KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

58,97 zł
79,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,97 zł

23,61 zł
39,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,61 zł

82,43 zł
120,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 82,55 zł

35,90 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,79 zł

35,90 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,79 zł

35,90 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,79 zł

56,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,17 zł

94,67 zł
145,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 145,00 zł

58,09 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,81 zł

48,76 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,41 zł

43,34 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,15 zł

16,29 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,29 zł
Okładka książki Domowe nalewki i likiery

19,90 zł 12,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,09 zł

Nalewki owocowe pachną pełnią lata, orzechowe są idealne na długie zimowe wieczory, ziołowe nie tylko wybornie smakują, ale także leczą. Śmietankowe i kawowe rozpieszczają podniebienie niejednego łasucha. W książce znajdziesz ponad 100 przepisów na wyśmienite trunki – idealne na każdą okazję: • Nalewki owocowe: z porzeczek, truskawek, brzoskwiń, jabłek, czereśni i wiśni, moreli, żurawiny • Trunki o „tropikalnych” smakach: z owoców cytrusowych, ananasów, kokosów, granatów • Likiery orzechowe, migdałowe, klasyczne amaretto, orzechowo-miodowe • Nalewki ziołowe i korzenne: anyżówka, ouzo, miętowa, z rozmarynem i lawendą, cynamonowa, waniliowa, goździkowa • Słodkie likiery na bazie śmietanki: Irish Cream, czekoladowa, bananowa, ananasowo-kokosowa, owocowo-śmietankowe • Likiery na bazie kawy: czekoladowo-kawowy, pomarańczowo-kawowy, z dodatkiem cynamonu, wanilii • Wódki smakowe: brandy jeżynowa, brzoskwiniowa, wódka cytrynowa, rum ananasowy • Owoce w alkoholu: wiśnie w rumie, żurawiny w brandy, brzoskwinie w amaretto... I wiele, wiele innych... Dzięki tej książce przyrządzisz nie tylko wyśmienite nalewki i likiery, ale także domowe wersje znanych i lubianych trunków. Znajdziesz w niej mnóstwo oryginalnych przepisów i rady dotyczące wykorzystania nalewek jako dodatków do deserów i dań mięsnych. Autorzy podsunęli też ciekawe pomysły na oryginalne prezenty w postaci samodzielnie zrobionych trunków.
Okładka książki Wielka encyklopedia kuchni polskiej TW

114,95 zł 60,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,62 zł

Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji – dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki. Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać – o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.
Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z ziemniaków  Dragon

8,99 zł 4,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,67 zł

Ziemniak w ziołach, w panierce, nadziewany szpinakiem, podany w postaci kremu czy przepysznych klusek z pewnością podbije niejedno podniebienie. Prezentowane przepisy podsuną pomysły na różnorodne dania z ziemniaków, urozmaicą jadłospis i - co istotne - wzbogacą codzienne menu o wiele wartościowych składników.
Okładka książki Grill czyli ruszt REA

9,90 zł 6,00 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,00 zł

Radość ze spotkania przy grillu w gronie rodziny czy przyjaciół będzie niewątpliwie większa, gdy współbiesiadnicy pochwalą nas za nowe, wspaniałe wrażenia smakowe. Żeby pikantne żeberka wieprzowe, kurczaki na ostro, wołowe steki z pieprzem oraz rybne kebaby wyszły znakomicie, odkryjemy przed Tobą tajemnice profesjonalistów.
Okładka książki Szybko i smacznie - Ryż

3,99 zł 2,73 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,73 zł

Łatwe przepisy na wyjątkowy ryż. Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania. Wystarczy najbardziej podstawowe wyposażenie kuchni. Każdy przepis został starannie wypróbowany. Dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości odżywczej każdej porcji.
Okładka książki Szybko i smacznie - Przyjęcia dla dzieci w.2012

3,99 zł 2,73 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,73 zł

Proste i szybkie potrawy na dania dla dzieci. Wskazówki krok po kroku, informacje o rzeczywistym czasie przyrządzania. Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy. Dania niewymagające wykorzystania specjalistycznego sprzętu kuchennego. Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany. W serii "Szybko i smacznie" przygotowaliśmy 12 tytułów z prostymi przepisami i znakomitymi fotografiami.
Okładka książki Szybko i smacznie - Potrawy z woka

3,99 zł 2,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,82 zł

Łatwe przepisy na wyjątkowe potrawy z woka. Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania. Wystarczy najbardziej podstawowe wyposażenie kuchni. Każdy przepis został starannie wypróbowany. Dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości odżywczej każdej porcji.
Okładka książki W kuchni - Sosy i pasty

3,99 zł 2,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,82 zł

Sosy i pasty ubarwią codzienne dania, wzbogacą nowymi smakami twoją kuchnię. Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
Okładka książki Domowe kiełbasy 100 najlepszych przepisów

10,00 zł 6,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,46 zł

Przewidywana data wydania: 29-08-2011 100 najlepszych przepisów. Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych ? w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy. Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom
Okładka książki Zostać wegetarianinem

31,50 zł 20,63 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,63 zł

Zostać wegetarianinem to lektura obowiązkowa dla każdego, kto jest zainteresowany dietą, z której wyeliminowano nie tylko mięso, ale także produkty odzwierzęce; zarówno dla doświadczonego wegetarianina, jak i osoby stawiającej swoje pierwsze kroki w świecie tofu i soi. Autorki, weganki z wieloletnim stażem i dietetyczki, w wyczerpujący sposób opisują zalety diet wegetariańskiej i wegańskiej, podpierając własne poglądy solidnymi dowodami naukowymi. Rozprawiają się z mitami, które w ciągu lat narosły wokół wegetarianizmu, np. o obowiązkowym niedoborze żelaza i witaminy B12 u osób niejedzących mięsa czy ich gorszym zdrowiu. Vesanto Melina i Brenda Davis udowadniają nawet, że stosując zalecenia diety wegańskiej, wszyscy możemy długie lata cieszyć się doskonałą kondycją fizyczną i psychiczną.
Okładka książki Dieta długowieczności. Gotowanie według Pięciu ...

33,00 zł 19,96 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,96 zł

Gotowanie według Pięciu Przemian Autorka jest dietetykiem, wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej sobie ponad pięć tysięcy lat Tradycyjnej Medycyny Chińskiej z realiami polskimi. Autorka pokazuje, że przez jedzenie można wzmocnić nie tylko nasze ciało i jego funkcje, ale również psychikę. Odżywiając ciało wzmacniamy również ducha. Czy przez odpowiedni dobór pokarmów można leczyć lęk i inne problemy emocjonalne? Dlaczego warto jeść produkty rolnictwa ekologicznego? W jaki sposób powinna wyglądać dieta latem, a w jaki zimą? Jak wspomagać dietą pracę poszczególnych narządów? Na te i inne pytania odpowiada książka, która oprócz tego zawiera mnóstwo przepisów wspierających zdrowie. Bardzo dobra książka w szczególności dla osób zmęczonych stosowaniem różnych bardzo jednostronnych diet, które wyniszczają organizm i wymyślane naprędce niewiele mają wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Dieta Długowieczności – Fragment książki   Gotowanie według Pięciu Przemian   wstęp Zdarza się, że ktoś poczęstuje nas bardzo prostym daniem, a okazuje się, że wyśmienicie ono smakuje. Innym razem zjemy wyszukaną potrawę w drogiej restauracji i będziemy niezadowoleni. W czym rzecz? Ważne jest nastawienie kucharza, jego intencje, humor, a przede wszystkim to, czy lubi swoją pracę. Gotowanie jest sztuką i tylko przy takim do niego podejściu możemy liczyć na to, że odbiorcy tej sztuki będą w pełni usatysfakcjonowani. Taką właśnie sztuką jest gotowanie według zasad Tradycyjnej Medycyny chińskiej, wyrosłej z Ayurwedy - najstarszego systemu leczniczego na świecie. Nauka o żywieniu zgromadzona przez te dwie wielkie gałęzie medyczne ma duże tradycje i osiągnięcia. Dietetyka medycyny chińskiej jest również nazywana kuchnią według Pięciu Przemian, Pięciu Elementów lub Pięciu Pór Roku. Kładzie ona szczególny nacisk na gotowanie w zgodzie z przyrodą i z jej rytmem. W inny sposób przygotowujemy potrawy zimą, inny latem, a jeszcze inny jesienią. Okazuje się, że odżywianie się głównie surówkami w środku zimy wcale nie jest zdrowe, gdyż organizm potrzebuje w tym okresie ciepła, po to by zrównoważyć chłód panujący na dworze. Z kolei lato to czas młodych warzyw, świeżych ziół i soczystych owoców prosto z drzewa. Dlaczego by więc nie wykorzystać ich w tym okresie w kuchni? Zależało mi bardzo na podkreśleniu roli tłuszczów w organizmie, dlatego poświęciłam im oddzielny rozdział. W szczególności kobiety, w dobie mody na bardzo wychudzone modelki, mają tendencje do ulegania stereotypom lansowanym przez media i doprowadzania się do stanu bliskiego anoreksji. Przyroda rządzi się swoimi prawami i dała kobiecie krągłości po to, by mogła śmiało przejść przez okres ciąży i porodu. Nic tego nie zmieni - dlatego warto być przede wszystkim sobą i nie dawać się sprowadzać na manowce chwilowym modom, które jutro mogą być zupełnie inne. Jedyna moda, która powinna obowiązywać całe życie, to moda na zdrowie i dobre samopoczucie. W chińskiej nauce o odżywianiu nie istnieją jakieś sztywne nakazy czy zakazy. Nasz sposób odżywiania się zmienia się wraz z nami i jeżeli czymś warto się kierować nie tylko w kuchni, ale również w życiu, to przede wszystkim intuicją, głęboką mądrością, którą każdy nosi w sobie. Im jesteśmy bardziej dojrzali, mądrzy, wrażliwi, tym większe szansę, że to właśnie ona podpowie nam najsłuszniejsze rozwiązania. Warto potraktować kuchnię w sposób magiczny. Jedzenie jest magią - barw, kształtów, smaków, zapachów. Nawet najprostsze danie może smakować wyśmienicie, jeżeli do jego przygotowania użyjemy wyobraźni, intuicji i ...serca.
Okładka książki Smaki polskie czyli jak się dawniej jadało

29,90 zł 17,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,91 zł

SMAKI POLSKIE CZYLI JAK SIĘ DAWNIEJ JADAŁO Podtytuł: z przepisami do wykorzystania we współczesnej kuchni Autor: Andrzej Kozioł Historia ma nie tylko polityczny, bitewny wymiar. Nie tylko szumi sztandarami, ale także pełna jest kuchennych odgłosów - zupy pyrkoczącej w wielkich garnkach, pieczeni skwierczącej nad żywym ogniem. Historia pachnie laurem wieńczącym skronie bohaterów, tym samym laurem, który przydaje aromatu potrawom. Zmienia się wszystko, także kuchnia. Jeszcze pamiętam kuchnie ogromne - z chlebowymi piecami, z gorącymi szabaśnikami, w których potrawy nabierały smaku. Jeszcze pamiętam stoły jak z holenderskich martwych natur - z kolorowym ptactwem czekającym na oskubanie, ze stosami grzybów, z jarzynami, owocami. Dzisiaj kuchnie - malutkie i białe - przestały być pracowniami kulinarnej alchemii. Kurczak wsadzany do elektrycznego piekarnika lub mikrofalówki bardziej przypomina - niestety, także smakiem - przemysłowy produkt niż domowe ptactwo. I nikt już nie pamięta, że wczesnym latem, podawało się go - wypełnionego smakowitym farszem - z mizerią. Bo kurczak bez mizerii był niepełny. Dawna Polska pachnie barszczem - z rurą, koniecznie z rurą! - bigosem, pieczonym prosiakiem, wielkanocnymi babami, krupniczkiem uwarzonym z gorzałki, miodu i korzeni, pachnie dębniaczkiem - ulubionym napojem imć pana Onufrego Zagłoby. Zapraszam do kulinarnej podróży po krainie zwanej przeszłością. A zaczniemy ją od zupy podstawowej, protoplasty zup wszelkich - od rosołu. (Wstęp) dodatkowe info.: format WAM:146×202 mm stron: 224 ISBN: 978-83-7505-165-0 rodzaj oprawy: twarda cena detaliczna: 29,90 zł.
Okładka książki Czekolada

39,90 zł 22,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,77 zł

Książka Eliq Maranik przyprawi o przyspieszone bicie serca wszystkich miłośników czekolady. Około 60 smakowitych przepisów na pralinki, trufle, cukierki, ciasta i desery dowodzi, że czekolada ma w kuchni niemal nieograniczone zastosowanie. Znajdują się w niej proste, ale efektowne przepisy na brownie lub klasyczny mus czekoladowy, a także wymagające większej wprawy receptury na pralinki czy trufle. Poza fantastycznymi przepisami znalazły się tu również ciekawe informacje na temat historii czekolady, dziejów jej produkcji, narzędzi oraz technik obróbki.
Okładka książki Mały mistrz kuchni. Proste przepisy

18,00 zł 10,19 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,19 zł

Sprawdźcie sami, gotowanie nie jest trudne. Z naszą książką, która zawiera przepisy dla początkujących kucharzy, z pewnością się o tym przekonacie. A więc do dzieła - smaczne tosty, nadziewane pomidory, mini hamburgery no i to, co dzieci lubią najbardziej - słodkie smakołyki - czekają na was! Każdy przepis, pokazany jest krok po kroku i opatrzony przejrzystymi ilustracjami, dzięki którym w kuchni można eksperymentować, a przy okazji świetnie się bawić. Młodzi mistrzowie kuchni - gotujemy!
Okładka książki Mały mistrz kuchni. Udane przyjęcia

18,00 zł 9,36 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,36 zł

Sprawdźcie sami, gotowanie nie jest trudne. Z naszą książką, która zawiera przepisy dla początkujących kucharzy, z pewnością się o tym przekonacie. A więc do dzieła - smaczne tosty, nadziewane pomidory, mini hamburgery no i to, co dzieci lubią najbardziej - słodkie smakołyki - czekają na was! Każdy przepis, pokazany jest krok po kroku i opatrzony przejrzystymi ilustracjami, dzięki którym w kuchni można eksperymentować, a przy okazji świetnie się bawić. Młodzi mistrzowie kuchni - gotujemy!
Okładka książki Domowe wędliny i pasztety Wyd.II

19,90 zł 12,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,89 zł

Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej.Z książki dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza.Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej jakości.
Okładka książki Śledzie. 200 najlepszych przepisów kuchni polskiej

24,90 zł 12,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,95 zł

Śledzie, oprócz tego, że tradycyjnie znajdują się na wigilijnym stole są znakomitą przystawką sprawdzającą się podczas różnych uroczystości. Książka ta prezentuje 200 różnorodnych sposobów na smaczne i proste przyrządzanie i podawanie śledzi. Są tu tradycyjne receptury i ich nowe, zmodyfikowane warianty, potrawy z kuchni regionalnej i dania popularne u naszych sąsiadów, propozycje dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej i bardziej doświadczonych kucharzy.
Okładka książki Tradycyjna kuchnia rosyjska REA

34,90 zł 18,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,15 zł

Kuchnia rosyjska uznawana jest na całym świecie za wyjątkową. W żadnej innej kuchni świata nie znajdziemy takiej obfitości mięsnych, rybnych, warzywnych oraz innych dań. Rosyjska sztuka kulinarna uosabia pomysłowość i zaradność Rosjan. Dania przygotowane według przepisów podanych w książce zachowują swój niepowtarzalny smak a współczesne sposoby obróbki i przygotowywania produktów nie zmieniają charakteru dań rosyjskiej kuchni, ale wręcz go podkreślają.
Okładka książki Zioła w kuchni i domowej apteczce

29,90 zł 15,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł

uprawa pielęgnacja zastosowanie Zioła w kuchni i domowej apteczce - uprawa, pielęgnacja, zastosowanie. Przepisy na zdrowe potrawy, kąpiele i leki z babcinej apteki. Z tego poradnika dowiesz się na czym polega uprawa ziół oraz ich pielęgnacja, poznasz zioła lecznicze, np. na wątrobę, na włosy, na trądzik, a także zioła oczyszczające, czy zioła odchudzające i do kąpieli. W książce przedstawiono także przepisy na zdrowe potrawy: pyszne zupy, surówki i sałatki, przekąski, potrawy mięsne, rybne, a do tego gorące i zimne sosy oraz desery. Czy słowo „zioła” kojarzy Ci się z pachnącym ogrodem, aromatycznymi, a zarazem leczniczymi roślinami i smacznymi potrawami? Zioła nadadzą przygotowanym przez Ciebie daniom nowy, niespotykany smak i atrakcyjny wygląd. Które części roślin można wykorzystywać? Jakie zioła włączyć do swoich przepisów kulinarnych? Jak wpływają one na ludzki organizm i jak należy je konserwować? W tej książce znajdziesz opisy i zdjęcia ponad 130 ziół. To właśnie obszerna wiedza zielarska i mnóstwo przepisów kulinarnych powodują, że tę książkę powinien mieć każdy amator pięknego ogrodu oraz dobrej kuchni.
Okładka książki Księgowa w kuchni. Bon-żu

44,95 zł 23,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,37 zł

Jestem księgową. Zawód, który wykonuję jest bar¬dzo stresujący. Dlaczego? Ponieważ to księgowa jest zawsze winna! Za mało pieniędzy w firmie – wina księgowej, za dużo pieniędzy w firmie – wina księgo¬wej. Moje gotowanie najzwyczajniej w świecie mnie relaksuje, uwielbiam, jak mi coś wychodzi w kuchni i rodzinka zjada wszystko ze smakiem. Sama również uwielbiam jeść, smakować… życie! Gotowanie często porównuję do księgowania uważam, że smaki powinny być zrównoważone, aby smakowało! Czyli AKTYWA=PASYWA. Gotuję od najmłodszych lat. Na program Masterchef Polska czekałam 5 lat. Uczestnictwo w nim było przemyślane i uważam, że na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno. Stwierdziłam, że przyszedł czas na sprawdzenie się i dokonanie ważnych zmian w moim życiu. Dzięki temu programowi poznałam wielu wartościowych ludzi, którzy utwierdzili mnie w przekonaniu, że obrałam dobrą drogę.
Bestsellery
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,35 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj