Kuchnia polska - Przyprawy i zioła
Kuchnia polska
-
Autor: Anna Smaza
- ISBN: 9788377740422
- EAN: 9788377740422
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Literat
- Format: 14,8x21 cm
- Język: polski
- Seria: KUCHNIA POLSKA
- Liczba stron: 32
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
3,23złCena detaliczna: 3,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,23 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Zioła i przyprawy sprawiają, że potrawy zyskują niepowtarzalny smak oraz aromat, a często także niecodzienną barwę. Dania wyglądają i smakują lepiej oraz są zdrowsze i łatwiej przyswajalne przez organizm. W naszej książce przedstawiamy państwu kilkanaście najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw oraz ziół. Opisujemy ich pochodzenie, smak, aromat, przydatność w czasie gotowania i pieczenia oraz właściwości zdrowotne. Do każdej przyprawy proponujemy przepis na danie, w którym zostaje ona użyta. Są to rozmaite potrawy: drób, ryby, warzywa, sałatki, zupy, ryż, przystawki, wypieki, desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś, co go zaciekawi i zainspiruje. Przy używaniu przypraw i ziół dozwolone są wszelkie eksperymenty, należy pamiętać jedynie o umiarze. Przykładowe przepisy: imbirowy łosoś, galaretka miętowo-cytrynowa, ciasteczka cynamonowe, kawa mokka z kardamonem, kminkowe pałeczki. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Surówki i sałatki, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.