KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

56,19 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,17 zł

94,67 zł
145,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 145,00 zł

58,09 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,81 zł

48,76 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,41 zł

43,34 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,15 zł

16,29 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,29 zł

45,40 zł
59,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,46 zł

60,54 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,63 zł

52,84 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,55 zł

106,18 zł
149,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 106,18 zł

84,76 zł
163,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 131,69 zł

42,76 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,00 zł
Okładka książki Kuchnia polska - Potrawy z warzyw

7,99 zł 4,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,24 zł

Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Okładka książki Kuchnia Polska - Zupy

9,99 zł 5,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,67 zł

Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Okładka książki Kuchnia polska - Potrawy z ryb

5,99 zł 4,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,13 zł

Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Okładka książki Sałatki, sosy, dodatki

9,99 zł 7,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,07 zł

Seria czterech poręcznych i praktycznych miniporadników. W każdym z nich znajduje się ponad 30 przepisów zarówno dla mięsożerców, jak i dla wegetarian oraz liczne porady, jak przygotować smaczne i zdrowe dania nie tylko na grilla. A wszystko to opatrzone atrakcyjnymi zdjęciami.
Okładka książki Orzeźwiające napoje

9,99 zł 6,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,24 zł

Seria czterech poręcznych i praktycznych miniporadników. W każdym z nich znajduje się ponad 30 przepisów zarówno dla mięsożerców, jak i dla wegetarian oraz liczne porady, jak przygotować smaczne i zdrowe dania nie tylko na grilla. A wszystko to opatrzone atrakcyjnymi zdjęciami.
Okładka książki Mięsa i ryby z grilla

9,99 zł 7,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,07 zł

Seria czterech poręcznych i praktycznych miniporadników. W każdym z nich znajduje się ponad 30 przepisów zarówno dla mięsożerców, jak i dla wegetarian oraz liczne porady, jak przygotować smaczne i zdrowe dania nie tylko na grilla. A wszystko to opatrzone atrakcyjnymi zdjęciami.
Okładka książki Ryby i warzywa z grilla

9,99 zł 7,57 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,57 zł

Seria czterech poręcznych i praktycznych miniporadników. W każdym z nich znajduje się ponad 30 przepisów zarówno dla mięsożerców, jak i dla wegetarian oraz liczne porady, jak przygotować smaczne i zdrowe dania nie tylko na grilla. A wszystko to opatrzone atrakcyjnymi zdjęciami.
Okładka książki Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do...

39,30 zł 23,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,89 zł

Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów ,,Nie jedz tego!"" i ,,Cukrowa mafia"", którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
Okładka książki Wine Banking

39,00 zł 27,96 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,96 zł

Czasy kryzysu skłoniły wielu inwestorów do poszukiwania nowych form oraz miejsc lokowania kapitału. Na rynkach inwestycji alternatywnych pojawiło się dużo ciekawych rozwiązań. Jednym z nich jest coraz popularniejsze w ostatnich latach inwestowanie w ekskluzywne wina, określane terminem wine banking. Na przestrzeni kilku lat powstał dobrze prosperujący rynek inwestycji z własnymi giełdami obrotu, fachowymi czasopismami, ekspertami rynkowymi, firmami pośredniczącymi etc. Opisanie tego interesującego, a jednocześnie innowacyjnego sposobu lokowania kapitału zostało postawione za cel tej pracy.  Czytelnik podczas lektury zapozna się m.in. z: • podstawowymi informacjami o winie, takim jak produkcja, historia, niektóre znaczenia społeczno-kulturowe, • głównymi metodami inwestowania w wino oraz najpopularniejszymi markami win inwestycyjnych, • miejscami obrotu winem, • czynnikami wpływającymi na wartość wina, • danymi o rynku alkoholu w Polsce, • ofertą firm pośredniczących w inwestowaniu w wino w Polsce, • głównymi kanałami dystrybucji wine banking w Polsce, • wynikami badań własnych.  Michał Kamiński – absolwent finansów i rachunkowości oraz socjologii na toruńskim Uniwersytecie Mikołaja Kopernika. Podczas seminariów prowadzonych przez prof. Leszka Dziawgo skierował swoje zainteresowania badawcze w stronę inwestycji alternatywnych, co zaowocowało powstaniem niniejszej publikacji. 
Okładka książki Jogurt

34,90 zł 18,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,15 zł

75 przepisów na potrawy z jogurtem Książka kucharska, kolorowo i smakowicie zilustrowana, zawierająca dziesiątki przepisów na potrawy z jogurtem: sałatki, pasty, dipy, zupy, dania główne, ciasta, desery i napoje. Dlaczego jogurt jest taki zdrowy? Jak przygotować „jogurt podstawowy”? Wśród opisanych dań: tzatziki, pikantna zupa soczewicowa, hamburgery z sosem z kolendry, jogurtowy chleb, babeczki, czy koktajl z truskawkami i miętą.
Okładka książki Wino. Porady dla smakoszy

59,00 zł 38,08 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,08 zł

Wino. Niejeden smakosz dopiero wtedy przeżywa prawdziwą radość, gdy na suto zastawionym stole zjawiają się odpowiednio dobrane trunki. Ten przewodnik po świecie win i dobrej kuchni odkryje przed Wami sekrety komponowania potraw i win, podpowie co, jak i kiedy podawać, by uzyskać harmonię smaków
Okładka książki Kuchnia staropolska

29,90 zł 15,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,55 zł

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz? Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.
Okładka książki Gofry

29,90 zł 19,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,67 zł

Pięknie zaprojektowany i zilustrowany poradnik kulinarny pokazujący, że gofry mogą być idealnym dodatkiem do każdego posiłku, a nie tylko słodkim deserem. Czytelnik znajdzie tu ponad 40 przepisów na klasyczne gofry z owocami, ale także gofrowe słone kanapki czy nawet gofry z kurczakiem lub z serem i szpinakiem. Dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić zupełnie nowy użytek ze swojej gofrownicy!
Okładka książki Ciasteczka

29,90 zł 19,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,67 zł

Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, pięknie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny podarunek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu pomysłów na ciasteczka, batoniki i brownies, które można znaleźć w tej bogato ilustrowanej książce. Każdy rozdział wprowadza w nową technikę wytwarzania tych pysznych smakołyków. Spróbuj delikatnych kruchych maślanych, klasycznych czekoladowych oraz owsianych ciasteczek. Zrób eleganckie ciasteczkowe kanapki, włoskie Biscotti czy wyrafinowane francuskie makaroniki.
Okładka książki Koktajle TW

Koktajle TW

praca zbiorowa

39,90 zł 24,25 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,25 zł

W książce znajdziesz bogaty wybór przepisów na pyszne koktajle o przeróżnych smakach: jogurtowe, czekoladowe, owocowe oraz warzywne. Fantastycznym recepturom towarzyszą porady na temat wyboru i przygotowania składników, a także propozycje serwowania koktajli oraz pomysły na modyfikacje przepisów.
Okładka książki Ukraina Smaków

39,90 zł 22,92 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,92 zł

Pierwsza w Polsce książka poświęcona kuchni ukraińskiej! W swojej debiutanckiej książce kucharskiej Ukraina Smaków Aniela Redelbach – pochodząca z Wołynia zawodowa kucharka – odkrywa przed polskimi czytelnikami bogactwo ukraińskiej kuchni. Tych, którzy do tej pory myśleli, że nasi wschodni sąsiedzi gotują i jedzą podobnie do nas, czeka niespodzianka: winegret, który nie jest sosem, zapiekanka, która jest ciastem, pyrogy, które nie mają nic wspólnego z pierogami i ikra – bez rybich jajeczek. „Na temat historii, języka czy polityki w kontekście polsko-ukraińskim trudno cokolwiek jeszcze dodać. Natomiast temat smaku, z którym ciągle spotykamy się w naszym codziennym życiu, jest niewyczerpany. Dlatego powstała ta książka – zaproszenie do Ukrainy Smaków” - pisze we wstępie Autorka. Kuchnia od A do Z W Ukrainie Smaków znajdziemy około 50 przepisów kuchni ukraińskiej w aranżacji Anieli Redelbach. Zamieszczono tam propozycje przystawek do dania głównego, przekąsek na każdą porę dnia, a nawet zakąsek, które będą świetnym uzupełnieniem wszelkich trunków. W książce nie zabrakło oczywiście także dań głównych: zup, potraw mięsnych, rybnych i mącznych. Wisienką na torcie są słodkości – wypieki i desery – oraz tradycyjne nalewki. Przepisy z kuchni ukraińskiej to świetne urozmaicenie codziennego i świątecznego jadłospisu. Warto przekonać się osobiście, jakie efekty da eksperymentowanie z łączeniem potraw polskich i ukraińskich, choć wszystko wskazuje na to, że możemy spodziewać się tu raczej harmonii niż dysonansu. Uczta dla oka Wszystkie przepisy w Ukrainie Smaków zyskały wspaniałą oprawę graficzną w postaci „apetycznych” całostronicowych fotografii potraw przyrządzonych przez Anielę Redelbach. Co więcej, każdy przepis jest wzbogacony krótkim tekstem, który przybliża czytelnikom pochodzenie danej potrawy, jej znaczenie w ukraińskiej tradycji kulinarnej oraz związane z nią prywatne wspomnienia Autorki. Kulturowy miszmasz Aniela Redelbach pochodzi z Wołynia na Ukrainie, a od 10 lat mieszka w Polsce. Przyrządzania tradycyjnych ukraińskich potraw nauczyła się od babć i rodziców, a tajniki kuchni z różnych zakątków świata zgłębiła pod okiem najlepszych szefów kuchni. Sama również uczy – prowadzi warsztaty kulinarne – nie tylko ukraińskie, ale też francuskie, gruzińskie czy tajskie. Brała udział w ukraińskiej edycji programu „Hell's Kitchen” i warsztatach Kuchni +. Gotowanie jest dla niej niekończącą się przygodą – ciągle podróżuje, odkrywając nowe smaki. Gdziekolwiek jedzie, uczy się przyrządzać lokalne potrawy i dosłownie „od kuchni” poznaje nowe kultury. W kuchni jej podpoznańskiego domu przeplatają się akcenty ukraińskie, polskie i zupełnie egzotyczne. Do tego samego ma zachęcać jej debiutancka książka, dzięki której – jak wierzy Autorka – ukraińskie potrawy pojawią się na polskich stołach.
Okładka książki Dania jednogarnkowe

9,99 zł 6,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,67 zł

Idea dań jednogarnkowych polega na przygotowaniu smacznego, taniego i pożywnego posiłku w jednym naczyniu. W książce zgromadzono około 80 ciekawych przepisów na pyszne dania jednogarnkowe. Wśród nich znalazły się tradycyjne receptury, a także nowe, autorskie pomysły na potrawy z mięsem oraz posiłki wegetariańskie.
Okładka książki Czekolada. Dania główne i desery

9,99 zł 6,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,67 zł

We współczesnej gastronomii kakao i gorzka czekolada znajdują szerokie zastosowanie nie tylko do wytwarzania słodyczy. Gorycz kakao znakomicie podkreśla i pogłębia aromaty mięsa oraz ryb, a jego uniwersalny smak świetnie łączy się z szeroką gamą przypraw i produktów. Dodatkowo czekolada nadaje gorącym potrawom aksamitną konsystencję, a schłodzona doskonale utwardza i scala. W książce znajdują się pomysły na potrawy kuchni międzynarodowej i fusion, których wspólnym mianownikiem jest zastosowanie czekolady.
Okładka książki Ugotuj swój biznes

34,90 zł 19,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,71 zł

Jeśli na co dzień wypiekasz pyszne chleby na zakwasie, latem przygotowujesz setki słoiczków z przetworami, a w weekendy twoja kuchnia zamienia się w małą cukiernię. Jeśli znajomi i rodzina nie mogą wyjść z podziwu nad twoimi zdolnościami kulinarnymi, a ty zaczynasz się zastanawiać, czy nie warto zamienić swojej pasji w biznes... koniecznie sięgnij po tę inspirującą publikację.Autorka - Rachel Hofstetter - zaprezentowała w niej sylwetki amerykańskich przedsiębiorców gastronomicznych, którzy zarabiają na swojej miłości do gotowania. Od smakowych maseł czekoladowych, przez domową granolę i sos do spaghetti, po wina kalifornijskie w przystępnych cenach, otrzymujemy wgląd w inspirującą różnorodność branży kulinarnej, poznajemy przedsiębiorców, ich poświęcenie i drogę do sukcesu.Dzięki tym wywiadom, otrzymasz praktyczne wskazówki, jak odnieść sukces w branży gastronomicznej, oraz: jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem.Dowiedz się, jak swoje ulubione potrawy zmienić w dobrze prosperujący biznes kulinarny.
Okładka książki Grill Przysmaki przyrządzanie

49,90 zł 28,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,37 zł

Książka podpowie Ci: - jak wybierać ruszty i inne urządzenia, przedstawiając wszystkie zalety i wady każdego z nich - jak wybierać przyprawy i produkty - jakiego użyć drewna, węgla drzewnego oraz jakich środków do rozpalania ognia, bo przecież od paliwa wiele zależy. Dowiesz się też jak rozpalać ogień, nadziewać mięso na szpikulce, jak sprawdzić, czy jest już gotowe itp. 300 przepisów + 1000 przydatnych rad
Bestsellery
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,28 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,34 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,11 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,46 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,35 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,84 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj