KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

45,78 zł
79,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,77 zł
Okładka książki A Table in Venice

129,00 zł 104,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,22 zł

Learn how to cook traditional Italian dishes as well as reinvented favorites, and bring Venice to life in your kitchen with these 100 Northern Italian recipes. Traveling by gondola, enjoying creamy risi e bisi for lunch, splashing through streets that flood when the tide is high—this is everyday life for Skye McAlpine. She has lived in Venice for most of her life, moving there from London when she was six years old, and she’s learned from years of sharing meals with family and neighbors how to cook the Venetian way. Try your hand at Bigoli with Creamy Walnut Sauce, Scallops on the Shell with Pistachio Gratin, Grilled Radicchio with Pomegranate, and Chocolate and Amaretto Custard.
Okładka książki Go Lean Vegan

49,00 zł 39,59 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,59 zł

A plant-based diet that can help you not only look great, but also lose weight! This revolutionary step-by-step 30-day diet plan will help you lose weight and start feeling better fast – while eating delicious, satisfying plant-based foods (and absolutely no calorie counting). Carefully developed by award-winning nutritionist and chef Christine Bailey, including nutritionally balanced, gluten-free and delicious recipes, this easy-to-follow, protein-rich vegan weight-loss programme will get the results you want and keep you healthy and energised. Whether you are looking to lose a few pounds or seeking a new way of eating to boost energy, Go Lean Vegan will provide you with all the nutritional principles you need for a vibrant, healthy life. Including nutritionally balanced recipes such as the Coconut Quinoa Bowl with Berries, Grab & Go Protein Raw Protein Bars, Courgette Carbonara and Orange Chocolate Pots, the Go Lean Vegan diet plan will get you in shape quickly, boost your vitality and overall wellbeing without cutting out the foods you love. You’ll be astounded at how amazing you look and feel in just 30 days!
Okładka książki Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską® Domowe sposoby

39,90 zł 22,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,46 zł

Zdrowie zakręcone w słoikachKiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!W książce znajdziesz:porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.
Okładka książki Jedz jak Budda

39,90 zł 22,57 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,57 zł

Odkryj zalety uważnego jedzenia i pielęgnowania żywieniowych nawyków według wskazówek Buddy.Z całą pewnością jest wiele rzeczy, których nie wiecie na temat Buddy. Przede wszystkim wydaje się wam, że Budda był wiecznie uśmiechniętym grubiutkim facetem. Tymczasem prawdziwy Budda przez całe życie był szczupły. I szukał harmonii w każdej dziedzinie życia w odżywianiu również.W kwestiach żywienia pragnął podążać drogą środka. Odrzucał zarówno nieograniczone obżarstwo, jak i nieracjonalne głodówki. Pomimo tego, że żył wiele lat przed erą hamburgerów i frytek, instrukcje, jakich udzielił mnichom ponad 2500 lat temu, okazują się aktualne aż do dziś. A w dodatku są banalnie proste!Najważniejsza z nich brzmi: to, co jesz, nie jest aż tak istotne jak to, kiedy jesz. Nie musisz stosować drakońskich diet, aby czuć się zdrowo i dobrze wyglądać.Z tej książki dowiesz się:jakie techniki jedzenia sprzyjają utracie nadmiernych kilogramów;czy Budda uczęszczał na crossfit i jakie ćwiczenia są najlepsze dla ciebie;jak odróżnić prawdziwy głód od zwykłych zachcianek i nieposkromionego apetytu;jak zakończyć trudny i toksyczny związek pomiędzy tobą a twoją lodówką;jak zaprzyjaźnić się z własnym żołądkiem i osiągnąć wagową nirwanę.
Okładka książki Kamilka i Mateuszek zdrowy mają brzuszek

39,90 zł 27,45 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,45 zł

To książka o dobrych nawykach z˙ywieniowych, które warto nabywać od najmłodszych lat. „Kamilka i Mateuszek zdrowy maja? brzuszek” to książka o dobrych nawykach z˙ywieniowych, które warto nabywać od najmłodszych lat. W opowiadaniach zostały poruszone tematy między innymi alergii i nietolerancji pokarmowych, cukru, spożywania wody, czytania składu produktów, poczęstunków na urodzinach czy na wizytach u babci. Spis treści: 1. U babci 2. Na straganie 3. Nietolerancja pokarmowa 4. Czytaj skład 5. Pełne brzuszki 6. Woda zdrowia ci doda 7. Cukier i ze?by 8. Tadek Niejadek 9. Urodzinki Michalinki 10. Słodkie prezenty 11. Eliminacja mlecznych produktów 12. Nie trzeba jeść wszystkiego Kamila Ziemann, dyplomowana dietetyczka. pasjonatka zdrowej oraz prostej kuchni. Od 2011 r. właścicielka Centrum Dietetycznego EFEKT.
Okładka książki 190 dań do pudełka. Insulinooporność

29,99 zł 17,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,78 zł

Zwykle zaczyna się podobnie. Niepohamowana ochota na słodycze, bóle głowy, rozdrażnienie, senność, problemy z cerą i słabe włosy. Trudno uporać się z nadmiarem kilogramów, których, mimo kolejnych diet, wciąż przybywa. Pojawia się zniechęcenie i przekonanie, że zawsze będziemy skazani na rozmiar XL. Jakby tego było mało, kiedy szukając źródeł problemów, trafiamy do lekarza, często okazuje się, że niedomaga tarczyca, a wyniki badań pokazują zawirowania hormonalne. Przyczyną może być właśnie insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny. Nieleczona uprzykrza życie i nieuchronnie prowadzi do poważnych problemów zdrowotnych, między innymi do cukrzycy, nadciśnienia i niepłodności. O insulinooporności z roku na rok mówi się coraz częściej, ponieważ zmaga się z nią coraz więcej osób. Łatwo na nią zapracować, alena szczęście można sobie z nią poradzić. Warunkiem jest zmiana odżywiania.W tej książce znajdziesz dietę na 4 tygodnie ze wskazówkami, jakie triki stosować, by zwykłe jedzenie poprawiło wrażliwość na insulinę, aby zniknęła nadwaga, a wróciła energia. Jest tu także specjalne menu dla panów, którzy choć się nie przyznają z insulinoopornością mierzą się coraz częściej.
Okładka książki Sielskie smaki

59,99 zł 32,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,10 zł

Najwspanialsze smaki lata i dzieciństwa. Najnowsza książka Olii Hercules to cudowna, nostalgiczna podróż śladami smaków z dzieciństwa. W "Sielskich smakach" autorka zgromadziła 100 doskonałych przepisów kojarzących się ze szczęściem, latem, beztroską i wakacjami. Z kuchnią mamy i babuszki. Olia, przywołując własne wspomnienia, liczne rozmowy i spotkania poświęcone gotowaniu, opisuje różnorodność i spuściznę kuchni ukraińskiej. Przybliża fenomen tzw. letnich kuchni - niewielkich, stojących w pobliżu domostw budynków, w których latem przyrządzano dania ze składników prosto z grządki i szykowano przetwory na zimę. "Sielskie smaki" to uczta dla oka i podniebienia. Przepisom towarzyszą znakomite zdjęcia i niezapomniane opowieści o ludziach i miejscach. Ta książka przeniesie Was w sam środek upalnego lata na wsi, pachnącego sianem i dojrzewającymi owocami. Gotuj z Olią i ciesz się latem przez cały rok! "Sielskie smaki" to prawdziwe objawienie. Ta wyjątkowa książka w cudowny sposób przywołuje atmosferę opisywanych miejsc. Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę gotować opisane w niej potrawy. Nigella Lawson Książka Olii przenosi nas do bajkowego świata. Czysta magia, zarówno w samych recepturach, jak i w opowieściach. Anna Jones, autorka książek kulinarnych Czytając Sielskie smaki, zakochałam się w Ukrainie. Nigdy tam nie byłam, ale piękne opowieści Olii, jej przepisy, od których samej lektury aż cieknie ślinka, oraz cudowne zdjęcia pochłaniają bez reszty. Cieszę się, że autorka podzieliła się z nami tymi sekretami kulinarnymi. Melissa Hemsley, autorka "Sztuki dobrego jedzenia" To wspaniała książka kucharska dla każdego, kto chciałby poznać nowe kuchnie i poszukuje inspiracji. "Sunday Times" Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej "Mamuszka" oraz "Kaukasis". Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w "Leiths School of Food and Wine". Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji "Union Market", a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale "The Food Network", założyła online start-up "The Recipe Kit", jest także autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik "The Guardian", który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie.
Okładka książki Vege rozpusta Wegetariańsko-wegańskie rozkosze

54,90 zł 28,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,55 zł

Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu! Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników? Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój! Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gości czy apetyczne desery z różnych stron świata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasów błogiego dzieciństwa, wybierz się w kulinarną podróż po kuchniach z odległych krajów, pozwól sobie na małą ucztę dla swoich zmysłów. Czego chcieć więcej? Tofu w sosie śliwkowym, suflet serowy z gruszką, odświeżająca zupa z mango i imbirem, pierożki momo, ciasto oliwne z nektarynkami… Nieważne, czy jesteś wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyć mięso w diecie – te dania zadowolą nawet najbardziej wykwintnego smakosza i zmienią każdy posiłek w wyjątkowe przeżycie. Karolina Ponzo – podróżniczka, autorka książek, mama. Podróżowała autostopem po Indiach, tańczyła salsę na Kubie, kąpała się ze słoniami w Tajlandii, nurkowała w Kenii, podziwiała śnieżne małpy w Japonii. Choć mieszkała w Anglii, Hiszpanii i Francji, niezmiennie największą miłością darzy Gdańsk. To tutaj wraz z dwójką małych dzieci testuje nowe przepisy, zagniata ciasta i z premedytacją przemyca warzywa tam, gdzie to tylko możliwe. W wolnych chwilach podejmuje kolejne nieudane próby nauki hiszpańskiego, czyta skandynawskie kryminały i gości znajomych na wieczorach z grami planszowymi.
Okładka książki Feast

229,00 zł 178,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 178,14 zł

A sweeping culinary journey across the Islamic world, and a celebration of its most iconic recipes. A diverse and rich culinary tradition has evolved in every place touched by Islam, always characterised by deliciousness and fragrance, a love of herbs and the deft use of spices. Anissa Helou's Feast represents an extraordinary journey through place and time, travelling from Senegal to Indonesia via the Arab, Persian, Mughal or North African heritage of so many dishes. This exploration of the foods of Islam begins with bread and its myriad variations, from pita and chapatti to Turkish boreks and Lebanese fatayer. From humble grains and pulses come slow-cooked biryanis, Saudi Arabia's national dish of Lamb kabsa and magnificent jewelled rice dishes from Iran and Pakistan. Instructions for preparing a whole lamb or camel hump sit alongside recipes for traditional dips, fresh salads and sharp pickles. And sugary sweet treats suitable for births, weddings, morning coffee and after dinner glint irresistibly after them. With more than 300 recipes, spectacular food photography and lively anecdotes, Feast is a comprehensive and dazzling mosaic of Islamic food culture across the globe.
Okładka książki Coffee: It's not rocket science

99,00 zł 79,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,98 zł

Packed with more coffee knowledge than your local roaster and faithful barista combined, this fun, cleverly illustrated, highly informative guide presents a whole new way to understand and enjoy all types of coffee. Perfect for the coffee novice, it's also chock-full of expert information that even the most seasoned coffee lover will find useful and interesting. Coffee: It's Not Rocket Science includes:- Profiles of 22 countries that harvest coffee and their multitude of beans. - Information on the evolution of the coffee bean from the farmer to the roaster and finally to the barista. - How to properly grind beans for a variety of brews and coffee makers in order to achieve the best-tasting drink. - How to choose which type of coffee machine is right for you. - How to distinguish the aroma, body and flavour in every sip. - Lessons in latte art...and so much more.
Okładka książki Salad Feasts

89,00 zł 71,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,90 zł

The wonderful thing about making a salad is that it's a relaxed, stress-free way of cooking, with endless possibilities for customisation. By simply adding in a handful of toasted nuts, something sweet like sultanas, a few spoonfuls of chewy grains like barley or spelt, then a crumbling of cheese; a boring salad can start to look a lot more like dinner. In Salad Feasts, Jessica Elliott Dennison guides you through the art of creating the perfect meal with over 60 foolproof recipes that turn salads into flavour-packed, midweek meals. From a quick, 10-minute Radicchio, Stilton and Pear salad, to the slow cooked Anchovy Roast Peppers with Smoky Tomato Beans, each recipe provides alternative substitute ingredients that are designed to make your salad-making flexible and easy, no matter the season. Including feasting menus to elevate your salads into occasion-worthy spreads, as well as a basic recipe formula to guide you, these are easy-to-assemble, delicious meals that transform ordinary salads into extraordinary feasts.
Okładka książki Złota księga nalewek w.2021

34,99 zł 23,93 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,93 zł

Przyrządzenie dobrej nalewki jest bez wątpienia sztuką. Mamy nadzieję, że wybrane przez nas arcydzieła malarstwa ilustrujące przepisy w Złotej księdze nalewek, zainspirują wszystkich artystów - twórców nalewek. Twórcą pierwszej nalewki był prawdopodobnie starożytny lekarz z greckiej wyspy Kos, Hipokrates, który aromatyczne wino zaprawił cynamonem, a następnie dosłodził miodem - napój ten nazywany "hipokrasem" miał rozgrzewać, dezynfekować i leczyć najróżniejsze choroby. W okresie renesansu popularność zyskał sporządzany w aptekach "Hipokrates dla ludzi starych, zadumałych a flegmistych". W I wieku n.e. grecki lekarz z Cylicji , pozostający w służbie cesarzy rzymskich, Pedanios Dioskorides, autor sławnego traktatu "O środkach leczniczych ksiąg pięcioro" tak pisał w jednej z owych ksiąg: Wszystkie nie zmieszane i proste wina łatwo się wchłaniają, mają właściwości rozgrzewające, pobudzają apetyt, są dobre dla żołądka, mają właściwości odżywcze, działają nasennie, sprawiają, że ciało ma ładne zabarwienie. Pite w umiarkowanych ilościach, pomagają na wszelkiego rodzaju zatrucia, a także na ukąszenia jadowitych węży. Są dobre na długotrwałe wzdęcia, na czkawkę i na biegunkę...
Okładka książki Żywność a zdrowie człowieka

37,80 zł 27,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,14 zł

Wśród licznych opracowań naukowych i popularnonaukowych na temat prawidłowego odżywiania istnieje wiele błędnych stereotypów dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości.Treść monografii Żywność a zdrowie człowieka zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom szerokiego zakresu wiedzy dotyczącej m.in.: relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi; synergizmu i antagonizmu pomiędzy składnikami mineralnymi oraz mineralno-witaminowymi; aktywności biologicznej peptydów; substancji antyodżywczych występujących w żywności; psychologicznych aspektów jedzenia i nadwagi; psychobiotyków i ich wpływu na zdrowie psychiczne; oddziaływania składników żywności na kształtowanie funkcji psychofizycznych człowieka oraz żywienia spersonalizowanego i jego ograniczeń. Omówiono też prozdrowotne składniki żywności istotne w profilaktyce przeciwnowotworowej. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim, obejmujących ww. zagadnienia.Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, a także do osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień.Od Autorów
Okładka książki Sałaty i sałatki

18,00 zł 11,10 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,10 zł

Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych oraz łatwych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i jarzynowe, sałaty z ryb i mięsa oraz propozycje słodkie i owocowe.""
Okładka książki Dieta #bez cukru

29,95 zł 15,78 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,78 zł

Czym tak naprawdę jest cukier i jak wpływa na nasz organizm? Dlaczego wszędzie jest go tak dużo i co możemy zrobić, żeby go unikać albo wręcz wyeliminować z naszej diety? Odpowiedzią na te i inne, równie ważne pytania jest Dieta # bez cukru. Książka zachęca do świadomego kształtowania jedzeniowych przyzwyczajeń, podpowiadając, jak z cukru zrezygnować lub czym go zastąpić.
Okładka książki Prebiotyki i probiotyki

44,90 zł 24,57 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,57 zł

Odkryj siłę swoich jelit! Pokonaj stres i choroby! Wirusy, bakterie, smog, stres, antybiotyki i zła dieta sprawiają, że równowaga mikroflory jelitowej ulega zaburzeniu. To zaś prowadzi do otyłości i innych problemów zdrowotnych, takich jak infekcje wirusowe i ogólne osłabienie odporności. Co ważne, coraz więcej badań potwierdza związek między dietą, stanem jelit a depresją. Nieocenioną rolę w ochronie naszego organizmu pełnią prebiotyki i probiotyki. Czym są? Jak skutecznie je dobrać i wprowadzić do diety? Które najlepiej działają w postaci naturalnej, a które należy suplementować? • Wprowadź proste nawyki, które radykalnie zmienią twoje życie • Zacznij prowadzić tygodniowy dziennik żywieniowy • Naucz się odpowiedniej suplementacji witamin i mikroelementów • Zacznij już dziś i małymi krokami wzmocnij odporność swojego organizmu Książka zawiera kompletny plan odbudowy jelit oraz przepisy na pyszne, proste pro- i prebiotyczne dania pełne warzyw. Dzięki nim pozbędziesz się zbędnych kilogramów, zwalczysz wirusy i infekcje, a przede wszystkim zmniejszy się ryzyko chorób układu krążenia i nowotworów.
Okładka książki Przewlekła choroba nerek. Leczenie dietą

49,90 zł 29,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,09 zł

Zalecenia dietetyczne dla chorych na przewlekłą chorobę nerek. Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych – ale twoje posiłki nie muszą być ani skomplikowane ani nudne. Dzięki Susan Zogheib nauczysz się przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy, z których skorzystasz ty i twoja rodzina. Z poradnika dowiesz się m.in.: – jakie są przyczyny choroby nerek – jaką rolę odgrywa dieta w codziennym życiu – w jaki sposób ograniczać sód, potas, fosfor oraz białko w menu – jak zaplanować pożywne i zdrowe posiłki – co możesz zjeść w domu, a co na mieście. W książce znajdziesz m.in.: – ponad 100 przepisów dla osób chorych na nerki – plany menu i propozycje posiłków – listy zakupów – szereg przydatnych informacji żywieniowych – porady, co jeść poza domem. Przy wszystkich przepisach podano wartości odżywcze, a wiele z propozycji kulinarnych możesz przygotować w 30 minut lub krócej – dostosowując się do twojego napiętego harmonogramu i pomagając bez stresu utrzymać dietę przyjazną dla nerek. Susan Zogheib Jest dyplomowaną dietetyczką zainteresowaną żywieniem osób z PChN . Ukończyła studia na Wydziale Żywienia Człowieka Uniwersytetu Ryerson, w Toronto. Autorka książek dla chorych na nerki.
Opakowanie From the Source - Thailand

99,00 zł 79,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,98 zł

From Lonely Planet, the world's leading travel guide publisher, From the Source is a groundbreaking cookbook series that introduces food lovers and travel enthusiasts to the world's most authentic local dishes by transporting them into the kitchens where they were perfected. Each country-specific edition features sumptuous original photography, up to 70 classic recipes, and inside stories and tips from the world's best local cooks, from street-food vendors to Michelin-starred chef patrons. With From the Source Thailand, you'll tour through Central Thailand's sophisticated, cosmopolitan cuisine layered with Chinese and Muslim influences, Northern Thailand's mild, seasonal dishes with ancient roots, Northeastern Thailand's full-flavoured, rustic cooking that doesn't skimp on spice, and Southern Thailand's spicy offerings, with an emphasis on seafood, chillies and salt.
Opakowanie Asian Tapas

54,00 zł 43,63 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,63 zł

Fusing the friendly concept of Spanish sharing plates with the more exotic flavours of Asian cuisine, Asian Tapas offers a multitude of delicious recipes for small bites. Food from Eastern corners of the world is often thought of as some of the most exciting and enticing on the planet. Whether umami-rich with Japanese miso or soy sauce, spiked with gently building layers of aromatic Indian spices, or replete with fragrant Thai herbs, chilli and garlic, each mouthful packs a big flavour punch.
Okładka książki Ancient Wisdom for Modern Living

79,00 zł 63,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,82 zł

Jane Alexander is inspired and inspiring. I trust her advice completely' - Sarah Stacey, Mail on SundayIn this fast-paced, social media-filled world, people are looking for clarity and inner calm, as well as an escape from the digital overload. This book offers a comprehensive lowdown on the ancient wisdoms from around the world in an accessible way, so we can harness this wisdom and use it in our contemporary environment. The book will be broken down into five major sections. The first gives an overview to the various forms of ancient wisdom covered in the book. The following four sections will each cover a season with information and practical exercises on: Nutrition (adapting your diet throughout the year); Body (different seasonal exercise, including simple yoga and qiyong flows, healing forms of breathwork and bodywork); Emotional life (seasonal emotional shifts and advice on natural approaches to dealing with everyday stresses and anxiety); and Spiritual life (powerful soul-work, including crystals, sound healing and oracles).
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,63 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Okładka książki Tłuste życie

40,04 zł
42,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,04 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj