KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

32,55 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,02 zł

41,96 zł
64,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,02 zł

31,04 zł
52,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł

60,41 zł
99,75 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,41 zł

38,39 zł
64,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,39 zł

33,37 zł
56,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,34 zł

83,10 zł
109,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,71 zł

40,23 zł
69,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,23 zł

35,68 zł
59,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł

44,36 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,36 zł

38,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł
Okładka książki Wszystkie poranki świata. Ponad 40 propozycji ...

39,99 zł 21,99 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,99 zł

Śniadanie w Afganistanie? A może na Kubie? Kotleciki z platanów w Ekwadorze? Gdy tylko się obudzisz, możesz przenieść się na wspaniałe śniadanie do niemal każdego zakątka świata! Ponad 40 zaskakujących przepisów na smakowite śniadaniowe poranki z ponad 40 krajów! Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Skoro tak, to co powinno się na nie składać? Portugalczyk poleci tartaletki jajeczne, Marokańczyk naleśniki z hemoliną, Walijczyk grzanki z serowym sosem, Chińczyk orientalną zupę z noodlami, a Egipcjanin pastę z bobu. I każdy z nich będzie miał rację – to te potrawy dają im siłę oraz energię na cały dzień. Tradycyjne, związane z klimatem danego kraju, z jego kulturą, zdrowe … i tak inne od naszych polskich śniadań. Autorki zebrały te niezwykłe przepisy w 41 krainach i uwieczniły je na zdjęciach. Dzięki nim nie tylko możesz uatrakcyjnić swoje poranki, ale również zaskoczyć rodzinę i przyjaciół egzotycznymi śniadaniami. Niektóre z nich pomogą Ci szybko przygotować posiłek przed wyjściem do pracy – na przykład owsiankę po islandzku. Innym, jak kotleciki z platanów z Ekwadoru, poświęć więcej czasu i delektuj się zarówno przygotowaniem, jak i powolnym spożywaniem w gronie najbliższych. Designerka Elisa Paganelli i fotografka Laura Ascari zadbały o niezwykłą stronę wizualną książki. Przepisy są zilustrowane pięknymi zdjęciami, a dopełniające je rysunki tworzą klimat miejsc, z których poszczególne dania pochodzą. Wypróbuj przepisy i daj się zabrać w pełną smacznych niespodzianek podróż po odległych zakątkach świata!
Okładka książki Książka zwycięzcy programu MasterChef

54,90 zł 30,99 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,99 zł

Czy wiesz, że aby zrobić masło orzechowe, wcale nie musisz mieć orzechów? Nie wierzysz? Zajrzyj do środka! A gdy już zajrzysz. Och, trudno będzie Ci się oderwać od tych wszystkich przysmaków. Bo to i Nutella z cieciorki, i Tiramisu truskawkowe, i Zwycięskie kacze udko, i Krewetki na Fali, i Dyniowe tornado, i Ratatouile. Same smakowitości i pyszności, aż ślinka leci, a człowiekowi chce się czytać dalej, i dalej. No, chyba że jednak odłoży książkę na bok, by. udać się do kuchni w celu przygotowania którejś z „przeczytanych” potraw. Ale w tym momencie. staje przed gigantycznym problemem – co wybrać? I to by się chciało, i tamto, i. jeszcze. Jedno kusi słodyczą, drugie – kolorytem, trzecie – egzotyką. Cóż, wszystkiego na raz nie zrobisz, a na pierwszy rzut proponuję. Nie, nie ma tak lekko, musisz samodzielnie wybrać, od czego zaczniesz swą nową kulinarną przygodę. Powodzenia i smacznego!
Okładka książki Mistrz smaku. Gotuj z najlepszymi. Autorskie przepisy uczestników i jurorów akcji

39,90 zł 22,48 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,94 zł

Kim jest Mistrz Smaku?W każdym domu mamy osoby, które nie tylko świetnie gotują, lecz także dzięki swojej pasji pozytywnie wpływają na innych. Zbierają ich przy rodzinnym stole, uczą, jak jeść zdrowo i różnorodnie, tworzą piękne wspomnieniaMama, dzięki której do dziś pamiętasz smaki z dzieciństwa, babcia, która robi najlepsze pierogi na świecie, mąż mistrz grilla, córka miłośniczka kuchni wegetariańskiej, sąsiadka, u której zawsze pachnie domowym ciastem. Są jednymi z nas. Zarażają bliskich swoją miłością do gotowania, dają radość, tworzą magiczną atmosferę.Telewizja TVN i marka Prymat chcieli docenić wszystkich tych, dzięki którym ludzie spotykają się przy wspólnym stole. Znaleźli twórców niezapomnianych smaków, łączących się z najpiękniejszymi wspomnieniami z dzieciństwem, wyjątkowym spotkaniem, ważnym wydarzeniem.We wspólnej akcji wydobyli z cienia prawdziwych Mistrzów Smaku. Ludzi, którzy przez gotowanie wywarli na innych pozytywny wpływ.W książce znalazły się zarówno przepisy ekspertów: Michela Moran i Roberta Sowy, jak i propozycje dań przesłane przez uczestników akcji Mistrz Smaku.Zapraszamy do krainy kulinarnych inspiracji! Sprawdź, czy Ty również potrafisz w domowej kuchni wyczarować coś wspaniałego.
Okładka książki Drinki potrafią zamieszać

39,99 zł 27,45 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,45 zł

Najlepsze przepisy na odlotowe drinki z klasą Klasyczne, oryginalne, bajecznie kolorowe, z egzotycznymi dodatkami, brandy, whisky, dżinem, rumem, winem musującym, tequilą, winem, ponczem. W szklance, kieliszku czy szampance – różnorodne, sprawdzone i wyśmienite. Ponad 100 proponowanych w tej książce drinków z łatwością można przygotować w domu. Będą atrakcyjnym dodatkiem do każdego przyjęcia, zapewniając przyjemne doznania estetyczne i smakowe.
Okładka książki Domowe nalewki i likiery

19,90 zł 11,07 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,25 zł

Tradycja wytwarzania nalewek i likierów praktykowana jest na ziemiach polskich od stuleci. Domowe nalewki i likiery to książka z przepisami, która zadowoli każdego konesera wykwintnych trunków produkowanych według starannie przestrzeganej, tradycyjnej receptury. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości owoców i ziół, każda nalewka cechuje się charakterystycznym i niepowtarzalnym smakiem. Wszystkie przepisy przedstawione zostały w sposób jasny i przejrzysty, co umożliwia wykonanie trunków w domu. Nalewki! To jest to, na co każdy chcący uchodzić za mężczyznę powinien zwrócić uwagę. Są produktem jak najbardziej naturalnym i tradycyjnym. Trzeba się przy nich nauczyć cierpliwości, gdyż dojrzewają, nabierając prawdziwego smaku przez miesiące, a nawet lata. Należy cierpliwie ćwiczyć zmysły, by wykształcić w sobie umiejętności kipera. Trenować kubeczki smakowe, by we współpracy z aparatem węchu powiedziały nam prawdę o produkcie naszym i zaprzyjaźnionych z nami hobbystów. Nalewki mają także niezaprzeczalny walor towarzyski i konwersacyjny. Kto? Jak? Kiedy? Z czego? Według jakich receptur? Jak długo? W czym? Tematów do rozmowy jest mnóstwo. Gdy jeszcze dodamy do tego długie rozważania, łączące naszą produkcję z dbałością o zdrowie i zapewnienie organizmowi odpowiedniej ilości i jakości mikroelementów, zorientujemy się, że nalewki mogą się stać czynnikiem umacniającym nasze życie społeczne, pozwalającym cementować więzy rodzinne i sąsiedzkie. Marek Przybylik / Ze wstępu
Okładka książki Słodko

69,90 zł 49,38 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,38 zł

Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego.Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów albo ciastko oprószone cukrem pudrem. To chwila czystej przyjemności. Yotam OttolenghiYotam Ottolenghi jest znany polskim czytelnikom z dań słonych i wegetariańskich. Mało kto wie, że zaczynał karierę jako cukiernik. Jego najnowsza książka Słodko to zbiór przepisów na pyszne wypieki, ciastka i inne desery, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Słodko to marzenie cukiernika: proste przysmaki, takie jak ciasteczka czekoladowo-bananowe z pekanami czy oliwne ciasto pomarańczowe z rozmarynem, a także wyszukane desery: cynamonowa beza z bitą śmietaną, pralinami i świeżymi figami albo bezmączny tort czekoladowy z kawą, orzechami włoskimi i wodą różaną.Yotam Ottolenghi od lat współpracuje z Helen Goh. Razem stworzyli zachwycającą książkę z przepisami na słodkie wypieki i desery. Z dobrze nam już znanych, świeżych składników, egzotycznych przypraw i aromatycznych dodatków: fig, płatków róż, szafranu, anyżu, kwiatu pomarańczy, pistacji i kardamonu, stworzyli pyszne torty, biszkopty, tarty, puddingi, serniki i lody.Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne torty i rolady, które rozpalą wyobraźnię zaawansowanych miłośników słodyczy.
Okładka książki Magia gotowania. Naturalna historia transformacji

59,90 zł 33,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,81 zł

Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni” W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinarne cieszą się ogromną popularnością, a zawodowi kucharze stają się celebrytami na miarę słynnych sportowców czy aktorów. Na czym polega magia gotowania, która nas przyciąga? Odpowiedź znajdziesz w Magii gotowania. Słynny aktywista i dziennikarz, Michael Pollan, zabiera cię w inspirującą podróż przez lata, kontynenty i żywioły, aby udowodnić ci, że gotowanie jest jedną z najciekawszych i najwartościowszych czynności, jaką możesz wykonywać. Książka dzieli się na cztery części, z których każda dotyczy jednej z wielkich transformacji, które nazywamy gotowaniem. Odpowiadają one czterem żywiołom: ogniowi, wodzie, powietrzu i ziemi. To doskonała opowieść na temat natury pracy, tradycji i rytuałów rytmu codziennego życia, dzieleniu się i dawaniu najbliższym tego, co najważniejsze. __ O autorze Michael Pollan – aktywista, dziennikarz specjalizujący się w tematyce żywienia i produkcji żywności. Autor siedmiu bestsellerów „The New York Times”., m.in. Jak jeść. Przewodnik konsumenta oraz W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców. W 2010 magazyn „TIME” umieścił go na liście stu najbardziej wpływowych ludzi na świecie. W 2016 roku platforma Netflix opublikowała cztery odcinki programu dokumentalnego na podstawie książki Magia gotowania. Naturalna historia transformacji.
Okładka książki 5 Ingredients Quick & Easy Food

118,02 zł 74,85 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,85 zł

One of the Guardian's TOP TEN READS for Christmas Featuring ALL the simple and delicious recipes from Jamie's CHANNEL 4 series - Quick and Easy Food . . . and more, in his most straightforward cookbook yet.'Brilliant' The Sunday Times Using five ingredients, cleverly combined, you'll conjure up THE most exciting food . . . a crazy good pork burger topped with stacks of juicy sliced pear, crunchy salad leaves and oozy blue cheese, all squashed down under a soft burger bun. For dessert a classic really sumptuous shortbread, drizzled in dark chocolate and grated orange zest.'[The] crazy good pork burger from Jamie Oliver's new book is so easy to make and it tastes unreal' Joe Wicks, The Body Coach_It's all about making the journey to good food, super-simple. Every recipe uses just five key ingredients, ensuring you can get a plate of food together fast, whether it's finished and on the table super-quickly, or after minimal hands-on prep, you've let the oven do the hard work for you. We're talking quality over quantity, a little diligence on the cooking front, and in return massive flavour. Each recipe has been tried and tested (and tested again!) to ensure the book is packed with no-fuss, budget-friendly dishes that you can rustle up, any day of the week.With over 130 recipes, and chapters on Chicken, Beef, Pork, Lamb, Fish, Eggs, Veg, Salads, Pasta, Rice and Noodles and Sweet Things, there's plenty of quick and easy recipe inspiration to choose from. With every recipe you'll find a visual ingredient guide, serving size, timings, a short, easy-to-follow method, and quick-reference nutritional information. Jamie's new cookbook takes the stress out of mealtimes and will inspire cooks and non-cooks alike with beautiful, crazily simple ideas . . .
Okładka książki Studium z dziejów wina w państwie zakonu krzyżackiego w Prusach XIV-XV w

27,30 zł 23,38 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,38 zł

Obrót towarami luksusowymi w średniowieczu był jednym z elementów budowania prestiżu i pozycji na arenie międzynarodowej. Gotowość do ponoszenia opłat za sprowadzenie towaru, m.in. cła i kosztów pośrednictwa, świadczyła o potencjale gospodarczym i ekonomicznym państwa zakonu krzyżackiego w Prusach. Do produktów luksusowych zaliczano wówczas alkohole, w tym wino. Treść pracy porusza problem opłat, ponoszonych przez Zakon, związanych ze sprowadzeniem i dystrybucją wina na terenie państwa na przełomie XIV i XV wieku. Dotychczasowe badania w tym zakresie nie uwzględniały konkretnych informacji zawartych w źródłach.
Okładka książki A Short History of Drunkenness

56,70 zł 42,89 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,89 zł

By the author of the Sunday Times no. 1 bestseller The EtymologiconAlmost every culture on earth has drink, and where there's drink there's drunkenness. But in every age and in every place drunkenness is a little bit different. It can be religious, it can be sexual, it can be the duty of kings or the relief of peasants. It can be an offering to the ancestors, or a way of marking the end of a day's work. It can send you to sleep, or send you into battle.A Short History of Drunkenness traces humankind's love affair with booze from our primate ancestors through to Prohibition, answering every possible question along the way: What did people drink? How much? Who did the drinking? Of the many possible reasons, why? On the way, learn about the Neolithic Shamans, who drank to communicate with the spirit world (no pun intended), marvel at how Greeks got giddy and Romans got rat-arsed, and find out how bars in the Wild West were never quite like in the movies. This is a history of the world at its inebriated best.
Okładka książki The Little Book of Craft Beer

41,00 zł 33,07 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,07 zł

It has never been a better time for quality ale and brews. But with more amazing beers available than ever before, it's hard to know which ones to choose. Do you want something sharp or smooth? Citrusy or herby? Light or heavy? In comes The Little Book of Craft Beer, which celebrates over 100 of the world's most innovative and tastiest beers. From classic IPAs bursting with zingy hops to silky-smooth stouts, you'll be pointed in the right direction to find the perfect brew for you. Self-confessed beer geek and expert Melissa Cole takes you through the brewing process and guides you to some of the best and most eclectic craft brewers. Combining two of her favourite passions - good-quality brews and delicious food, each section is finished with a cocktail and food recipe using beer as the key component. You will also discover a genuinely tasty selection of gluten- and alcohol-free offerings, as well a helpful advice on shopping for craft beer, tasting and food pairing notes. Complete with clear and practical illustrations, and little known facts, hints and tips throughout, The Little Book of Craft Beer is the perfect introduction for newcomers and connoisseurs alike.
Okładka książki Tajemnice gruzińskiego smaku. 79 przepisów

49,90 zł 30,16 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,16 zł

Giorgi Maglakelidze prezentuje kilkadziesiąt rodzinnych przepisów na tradycyjne potrawy gruzińskie, urzekające bogactwem przypraw, smaków i aromatów. Przystawki, dania główne, przekąski, sałatki, sosy, a nawet przetwory i marynaty - wszystkie opisane w przystępny sposób i wzbogacone apetycznymi fotografiami. W książce, poza zdjęciami potraw, czytelnik znajdzie także widoki z regionów, z których pochodzą te wyjątkowe przepisy, oraz tradycyjne toasty. Piękne krajobrazy i smakowite potrawy z pewnością będą zachętą nie tylko do gotowania, lecz także do odwiedzenia malowniczej Gruzji.
Okładka książki Między wódką a zakąską

59,90 zł 32,94 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,94 zł

TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych – degustują i dobierają do nich najlepsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, że dobra zakąska to jedynie ogórek i śledź. Między wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji – pokazująca, że ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany. Aleksander Baron – szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje. Łukasz Klesyk – dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi mocnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. do magazynów „Wino” i „Whisky”. Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu „Usta” Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków
Okładka książki Japan Easy

89,90 zł 72,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 72,51 zł

Many people are intimidated at the idea of cooking Japanese food at home. But in JapanEasy, Tim Anderson reveals that many Japanese recipes require no specialist ingredients at all, and can in fact be whipped up with products found at your local supermarket. In fact, there are only seven essential ingredients required for the whole book: soy sauce, mirin, rice vinegar, dashi, sake, miso and rice. You don't need any special equipment, either. No sushi mat? No problem -- use just cling film and a tea towel! JapanEasy is designed to be an introduction to the world of Japanese cooking via some of its most accessible (but authentic) dishes. The recipes here do not 'cheat' in any way; there are no inadequate substitutions for obscure ingredients: this is the real deal. Tim starts with some basic sauces and marinades that any will easily 'Japanify' any meal, then moves onto favourites such as gyoza, sushi, yakiroti, ramen and tempura, and introduces readers to new dishes they will love. Try your hand at a range of croquettas, sukiyaki and a Japanese 'carbonara' that will change your life. Recipes are clearly explained and rated according to difficulty, making them easy to follow and even easier to get right. If you are looking for fun, simple, relatively quick yet delicious Japanese dishes that you can actually make on a regular basis - the search stops here
Okładka książki Polska New Polish Cooking

147,00 zł 118,56 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 118,56 zł

The food of Poland has long been overlooked, but the time is right for a reinvention. In Polska, young food writer Zuza Zak presents her contemporary take on Polish cuisine, with recipes for snacks and party foods, soups, preserves, breads, fish, meat and poultry, salads and veg, and cakes and desserts. She places Polish food within the context of the country's history and geography, and tracks how it has developed and adapted to Poland's ever-changing political and economic situation. With recipes including Tuna cured in bisongrass vodka, Courgette islands with dill flowers, and Mini doughnuts with rose filling, and lavish photography from the acclaimed Laura Edwards, Polska is a breath of fresh air.
Okładka książki Niezawodne przepisy na każde przyjęcie!

39,99 zł 27,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,30 zł

Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością!W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą kieszeń! Od przepisów klasycznych po bardziej oryginalne, od foie gras po buche de noel, ciasto bożonarodzeniowe, którego nie może zabraknąć na święta. Potrzebne składniki są łatwo dostępne, potrawy nie wymagają dużo czasu, a ich przygotowanie oparte jest na niewielu etapach pracy. To wszystko sprawi, że od dzisiaj będziesz korzystać z naszej książki, by zadziwić swoich gości!
Okładka książki Atlas owoców jadalnych

29,95 zł 16,47 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,47 zł

Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy tym świetnie smakują. Z coraz większym zainteresowaniem sięgamy też po te egzotyczne gatunki. Atlas zbiera informacje o 180 najbardziej interesujących owocach jadalnych. Rzetelnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków.
Okładka książki Atlas warzyw

29,95 zł 17,20 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,20 zł

Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków
Okładka książki Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów. Wyd. II

29,99 zł 16,68 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,68 zł

Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo „zwieńczać” codzienne posiłki niebanalnym deserem, ale brak Ci pomysłu na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kremy, ale także wskazówki, jak łatwo, a zarazem efektownie przybrać tort, ciastka i babeczki. Nauczysz się, jak zrobić szprycę z pergaminu, ozdobić ciasteczka lukrem i zabarwić krem barwnikiem spożywczym w paście. Pomogą Ci w tym rady autorki, szczegółowe instrukcje i kolorowe zdjęcia przedstawiające poszczególne etapy wykonywania niezwykłych ozdób. Kilkadziesiąt prostych, świetnych pomysłów na dekorowanie ciastek, tortów i babeczek – na urodziny, Dzień Matki, wesele, Boże Narodzenie lub na co dzień.
Okładka książki Persiana. Przepisy inspirowane kuchnią Blisk.Wsch.

69,99 zł 48,11 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,11 zł

To prawdziwy pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników. Persiana zawiera sto przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego. Wyśmienita książka – mam ochotę zjeść każdą kartkę. PIERRE KOFFMANN Biblia bliskowschodniej kuchni. „OBSERVER FOOD MONTHLY“ Przejrzyście napisana, wypełniona smakowitymi potrawami, zaskakująco przystępna. HUFFINGTON POST Wspaniała propozycja dla początkujących, zapracowanych, a nawet dla profesjonalistów. „GUARDIAN“
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,77 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł
Okładka książki Dzika kuchnia

55,54 zł
99,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,50 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,81 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,60 zł
Okładka książki Francja na talerzu

146,39 zł
229,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 146,39 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,32 zł
Okładka książki Adaptogeny

41,54 zł
54,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,84 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj