KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

44,36 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,99 zł

39,24 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł

50,43 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,49 zł

52,74 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,24 zł

16,47 zł
29,95 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,47 zł

42,31 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,15 zł

39,44 zł
69,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,53 zł

44,54 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,54 zł

35,74 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,32 zł

55,80 zł
85,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,00 zł

30,21 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,21 zł

99,91 zł
165,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,91 zł
Okładka książki Wygraj z rakiem. Dobra dieta w walce z nowotworami

29,95 zł 16,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,47 zł

W walce z rakiem nie jesteśmy bezsilni. Po przełamaniu naturalnego strachu przed chorobą możemy zmienić tryb życia i przyzwyczajenia, świadomie unikając czynników powodujących powstawanie i rozwój nowotworu. W profilaktyce i pokonywaniu raka niezwykle istotna jest także wiedza, jak budować i wzmacniać barierę ochronną organizmu, a w konsekwencji hamować, spowalniać a nawet odwracać rozwój choroby. Poradnik uczy, jak dzięki odpowiednim produktom i nawykom żywieniowym oraz aktywności fizycznej walczyć o zdrowie.
Opakowanie Przekąski na przyjęcia

19,90 zł 10,94 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,94 zł

Niniejsza książka zabiera nas w kulinarną podróż dookoła świata. Włoskie półmiski z antipasti, orientalne przystawki, bufet śródziemnomorski oraz jedzone palcami azjatyckie przysmaki. Znajdziemy tu duży wybór wyjątkowo smacznych przekąsek, od pasty z bakłażana z oliwkami po kurczaka cytrynowego z figami. Dzięki nim nasze przyjęcie zakończy się pełnym sukcesem.
Okładka książki Spieniona historia Europy

39,99 zł 26,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,65 zł

Czy dzieje naszego kontynentu można opowiedzieć przy piwie? Oczywiście. A czy da sięjąopowiedzieć przy pomocy piwa? Jak najbardziej. Wystarczą 24 pinty różnych rodzajów, gatunków, marek. Carlsberg, Guinness, Żywiec, Berliner Kindl Weisse. Każda z nich wiąże się z jakimś kluczowym epizodem lub rozdziałem europejskiej historii. Również historii Polski.Z książki płynie jeden - pienisty - wniosek: to piwo jest najważniejszym trunkiem prawdziwego Europejczyka. In vino veritas, in aqua sanitas, ale to właśnie przy piwie decydowały się losy naszego kontynentu.Dwadzieścia cztery rozdziały Spienionej historii Europy pokazują związki piwa z kulturą różnych epok, ideami, przemianami społecznymi i życiem gospodarczym. Książka przedstawia historie, które wydarzyły się w różnych częściach Europy w okresie od wczesnego średniowiecza do XXI wieku. Na zakończenie każdego rozdziału prezentowana jest szczegółowo jedna marka związana z danym wydarzeniem.Wznosimy kufle i zapraszamy czytelników na miłą, piwną wycieczkę!
Okładka książki Zioła dla smaku, zdrowia i urody

44,90 zł 29,48 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,48 zł

Odkryj ogromny potencjał ziół z naszych ogródków, łąk, lasów i pól, bogactwo ich wartości odżywczych i właściwości farmakologicznych. Porzuć sztuczne suplementy diety, pełne chemii kosmetyki i żywność – zacznij czerpać moc z natury. W książce znajdziesz mnóstwo sprawdzonych sposobów wspomagania zdrowia m.in. na zahamowanie przeziębienia, kaszel, uciążliwy katar czy fizyczne przemęczenie. Samodzielnie przygotujesz domowe kosmetyki: krem do twarzy, maseczkę, peeling do ciała czy ziołowy szampon – bez chemicznych dodatków. Książka zainspiruje cię też do kulinarnych eksperymentów i stworzysz niebanalne ziołowe potrawy: zupy, sałatki, a nawet desery. Kolorowe zdjęcia, praktyczne wskazówki i pasjonujące ciekawostki przekonają cię , że przetwarzanie ziół nie jest wiedzą tajemną i daje wiele satysfakcji. Dzięki poradnikowi: - poznasz zasady zbierania, suszenia i przechowywania ziół - sporządzisz wspaniałe lekarstwa, m.in. nalewki i syropy na przeziębienie, antywirusowe żelki dla najmłodszych, maści na otarcia, alergie lub bolące stawy - nauczysz się robić własne kosmetyki do pielęgnacji całego ciała – kremy do rąk i stóp, szampony, maseczki, peelingi czy toniki - przygotujesz ciekawe dania: makaron nagietkowy, podpłomyki z jarzębiną, lody bzowe, a także przetwory (m.in. musy, konfitury i syropy) oraz smakowite dodatki: ziołowe masła, sosy i przyprawy - dowiesz się, jak bez dużych nakładów finansowych zadbać o dobre samopoczucie i wygląd
Okładka książki Lody Domowa manufaktura

64,90 zł 36,43 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,43 zł

Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie – ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła orzechowego Rozsmakuj się w lekkich, domowych, mrożonych pysznościach i podziel się nimi z rodziną i przyjaciółmi. Wszyscy kochamy lody!
Okładka książki Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

19,99 zł 11,68 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,39 zł

To nie jest zwyczajna książka kulinarna. To przepisy, które możesz zestawiać ze sobą na różne sposoby. Skomponuj całodniowe menu, a jeśli się rozmyślisz, zmień je w całości lub tylko częściowo. 36 przepisów na sałatki, zupy, naleśniki, przekąski i inne dania ułożono tak, aby przygotowanie z nich potraw było łatwe i przyjemne dla każdego dziecka, a wszystkie składniki łatwo dostępne.Zastosowanie spirali w oprawie oraz umieszczenie przepisów na osobnych kartonikach pozwala na dowolne łączenie potraw z trzech działów.
Okładka książki Zdrowe tłuszcze dobre białka

49,40 zł 28,67 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,67 zł

Jak to możliwe, że piramida żywieniowa, którą się nam wpaja od dziecka, zaleca spożywanie ogromnej ilości produktów zbożowych (które obciążają nie tylko układ trawienny, ale i cały organizm) oraz owoców zawierających duże ilości cukrów? Jeśli naprawdę chcesz jeść zdrowo, powinieneś skorzystać z programu LOGI. Pozwoli Ci on wyrwać się z węglowodanowej pułapki dzięki jedzeniu zróżnicowanych, smacznych i zdrowych dań. Autor udowadnia, że cukry powodują nie tylko tycie, ale i zapadanie na choroby cywilizacyjne. Przez to, że działają jak bomba z opóźnionym zapłonem, często nie zdajemy sobie sprawy ze spustoszenia, jakie czynią do momentu, gdy zdrowie posypie się na dobre. Związki te zaburzają poziom cukru we krwi i wydzielanie insuliny oraz spowalniają tempo przemiany materii. Program LOGI, oparty na całkowicie nowej piramidzie żywieniowej, zmienia klasyczne podejście do odżywiania pozwalając walczyć z plagą otyłości i cukrzycy, poprawia poziom cholesterolu, uzdrawia nerki, wzmacnia kości i przywraca równowagę kwasowo-zasadową. Z tej książki dowiesz się, jak wybierać zdrowe tłuszcze i zastosujesz prawidłową dietę rozdzielną. Nasycisz się, odżywisz i podniesiesz poziom energii. Uświadomisz sobie, co przemilcza indeks glikemiczny i przestaniesz wierzyć we wpajane nam od lat żywieniowe mity. Zrozumiesz, dlaczego należy unikać produktów oznaczanych jako „light” i poznasz znaczenie określonych form białka. LOGIczne odżywianie – zdrowe i piękne ciało.
Okładka książki Roślinne porady Warzywa

45,00 zł 29,55 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,55 zł

Roślinne Porady warzywa to nie książka ogrodnicza czy kucharska, a książka o roślinach. W pierwszej części Roślinnych Porad znajdziecie trzy rozdziały - Zbieraj, Smakuj i Korzystaj. Pierwszy opowiada o tym, jak uprawiać warzywa, drugi mówi o ich wykorzystaniu i przetwarzaniu w kuchni, za to trzeci rozdział jest o pozytywnym wpływie roślin na naszą duszę i ciało. W drugiej części opisałem prawie 50 warzyw według zasady zbieraj, smakuj, korzystaj. Pod zdjęciami roślin znajdziecie ich łacińskie nazwy oraz ikonki, które podpowiedzą np. kiedy siejemy szpinak, czy fasola jest łatwa w uprawie i jak dużo wody potrzebuje pomidor.
Okładka książki Vege kociołkowanie

29,00 zł 19,91 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,91 zł

Vege kociołkowanie sprawdzone przepisy
Okładka książki Wielka księga słoików

49,90 zł 38,25 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,25 zł

Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy! Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach. Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów. Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów. *** Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Okładka książki Warzywa górą.

49,90 zł 27,44 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,44 zł

Warzywa górą! Od korzeni po liście Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 120 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia. Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy ciastach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo. Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach.
Okładka książki Zdrowy czekocholik

69,00 zł 42,54 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,54 zł

Nazywam się Olga. Jesteś czekoholikiem tak jak ja? Jednak wyrzuty sumienia wciąż nie pozwalają Ci delektować się ulubionym smakołykiem w spokoju? Albo źle się czujesz po czekoladowych przysmakach ze sklepu? A może jesteś świadom ilości chemii w produktach i nie chcesz dłużej faszerować nią ciała? Jeśli tak, to moja książka jest stworzona właśnie dla Ciebie, Czekoholiku :). Chcesz być zdrowy i unikać szkodzących Twojemu zdrowiu dodatków w czekoladzie, ale nie wiesz, jak to zrobić? Wydaje Ci się to za trudne i przede wszystkim niesmaczne? Otóż trafiłeś w idealne miejsce :). W zdrowo-czekoladowy raj :). Zobacz moje przepisy, które stworzyłam specjalnie z myślą o Tobie, Czekoholiku. Moje czekoladowe przepisy to zdrowsze wersje naszych ulubionych deserów. Zdrowo, pysznie i czekoladowo – oto zasady moich przepisów. Zapraszam do zdrowej czekoladowej przygody.
Okładka książki Kawa Sekrety baristy

34,99 zł 21,23 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,23 zł

Profesjonalne przygotowanie i eleganckie podawanie kawy Nie wyobrażasz sobie początku dnia lub spotkania towarzyskiego bez filiżanki aromatycznej kawy z pysznymi dodatkami? Zastanawiałeś się kiedykolwiek, jak profesjonalny barista wyczarowuje niezwykłe wzory na powierzchni kawy? Sięgnij po tę książkę i stwórz z codziennego napoju wyjątkowe dzieło sztuki. Dzięki prostym opisom i szczegółowym fotografiom nauczysz się krok po kroku przyrządzania różnych rodzajów kawy i kawowych drinków (m.in. kawy po karaibsku, Royal Coffee) oraz wykonywania na ich powierzchni kunsztownych wzorów. Będziesz zaskoczony, jak łatwo można przyrządzić, ozdobić i podać kawę niczym profesjonalny barista. W książce znajdziesz również przepisy na fantastyczne ciasta, ciasteczka i desery z dodatkiem kawy. Z tą książką zaczarowany i aromatyczny świat kawy nie będzie miał tajemnic!
Okładka książki Polska Wielkanoc. baby, mazurki, serniki

19,99 zł 14,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,13 zł

Polska Wielkanoc
Okładka książki Polska Wielkanoc. Żurki, jajka, szynki

19,99 zł 14,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,13 zł

Polska Wielkanoc
Okładka książki ZDROWE WODY

39,90 zł 23,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Zdrowe wody smakowe na cztery pory roku. Czy wiesz, że ludzki organizm aż w 60% składa się aż z wody i nie może prawidłowo funkcjonować bez odpowiedniego jej spożycia? Dietetycy zalecają picie każdego dnia około 2,5 litra płynów. Jednak nie zawsze mamy ochotę na „czystą” wodę. Świetną alternatywą dla niej są własnoręcznie robione zdrowe wody smakowe wzbogacone o owoce, warzywa, przyprawy i zioła. W książce znalazły się przepisy na wiosenne wody energetyzujące oraz oczyszczające, świetne na lato wody intensywnie nawilżające i odprężające, a także doskonałe na okres jesienno-zimowy napary uodparniające, kojące, rozgrzewające oraz wspomagające pracę układu trawiennego. Ponadto 10 receptur na domowe napoje izotoniczne, niezbędne do uzupełniania płynów w organizmie przy bardzo intensywnym wysiłku fizycznym. A zatem pijmy na zdrowie! Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska - specjalista ds. żywienia i dyplomowany dietetyk. Od ponad 10 lat udziela porad dietetycznych. Właścicielka Poradni Dietetycznej „hälsa”, blogerka kulinarna i propagatorka zdrowego, a jednocześnie smacznego jedzenia. Szerokiej publiczności znana ze swojego autorskiego programu telewizyjnego „Pożegnanie z wagą”, w którym przez trzy sezony radziła jak zrzucić zbędne kilogramy, pokazywała sposoby na przygotowanie dietetycznych potraw oraz zachęcała do aktywności fizycznej. Premiera: 14.06.2017 r. Kategoria: Kulinaria Liczba stron: 240 Format:165 x 220 mm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-65456-76-2 EAN: 9788365456762 Sugerowana cena detaliczna: 39,90 zł
Okładka książki Wzór na smak

79,00 zł 51,86 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,86 zł

Grzegorz Łapanowski znany m.in. z warszawskiego Food Lab Studio, z Fundacji Szkoła na Widelcu, z telewizji, od lat gotuje, szkoli kucharzy i pracuje z dzieciakami. I o czym pewnie nie wszyscy wiedzą – notuje w swoim kajecie najlepsze kombinacje składników. To kucharz z pasją, wciąż głodny nowych odkryć. Z jego poszukiwań, badań i eksperymentów zrodził się pomysł na książkę Wzór na smak. To pozycja, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka inspirująca, nowoczesna i szanująca tradycję. O spotkaniu smaków. Na tapetę idzie słodki, kwaśny, gorzki, słony, ale też umami i tłusty – Łapanowski rzeczowo tłumaczy, jak te smaki na nas działają i jak wykorzystać ich moc, żeby stworzyć dania idealne. Wyjaśnia dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym, skąd bierze się mięsność umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Autor opowiada o roli konsystencji i kolorów w dobieraniu składników, które mają się spotkać na talerzu. O tym, jak z każdego elementu dania przy pomocy kulinarnych trików można wydobyć to, co najlepsze, jego głębie, charakter. Jak najlepiej potraktować np. pomidora, jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Grzegorz zdradza z czego zrobić doskonałą panierkę i jak przygotować idealnego kurczaka. Opisuje, jak wydobyć kwintesencję smaku bazylii, tymianki, rozmarynu, szałwii, anyżu, kopru włoskiego, czosnku, cebuli, cytryny, łącząc je z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną czy rybami. Grzegorz Łapanowski rozszyfrowuje i tłumaczy najbardziej uniwersalne połączenia smaków, ale też podrzuca pomysły na nowe, nieoczywiste zestawienia. Znajdziecie tu kulinarne opowieści, przepisy i przykłady najlepszych połączeń składników. Wzór na smak to idealna ściąga dla początkujących, a jednocześnie świetna inspiracja dla zaprawionych w bojach pasjonatów gotowania.
Okładka książki Moje Greckie smaki

49,90 zł 29,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,51 zł

Teo Vafidis - z pochodzenia Grek, z zawodu szef kuchni i ekspert kulinarny, z pasji ambasador kultury i kuchni greckiej w Polsce, osobowość telewizyjna. Często gości w naszych domach za pośrednictwem programów, takich, jak Kawa czy herbata, Pytanie na śniadanie. Jest także pomysłodawcą i gospodarzem programów podróżniczo-kulinarnych NIEnaŻARTY, Teo-ria smaku Teo Vafidisa oraz Filozofia smaku Teo Vafidisa, które są realizowane w różnych zakątkach świata. W książce przedstawia swoje ulubione przepisy kuchni greckiej, które każdy może przygotować w domu. Opowiada o smakach dzieciństwa, potrawach i miejscach dla niego ważnych, tradycji i regionalnych produktach. Bezdyskusyjnie Polacy kochają Greków, ich sposób bycia, temperament, ale przede wszystkim ich kuchnię. Cieszę się, że najsłynniejszy Grek w Polsce, a przede wszystkim doskonały szef Teo Vafidis przyczyni się do tego, byśmy częściej sięgali po tzatziki, dolmadiaki, czy moją ulubioną chałwę z pistacjami. Książka z greckimi przepisami na pewno jest brakującą pozycją wśród kulinarnych periodyków nie tylko w księgarniach... lecz także na mojej półce. Polecam Robert Sowa Kultura i tradycja to jedność. Wspaniała grecka kuchnia i antyczna kultura - co za harmonia! Znam grecką kuchnię i bliską jej orientalną, jednak nie da się ich ze sobą porównać. Wspaniały smak i aromatyczne przyprawy zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kiedy myślimy o greckiej kuchni, przed oczami pojawiają się tzatziki i moussaka. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z jej bogactwa! Dla mnie jest ona równie zmienna co ten kraj, różna w zależności od regionu. Od lekkiej kuchni śródziemnomorskiej, przez delikatną jagnięcinę aż po wyborne sery i ryby prosto z Santorini. Różnorodność greckiej kuchni i kultury zebrane na kartach jednej książki to wyzwanie, któremu podołał Teo Vafidis. Rozkoszujcie się smakami Grecji samodzielnie, zanurzając się jednocześnie w jej fantastycznej kulturze. Kurt Scheller   
Okładka książki Masterchef Junior

39,90 zł 22,48 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,48 zł

Bohaterowie 2. edycji programu „Masterchef Junior” z olbrzymią pasją i równie wielkim zaangażowaniem przygotowują potrawy, które wzbudzają podziw profesjonalistów. Udowadniają, że można świetnie się bawić i zawierać przyjaźnie nie tylko w piaskownicy czy na boisku, ale także w otoczeniu akcesoriów kuchennych. W tej książce przedstawiamy przepisy małych mistrzów patelni, chochli i miksera. Z pewnością zachęcą one zarówno dorosłych, jak i młodych fanów gotowania do eksperymentowania w świecie smaków i zapachów!
Okładka książki Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

64,90 zł 37,03 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,69 zł

Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef DYNIA • CUKINIA • OGÓREK • ARBUZ • MELON Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują! Z książek tych facetów bije moc niebanalnych warzyw. Tym razem zabierają nas w podróż przez dyniowate pola. Już nie mogę się doczekać sezonu na ogórki, arbuzy i dynie. Piotr Kucharski, autor książek kulinarnych, m.in. Miejskiego farmera, pasjonat gotowania Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – miłośnicy kulinariów, autorzy bloga „Gotowanie z pasją” i książki Kipi kasza. Połączenie dwóch pasji – gotowania i fotografii zaowocowało smakowitą książką o dyniowatych.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,32 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł
Okładka książki Dzika kuchnia

55,54 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,65 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,81 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,60 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,26 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,10 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj