Zielone smaki
Kuchnia roślinna – liście, kwiaty, łodygi
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 9788377072554
- EAN: 9788377072554
- Oprawa: twarda
- Wydawca: OLIMP WYDAWNICTWO
- Format: 234x190mm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,24złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,24 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Lubisz roślinną kuchnię, ale czy wiesz, co jesz? Jadalne są najróżniejsze części roślin: liście, korzenie, bulwy, kwiaty, nasiona... Tych zielonych jest całe mnóstwo: sałata i szpinak to liście, brokuł to kwiat, awokado jest owocem, a kalarepa łodygą. Kuchnia oparta na zielonych warzywach i owocach może być bardzo smaczna i urozmaicona wszystko zależy od sposobu przyrządzania.
Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle.
Przykładowe przepisy:
sałatka z cukinii,
faszerowane ogórki,
sałatka ze szparagów i szpinaku,
krem z brokułów,
quiche z brukselką,
koktajl z cukinii i natki pietruszki.
Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle.
Przykładowe przepisy:
sałatka z cukinii,
faszerowane ogórki,
sałatka ze szparagów i szpinaku,
krem z brokułów,
quiche z brukselką,
koktajl z cukinii i natki pietruszki.