzą naszemu żołądkowi. Warto poznać prawdę, zanim będzie za późno.Skorzystaj z uzdrawiającego programuPrzedstawiona w tej książce dobrze zbilansowana dieta oparta na nowoczesnych zasadach zdrowego odżywiania pomoże Ci racjonalnie wykorzystać białka, węglowodany i tłuszcze w walce z nadkwasotą. Nie tylko kompleksowo zadbasz o swoje zdrowie, ale uzupełnisz również brak błonnika w diecie i zerwiesz z nawykami żywieniowymi, które wywołują zgagę i niestrawność. W zamian wprowadzisz zaś produkty, które zmniejszają wydzielanie kwasu żołądkowego i neutralizują jego działanie. Poprzez trwający 28 dni program uzdrawiania autor poprowadzi Cię ku ostatecznemu utrwaleniu nowego, zdrowego sposobu odżywania się, aż ku życiu totalnie wolnemu od nadkwasoty.Uwolnij się od refluksu i zgagi na dobre!
To najbardziej aktualne wydanie książki Boski Lekarz, która otwiera drzwi do leczniczej wiedzy z niebios, pozwalającej dużej rzeszy ludzi znaleźć odpowiedzi, dostąpić uzdrowienia i odzyskać swoje życie. Niezależnie od tego, czy ta poprawiona i rozszerzona edycja Boskiego Lekarza jest dla ciebie nowością, czy też jesteś wiernym czytelnikiem całej serii książek Boskiego Lekarza, wiedz jedno: lecznicza moc treści z tej publikacji została potwierdzona i dobrze udokumentowana. Ludzie z całego świata, którzy próbowali wszystkiego, co ma do zaoferowania współczesna medycyna i nauka, dają temu świadectwo. Informacje, które znaleźli w tej książce, pozwoliły im rozpocząć nowe życie w zdrowiu. To czas, byś otrzymał dostęp do najbardziej teraz potrzebnej i ponadczasowej wiedzy o uzdrowieniu. Informacje, które znajdziesz w tej książce, nie dotyczą jedynie wirusów. Dowiesz się również o innych zagrożeniach obecnych w naszym otoczeniu, przed którymi będziesz w stanie się uchronić.
Skreśl mąkę i cukier, wybierz zdrowe tłuszcze roślinne i zwierzęce oto prawie sto prostych przepisów na ketogeniczne potrawy od autorki bloga Ms-Fox.pl Eweliny Podrez-Siamy.Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów produktów mącznych i zawierających cukier na korzyść tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, zawartych w mięsie, rybach i olejach. Pozwala na skuteczne spalanie tkanki tłuszczowej i sprawia, że organizm nie doświadcza spadków energii spowodowanych wahaniami glukozy. Umiejętnie stosowana sprzyja redukcji zbędnych kilogramów, utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dodaje witalności.W tej książce Autorka dzieli się z czytelnikami swoim doświadczeniem i radzi, jak stawiać pierwsze kroki w ketogenicznym stylu żywienia. Podaje sprawdzone receptury na pełne warzyw i zdrowych tłuszczów potrawy, z których można ułożyć całodzienne menu.Ewelina Podrez-Siama od ponad 5 lat stosuje dietę ketogeniczną, dzięki czemu poskromiła insulinooporność i straciła już 17 kilogramów! Na co dzień jest przedsiębiorczynią i prezeską agencji digital marketingu Fox Strategy oraz specjalistką SEO, a prywatnie miłośniczką psów, entuzjastką domowego ogrodnictwa i fanką seriali. Od początku swojej przygody z ketozą prezentuje własne starannie dopracowane przepisy na blogu Ms-Fox.pl.
Żywienie w chorobach nowotworowych - niezbędny poradnik dla profesjonalistów Żywienie w chorobach nowotworowych to wyjątkowa publikacja, która zdobyła Nagrodę Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. dr. hab. Michała Zasady w 2021 roku. Książka stanowi kompleksowe kompendium wiedzy dotyczącej żywienia w kontekście terapii onkologicznej oraz opieki nad chorym.Dlaczego warto sięgnąć po tę publikację? Podstawy fizjologii odżywiania: Zrozumienie podstawowych zasad żywienia w kontekście zdrowia i choroby nowotworowej. Wpływ żywienia na nowotwory: Analiza roli diety w powstawaniu i rozwoju chorób nowotworowych. Interakcje żywienia i chemioterapii: Jak odpowiednie żywienie może wspierać leczenie. Niedożywienie i zaburzenia odżywiania: Problemy, które mogą wystąpić u pacjentów onkologicznych. Profilaktyka w onkologii: Żywieniowe czynniki protekcyjne w zapobieganiu nowotworom. Autorzy publikacji W książce swoje doświadczenie i wiedzę dzielą się uznani specjaliści, tacy jak: Joanna Gromadzka-Ostrowska Piotr Paluszkiewicz Maciej Słodkowski Jacek Sobocki Szawłowski Andrzej W. Ich wiedza z zakresu nauk medycznych, a także praktyka w obszarze onkologii sprawiają, że publikacja jest rzetelnym źródłem informacji dla lekarzy i dietetyków.Przeznaczenie książki Książka jest niezbędnym narzędziem w codziennej praktyce lekarskiej, szczególnie dla: onkologów chirurgów dietetyków Oferuje praktyczne zalecenia dietetyczne dla pacjentów w trakcie i po leczeniu onkologicznym, co czyni ją wartościowym poradnikiem zarówno dla specjalistów, jak i osób poszukujących wiedzy na temat chorób oraz terapii.
Odzyskaj zdrowie dzięki praktycznym wskazówkom i planowi żywienia opracowanym z myślą o stanie przedcukrzycowym!Diagnoza stanu przedcukrzycowego, która pociąga za sobą konieczność zmiany stylu życia oraz odżywiania, każdemu może wydać się przytłaczająca. Ta książka ułatwi ci poradzenie sobie ze wszystkim przy zachowaniu pozytywnego podejścia do własnego zdrowia. Dowiesz się, jak zmodyfikować sposób żywienia, wyrobić zdrowe nawyki, znaleźć motywację do ruchu i wyciszyć umysł. Świadome i uważne jedzenie oraz dieta bogata w produkty roślinne pomogą ci uchronić się przed cukrzycą.NAJWAŻNIEJSZE FAKTYPoznasz przyczyny stanu przedcukrzycowego oraz czynniki ryzyka.CENNE WSKAZÓWKIDzięki poradom i ćwiczeniom oraz dietetycznym przepisom wypracujesz zdrowy styl życia.POMOCNE NARZĘDZIAKorzystając z zamieszczonych w książce list, przeliczników, tabel i wykresów, nauczysz się kontrolować swoją dietę i zdrowie oraz planować zakupy spożywcze.ALICE FIGUEROA dyplomowana dietetyczka, specjalistka z dziedziny zdrowego żywienia, trenerka i edukatorka programu zapobiegania cukrzycy. Wielokrotnie nagradzana mistrzyni naturalnego odżywiania, konsultantka i krytyczka międzynarodowych publikacji z tej dziedziny. Autorka bloga www.aliceinfoodieland.com, na którym można znaleźć dietetyczne treści, przepisy i plany żywieniowe.
Twoje dziecko nie chce jeść. Trwa to tygodniami, może nawet miesiącami i latami. Może pije tylko mleko, zjada suche bułki, a od święta dwa kęsy jabłka. Przygotowujesz mu skomplikowane i zdrowe potrawy, zabawiasz przy posiłkach, całe wasze życie kręci się wokół pytań „co zjadło?”, „ile zjadło?”, „kiedy wreszcie będzie jeść normalnie?”. Jeżeli w tym opisie rozpoznajesz swoją rodzinę, to jest to książka właśnie dla ciebie. Carlos González, ceniony specjalista od rozwoju dzieci, rozwiewa obawy rodziców. Wyjaśnia, dlaczego dzieci czasem odmawiają jedzenia, przestrzega przed pułapkami siatek centylowych i tłumaczy, jak procesy wzrostu i aktywność fizyczna wpływają na zapotrzebowanie kaloryczne. W książce znajdziesz między innymi: - najczęstsze przyczyny problemów z jedzeniem, - porady, jak ich uniknąć, - przestrogi przed zmuszaniem dzieci do jedzenia. „Ta znakomita i przyjemna w czytaniu książka prezentuje rozsądne i intuicyjne podejście do jednego z największych zmartwień rodziców”. Gill Rapley, współautorka książek o metodzie BLW O autorze: Carlos González – znany i ceniony hiszpański pediatra, ojciec trojga dzieci. Prowadzi szkolenia dla profesjonalistów z zakresu karmienia piersią. Autor wielu książek i artykułów dla rodziców na temat zdrowia, żywienia i wychowania dzieci. Książka Moje dziecko nie chce jeść w samej tylko Hiszpanii miała aż 10 wydań, sprzedała się w dziesiątkach tysięcy egzemplarzy, została także przetłumaczona na wiele języków obcych.
Ajurweda to prosta i praktyczna nauka, której zasady mają szerokie zastosowanie w codziennym życiu każdego człowieka. Obejmuje ćwiczenia duchowe i fizyczne, oczyszczanie organizmu, zmianę sposobu myślenia, regulację emocji, relaks i wprowadzenie harmonii w relacjach z otoczeniem. Pomoże Ci w tym użycie odpowiednich ziół, właściwy dobór kolorów, kamieni i metali oraz zastosowanie optymalnej diety. Dzięki tej książce przeanalizujesz swoje nawyki żywieniowe i życiowe w oparciu o indyjską medycynę. Poznasz kolejne etapy procesu powstawania choroby i będziesz w stanie przeprowadzić bezbłędną diagnozę własnego stanu zdrowia. Autorka podała również sprawdzone sposoby na pozbycie się najpopularniejszych schorzeń i dolegliwości. Ajurweda - Twój klucz do zdrowia.
Znakomity trener personalny, rozchwytywany przez gwiazdy Hollywood, Simon Waterson, pokazuje, jak zwiększyć poziom energii, lepiej spać i być bardziej pewnym siebie dzięki inteligentnemu podejściu do treningu. To były żołnierz brytyjskiej piechoty morskiej, a obecnie najbardziej pożądany trener fitness w przemyśle filmowym. Lista klientów Simona Watersona przypomina obsadę wielkiego kinowego hitu. To on przekształcił Daniela Craiga w imponującego Jamesa Bonda w pięciu przebojowych filmach, zmienił Chrisa Evansa w superbohatera Kapitana Amerykę, przygotował Chrisa Pratta do roli w Strażnikach Galaktyki, a Thandiwe Newton i Johna Boyegę – do ostatnich filmów z uniwersum Gwiezdnych wojen.
Dzieląc się swoim praktycznym i bardzo przystępnym podejściem do kwestii zmiany postrzegania własnego ciała i pracy nad sprawnością fizyczną, Simon zachęca do skupienia się na treningu, regeneracji i odżywianiu – i do tego, aby stawiać raczej na wydajność i wyniki, niż na wygląd. Oto podręcznik treningu dla każdego, w każdym wieku i na każdym poziomie sprawności fizycznej, zawierający porady eksperta i możliwe do osiągnięcia cele, które zmotywują każdego czytelnika do zbudowania na nowo własnego ciała.
Bez pomocy i wskazówek Simona Watersona na pewno nie podołałbym wyzwaniu, jakim było granie Jamesa Bonda przez 15 lat. Praca z nim to był zaszczyt. Daniel Craig Simon wie, kiedy trzeba ciężko pracować, kiedy pójść o kilka kroków dalej, aby zachęcić cię do wyjścia poza twoją strefę komfortu. Bardzo dużo mnie nauczył. Tom Hiddleston Wszystkie przekazywane przez niego informacje są zrozumiałe i rozsądne – zawsze pozwalały mi nie tylko realizować moje cele, ale nawet je przekraczać. Simon dał mi fizyczną pewność siebie, dzięki której mogłem zagrać wszystkie te role. Luke Evans Praca z Simonem to doświadczenie najbliższe byciu superbohaterem – w tym sensie, że osiąga się absolutny szczyt zdrowia fizycznego. To sprawia, że w tych niełatwych czasach możesz się czuć niesamowicie silny i odporny. Benedict Cumberbatch Simon jest wyjątkowy nie ze względu na swoją etykę pracy, która jest równie silna, jak w przypadku każdego innego trenera, z którym pracowałem; nie chodzi także o jego innowacyjne podejście do fitnessu, które w ciągu ostatnich dziesięciu lat ewoluowało, pomagając mi dostosować się do trudności mężczyzny po czterdziestce próbującego utrzymać szczytową formę na potrzeby występów na wielkim ekranie. Takich cech można oczywiście oczekiwać od kogoś, kto jest uznawany za jednego z najlepszych trenerów w Hollywood. Jednak tym, co moim zdaniem czyni go absolutnie wyjątkowym, jest jego niezwykły urok, jego ciepło, wszystkie te osobiste chwile, które dzieliliśmy przez lata. To taki trener, który naprawdę jest twoim partnerem: nie tylko umawia się z tobą na trening i liczy powtórzenia kolejnych ćwiczeń, ale trenuje razem z tobą, motywuje cię, stawia wyzwania, a potem angażuje się w dyskusje z tobą w taki sposób, że jeszcze godzinę po treningu razem się śmiejecie i rozmawiacie. Chris Pratt Simon jest przekonany, że wygląd to efekt uboczny wydajności. Zawsze uważałem, że takie podejście ma sens. Wszystkie przekazywane przez niego informacje są zrozumiałe i rozsądne – zawsze pozwalały mi nie tylko realizować moje cele, ale nawet je przekraczać. Simon dał mi fizyczną pewność siebie, dzięki której mogłem zagrać wszystkie te role. Jest także wspaniałym człowiekiem, współpraca z nim to czysta przyjemność. Luke Evans Wyniki osiąga się, nie tylko ciężko pracując – ale także pracując mądrze. Dzięki Simonowi mogłam utrzymać na najwyższym poziomie zdrowie i sprawność fizyczną, grając w kilku filmach akcji, unikając kontuzji i wypadków. Jestem jedną z wielu osób w przemyśle rozrywkowym, które mają do niego pełne zaufanie. To wspaniałe, że sprawdzone metody Simona będą teraz dostępne dla wszystkich.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?