Zastanawiasz się, czym zastąpić cukier? Co jest lepsze: stewia czy ksylitol? A może jeszcze coś innego? Jakie zamienniki cukru są dostępne na polskim rynku? Które z nich są polecane dla diabetyków, a które dla odchudzających się? Jak dawkować różne słodziki, aby jedzenie było słodkie? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej książce.
Autor prezentuje 17 zamienników cukru, które są dostępne na polskim rynku oraz 151 przepisów na słodkości. Dzięki prostemu przelicznikowi dawek możesz je przygotować wykorzystując dowolny zamiennik cukru spośród 17 omawianych w książce! Jedynym ograniczeniem mogą być właściwości danej substancji, np. stewia nie nadaje się do ciasta drożdżowego (ciasto nie urośnie).
Zamienniki cukru, które zostały przedstawione w książce: Aspartam, Erytrytol, Fruktoza, Glukoza, Ksylitol, Lo Han Gou, Lukrecja, Melasa, Miód, Sacharyna i sacharyniany, Słodkie ziele Azteków, Słód, Stewia, Sukraloza, Syrop daktylowy, Syrop klonowy, Syrop z agawy.
Z książki dowiesz się wszystkiego o stewii - w jakiej postaci występuje na rynku, do czego się nadaje, a do czego nie (bo, wbrew pozorom, nie nadaje się do wszystkiego), w jaki sposób uprawiać tę roślinę, a także, jak samodzielnie dozować stewię w zależności od posiadanej postaci. W książce znajdziesz 151 przepisów, które podzielono na 13 kategorii: - ciasta, - torty, - tarty, - ciasta (bez pieczenia), - dania z owoców, - słodkie obiady, - chłodniki i zupy owocowe, - naleśniki, racuchy i omlety, - desery, - lody, - sałatki owocowe, - napoje bezalkoholowe, - napoje wyskokowe. UWAGA! Nasze przepisy uwzględniają stewię w różnych postaciach (płyn, proszek, tabletki, liście). Jesteś cukrzykiem i musisz uważać na cukier? Dbasz o linię, ale chcesz jeść słodkości? Chcesz jeść zdrowo, ale cenisz sobie słodkie wypieki? Sprawdź nasze przepisy!?
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?